Badys Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 (upraveno) Já myslím, že opravdu slušný univerzál je 26"/20", který rozumně zvládá:1) asfalt - tzn. cyklo stezky2) jízda po městě - hele bydlím ve městě, které je výborné na inline brusle, okolí cykloturistika, kolobka, ale sic město je vyasfaltované, tak přechody jsou z kočičích hlav, které se časem vlní a stejně si občas na tom přechodu spodkem stejně škrtnu3) nechá se jet i po zpevněné šotolinové cestě - občas se hodí Protože u nás je fakt terén na kolobku fajn, budu přecházet na 28"/20", ale stejně to bude s odřenýma ušima.Jinak na rehabilitaci je kolobka fakt k nezaplacení, mne také kolo doktoři téměř zakázali a kolobka mne od bolesti bederní páteře a následné bolesti do stehen dost pomůže. Do stehen mne to šlo v kuse 3 roky, když jezdím 2x týdně na kolobce mám docela klid.Ale jízdu si to chce fakt užít, vykašlat se na všechny ty tachometry atd... a jet na pohodu, když se Ti někde něco líbí, tak zastavit a pokochat se, zastavit si na nějakou dobrou kávu, nebo 1 pivko a přijedeš domů spokojenej. Nejvíc si jízdu užiju, když nemám na kolobce, tachometr a na rukách žádné hodinky. Jakmile mám tachometr, začínám automaticky honit průměr, jedu bez zastávek, piju za jízdy atd..., pak zjistím, že mne třeba do 30km najetých chybí 2km a co myslíš že udělám.... to víš že je ještě odšlápnu, ale už to není ta pravá naprostá pohoda, ale už to je spíš sport, ale stejně je to fajn.Takže přeju šťastnou ruku při výběru a po koloběžkářsku - "trhni si nohou" Ještě - taky nejsem muší váha, spíše naopak, mám Crussis viz fotky v tomto vlákně a OK, Ale Kostka, Yedoo, Mibo, Crussis - asi chybu neuděláš. Upraveno 21. dubna 2017 uživatelem Badys Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cema Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2017 Mě dneska přijde Kostka Tour a to jsem svoji naprosto skvělou Yedoo Mezeq dva týdny zpět neuváženě prodal.Jak to jednou zkusíš tak zjistíš že to bez toho prostě nejde.Jsem zvědav na srovnání, jestli pak za sebe můžeš dát ....obě mám v širším výběru. Do "Světakoloběžek" na vyzkoušení už se chystám asi měsíc, ale nějak mi to pořád nevychází. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2017 od dneska nový stroj ve stáji moc se líbí i manželce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2017 Zajeď si do Světa koloběžek (https://www.svetkolobezek.cz/ - jsou v aerálu na Turkově, P4) a vyzkoušej sám.Tak jsem tam dneska zkoušel Kostku Max Tour 20/16 vs. 26/20 a ta větší mi teda jede výrazně líp. Svoje holky na kole v tom na kratších výletech zmáknu v pohodě. A na město mi stačí skládačka Oxelo Town 7 XL. Tak to nechám pár dní uzrát jestli nejsem úplnej magor (40+ let a skáknu tam. Je to droga, asi potřebuju aspoň tři. Skládačku, silniční a terénní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2017 Tvl, bacha na to. Je to pak jak s hodinkama.Micro White, K-bike K6, Kostka Uni, Kostka Hill Speed, Kickbike G4, Kostka City, Micro Flex Blue, Kickbike CrossMax, Kickbike RaceMax28, Mibo Revoo, Mibo GT...Kazdopadne nez o tom u kompu spekulovat, silne doporucuju jit nekam, kde muzes ruzny veci vyzkouset. Uvidis co ti sedne a da na chvili pocit spokojenosti :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 23. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2017 Tvl, bacha na to.No jak říkám. Mam skládačku celopéro Oxelo s kolama 20mm, koukám po terénní do parku, co mám za barákem a teď ta Kostka. Šílený ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 23. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2017 tak jsem dnes poprvé vyvětral Wolfera. Jede fakt pěkně, ale drobnosti se k doladění najdou:Už včera jsem sundal gripy od Vela a nandal Esi grips a nechal rohy, které Wolfer má v základní výbavě, ale tak nepohodlné rohy jsem ještě neměl. Rohy jdou před řidítka, ale i za a právě to je to místo, kde se mne neustále zachytávaly konce rukávů mé bundy jak za háček. Ale co bylo daleko horší, že jsem fakt nenašel polohu, kde by si mé ruce na rohách odpočinuly a ruce dnes téměř po 35km dost bolí. Takže objednám Ergony s opěrkou, které mám i na staré kolobce a bude to super.No a další věc, která mne nejdříve vůbec nenapadla, že na kolobce není je zvonek. Na staré kolobce mám zvonek součástí přední brzdové páčky a je to super vychytávka, takže musím ihned koupit zvonek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 23. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2017 to je krásnej závoďák. yedoo se ty hliníkovky fakt povedly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 23. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2017 Badys - kdyz budes mit vysku riditek nastavenou na "zavodaka". Cili tak, ze pri odrazu neklikujes, ale ruce nam napnuty pohyb jde z ramen, tak jsou ty predozadni ruzky idealni misto pro polozeni ruky. Taky proto je tam Kickbike v zakladu dava. Ale jinak zalezi na vkusu kazdyho soudruha. Ja se na silnicce po vsech pokusek pokazdy vratim k 10 let starejm rohum ze Sparu. Je mi na nich nejlip :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2017 Badys - tyhle předozadní rohy máme a jsme nadšení. Někdo sice někde psal, že má od nich otlačené dlaně, ale jezdíme v polstrovaných bezprsťákách a rohy nám sedí, teda mně určitě a Drákula si taky nestěžuje... bandicoot - magorství nezáleží na věku, naopak, magor začínáš být ve chvíli, kdy se začneš ptát, jestli už na něco nejsi starý. Mně bude na podzim 57. A za 3 neděle a něco mám našlapáno 180 km. A je to skvělý, v pátek jen tak kolem vesnice 8,5 km, v sobotu jsem nebyl doma, ale Drákulka dala s borderkou 12 km a včera navečer jsme jeli hledat cyklostezku přes nedaleký les. Nakonec 19 km při 7°C, ale to pivo v hospůdce skoro na konci, to chutnalo:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2017 (upraveno) Mám pořídit rohy hned, nebo to zkusit pár vyjížděk bez nich a vyjde to samo z potřeb? Díky za info. Ivane, já jezdim i na pennyboardu. Jak to má kolečka, tak mě to bere... Upraveno 24. dubna 2017 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2017 (upraveno) Double, omlouvám se. Upraveno 24. dubna 2017 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2017 @xbenny díky za koment, dnes jsem otočil představec do negativu a příležitostně to prubnu (dnes jsem nemohl, sekání zahrady dostalo přednost), a přeci jenom Ergony nejsou vůbec levné. @Ivan Lelák no bezprsťáky mám taky super, ale včera když jsem vyjížděl, tak u nás byly jenom 3°C, tak jsem vytáhla takové lehčí prsťáky a ty polstr žádný nemají @bandicoot já bych to bez rohů nedal, ale jek psal xbenny "záleží na vkusu každýho soudruha" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 Badys - na Oravě jsme jeli ve 4°C a bezprsťáky to ještě dávaly. V každém případě jsou tyhle polstrované rukavice super. Včera jsme dali zase 14 km. Vyráželi jsme před sedmou večer, jen kousek za vesnici, abychom se protáhli a vyčistili hlavu, na to je kolobrnda bezkonkurenční. Na otočce jsem navrhl pokračovat přes další 3 vesnice a kopec, Drákula prohlásila, že chcípnem, ale proč ne. V Přepychách, poslední vesnici, pod tím kopcem, ze kterého na druhé straně sjedeme až domů, je prima hospoda, takže jsme rychlostní taktiku podřídili jen cestě do Přepych, protože se tam před závěrečným výjezdem a sjezdem občerstvíme a odpočineme. Přepychy hospoda - pondělí zavřeno. "Já Tě zabiju", prohlásila Drákula. Tak jsme dali jen mentální přípravu na konci vesnice u hřbitova, který nás lákal vemlouvavými "Spi sladce" nebo "Odpočívej v pokoji" a vydali se na kopec. Není extra strmý, ale kilák dlouhý. Ale na druhé straně sjezd až skoro domů, po novém asfaltu, lesem, pár zatáček, prostě orgáč. Dal jsem si tam osobák 52 km/h, ale to jsem byl zbytečně opatrný, příště ho trhnu:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 sorry musel som :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 Badys - na Oravě jsme jeli ve 4°C a bezprsťáky to ještě dávaly. V každém případě jsou tyhle polstrované rukavice super. Včera jsme dali zase 14 km. Vyráželi jsme před sedmou večer, jen kousek za vesnici, abychom se protáhli a vyčistili hlavu, na to je kolobrnda bezkonkurenční. Na otočce jsem navrhl pokračovat přes další 3 vesnice a kopec, Drákula prohlásila, že chcípnem, ale proč ne. V Přepychách, poslední vesnici, pod tím kopcem, ze kterého na druhé straně sjedeme až domů, je prima hospoda, takže jsme rychlostní taktiku podřídili jen cestě do Přepych, protože se tam před závěrečným výjezdem a sjezdem občerstvíme a odpočineme. Přepychy hospoda - pondělí zavřeno. "Já Tě zabiju", prohlásila Drákula. Tak jsme dali jen mentální přípravu na konci vesnice u hřbitova, který nás lákal vemlouvavými "Spi sladce" nebo "Odpočívej v pokoji" a vydali se na kopec. Není extra strmý, ale kilák dlouhý. Ale na druhé straně sjezd až skoro domů, po novém asfaltu, lesem, pár zatáček, prostě orgáč. Dal jsem si tam osobák 52 km/h, ale to jsem byl zbytečně opatrný, příště ho trhnu:-). ten nový asfalt v lese je balzám pro duši, po těch letech záplatování děr a nakonec to už ani nezáplatovali :-)a nahoru je už zaplaťpánbů ta sypká výsprava taky pěkně zaježděná, až do Týniště pohoda.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 pebe - v neděli jsme to dali do Týniště, hned na začátku vpravo do lesa směrem k muničáku a vzápětí doleva na asfaltovou cyklostezku do Bědovic. A odtud zase lesem domů. Fučelo tak silně do zad, že jsem jel z lesa u Bolehoště až do Křivic bez šlápnutí, ono je to sice malinko z kopce, ale aby to trochu jelo, chce to občas šlápnout. Tentokrát to frčelo samo, stále 25-27 km/h. Příjemná odměna:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 25. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2017 tak já zas vyrazil dnes, že dám lehkých 20km, ale ve finále moc lehké nebyly, zhruba v polovině trasy mne praskl zadní plášť z boku těsně nad ráfkem ve sváru pláště a proskřípal mne i duši a bylo po krásné jízdě, tlak byl o 10Psi nižší než povolené maximum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2017 Takže jsem nakonec poslal fotku výrobci a reakce byla přímo jedinečná. Dnes mne po telefonu výrobce kontaktoval a sdělil mne s omluvou, že z fotky je patrné, že se jedná o výrobní vadu pláště a že mne ihned zasílají nový plášť i duši přes PPL, abych mohl o prodlouženém víkendu jezdit. No co dodat, za mne příkladný přístup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 6. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2017 Místo oběda dneska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se