Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlap nechronomagor, běžnej běloch si nikdy nekoupí hodinky za celou výplatu...tedy na 90% né.....u člověka co se mu hodinky líbí a trochu si o nich čte a touží po nich a pokukuje už je skoro chronomagor  :lol2:

Odesláno
  V 14. 3. 2016 v 17:31, Jeremy napsal:

A je to "za jedny", nebo totál?

Ani jedno, ani druhé. Pouze hodinky na nošení, v součtu cen. Pokud má někdo hodinky v trezoru nebo ve sbírce, vnímám to spíš jako investici. A míněno to bylo jako ideální stav, ke kterému se lze propracovat.

V 14. 3. 2016 v 20:08, krtenek napsal:

Pán je taky sociální inženýr?

Nevím, zda to bylo na mne, ale pokud ano, na začátku věty píšu něco ve smyslu, jak to vidím já... Celé tohle téma je vůbec exaktní záležitost, nedalo se odolat :)

V 14. 3. 2016 v 17:37, M3maniac napsal:

Chlap nechronomagor, běžnej běloch si nikdy nekoupí hodinky za celou výplatu...tedy na 90% né.....u člověka co se mu hodinky líbí a trochu si o nich čte a touží po nich a pokukuje už je skoro chronomagor  :lol2:

Bral jsem v potaz nejen Čechy, ale i jiné národy. Za nechronomagora jsem ve své tezi dosadil člověka, který se o hodinky hlouběji nezajímá, má pouze jedny (plus třeba jedny géčka či garminy na sport), není mu ale úplně jedno, co nosí za oblečení či hodinky, a jejich výběru věnoval stejnou pozornost jako třeba nákupu nové televize. Zkrátka člověka, který se na nás obrací s prosbou o pomoc s výběrem hodinek, ale nikdy si jich nekoupí víc, je spokojen s jedním kouskem..

• po 3 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Výše platu není vypovídající. Jediná metrika, která má smysl je "net worth".

Popř. Ještě alternativně, kolik člověku měsíčně zbývá, když vše poplatí.

Net worth je ale přesnější a i celkově zajímavější údaj.

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 27. 4. 2016 v 9:30, Mzhanel napsal:

Já si myslím, že ideální jsou 3 měsíční výplaty :-D je to jak se zásnubním prstýnkem ne?

A naco by mi boli Patek Philippe?  :lol2:  (humor... )

Odesláno
  V 24. 3. 2014 v 14:49, Ivanhoe34 napsal:

Ked som videl reportaz o tom ako sa vyrabaju hodinky Rolex, aky je za tym vyvoj, logistika, ludia a technologia, tak mi ta vyrobna cena zas tak brutalne zlomkova nepripada...

V 24. 3. 2014 v 15:02, siwi napsal:

Já se takovým názorem na cenu zboží (hodinky, auta) setkávám právě dost často. Lidi, co nemají nejmenší povědomí o ekonomice, výrobě či obchodu, si totiž myslí, že cena je tvořena pouze materiálem použitým na výrobu. Vůbec si neuvědomují, že výrobek je třeba vyvinout, otestovat, stanovit výrobní postupy, zajistit stroje, přípravky, atd. a v neposlední řadě je také nutné ten výrobek prodat. 

Myslím, že vlivem dřívější komunistické propagandy je stále mnoho lidí přesvědčeno, že hlavní podíl na vzniku výrobku má tovární dělník, který svou prací "vytváří ty skutečné hodnoty". O tom, co všechno je třeba ještě před tím a potom, obvykle vůbec nepřemýšlí.

Já teď nevím o čem to mluvíte. Když jsem viděl jak tam sekají x let furt ty samý pouzdra na Rolexy  na bucharu jak Baťa cvičky technologií  nijak náročnější jak např.  na Steinhart, a výroba těch strojků ne náročnější technologií jak ETA 2824, no a žádný závratný inovace se tam teda taky nedějou..., Jedinej rozdíl je jen obrovská masírka a marketing, žádnou  zázračnou vědu, vývoj, ani nic jinýho tam nehledejte, v tom převážná většina ceny těch drahých hodinek nespočívá, ale já myslím, že to určitě víte, jen to nechcete přiznat. Jsou to prachobyčejný hodinky a jsme ve 21. století.

Odesláno

Co n to nahlížet jako na odměnu ducha vlastního za nějaký výkon ??? ( Po zdárně ukončených žních si vždy řeknu, hezky se to povedlo a odměním se za tu dřinu....) Nůž, zbraně, plnící pero, hodinky :D A na to pak nelze koukat jako na finanční újmu ale obdarování ducha a mysli .... 

Jen tak pro odlehčení ...

Odesláno
  V 22. 5. 2016 v 16:05, wizard-ov napsal:

Tak to potom ano ;o)

Já jsem mluvil o Rolexu, a ne o nějaké vysoké hodinařině se 100 komplikacema, to je uplně jiná liga.  Zde Rolex nesahá po kotníky a žádná vysoká hodinařina  není.

Odesláno
  V 21. 5. 2016 v 0:11, ramon napsal:

Já teď nevím o čem to mluvíte. Když jsem viděl jak tam sekají x let furt ty samý pouzdra na Rolexy  na bucharu jak Baťa cvičky technologií  nijak náročnější jak např.  na Steinhart, a výroba těch strojků ne náročnější technologií jak ETA 2824, no a žádný závratný inovace se tam teda taky nedějou..., Jedinej rozdíl je jen obrovská masírka a marketing, žádnou  zázračnou vědu, vývoj, ani nic jinýho tam nehledejte, v tom převážná většina ceny těch drahých hodinek nespočívá, ale já myslím, že to určitě víte, jen to nechcete přiznat. Jsou to prachobyčejný hodinky a jsme ve 21. století.

No hele to je odvážný tvrzení;-) Najdi si třeba na hodinkee článek z návštěvy manufaktury Rolex, to u mě dost změnilo názor. Jinak samo sebou marketing je významná část, o tom žádná. 

Odesláno
  V 22. 5. 2016 v 16:19, bedabedulka napsal:

Co n to nahlížet jako na odměnu ducha vlastního za nějaký výkon ??? ( Po zdárně ukončených žních si vždy řeknu, hezky se to povedlo a odměním se za tu dřinu....) Nůž, zbraně, plnící pero, hodinky :D A na to pak nelze koukat jako na finanční újmu ale obdarování ducha a mysli .... 

Jen tak pro odlehčení ...

Jojo...výstižný...když mám deprééze z nějaký složitý zakázky a nakonec vše dobře dopadne, tak si taky udělám občas něčím radost...jinak už by mě asi dávno jeb.o.. :tongue_ss: :rolleyes: :cool02:

Odesláno
  V 22. 5. 2016 v 16:38, xcmaniax napsal:

No hele to je odvážný tvrzení;-) Najdi si třeba na hodinkee článek z návštěvy manufaktury Rolex, to u mě dost změnilo názor. Jinak samo sebou marketing je významná část, o tom žádná. 

Mluvil jsem např. o těch pouzdrech

Dovolím si tvrdit, že v  Singapůru dělají pouzdra na Seiko 5 stejně.  Akorát že v Rolexu to ještě někdo osobně zkontroluje, a pak že strojek skládají ručně. To je jedinej zásadní rozdíl. Ale to dělali za komunistů v Eltonu taky, a Rusi to dělají dodnes, protože to vyjde levnějc než kupovat stroje..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...