Přejít na obsah

Měsíční plat a cena hodinek

jnm

Doporučené příspěvky

To rozhodně ne. Ale o tom,kolik kdo bere,to tu snad není,ne? :)

castecne. je to zajimavy obrazek toho, jakou tomu kdo prisuzuje dulezitost. pokud ja treba premyslim nad tim ze 50% mi uz prijde docela dost na takovou panskou kabelku (cti hodinky), tak je pro me az sokujici, ze jini do toho narvou nekolik mesicnich platu. v zasade je to totalni antiinvestice, podobne jako auto (i kdyz ne tak brutalne)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to složitější, asi by se to němělo počítat jako násobek mzdy, ale jako násobek kapesného (= mzda mínus provozní náklady).

Stran toho co kdo bere, myslím hodně zajímavej odkaz http://www.merces.cz/platy - člověk si může učinit představu o tom, jaké jsou kde poměry. Mně to třeba vyhodilo, že vzhledem k regionu, věku a dosaženému vzdělání mám příjem na 70%, ale zároveň v současnosti není "lepší" nabídka práce. Takže závěr - zatnout zuby a setrvat :-).

Edit: nejvíc mně překvapily některý profese v advokacii a bankovnictví, člověk si myslí jaký tam jsou platy a podle respondentů skutek utek...

Upraveno uživatelem rubus32
Odkaz ke komentáři

Osobně platy nějak neřeším(jasně,rád bych bral třeba více peněz),pro mne osobně je důležitější,jestli dělám práci,která mne(nějakým způsobem) baví. Pár kamarádů mě uhání,abych šel dělat k nim.....táta taky......asi bych si finančně polepšil,o tom žádná,ale ..... jsem asi divnej,i doma mi manželka nadává(někdy)......když vono to není jen o penězích(i když jsou potřeba).

Odkaz ke komentáři

Ja by som hlavne zdoraznil to co sa uz pisalo vyssie, ze toto vlakno nema byt o tom kto kolko berie, ale aku pomernu ciastku toho co berie dokaze utratit za hodinky.

Clovek nemusi byt raketovy inzinier aby si dokazal zratat ze riaditel CEZu ak bude chciet tak asi dokaze utratit (za cokolvek) smahom ruky viac nez 1000 soferov autobusu za cely zivot, ale o tom to tu nie je.

Odkaz ke komentáři

Gilius: souhlas, jsem na tom podobně. Tím zatnout zuby a setrvat jsem myslel spíš to, že teď není vhodná doba na to si říct o víc. Konkrétně mám na mysli třeba příplatek za vedení, který je hluboce pod odmocninou z počtu lidí, kterým "velím", jenže teď prostě není vhodná doba, došlo u nás dokonce na plošné snižování tarifů o 4%.

Edit: OK utekli jsme od tématu, omluva, není to o tom kolik kdo bere, ale kolik mu zůstane po oslím otřesáním ;)

Upraveno uživatelem rubus32
Odkaz ke komentáři

Mě se naštěstí líbí ruský hodinky, který nejsou tak drahý (relativně). Takže u nejdražších jsem tak okolo 20 procent platu. Zase jich mám tak nějak víc, takže celkově je to vysoko přes 100 procent :) . S kudlama je ta bilance mnohem horší :guiltysmiley: .

Odkaz ke komentáři

Za mnou přišla ségra se švárou a prý "koupili jsme si vysavač za šedesát tisíc". Já se zhrozil a odpověděl jim, že by za ty peníze mohli mít pěkný hodinky. Vyděsili se a nechápavě na mne zírali...

Tohle je super. Mohl bych to, prosím, použít někdy v budoucnu v diskusích s přáteli?

Upraveno uživatelem profik
Odkaz ke komentáři

Tak u mna su vsetky moje hodinky dohromady menej ako 50% mesacneho prijmu.. a to je asi aj pomer, ktory kazdemu radim, aby dodrzal, ked sa ma na to pyta. Bez ohladu na prijem a pocet hodiniek. Ked mi raz rupne v bedni a vsetkeho sa zbavim az na jeden kus, tak tiez toto pravidlo dodrzim. A ked to nevystaci na Pateky, tak mi treba, ked som lenivec lenivy :)

Odkaz ke komentáři

Prve hodinky som si kupil asi za 100% svojej mzdy, na druhe som si dal limit max. 50 %, co som aj dodrzal. Najprv si stale vyberiem hodinky ktore chcem, dokedy ich chcem mat a podla toho si setrim - momentalne LE GMT tu na fore.

Maximalne by som za hodinky dal 250 % terajsieho prijmu...

Odkaz ke komentáři

Hodinky co si pamatuji stáli 570% mého kapesného, dostal jsem příspěvek tak na konce mě stály 230% kapesného.

Pak další později, již mechanické plat z brigády cca 180% co jsem vydělal za měsíc.

Upraveno uživatelem ondra_v
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Tak já jsem jsem si pořídil svoje hodinky za 180% svýho platu....ale pouze pod manželky podmínkou, že po dvou našich dětech do "renovace" jejího 2 těhotenstvími poznamenaného těla investuju 150% svýho platu ! Takže mě vlastně ty hodinky vyjdou na 330% mýho platu...:(

Upraveno uživatelem mollaris
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...