Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapi, este mozno nejaky nazor na minidisc. Odporuca k zostave, aj ked ide o mrtvy format? Mozno ma zaujima kvalita (na webe je vselico) od niekoho kto ho vlastni a mozno aj nejaku masinku, ktora za to stoji. Je vobec na trhu nejaky stroj ktory ma variabilny vystup na ovladanie hlasitosti priamo z ovladaca? Dik...

v kanade by som ti vedel pomoct :) http://recycleyourelectronics.ca/

Odesláno (upraveno)

ja som svoj minidisc yamaha recykloval pomerne neskoro, az v roku 2008 (aj to len preto ze som sa stahoval) a to som mal vycitky, ze som ho neodniesol do zberneho dvora, ale zbabelo daroval kamaratovi, ktory je tiez postihnuty kompulzivnym hromadenim veteše ako tuto kolega palmone :)

ale kedze to bola najlepsia yamaha, tak to aspon malo styl, no.. oranzovy displej, tlacitok jak v rakete, magicke "TOC reading"... no na rovinu - kto to dnes ma.. :)

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

Ok, chlapi zabudnite na MD, ja som chcel toto skusit hlavne kvoli tomu, ze s tym nemam skusenost a mal som pokusenie to vyskusat. Tie masinky mali nieco do seba.....

ja som svoj minidisc yamaha recykloval pomerne neskoro, az v roku 2008 (aj to len preto ze som sa stahoval) a to som mal vycitky, ze som ho neodniesol do zberneho dvora, ale zbabelo daroval kamaratovi, ktory je tiez postihnuty kompulzivnym hromadenim veteše ako tuto kolega palmone :)

ale kedze to bola najlepsia yamaha, tak to aspon malo styl, no.. oranzovy displej, tlacitok jak v rakete, magicke "TOC reading"... no na rovinu - kto to dnes ma.. :)

Odesláno

Ten TAC má stejný čínský elektronky jak ten Číňan. Borci to většinou resi tak, ze to meni za ruske nebi České a je to prý vcelku slyšet. ..

Jinak z tech fotek to nepoznám, ale nedivil bych se, kdyby tam noname čínský flašky cpal i ten Rus v rámci šetření nákladů :-)

Rus tvrdí, že tam dává old high quality russian (USSR) tube. Těch má být údajně v Rusku zásoba ještě na 20 let...jsem někde čet :)

Odesláno

Pročítám si to tu a na Mini disk mám názor, že je to příjrmný pomocník HiFisty udržet si nahrávky alespoň v nějaké kvalitě, ale v době FLAC atd. už je zbytečný. Mám dojem, že to mělo svůj formát ATRAC, což byla lepší mp3. Pokud má člověk alespoň trochu lepší zvukovku, tak bych si do obýváku další lapač prachu nepořizoval.

Ale chci se zeptat na váš názor ohledně dostupných médií, které je možno přehrávat. Co říkáte na XRCD? Pár jich doma mám a hrají famózně :-) Hledal jsem něco lepší než klasické CD. Na SACD se mi přecházet nechtělo, takže jsem to zkusil a dobré. Jen na XRCD se nesežene, pro mě, alespoň prochu ucházející hudba, výběr je hodně omezený (oproti SACD, gramodeskám). Abych to ukončil, nakonec jsem si koupil gramofon :-) I v mém obýváku je poznat rozdíl (používám receiver Sony STR DB 930 Qs a bedny Mission M73i k tomu tedy nově gramo Dual 505) Problém je, že červíček někde vzadu, v mé halvě, by chtěl mít možnost poskládat si písničky jak chce nebo dálkovým ovladačem je přeskakovat, ovšem k kvalitě gramodesky....

Odesláno

eskimak: ano, zdá se mi to lepší, CD mi přijde "ploché" nezaplní hudbou obývák, tak jako deska (právě to XRCD se tomu blíží a může se to pouštět na klasickém CD přehrávači, což u SACD nejde).

Já jsem byl vždy fanda CD a podobných formátů, gramofon nemám z nostalgie, ale protože jsem nenašel nic, co by hrálo lépe. A abych se přiznal hraju jej sporadicky (když mám náladu) nebaví mě k němu pořád chodit a měnit desky (ano, díte digitální doby, líný tvor :-)) Třeba má poslední koupě, LP Korn - Follow the leader, chtěl jsem jej v limitce, to se úplně nepovedlo, LP mám doma, ale limitka to není. Jsou to 4 desky...kdo k tomu má furt chodit :-)

Odesláno

V prvom rade je to kvalitou nahravky. Poctivo vyprodukovany audio material si vychutnas aj v rozliseni red book cd. Zlemu nepomoze ani clearaudio a kable z cisteho striebra.

My 2 cents: Gramofon patri do Kanady :)

Odesláno

eskimak: ano, zdá se mi to lepší, CD mi přijde "ploché" nezaplní hudbou obývák, tak jako deska (právě to XRCD se tomu blíží a může se to pouštět na klasickém CD přehrávači, což u SACD nejde).

-)

Na cem prehravas CD?

Odesláno

V prvom rade je to kvalitou nahravky. Poctivo vyprodukovany audio material si vychutnas aj v rozliseni red book cd. Zlemu nepomoze ani clearaudio a kable z cisteho striebra.

My 2 cents: Gramofon patri do Kanady :)

Sluch je bastard a diery na trhu je treba zaplniť. Hoci aj gramofónmi :)

Odesláno (upraveno)

No pre mna bude gramofon prekvapenim, naposledy som platne pocuval ked som mal mozno 10 rokov a bolo to na tesle. Do noveho hniezda som si zabezpecil Luxmana, tak uvidime. Mne kvalitu gramo vs ine media vysvetloval nedavno jeden chalan takto: " pocuj, papierovo nemoze hrat gramo lepsie, ale zvuk je iny a priestor naplni inak ako rozne formaty cd popr. Flac..." Tak asi tak... Caka ma este trochu dlhsia cesta kym to spustim, ale uz nejake LP su doma... A hlavne sa tesim ked mojim ratolestiam odprezentujem tu klasicku klasiku ...

Upraveno uživatelem palmone1
Odesláno

"Problém" zvuku CD není až tak problém samotného média nebo digitálního standardu.

První a největší prů.er je zmršený mastering (najděte si loudness war)

další je pak snaha výrobců CD playerů o úsporu nákladů, což vyústilo v používání levných D/A převodníků

I z obyčejné placky standardu 16 bit / 44,1 kHz se dá dostat vynikající zvuk. Nyquistův teorém jasně definuje podmínky pro dokonalou rekonstrukci analogového signálu z digitalizovaných vzorků, t.j. teoreticky by vinyl neměl mít náskok před CD. Ale jako vždy, je to otázka implementace teorie do praxe...

Jasně, CD nebo FLAC je méně sexy než černý vinyl, ten nikomu neberu a konec konců na stará kolena si asi opět pořídím gramec, ale už jen z nostalgie.

Odesláno

CD dnes stoji na ebayi 3-6,- Eur, vratane vintaznych nikdy nerozbalenych 25r starych.. cest vynimkam samozrejme. Aky biznis sa na tom da urobit? Pri takych cenach ziadny. Drahe disky si ludia kupia (ak vobec) tak len SACD a to si kupuju ludia co su priebercivi, veci rozumeju, a je ich pomerne malo. Pre hudobny priemysel hotova pohroma. Preto disky pomaly umieraju.

Ale taky vinyl sa da natlacit ovcanovi za 30 alebo 300 eur a viac - a on to kupi. Vinyl je proste kuul a tym padom kuul biznis. Na cd sa cielene zmrsi mastering, ved 80% ludi to aj tak prehra v lacnom gerete alebo zripuje do mp3. Keby to bolo dobre namasterovane tak to v tych blutut krabickach nebude hrat dobre. + aby sa dala lepsie predat cierna placka, kde sa to uz tak nedodrbe (v tych horsich pripadoch sa tam fukne ten isty master - vid Black Sabbath 13 - proste uplne na hlavu, len z nich vycucat peniaze kym sme zivi). A potom pacient zvola heureka - LP hra lepsie.

Este pre palmone1: neviem ci vies, ale v tych studiach to nahravaju pekne v digitali a na harddisky.. a pocuvaju to kludne aj na takych malych dvojpasmovych budkach co maju na stole.. len aby si mal info, nie ze sa ti potom zruti svet :)

McStinger - zastav sa. Rozchodil som tie magnetostaty, zatial bez EQ. Neda sa to opisat, treba pocut.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...