Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Mav.
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 18:29, Frantik napsal:

"Byl to ale hodne dobre placenej bilej limecek, litani po Evrope, taky Business Class, **** hotely nebo rovnou Mariott" :lol2:

Dámy a pánové, kdo z vás to má?

Nemyslím si, že by to bylo něco výjimečného. Není ani co závidět, přál bych, aby si zkusil každý, kdo by chtěl.

V pondělí sebrat kufr a třeba v 5h ráno taxíkem na letiště. V pátek pozdě večer zpátky v prázdné Praze, když všichni sedí v pubech nebo na chalupách. A v pondělí třeba jeden den v pražském kanclu, přebalit kufr a v úterý hodně brzo ráno budíka a na letiště. V pátek pak třeba zrušenej přípoj s přespat někde v tramtárii do soboty na další letadlo. Myslím, že uklízečka znala můj byt líp než já.

Omrzelo se to časem a odešel jsem před krizí 2008. Pak už i tam to firemní stlaní penězma asi pomalu přestalo.

Čekal bych, že se tu takových najde hodně, když si dopřávají hodinky za statisíce. Třeba jen jim to nestojí za to o tom psát nebo se bojí i toho trollení co se na ně pak sesype.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ja sem vegan a bilej limecek teda taky. Akorat sem nikdy nespal v tom Idiotu.

Odesláno (upraveno)
  V 29. 5. 2016 v 17:55, Mav. napsal:

Tu profesi si necham pro sebe. Byl to ale hodne dobre placenej bilej limecek, litani po Evrope, taky Business Class, **** hotely nebo rovnou Mariott a vsechy ty sracky co si na nich spousta lidi tak zaklada.

Jaka je hruba marze, kdyz mas z pobocky, kde je fabrika, zbozi nakoupeno za desetikoruny az stokoruny a pak ho ve sve pobocce, marketing unit, prodavas za stokoruny a tisice?

Diskusi sleduju, a ač Rolexum nerozumím, nedá mi to se k tomuto nevyjádřit (pominu trapnost první části). Hrubá marže v relativním vyjádření je skutečně, jak ty píšeš, rozdíl mezi tržbami a náklady prodaného zboží, ale vztažená opět k tržbám. Tedy (tržby-náklady)/tržby. Už z principu, jak správně podotkl vojta1, marže nemůže překročit 100 %.

V 29. 5. 2016 v 18:27, azeppelin napsal:

Je tady někdo vegan?!!

Já jsem ultra vegan. Nejím nic, co vrhá stín.

Upraveno uživatelem eklektik
Návštěvník Mav.
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 18:44, tommas4 napsal:

Orien vopen hart tu šly nedávno za 2 tisíce, etalon ceny je tedy je 40 až 80 litrů.

Ty nedám z ruky, kupoval jsem je pro sebe s tím, že je nikdy nebudu potřebovat prodat.

Safír, bez datumovky, in-house a za hubičku. Pro mne ideální vzít na jeden den za týden nebo dva a netočit pokaždý korunkou ve dvou polohách a do mrtva.

Návštěvník Mav.
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 18:49, eklektik napsal:

Diskusi sleduju, a ač Rolexum nerozumím, nedá mi to se k tomuto nevyjádřit (pominu trapnost první části). Hrubá marže v relativním vyjádření je skutečně, jak ty píšeš, rozdíl mezi tržbami a náklady prodaného zboží, ale vztažená opět k tržbám. Tedy (tržby-náklady)/tržby. Už z principu, jak správně podotkl vojta1, marže nemůže překročit 100 %.

Mea culpa. Psal jsem o marži a myslel jsem přirážku.

PŘIRÁŽKA je procentuální vyjádření podílu z ceny, který jste si k nákupní ceně přirazili. Počítá se jako "prodejní cena děleno nákupní cenou" (ProdC/NákC) a v našem příkladu je to 100/70 = 1,428. Jinými slovy prodáváte-li kávu za 142,8% nákupní ceny, vaše přirážka je 42,8%. (Přirážka je tak často používána při naceňování zboží, kdy si obchodník řekne, že chce mít na všem zboží X% přirážku a následně tímto číslem vynásobí nákupní ceny.)

Matematicky tedy: Přirážka = (ProdC - NákC) / NákC * 100

MARŽE vyjadřuje "kolik jsme vydělali". A používá se obráceně: Kupujete-li výše uvedenou kávu za 70 Kč a prodáváte ji za 100 Kč, váš hrubý zisk je 30 Kč. Marže vyjadřuje výnos z prodeje a počítá se "hrubý zisk děleno prodejní cena" (Zisk/ProdC), v našem příkladu pak "30 děleno 100" = 0,3 = 30% marže.

Matematicky tedy: Marže = (ProdC - NákC) / ProdC * 100

Návštěvník Mav.
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 18:59, financ napsal:

prostě ťápeš máčku, stejně jak s hodinkama

A evidentně nejsem jedinej, když se nikdo kromě výpadů neuměl doteď s tou přirážkou vytasit.
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 18:50, Mav. napsal:

Ty nedám z ruky, kupoval jsem je pro sebe s tím, že je nikdy nebudu potřebovat prodat.

Safír, bez datumovky, in-house a za hubičku. Pro mne ideální vzít na jeden den za týden nebo dva a netočit pokaždý korunkou ve dvou polohách a do mrtva.

Jenom škoda těch málo výrazných ruček, jak je šero, tak jde čitelnost do háje. Kvůli tomu jsem ty svoje nechal v šuplíku.

Odesláno

Mam dotaz- musim bejt vegan, bilej limecek a pak budu nadavat na rlx? Kdyby to stacilo :-). Skoda, ze jsem abstinent, tohle vlakno by si lahvinku zaslouzilo.

Návštěvník Mav.
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 19:06, Zmizík napsal:

V Marijotu uz maj ty internety nebo googlujes ted z vigwamu?

Dnes to už nevím. Tehdy jsem se připojoval přes GSM a HSCSD. Faktury do 20k no problem. Už jsem psal, že se stalo penězma.

Odesláno

A podobnymi omyly se to tu cely vikend jen hemzi, ze? Uz jsme tedy opet u vyrobnich nakladu. Prodej zbozi (koupim-prodam) jako v prikladu s kavou je z hlediska struktury nakladu neco docela jineho nez slozita vlastni vyroba narocna na technologie a lidsky kapital.

Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 29. 5. 2016 v 19:11, Mav. napsal:

Dnes to už nevím. Tehdy jsem se připojoval přes GSM a HSCSD. Faktury do 20k no problem. Už jsem psal, že se stalo penězma.

Mne to takhle snad i staci. Preju hezkou cestu za nesplnitelnejma cilema.

Návštěvník Mav.
Odesláno (upraveno)
  V 29. 5. 2016 v 19:09, kuncák7 napsal:

Mam dotaz- musim bejt vegan, bilej limecek a pak budu nadavat na rlx? Kdyby to stacilo :-). Skoda, ze jsem abstinent, tohle vlakno by si lahvinku zaslouzilo.

Mám tu něco archivního. Poslední český rum před vstupem do EU.

Prej to ale nevydrží jako víno a mělo by se to vypít.

post-42116-0-75737600-1464549410_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mav.
Návštěvník YPO
Odesláno

jak dlouho roste ten vořech ? ..... myslel sem že bych si pod něj sed a čekal

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...