Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... me byl vykon zakladni vojenske sluzby a nahradni vojenske sluzby prominut ministrem obrany :smile_anim: ... presto ze jsem neslouzil tak nemam modrou, ale opravdickou vojenskou knizku :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

Pokud bylo železniční vojsko v Pohořelicích zbraň, tak tedy tam.

1979-1981 (VÚ2479 - pamatuju si to proto, že v ´79 na 24 měsíců - fu.ck!)

Jinak takové PTP s úředním jazykem východňarština, rusínština a maďarština.

Upraveno uživatelem brett
Odesláno

jo, joo, vojna... samé milé vzpomínky už.., ;) ač štábní písař, neminulo mě "slavnostní a vřele očekávané" povyšování na mazáka... 12 kousků hokejkou na sedací část... ale byl jsem v takovém rauši (nikoliv z alkoholu), že jsem nic necítil....  :sad01_anim:

Odesláno (upraveno)

Bigoši, Karlovy Vary, revoluční rok. Zažil jsem přesun asi 40 tanků na východ, respektive na nádraží a dál vlakem. Chystal se asi měsíc, přesun na nádraží v noci, cca 5 km, dojelo tam 8 tanků, z nichž jeden spadl z ***ónu. Ostatní se cestou rozbily. Taková byla bojeschopnost naší ČSLA...

Edit: pochopitelně ne z pochvy ale z toho srá.če na kolečkách, co ho tahá mašinka. Doufám, že mi to před vševidoucím okem projde.

Upraveno uživatelem pevo
  • po měsících...
Odesláno

Musím přispět se svou trochou do mlýnku. Na vojně jsem sloužil u roty týlového zabezpečení v Hranicích na Moravě v letech 1978 - 80. Hned při nástupu to pro mě nezačalo dobře, přijel jsem střízlivý, vykoupaný a upravený, a to byla asi chyba. Po vyfasování výbavy nás nahnali povinně do sprch, říkal jsem jim proč, já přijel již čistý - prý nekecám, odchod a jedu! Po asi dvouminutovém postání pod sprchou s vlahou vodou v přítmí umývárny následoval povel skončit, obléct a nástup! Jedu, jedu, jedu! Po chvíli venku jsem v tom fofru zjistil, že mám nasráno v trenclích... v tom kalupu si tam nějaká ku*va namazaná se mnou vyměnila svoje zaneřáděné trencle. Hnali nás asi po dvaceti, jedna lavička na oblečení, tak využil příležitost a vzal si čisté. Já to pak musel dochodit dle rozkazu a přesně stanoveného časového harmonogramu přijímání nováčků v posraných... No a pak už jsme radši hlavně v druhém roce služby chlastali, resp. bránili a budovali. Mám těch zážitků moc, tak zas někdy příště.

• Po roku...
Návštěvník swanieck
Odesláno

VOT TĚCHNIKA.................s tímhle materiálem jsme málem vyhráli třetí světovou válku a já byl u toho. VÚ 7750 , vojenské letiště Líně u Plzně

Akorát jsme v Rusku(Sovětském svazu) nakoupili rakety "vzduch-vzduch". Chtělo to spíš pořídit rakety "vzduch-letadlo" :clap: 

post-27804-0-06613500-1385425027_thumb.jpg

post-27804-0-82205600-1385425038_thumb.jpg

Návštěvník Snow
Odesláno

Bundeswehr, víc toho říct nesmím, protože by mě zastřelili :unsure:  . Mohu však sdělit, že můj spolužák z gymnasia, v několika předmětech jsme spolu seděli v lavici Jan Mráz po několika letech Hans Frost, jak originální :D , udělal v Bundeswehru kariéru a stal se zvláštním přidělencem při NATO.

Odesláno

Jé vzpomíky se jen hrnou a i slzu sem uronil. Řidič BVP později velitelského (314) v letech kolem roku 97 +/-. Nástup Hodonín, výcvik Mikulov a pak Přáslavice, na chvíli i někde na Doupově a závěr v Hranicích. Občas na Libavě a Doupově povozit pár bigošů, aby se zeblili, někdy vyběhnout na sv. kopeček v maskách, to sem se zase zeblil já a do zblbnutí chránit prázdný baráky. Dal bych si to na měsíc znova.

Odesláno

95-96 strážní četa gymnázium moravská trebova - po přijímači převelen na učební blok

"Nemůžu učit mechaniku, měl jsem z ní 4"

"To nikoho nezajímá, splňte rozkaz"!!!

Tak jsem učil

Návštěvník swanieck
Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 16:48, gunman napsal:

Tak jsi se tu mechaniku se svýma gumovýma študentíkama alespoň naučil..........doufám, že nějaký z tvých frekventantů neprojektoval obchoďák v¨Rize. Doba byla fakt docela komická :clap:

V 26. 11. 2013 v 16:48, gunman napsal:

95-96 strážní četa gymnázium moravská trebova - po přijímači převelen na učební blok

"Nemůžu učit mechaniku, měl jsem z ní 4"

"To nikoho nezajímá, splňte rozkaz"!!!

Tak jsem učil

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...