Toblin Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Hodinky nakupuji u Vetvi a kdyz usetrim z nekolika platu, mohu si dovolit vybirat i v Lidlu.
kuncák7 Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Kuncaku to jsem predtim reagoval na Vojtuv post o stranku driv.V poho, ten dovětek byl branej spíš všeobecně na celé vlákno, než přímo na tvůj příspěvek.
Džimy Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Já, kdybych to přepočetl, tak momentálně jsem cca na nějakejch 15% - 20%...
Džimy Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 a než jsem se začetl do tohoto fóra, tak se mi to zdálo až až :-D
mAra_ Odesláno 7. října 2013 Nahlásit Odesláno 7. října 2013 pokud 100% je cisty prijem=cena hodinek, Pak me nejdrazsi jsou 250%.A celkove mam v hodinkach ulozeno (hehe to nam to pekne vyslo) 888% Toz tak
pjanek Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 22,5 % cisteho prijmu. Asi s tim budu muset casem neco udelat..
Ivanhoe34 Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 (upraveno) Obcas sa k tejto uvahe vraciam a stale mi vychadza ako vypovednejsi ten fakt, za ako dlho som schopny (pri pokryti beznych prevadzkovych nakladov) na vysnivane hodinky nasetrit. Tak na svojom priklade - tie ktore nosim na ruke teraz som schopny zaplatit z mesacneho cisteho platu, a to tak ze popri tom bez straty pokryjem este vsetky bezne vydavky na domacnost a ostatnych clenov rodiny. Nic vsak neusetrim a je to celkom natesno.Moje vysnivane maju hodnotu cca moje 4 ciste mesacne vyplaty, no na to aby som na ne usetril by som vyse roka musel fungovat v nudzovom rezime kontrolovania vydavkov a za predpokladu ze ziadne ine neocakavane nebudu...to je vsak nerealne a navyse ukracovanie rodiny na ukor cisto svojho luxusu... Nie vabiva predstava, no s takymi kartami hram... Cize realne tak 2 ci skor 3 roky systematickeho ale nie prilis drastickeho setrenia na svoje dreamwatche...to je dost... Upraveno 23. října 2013 uživatelem Ivanhoe34
siwi Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Obcas sa k tejto uvahe vraciam a stale mi vychadza ako vypovednejsi ten fakt, za ako dlho som schopny (pri pokryti beznych prevadzkovych nakladov) na vysnivane hodinky nasetrit.Tak na svojom priklade - tie ktore nosim na ruke teraz som schopny zaplatit z mesacneho cisteho platu, a to tak ze popri tom bez straty pokryjem este vsetky bezne vydavky na domacnost a ostatnych clenov rodiny. Nic vsak neusetrim a je to celkom natesno.Moje vysnivane maju hodnotu cca moje 4 ciste mesacne vyplaty, no na to aby som na ne usetril by som vyse roka musel fungovat v nudzovom rezime kontrolovania vydavkov a za predpokladu ze ziadne ine neocakavane nebudu...to je vsak nerealne a navyse ukracovanie rodiny na ukor cisto svojho luxusu... Nie vabiva predstava, no s takymi kartami hram... Cize realne tak 2 ci skor 3 roky systematickeho ale nie prilis drastickeho setrenia na svoje dreamwatche...to je dost... ...asi tak nějak
Ivanhoe34 Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 ...asi tak nějak Sny su sny, kazdy ich mame...no aj v ramci aktualnych moznosti som si vybral hodinky, ktore sa mi stale pacia a rad ich nosim, a to aj vdaka tomuto foru. A este sa mi paci ked tu mozem zdielat nadsenie a radost z hodiniek s ostatnymi... ale to uz je asi kusok mimo temu
siwi Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 (upraveno) Sny su sny, kazdy ich mame...no aj v ramci aktualnych moznosti som si vybral hodinky, ktore sa mi stale pacia a rad ich nosim, a to aj vdaka tomuto foru. A este sa mi paci ked tu mozem zdielat nadsenie a radost z hodiniek s ostatnymi... ale to uz je asi kusok mimo temu Mi mluvíš z duše, čéče. Upraveno 23. října 2013 uživatelem siwi
zhrado Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Sny su sny, kazdy ich mame...no aj v ramci aktualnych moznosti som si vybral hodinky, ktore sa mi stale pacia a rad ich nosim, a to aj vdaka tomuto foru. A este sa mi paci ked tu mozem zdielat nadsenie a radost z hodiniek s ostatnymi... ale to uz je asi kusok mimo temu Tak tak, to je pravda, mám to podobne
Jirkasirka Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Aktuálně 50%, vidím to ale tak na 200% časem. Tady je ale asi ten problém, že málokdo tady mám jen jedny...
Máša Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 já s tebou souhlasím. tedy s tím, že cena hodinek nemá s výší platu nic společného. sory, ale všechno ostatní jsou už jen kecy.Také bych se dovolil přidat k tomuto názoru, že to nemá nic společného s výší měsíčního platu. Dovolím si pár úvah, ale nechtěl bych, aby si to někteří brali jako útok na jejich koníčka. Rozhodně to tak není myšleno.Sbírám lecos (jak se říká věci, kterých mám více jak 2 kusy), mám kamaráda, co touží po značkových hodinkách na které zrovna nemá. O sběratelství obecně si myslím mám docela potuchy, takže by mi nepřipadlo divné vydat za hodinky větší sumu. Ale nezlobte se na mne, to co se tady vydává za sběratelství mi sběratelstvím nepřipadá. Často se tu diskutuje o kupování nových hodinek a to v cenách, které podle mne opravdu neodpovídají jejich hodnotě.Někdo si chce koupit hodinky (a je tu diskuze o sběratelství) a diskutuje se značka, cena, atd. To mi spíš zavání investicí a jejím hodnocením. Také by se to mohlo porovnávat s nákupem bot. Vybírám značku, srovnávám cenu, porovnávám design, koukám zda jsou zimní či letní, ale to neznamená, že jsem sběratelem bot.Přemýšlím o tom, kam tuto zálibu zařadit. Do sběratelství také jde, ale to se týká opravdu sběratelů, převážně ne těch co kupují nové hodinky. I když např u sběratelů známek dochází též k nakupování toho co vychází -tedy nových známek, někdo nakupuje běžné, někdo obálky prvního dne (FDC), apod. Asi bych to nazval fandové hodinek, něčeho jako pánského šperku -i když při dnešním designu hodinek mi slovo šperk připadá přitažené za vlasy.Přiznám se, že jsem přesně nepřišel na to, co na hodinkách fandy přitahuje. Přesnost hodinek to dnes asi nebude. Všechny mají dostatečnou přesnost pro běžnou potřebu. O designu současných jsem již psal. Jejich funkce? Nevím, kromě času ještě umí datum, den v týdnu, stopky, ev. pár maličkostí, zase tolik toho není. To že mu někteří koukají na ruku? Možná. Pak je zajímavé doplnit soupravu o pero a kapesní televizi. Jo sběratel, tam vím co sleduje. Shání např hodinky jedné značky, limitované edice, speciality, sleduje technický vývoj a snaží se mít zastoupená všechna období a také o nich hodně vědět. Ale kdo si koupí jedny nové hodinky, nezlobte se, to nemá se sběratelstvím nic společného.Navíc ještě k ceně hodinek. Vyrobní cena je zlomkem ceny prodejní (u drahých hodinek). A prodejní cena je tak velká, jak dovolí kupující. Bohužel mám i osobní zkušenost s cenami hodinek v ČR. Podívám-li se na pult, stojí Omegy 30 - 300 tisíc. Zkusím-li je prodat jako fungl nové, cena je směšná, tedy tam kde skutečně je.A k tomu ještě si vzpomenu na to, jak mi bylo řečeno člověkem z odborné firmy, že některé kopie jsou kvalitnější než originály. Já jsem bohužel viděl příliš často přicházet klienty s reklamovaným originálním zbožím, tak mne to zase tak nezaskočilo. I zde platí, že vše se může porouchat. Někdy je to bohužel častěji, než by se čekalo v takových cenových hladinách.
worm007 Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 hodinky mám štyri.. a som študent.. vždy som kupoval nové, prvý krát boli za 50% mojej brigády (invicty), potom boli ďalšie za 150%.. potom prišli lepšie za asi 300 a teraz mám jedny na ktoré som šetril pol roka, aj keď u mňa je to iné ako u vás čo už pracujete.. keďže zatial vela výdajov sa ma netýka.. keď začnem pracovať bude to iné
organic Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 (upraveno) Dovolím si pár komentářů k tomuto rozsáhlému postu: To mi spíš zavání investicí a jejím hodnocením.To taky, v případě mimořádně výhodné koupě ikonických modelů, vetšinou jsme tu však všichni v mínusu Asi bych to nazval fandové hodinek.Trefa! Nevím, kromě času ještě umí datum, den v týdnu, stopky, ev. pár maličkostí, zase tolik toho není.Doporučuji si tohle forum přečíst. Mechanické hodinky mají desítky dalších fascinujících funkcí. A k tomu ještě si vzpomenu na to, jak mi bylo řečeno člověkem z odborné firmy, že některé kopie jsou kvalitnější než originály.Tohle snad nemyslíš vážně. Ale když to říká člověk z odborné firmy... Já jsem bohužel viděl příliš často přicházet klienty s reklamovaným originálním zbožím, tak mne to zase tak nezaskočilo. I zde platí, že vše se může porouchat.Někdy je to bohužel častěji, než by se čekalo v takových cenových hladinách.No jo, jenže fejky nemají takovou servisní podporu, náhradní díly skladem atd. Ale to je na dlouhou, nikam nevedoucí debatu. Upraveno 24. března 2014 uživatelem organic
Muffik Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 2 Máša: četl jsem sice tvůj příspěvek 2x, ale stále nevím, co jsi ním chtěl říci
panedge Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 No že jsou fejky kvalitnější a proč teda kupovat originál
SCIFI Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Přiznám se, že jsem přesně nepřišel na to, co na hodinkách fandy přitahuje. tohle vysvětluje tvůj názor.
gougy Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Jo sběratel, tam vím co sleduje. ... . ... ... ... ..... ....Kdo nesbírá podle Máši, jako by nebyl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se