Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

PTP ako také zanikli v roku 1954... to len tak mimochodom  i Mil haus ktorý bol na vojne v 1985 až 86 bol len u " Cestno - stavebného práporu tak i ja v roku 1990 - 92...

Upraveno uživatelem tommi_d
Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 21:16, Petr77 napsal:

Duben 97, VU 6660 v Dejvicich na Podbabe, kasarna na Cinske ve 2.patre. Ve tretim patre byli experti z Komorniho Hradku /rukovali v KH u Chocerad/ a tem se rikalo "vychcanci" :). KVOP u nich samozrejmosti :). Byl to vlastne super cas a ten posledni den louceni byl snad horsi, nez prvni den... cetar Petr :)

já jsem byl 97 dubňák taky a je to jak píšeš jen jestli si dobře pamatuju tak jsme byli v přízemí vzadu v pravo. jojo kvopa jsem měl dřív než jsem věděl co to znamená a doma na moravě jsem byl častěj než kluci co to měli sice kousek ale bez opušťáků. většina kluků byli právníci nebo děti nějakejch papalášů a do počtu dva kluci z moravy :-) rád na to vzpomínám ale když jsem viděl tu šikanu na čínský tak být tam, tak asi to je jiný

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 7. 2. 2012 v 10:00, Josef01 napsal:

To věřím, Vimperk, Janovice, Kašperské hory apod. to byla fakt pakárna. Pokud by se někdo na vojnu vrátil, tak nezažil vojnu v pravém slova smylu. První půlrok neskutečná šikana (spánek 3-4 hodiny denně), následně rok a půl lampasácká vojna se vším všudy, takže jsem si to užil opravdu dost.

Odesláno
  V 30. 12. 2013 v 22:37, Jone napsal:

V 7. 2. 2012 v 10:00, Josef01 napsal:

To věřím, Vimperk, Janovice, Kašperské hory apod. to byla fakt pakárna. Pokud by se někdo na vojnu vrátil, tak nezažil vojnu v pravém slova smylu. První půlrok neskutečná šikana (spánek 3-4 hodiny denně), následně rok a půl lampasácká vojna se vším všudy, takže jsem si to užil opravdu dost.

Kašperské Hory, VÚ 3281, rok 88-90, průzkumný prapor, spojovací četa: mohu potvrdit, vskutku nezapomenutelné!

Odesláno (upraveno)

Průzkumný prapor Cheb, VÚ 4407, 4. rota Aš - šumák, 1988-1990

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno

Byl jsem leden 94. Prijmac jsem mel v Hodonine a PŠ v Mikulove. Nechal jsem se prevelet po peesce do Chrudimi s vidinou, ze to jsou ceske special forces, coz tak uplne nebylo. Mel jsem se radeji nechat prevelet do Prostejova.

Nicmene do Chrudimi jsem se pak jeste vratil v 95 jako deleslouzici. Po roce nadseni opadlo uplne.

Odesláno

Cegy myslim ze i tak to byla o dost lepsi vojna, nez u 95% jinych utvaru... skocili jsme si, zablbli na Seci, protahli se Boletkama i Doupovem...myslim ze je nac vzpominat

Natlacháno Ťapatlachem

Odesláno

Ale to zas jo. S bigosema se to neda srovnat. Na druhou stranu, kdybych tam zustal, tak jsem dneska treba vysmatej v Dejvicich na kulataku, jako muj velitel cety. No, co uz.

Odesláno
  V 2. 1. 2014 v 11:56, dacambary napsal:

PS brigáda Domažlice 84-86

ženijní rota

Když jsem to na sebe všechno navěsil, byl jsem jak ruskej generál.

Odesláno z Tapatalk.

Vzorný pohraničník to je za zastřelenýho emigranta ne?

Odesláno

Já byl na vojně na Krajským štábu CO. Starali jsme se o velké podzemní úkryty ,dodnes o tom spousty lidi neví co je u nich v obci. Třeba ve Frýdlantě n/Ostr. docela mazec být 24hodin v podzemí. Byly to úkryty pro papaláše z UV KSČ, běžnej člověk by se tam nikdy nedostal a vyzařoval z toho náboj studené války. Přijímač jsem měl na Podbabě v Dejvicích, měli jsme tu haluz ,že naše VD byl neskutečnej pařmen a když ráno všichni řvali budíček, nástup tak nám řekl, ležte a kdo jen cekne toho zastřelím  :)  tak zatím co ostatní běhali po buzerplacu tak my jsme si dávali šlofíka. Na vojnu jsem ani za boha nechtěl, bral jsem to za promrhanej čas tak jsem už pracoval na modré a jednoho dne ,když jsem přišel domů fotřik chlastal s nějakým típkem. Ten típek mi řekl, tak ty prej nechceš na vojnu jo? Tak budeš sloužit u mě, narukuješ do Prahy a pak si Tě vezmu k sobě. Za cca 14dní obálka, že mám narukovat do Dejvic  :) nakonec jsem byl rád, že jsem ušetřil 20k za modrou a něco zažil. Navíc jsme brali měsíčně stravné a ošatné takže jsem si žil jako prase v žitě, bral jsem tolik co jsem měl na výplatu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...