Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já si myslím, že ta otázka takhle ani postavit nejde. Jak se stává z hodinek legenda?... A hlavně jakého druhu je ta legenda? Spousta tzv. legendárních hodinek z minulosti v sobě spojuje minimálně dvě důležité věci: významnou technologickou inovaci (v případě Autávií třeba ten automat v chronu) a specifickou oblast nebo alespoň skupinu uživatelů. Pokud použiju opět Autávie tak je to motorismus, F1 především. A co z toho mají současní aspiranti na legendu?

A další věc -v dřívější době vycházela konstrukce náramkových hodinek především z potřeby a reflektovala i notnou dávku praktičnosti. Co z toho potřebují dnešní mechanické hodinky? Většinou jde o modely, které se vezou na vlně znovuobjevené mechanické hodinařiny, a které jsou v mnoha ohledech až nepraktické a nějaké užitečnosti na hony vzdálené. Mnoho z nich má "příběh" když už ne přímo uměle vytvořený, tak alespoň postavený na hodně vratkejch základech. A další věcí je třeba design. Dnešní modely buď s povděkem přijímají inspiraci právě od časem ověřených modelů nebo jde o nějaké diskutabilní, sezönní extravagance.

Takže pokud jde o mě, tak ty OPRAVDU SOUČASNÉ modely hodinek nikdy nebudou takové legendy jako třeba povedený hodinky z 60. a 70. let. Jejich CV totiž nevychází z lásky každodenních uživatelů, ale spíš ze zbožného přání jejich výrobců.

P.S. Možná snad opravdu jen ty Panerai, už pro ten humbuk, kterej kolem nich vytváří jejich nadšenci. Tam se mně zdá, že je to pořád ještě takový živočišný. Jenže Paneraie už jsou vlastně legenda dnes...

Odesláno

Legendou nemůže být nikdy remake :-). Takže podle mě ani SOH ani PO což jsou remaky. Měly by to být hodinky svébytného designu, nebo funkce, dostatečně rozšířené a oblíbené.

Odesláno
............. v dřívější době vycházela konstrukce náramkových hodinek především z potřeby a reflektovala i notnou dávku praktičnosti. ..........

Právě proto jsem navrhoval Omegu SMP 2254. Vždyť víš a po právu lituješ. Pozdě! :thumbsup_anim:

Odesláno
Právě proto jsem navrhoval Omegu SMP 2254. Vždyť víš a po právu lituješ. Pozdě! :thumbsup_anim:

OT: A no jo, docela na ně vzpomínám,... Ale s ohledem na radost, kterou z nich máš, jsou u tebe evidentně v těch nejlepších rukou...

Odesláno
OT: A no jo, docela na ně vzpomínám,... Ale s ohledem na radost, kterou z nich máš, jsou u tebe evidentně v těch nejlepších rukou...

Zase OT: Musím přiznat: Fakt je mám rád! (Omlouvám se, je to prostě "comming out"; před pár měsíci bych tomu sám nevěřil.)

Odesláno
Já zkusím trochu jiný tip... Stowa Prodiver. Osobité hodinky, které nezestárnou :thumbsup_anim:

Hezký, ale na "legendu" bych je netipoval. Budou mít jen"zastánce" a žádný "odpůrce".

Odesláno
Breitling B01 (jakkoliv se mi nelíbí, holt jsou jednou první a nultý kalibr asi nikdo nevyrobí:))

Není to o strojku, ale o hodinkách. Myslím, že nulajedničku budou dělat léta, a já doufám, že i v povedenějších pouzdrech než je ten " kočička a pejsek design ".

Odesláno
Legendou nemůže být nikdy remake :-). Takže podle mě ani SOH ani PO což jsou remaky. Měly by to být hodinky svébytného designu, nebo funkce, dostatečně rozšířené a oblíbené.

Takže napríklad Seiko Monster :-)

Odesláno

Tak jak chápu zadání, tipuju Bondovky.

Vemte si ty odkazovaný Hujerky. Nikdy nebyly nejdražší, byly celkem dostupný, kdo se rozhlížel, občas je zahlédl atd...

Takže i dnes to musí bejt něco viditelnýho (odpadají limitky a necelopološné značky), cenově dostupnýho (odpadají rolády). A zadání znělo 5 let (odpadají letité klasiky jako můnvoče).

Odesláno (upraveno)
Tak jak chápu zadání, tipuju Bondovky.

Vemte si ty odkazovaný Hujerky. Nikdy nebyly nejdražší, byly celkem dostupný, kdo se rozhlížel, občas je zahlédl atd...

Takže i dnes to musí bejt něco viditelnýho (odpadají limitky a necelopološné značky), cenově dostupnýho (odpadají rolády). A zadání znělo 5 let (odpadají letité klasiky jako můnvoče).

Souhlasím. "Legendy" se stávají i tím, že bývají s něčím spojeny - Heuer s motorismem, Omegy s agentem 007. Navíc je pozná na první pohled spousta lidí a to i těch, co o hodinkách jinak moc nevědí.

Další věcí je jejich celkem přijatelná cenová dostupnost i pro lidi nezasažené "chronomagorismem"...

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Pravdu má cyber, bude to něco nového, co si lidé spojí s posledními pěti lety. Legenda z posledních pěti let - jedině něco z oživeného primu, nevím, který model, pravděpodobně ale asi všechny - symbolizují to znovuzrození, kdybych měl jmenovat jeden, tak asi tycho de brahe nebo hind.

Ze zahraničních mi konkrétní model nenapadá, snad jen ty quartz kosmonautický omega speedmaster - jak se jmenují - X33 ? A snad to zelené sklíčko na milgauss, ze značek pak Anonimo a Graham, jestli jdou počítat do posledních pěti let. Z remaků se mi zdá mají šanci jenom ty, které remakují nějaký silně omezený model, který se skoro nevyráběl, jako právě milgauss, glycine airman SST, proplofy.... Jinak šanci mají i ty nové vynálezy, co se vyrojili, jak investice z posledních 5ti let nesou ovoce, k legendě jim ale chybí oslovit široké publikum, to se uvidí, jestli se vůbec dočkají uvedení na trh, podle mě se klidně může stát, že krize s odvětvím tak zamává, že prostě zůstanou u ledu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...