Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Koukám, že už se tu řeší kde co, tak třeba mi pomůžete i s tímhle. Známej mě požádal o doporučení klimatizace do 1 pokojového bytu. Klasickou mít bohužel nemůže, protože nemá balkon a majitel objektu (bytové družstvo) si nepřeje montovat cokoliv ven na fasádu domu (nové zateplení). Máte někdo nějaký tip?

Odesláno

A má možnost nějak vyřešit odvod teplého vzduchu? Ty mobilní klimatizace nejsou zase tak mobilní a potřebují někam vyvést hadici průměru asi 10-15 cm, kterou fučí docela horký vzduch. Přes pootevřené okno to nemá smysl, co vychladí, to se mu vrátí oknem zpátky. Takže zase potřebuje díru do zdi nebo jestli je v tom bytě komín nebo upravit okno. Mobilní klimatizace má mnohem menší účinnost a je hlučnější. Nebylo by možné venkovní část dvoudílné klimatizace dát na střechu?

Odesláno
A má možnost nějak vyřešit odvod teplého vzduchu? Ty mobilní klimatizace nejsou zase tak mobilní a potřebují někam vyvést hadici průměru asi 10-15 cm, kterou fučí docela horký vzduch. Přes pootevřené okno to nemá smysl, co vychladí, to se mu vrátí oknem zpátky. Takže zase potřebuje díru do zdi nebo jestli je v tom bytě komín nebo upravit okno. Mobilní klimatizace má mnohem menší účinnost a je hlučnější. Nebylo by možné venkovní část dvoudílné klimatizace dát na střechu?

Jak jsem "nakoupil", tak prodávám. Zkusím se zeptat, ale předpokládám, že bylí v x-patrovém domě, takže vyvedení "chobotu" někam na střechu je dost nepravděpodobné. V jiné diskusi radili připojení na digestoř, zkusím se ho zeptat, jestli je to možné.

Jen abych do doplnil. Dělá střídavé služby a chce se po noční vyspat, což se v létě v horku dost špatně realizuje. Napadlo mě nainstalovat kovové spouštěcí rolety (bohužel musí být zevnitř bytu) a ráno po příchodu domů pustit na půl hodiny klimu, aby se vyměnil a ochladil trochu vzduch a pak by to snad mohlo s těmi spuštěnými rolematmi pár hodin vydržet (protože si moc nedokážu představit jak vedle toho randálu spí).

Pokud budete mít někdo nápad na jakékoliv jiné řešení, sem s tím.

Odesláno
Jak jsem "nakoupil", tak prodávám. Zkusím se zeptat, ale předpokládám, že bylí v x-patrovém domě, takže vyvedení "chobotu" někam na střechu je dost nepravděpodobné. V jiné diskusi radili připojení na digestoř, zkusím se ho zeptat, jestli je to možné.

Jen abych do doplnil. Dělá střídavé služby a chce se po noční vyspat, což se v létě v horku dost špatně realizuje. Napadlo mě nainstalovat kovové spouštěcí rolety (bohužel musí být zevnitř bytu) a ráno po příchodu domů pustit na půl hodiny klimu, aby se vyměnil a ochladil trochu vzduch a pak by to snad mohlo s těmi spuštěnými rolematmi pár hodin vydržet (protože si moc nedokážu představit jak vedle toho randálu spí).

Nemyslel jsem tahat ten chobot na střechu, ale použít klimatizaci, která má vnitřní a vnější jednotku. Tu venkovní by mohl dát na střechu, spojení je jen přes tenké trubičky a napájecí kabel. To by se dalo vést šachtou pro stupačky.

Do té digestoře by to snad šlo taky, hlavně je třeba to teplo odvést ven.

S provozem bych to řešil přesně naopak. Když je v práci, tak bych to nechal běžet a při spaní vypnul. Rozpálený byt se nedá vychladit za pár minut. To je jak lednička, udržování nižší teploty je míň energeticky náročné, než rychlé ochlazení. Rozpálené stěny působí jako kamna a teplo dál vyzařují, i když se vzduch ochladí.

Žaluzie musí být venkovní, aby nepustily teplo do bytu. Pokud jsou uvnitř, ztrácejí smysl, je to jen zatemnění. Ale u zaizolované fasády by neměl být problém s udržením chladu i tepla.

Odesláno

Napadlo mě, že pokud je byt zateplený, bude největší problém ohřívání vzduchu oknem. Existují folie, které při 100% průhlednosti odfiltrují až 80% IR záření. Lepí se to na okno zvenku, esteticky cítícího souseda to nijak neruší a mohlo by to za vcelku malé náklady vyřešit problém se spánkem. A chleba to nežere.

Já mám doma klimatizaci, protože fólie majitel domu zakázal z důvodu možného poškození argonového trojskla při montáži, ale jinak bych je určitě vyzkoušel; měl jsem možnost pracovat v kanceláři s okny na jihozápad, kde byly folie nainstalované a neměl jsem potřebu pouštět klimatizaci po celý den.

Odesláno
Napadlo mě, že pokud je byt zateplený, bude největší problém ohřívání vzduchu oknem. Existují folie, které při 100% průhlednosti odfiltrují až 80% IR záření. Lepí se to na okno zvenku, esteticky cítícího souseda to nijak neruší a mohlo by to za vcelku malé náklady vyřešit problém se spánkem. A chleba to nežere.

Já mám doma klimatizaci, protože fólie majitel domu zakázal z důvodu možného poškození argonového trojskla při montáži, ale jinak bych je určitě vyzkoušel; měl jsem možnost pracovat v kanceláři s okny na jihozápad, kde byly folie nainstalované a neměl jsem potřebu pouštět klimatizaci po celý den.

Ty folie jsou zajímavý nápad! Do ložnice i pokojíčku mi svítí celý den a už nás napadla i klimatizace, ale tohle je "elegantnější" řešení. Máš představu o ceně za metr, fotky jak to vypadá a případně odkaz na solidního dodavatele?

Odesláno

V práci u kanceláří na jih jsme dělali analýzu vnitřních teplot s fólií a bez. Fólie měla jednoznačnej úspěch. Fungovala takřka jako celodenně lehce šumící klimatizace. Kromě toho, že fólie nežere tak taky nehoní po bytě alergeny a nevíří prach.

Výhodou lepší klimatizace oproti fólii je odvlhčování vzduchu.

Odesláno

Zajímalo by mě, kde se dá taková fólie sehnat a kolik stojí, případně jestli si ji člověk zvládne nalepit sám nebo se musí pozvat firma...

Odesláno
Ty folie jsou zajímavý nápad! Do ložnice i pokojíčku mi svítí celý den a už nás napadla i klimatizace, ale tohle je "elegantnější" řešení. Máš představu o ceně za metr, fotky jak to vypadá a případně odkaz na solidního dodavatele?

Ahoj, výběrové řízení u nás ve firmě vyhrála tahle možnost. Cena není úplně nejnižší, ale měli zajímavý přístup. Bohužel krize stopla investice, takže nemůžu sloužit, co se týče praktické zkušenosti, ale na stránkách to mají celkem pěkně popsáno a jsou tam i ukázky jak to vypadá. Mně osobně se nejvíc líbí SG-220-XPL - to je taková šedivá, není to úplně reflexní a odstiňuje to dobře. Byl u nás pán se vzorníkem, člověk si udělá docela pěknou představu.

Do ložnice bych neváhal, u pokojíčku bych se poradil. Děti potřebují sluníčko a ty folie dělají podobnou atmosféru, jako grey Ray-Ban. Barvy hezký, ale to sluníčko je takový studený.

Odesláno

Mám kamaráda co dělá bezpečnostní a protisluneční folie, mohu ho doporučit.

Velký výběr možností i s atesty.

Kontakt můžu poslat SZ.

Odesláno
Doporučuji solární folie, máme na zimní zahradě a je to perfektní. Vnitřní klimu ani náhodou :thumbsdown_anim:

A co klasicke žaluzie? Ty nefunguji tak dobre jako folie?

Odesláno
A co klasicke žaluzie? Ty nefunguji tak dobre jako folie?

Musí být venku. Účelem je nepustit teplo přes okno, což dělá i ta fólie. Jak už je teplo uvnitř, mezi sklem a vnitřními žaluziemi je neudržíš. Hliník je výborný vodič tepla.

Odesláno

Před mobilní klimatizací bych velmi varoval. Můj syn ji chtěl do svého pokoje a nedal si to vymluvit (klimatizace v objektech, které děláme, používáme dělené a výjimečně i mobilní, takže o tom trochu něco vím). Když jsem ji nechtěl pořídit, tak si po velmi dlouhém výběru sám vybral a objednal mobilní klimačku, která byla poměrně hodně drahá, ale byla velmi tichá. Po instalaci zjistil, že i velmi tichá klimačka doma je dosti hlučná a vadí při spaní a že stálé proudění vzduchu působí velmi nepříjemně a bolí z toho hlava. Protože klimačka zvládne vychladit jen omezený objem vzduchu, musel zavírat dveře do svého pokoje a to na kliku, protože v pokoji vlivem funění vzduchu chobotem z okénka ven vznikal znatelný podtlak. To vše ho tak vyděsilo a otrávilo, že za dva dny vše zabalil a odvezl zpět dodavateli, což naštěstí při nákupu přes internet jde. Takže když klimačku, tak jedině dělenou!!!!!

Odesláno

Chlazení je můj obor a mohu jen potvrdit co bylo řečeno.Mobilní klima je vhodná pouze jako dočasné řešení např.server při poruše hlavní klimy nebo vychlazení podkroví na chatě.Chladící výkon je značně degradován odsáváním velké části vychlazeného vzduch z místnosti(k vychlazení chladiva) a přisáváním z okolí chlazené místnosti.I ty nejluxusnější mobily jsou příliš hlučné.Existuje verze s odděleným chladičem,který se zavěsí za okno na popruhy a je propojena flexibilní asi 4metry dlouhou hadicí 2x5cm která se vloží do drážky v rámu okna a odpadají problémy s výkonem a podtlakem a snad i s družstvem.Venkovní chladič velikosti 40x30x20cm je možno kdykoliv schovat.Ovšem nejlepší řešení je splitová jednotka(dělená).Tady se velmi snadno dá orientovat podle ceny.jednotky typu bauhaus,obi apod.patří parametry (spotřeba,učinost,hlučnost,dostupnost servisu)do té nejnížší kategorie.Mezi špičku patří japonci toshiba,fujitsu,daikin apod.Odborná firma dokáže téměř vždy nálézt řešení,ovšem každá sranda něco stojí.

Odesláno (upraveno)
Koukám, že už se tu řeší kde co, tak třeba mi pomůžete i s tímhle. Známej mě požádal o doporučení klimatizace do 1 pokojového bytu. Klasickou mít bohužel nemůže, protože nemá balkon a majitel objektu (bytové družstvo) si nepřeje montovat cokoliv ven na fasádu domu (nové zateplení). Máte někdo nějaký tip?

Teď jsem to řešil v práci. Mám zubní laboratoř, celkem přístroje hřejí a koupil jsem mobilní klimu s nadstandartním výkonem. Ovod vzduchu jsem vyřešil, ovšem klima absolutně nestíhala už první den. Totálně propadla, vrátil jsem ji(koupeno u kamaráda krámě) a skončil jsem na klasické klimatizaci s chlazením externí jednotkou. Montáž plus dvě jednotky cca 28 000,-. A je klid a chládek....

Upraveno uživatelem zub32
  • Po letech...
Odesláno

Když mobilní klimatizaci tak tyto máme ve firmě (nemůžeme vrtat do baráku, je v pamatkové oblasti): http://www.vzdusin.cz/mobilni-klimatizace/Klimatizace-REMKO-RKL290-bila. Doma jsem na základě doporučení namontoval klasickou jednotku (je fakt mnohem tišší). Když je předpuštěná chladivem, zvládnete to taky sami: http://www.vzdusin.cz/nastenne-split-klimatizace/samoinstalacni-klimatizace

• Po letech...
Odesláno

Ahoj :) Také bych potřebovala poradit s výběrem klimatizace do kanceláře. Je to poprvé, co s něčím takovým přicházím do styku, a tak uvítám jakékoliv osobní zkušenosti a preference :) Podle článků, které jsem četla na internetu, například tady - https://vas-pomocnik.cz/test-klimatizaci , jsou mobilní klimatizace trochu hlučnější, jak moc je to potom ve výsledku poznat? Jsou levnější, tak bych ráda ušetřila, kde to jen jde, ale nechci to udělat, pokud by rozdíl v hlučnosti byl moc výrazný ;)

• po měsících...
Odesláno

Jestli Vám to pomůže, já na příští rok plánuji pořídit tuhle a budu doufat, že nebude tak hlučná. Bohužel také nemůžeme vrtat do baráku a jiné řešení, než mobilní klimatizace, nás nenapadlo. 

• po měsících...
Odesláno

Pokud to ještě pomůže, tak hlučnost se dá celkem lehko zjistit z energetického štítku jeho popis pro klimatizace jde snadno najít na netu. Není v tom nic složitého a budete dopředu vědět co kupujete :).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...