Přejít na obsah

Recept na pořádný domácí hamburger


safi

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 197
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Před časem jsem v Irsku ochutnal v jednom zapadlém fast foodu perfektní poctivý domácí (relativně drahý) hamburger. O víkendu si chci doma udělat pořádný poctivý hamburger. Uvítám vaše kulinářské recepty.

Muj kulinarsky recept je zastavit se v Gate a dat si dablcisburgr - byl jsem celkem spokojenej, za cca 200 korun ceskych jsem se vyborne najedl.. navod na pripravu domaciho to neni, ale pokud budete s manzelkou mit malo casu a nebo chut si odpocinout je to druha cesta :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Půjdu stejně off-topic kacířskou cestou jako spiderer - Hard Rock Café na Malém náměstí (Dům u Rotta) a tam exkluzivní HRC Bacon Cheesburger za 270 kaček (super hambáč, plus hranole, zelenina atd.) :).

OT: Jinak HRC můžu vřele doporučit!

 

edit: doplnění

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Musíš mít čisté hovězí jen osolit a opepřit. Někdo dává trochu vorčestru, někdo zase trochu velmi jemně nakrájené cibule, někdo obojí. Být tebou zkusil bych všechny varianty. Jde hlavně o maso! Mělo by být zadní s minimem tuku, jemně umleté. Nekupuj už mleté, kup kus masa a nech si ho umlít před tebou nebo si to umel doma sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si na domácí burgery na grilu kupuju mletý hovězí v Globusu a s kvalitou jsem spokojený :) a příprava jak už bylo popsáno výše. Prostě osolit opepřit a přidat koření co máš rád, já osobně cibulku nedávám, protože by to ve mně evokovalo pocit karbanátku a to rozhodně u hamburgeru nechci, ale věřim, že někomu to tak vyhovuje a jestli ještě můžu předat postřeh, tak se neboj udělat placky o něco větší, protože v průběhu grilování se celkem nafouknou a zmenší :) (alespoň u mě ten proces tak funguje)....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Hammer_Time

Hamburger je o ničem... nejlepší burger jaký jsem kdy jedl byl Mahi burger... byl s filetem čerstvé ryby jménem Mahi Mahi. Kam se hrabe mleté maso!

Bylo to na Tahiti, tam není problém s čerstvou mořskou rybou... od vylovení to trvalo tak hodinku na gril, to se mi tady u nás nepovede...

 

K tématu: Nejlépe je koupit flákotu masa, a namlít si ho sám... to alespoň víš, z čeho to máš namleté. V balíčkách z globusu tuto jistotu nějak nepociťuji...

Upraveno uživatelem Hammer_Time
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

270 vočí za karbanátek v housce je fakt krize. Zajdi do Angus burgera, mají vlastní chov skotského masného plemene Angus. Nejlepší maso na stejky a oni z toho dělají i naprosto delikatesní burgery. Nechávají maso správně uzrát a celkově vědí jak na to. Za tři stovky se najíte i s lepší polovičkou a pochutnáte si jako nikde jinde. Doma to tak dobrý neuděláš, rozhodně ne napoprvé.

A přeci jenom plahočit se někam na Tahiti abys tam mohl sdlábnout dorádu v housce, to mi přijde dost ujetá možnost vyhození peněz na hodinky. Kort když jsi měl chuť na hovězí... :)

Upraveno uživatelem dagou
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hamburger je o ničem... nejlepší burger jaký jsem kdy jedl byl Mahi burger... byl s filetem čerstvé ryby jménem Mahi Mahi.......

 

 

Diky uz kupuju letenku a kvuli hamburgeru letim na Tahiti. Pro normalniho cecha idealni volba. Trosku se mi to zavani machrovanim :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky uz kupuju letenku a kvuli hamburgeru letim na Tahiti. Pro normalniho cecha idealni volba. Trosku se mi to zavani machrovanim :thumbsdown_anim:

 

Trošku? Mě to smrdí machrováním naprosto otevřeně. Je možný, že to je jenom hnusná a odporná čecháčkovská závist, protože sám jsem byl nejdál v Chorvatsku. Ale zase jsem tam byl za svý... A abych nebyl úplně off topic: V baru U zlatý prdele dělají docela dobrej burger se slaninou, akorát nevim, jak se jmenuje. A navíc vyjde dráž, než ten Angusí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

270 vočí za karbanátek v housce je fakt krize. Zajdi do Angus burgera, mají vlastní chov skotského masného plemene Angus. Nejlepší maso na stejky a oni z toho dělají i naprosto delikatesní burgery. Nechávají maso správně uzrát a celkově vědí jak na to. Za tři stovky se najíte i s lepší polovičkou a pochutnáte si jako nikde jinde. Doma to tak dobrý neuděláš, rozhodně ne napoprvé.

A přeci jenom plahočit se někam na Tahiti abys tam mohl sdlábnout dorádu v housce, to mi přijde dost ujetá možnost vyhození peněz na hodinky. Kort když jsi měl chuť na hovězí... :)

 

To podepisuju. Par burgru uz jsem vyzkousel a tady je to fakt dobrota. Uzasny maso, platek rajcete, trosku salatu a cibule, lehce horcice. Pomery proste akorat. A kdyz si date Bacon Burger, je tam fakt lehce oprazena slanina, zadnej podezrelej skvarek jako jinde. Dobrota.

 

Jinak stejnej postup je dobrej na domaci burgr. Dobry maso, ktery je mlety pred tebou nebo tebou samotnym a pak cerstva zelenina, ale ne moc- jde prece primarne o masicko :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zastav se u pana Robertsona, kup si od něj opravdový mletý hovězí na burger (správná hrubost, dobrý maso), můžeš kořenit jak doporučuje Kamil, ale nemusíš, a na teflonový pánvi bez tuku ho z každý strany cca 8 minut zostra udělej. Správná houska je trochu problém, mně ty nasládlý z Tesca nevaděj, ale někomu jo, půlky na sucho taky trochu opeču. Já k tomu rád ledovej salát a "blue-cheese" /rokfór zálivku.

Před pár dny jsem ale měl "hilburger" v tý jediný dobrý hospodě v Kaprunu v Rakousku, úžasnej burger s křupavou vlasovou cibulkou a hořčicí, takže se přidávám k předchozím radám, někam si na něj zajdi, nakonec ani Big tasty v McD není úplně špatnej ;).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K návodu: jsem zastáncem toho, že čím kvalitnější maso, tím méně koření a soli, které podle mého dost kvalitu masa srovnávají - pochutnáš si skoro stejně na dobrém i výborném mase, ale když trošku ubereš, najednou se k pohárkům dostane chuť masíčka lépe vyvážená s kořením a solí (já solím fakt minimálně, koření si nadrtím těsně před tím a taky ho moc nedávám) a to je teprv lahoda! Naopak, pokud je k dispozici jen "normální" maso, ochutím více.

 

Začínám mít zase nešporovské vábení...sakra...tlama plná slin, dneska to vypadá na nějaký tlustý ekosteak

 

PS: odkud berete maso, když to má být eňo ňuňo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...