safi Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Před časem jsem v Irsku ochutnal v jednom zapadlém fast foodu perfektní poctivý domácí (relativně drahý) hamburger. O víkendu si chci doma udělat pořádný poctivý hamburger. Uvítám vaše kulinářské recepty.
spiderer Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Před časem jsem v Irsku ochutnal v jednom zapadlém fast foodu perfektní poctivý domácí (relativně drahý) hamburger. O víkendu si chci doma udělat pořádný poctivý hamburger. Uvítám vaše kulinářské recepty. Muj kulinarsky recept je zastavit se v Gate a dat si dablcisburgr - byl jsem celkem spokojenej, za cca 200 korun ceskych jsem se vyborne najedl.. navod na pripravu domaciho to neni, ale pokud budete s manzelkou mit malo casu a nebo chut si odpocinout je to druha cesta
KFL Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 (upraveno) Půjdu stejně off-topic kacířskou cestou jako spiderer - Hard Rock Café na Malém náměstí (Dům u Rotta) a tam exkluzivní HRC Bacon Cheesburger za 270 kaček (super hambáč, plus hranole, zelenina atd.) . OT: Jinak HRC můžu vřele doporučit! edit: doplnění Upraveno 9. června 2009 uživatelem KFL
911 Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 no nechtel jsem byt prvni co se vyda stejnou cestou, ale ja doporucim TGI Friday. nebyt to zahuleny tak fajn burger je i v Jame. ale TGI je myslim lepsi. a pokud znas, tak zkus Burger King
Návštěvník Kamil Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Musíš mít čisté hovězí jen osolit a opepřit. Někdo dává trochu vorčestru, někdo zase trochu velmi jemně nakrájené cibule, někdo obojí. Být tebou zkusil bych všechny varianty. Jde hlavně o maso! Mělo by být zadní s minimem tuku, jemně umleté. Nekupuj už mleté, kup kus masa a nech si ho umlít před tebou nebo si to umel doma sám.
Šimon Stoklasa Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 OT: nejlepší hambuger jsem jedl na náměstí v Nei Pori (GR), stál Euro a je mi asi jediným důvodem k další případné návštěvě GR.
abbot Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Já si na domácí burgery na grilu kupuju mletý hovězí v Globusu a s kvalitou jsem spokojený a příprava jak už bylo popsáno výše. Prostě osolit opepřit a přidat koření co máš rád, já osobně cibulku nedávám, protože by to ve mně evokovalo pocit karbanátku a to rozhodně u hamburgeru nechci, ale věřim, že někomu to tak vyhovuje a jestli ještě můžu předat postřeh, tak se neboj udělat placky o něco větší, protože v průběhu grilování se celkem nafouknou a zmenší (alespoň u mě ten proces tak funguje)....
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 (upraveno) Hamburger je o ničem... nejlepší burger jaký jsem kdy jedl byl Mahi burger... byl s filetem čerstvé ryby jménem Mahi Mahi. Kam se hrabe mleté maso! Bylo to na Tahiti, tam není problém s čerstvou mořskou rybou... od vylovení to trvalo tak hodinku na gril, to se mi tady u nás nepovede... K tématu: Nejlépe je koupit flákotu masa, a namlít si ho sám... to alespoň víš, z čeho to máš namleté. V balíčkách z globusu tuto jistotu nějak nepociťuji... Upraveno 9. června 2009 uživatelem Hammer_Time
dagou Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 (upraveno) 270 vočí za karbanátek v housce je fakt krize. Zajdi do Angus burgera, mají vlastní chov skotského masného plemene Angus. Nejlepší maso na stejky a oni z toho dělají i naprosto delikatesní burgery. Nechávají maso správně uzrát a celkově vědí jak na to. Za tři stovky se najíte i s lepší polovičkou a pochutnáte si jako nikde jinde. Doma to tak dobrý neuděláš, rozhodně ne napoprvé. A přeci jenom plahočit se někam na Tahiti abys tam mohl sdlábnout dorádu v housce, to mi přijde dost ujetá možnost vyhození peněz na hodinky. Kort když jsi měl chuť na hovězí... Upraveno 10. června 2009 uživatelem dagou
Dantechno Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Hamburger je o ničem... nejlepší burger jaký jsem kdy jedl byl Mahi burger... byl s filetem čerstvé ryby jménem Mahi Mahi....... Diky uz kupuju letenku a kvuli hamburgeru letim na Tahiti. Pro normalniho cecha idealni volba. Trosku se mi to zavani machrovanim
dagou Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Diky uz kupuju letenku a kvuli hamburgeru letim na Tahiti. Pro normalniho cecha idealni volba. Trosku se mi to zavani machrovanim Trošku? Mě to smrdí machrováním naprosto otevřeně. Je možný, že to je jenom hnusná a odporná čecháčkovská závist, protože sám jsem byl nejdál v Chorvatsku. Ale zase jsem tam byl za svý... A abych nebyl úplně off topic: V baru U zlatý prdele dělají docela dobrej burger se slaninou, akorát nevim, jak se jmenuje. A navíc vyjde dráž, než ten Angusí.
New Milis Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Já mám nejraděj sekanou od maminky a na Tahiti se můžu taky vysrat.
Dantechno Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Jinak zkus tady safi : http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,home..._burger,FF.html Ale ty jsi asi chtel neco vyzkouseneho vid ?
H-B Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 270 vočí za karbanátek v housce je fakt krize. Zajdi do Angus burgera, mají vlastní chov skotského masného plemene Angus. Nejlepší maso na stejky a oni z toho dělají i naprosto delikatesní burgery. Nechávají maso správně uzrát a celkově vědí jak na to. Za tři stovky se najíte i s lepší polovičkou a pochutnáte si jako nikde jinde. Doma to tak dobrý neuděláš, rozhodně ne napoprvé. A přeci jenom plahočit se někam na Tahiti abys tam mohl sdlábnout dorádu v housce, to mi přijde dost ujetá možnost vyhození peněz na hodinky. Kort když jsi měl chuť na hovězí... To podepisuju. Par burgru uz jsem vyzkousel a tady je to fakt dobrota. Uzasny maso, platek rajcete, trosku salatu a cibule, lehce horcice. Pomery proste akorat. A kdyz si date Bacon Burger, je tam fakt lehce oprazena slanina, zadnej podezrelej skvarek jako jinde. Dobrota. Jinak stejnej postup je dobrej na domaci burgr. Dobry maso, ktery je mlety pred tebou nebo tebou samotnym a pak cerstva zelenina, ale ne moc- jde prece primarne o masicko
Viktor Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Zastav se u pana Robertsona, kup si od něj opravdový mletý hovězí na burger (správná hrubost, dobrý maso), můžeš kořenit jak doporučuje Kamil, ale nemusíš, a na teflonový pánvi bez tuku ho z každý strany cca 8 minut zostra udělej. Správná houska je trochu problém, mně ty nasládlý z Tesca nevaděj, ale někomu jo, půlky na sucho taky trochu opeču. Já k tomu rád ledovej salát a "blue-cheese" /rokfór zálivku. Před pár dny jsem ale měl "hilburger" v tý jediný dobrý hospodě v Kaprunu v Rakousku, úžasnej burger s křupavou vlasovou cibulkou a hořčicí, takže se přidávám k předchozím radám, někam si na něj zajdi, nakonec ani Big tasty v McD není úplně špatnej .
Alessio Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 K návodu: jsem zastáncem toho, že čím kvalitnější maso, tím méně koření a soli, které podle mého dost kvalitu masa srovnávají - pochutnáš si skoro stejně na dobrém i výborném mase, ale když trošku ubereš, najednou se k pohárkům dostane chuť masíčka lépe vyvážená s kořením a solí (já solím fakt minimálně, koření si nadrtím těsně před tím a taky ho moc nedávám) a to je teprv lahoda! Naopak, pokud je k dispozici jen "normální" maso, ochutím více. Začínám mít zase nešporovské vábení...sakra...tlama plná slin, dneska to vypadá na nějaký tlustý ekosteak PS: odkud berete maso, když to má být eňo ňuňo?
mengelis Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 v Brně dělají dobrý hamburger v Rodeo Drive vedel Hanáka, varianty jsou tam od 169 do 189, k tomu člověk dostane kupu hranclů, coleslaw apod. bohužel jsou to ale jinak lemry, mahi-mahi tam nemají
Gilius Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 ehm....než burgr,to si dám raději karbanátek(nebo tu sekanou,kterou zmínil Milis).....nepatlal bych se s tím,asi bych to koupil někde ve fastfoodu......
utrejch Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 (upraveno) bohužel jsou to ale jinak lemry, mahi-mahi tam nemají Copak mahi-mahi a tahity, ja litam na hovezi stejky do indie, delaji tam ovsem i vyborne hamburgery, trochu palivejsi, ale dobre! Upraveno 10. června 2009 uživatelem utrejch
mengelis Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Copak mahi-mahi a tahity, ja litam na hovezi stejky do indie, delaji tam ovsem i vyborne hamburgery, trochu palivejsi, ale dobre! na to bych byl moc líný, já si ty tučňáky na sekanou nechávám letecky vozit z Antarktidy až sem...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se