African Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 před 2 hodinami, McStinger napsal: Ja nehovorím, že to hrá zle. Prieči sa to mojej snahe o dodržiavanie konštrukčných zásad, jednou z nich je napr. držať čo najďalej od seba vstupy a výstupy. Nie je to len prípad creeku. Je napr. kopa hi-end zosilňovačov, kde vzadu sedia pozlatené symetrické XLR a od nich idú kábliky cez molex konektory rovno na vstupy. Písať mu nebudem, lebo ak by mi nechcel vešať na nos bulíky, tak napíše: - vyrobiť je to takto lacnejšie - lepšie to na zadnej strane vyzerá Myslím, že by ti tvoji verzi možná i potvrdil, je to férový chlap a vždycky byla jeho zásada vyrábět cenově dostupné, dobře hrající komponenty. Myslím že firmu přebral už jeho syn, a ten se dle přestěhování firmy na Slovensko a návrhem daleko dražších komponentů hodlá ubírat jiným směrem zdá se...a proč ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 1. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2022 Péčko pro old school audiofily Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 1. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2022 ale ma to popicibomba zvuk lepsi jak ten digi master z ktoreho to tam daju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 1. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2022 Krystalicky průzračné tranzienty a fluidní analogový prostor LOL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 1. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2022 před 5 hodinami, Duke650 napsal: Péčko pro old school audiofily Mám dojem, že to tu už raz bolo a asi som to aj okomentoval a nechce sa mi znova. Ono to tak nefunguje, že ľavá strana vľavo a pravá vpravo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 2. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2022 Vy mě snad dokopete k tomu, že na Ježíška čekat nebudu a v brzké době si ho objednám Blbé je, že já ani už nevím jak vypadá barák zevnitř a sednout si na hodinu, dvě k hudbě je v tomto ročním období pro mě jaksi nemyslitelné....takže vyčkávám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 7. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2022 On 8/13/2022 at 7:15 PM, Hasňa said: Kdybych teď kupoval ptačí budky, tak KEF LS 50. Úžasné. Na LS 60 mám svrbění. Ja som kupil KEF LSX wireless ku saune (mensia miestnost v suterene). Mam ich napojene na google chromecast audio a ovladam hlasom cez google smart speaker mini. (Skusal som aj cez amazon echo dot, s prepojenim cez 3,5jack, ale chytalo to stale velke brumy) Takze sedis v saune a staci si rozkazat: Hey google, play ... (nazov skladby / interpreta / playlistu / ... ) Hey google, volume (up / down / 0 / 1 / ... / 10 / ... ) S ich zvuku som (bol) tak nadseny, ze som zacal uvazovat o upgrejde zvuku v obyvaku (Onkyo THX home theater syst.). Ja nie som sice ziadny velky audiofil, ale pocul ich u mna kamos, co je hudobmik a audiofil, a tiez sa mu ten zvuk velmi pacil. Po dlhom spekulovani aku zostavu si poskladat som nakoniec skoncil zas u KEF, prave vysli vacsie LS50 Wireless ii. All in 1, (skoro) ziadne kablovanie, super zvuk, ovladanie hlasom alebo z mobilu, skratka.pohodicka tabacek. Za tu cenu by som nic lepsie po komponentoch neposkladal. Source mam Spotify, ale zvlada vela dalsich vratane podpory MQA a DSD256. Kablom pripojene na net, kablom prepojene medzi sebou, takze wireless je tam vlastne len ovladanie . Ale idem ich teraz asi vymenit za nove LS60 Wireless, lebo mam na ne kupca. Aj tie LSX uvazujem vymenit za LSX ii, hlavne kvoli upgrejdu sw (napr. zabudovany chromecast). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 Wow. To je fičak. Ale je fakt, že nemít už samograj obstojně kvality a začínat od nuly, tak bych šel do šedesátek a vyřešeno. Žádné kabely, žádné předsiliče, siliče, DACy, streamery, přehrávače. Naprostá pohoda, pořádek, jednoduchost, bezdrat, mobil a z tely optika. A zdá se podle testů, že i super zvuk. 60 jsem neslyšel, ale 50 jo a je to úžasné. Průzračný, málo zkreslující a skvěle "spojitý" projev. 60 budou totéž, jen náležitě protažené dolů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 KEF LS60 chválím a přeju hodně zábavy, akorát krmit to signálem ze Spotify.... sice chápu, že je to snadné a levné, ale je to něco jako mít v garáži S6 nebo M5 a tankovat benzín v nejbližším JZD... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 (upraveno) @Duke650 Dik! S tym Spotify mas asi pravdu, ale je to hlavne uzasne pohodlne. Mam k tomu este gramec a par starych vinylov a DVD player (s SACD a DVD audio), ktory mam tusim stale este napojeny na ten stary A/V rec. Onkyo. Nez aby som siel hladat CD do suflika, zapinat DVD player, vlozit to CD, .. tak len zavolam: Dydzej hraj! Ale nejaky ten vinyl si obcas pustime. K potrebe kvalitnejsieho zdroja sa budem musiet zrejme este prepocuvat , ale rad si v tomto aj necham poradit. Moje skusenosti a znalosti v tejto oblasti su dost chabe No a keby ten benzin z JZD bol zadarmo, a mal by si stale automaticky natankovane ( a zanedbame pre tento pripad fakt, ze skodi motoru) tak neviem, neviem. Pre tne zlomok vykonu naviac.. Stale to bude lepsie ako dieselova oktavka Ale jasne, chapem co si tym chcel povedat, svoju V8 samozrejme tankujem len 100okt. V-Power Racing Upraveno 8. září 2022 uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 proti streamování nemám nejmenší námitku, sám doma jedu skoro výlučně Tidal, občas NAS nebo webrádio Spotify ještě stále neumí lossless, laicky řečeno CD-kvalitu, streamuje ztrátový kodek max 320 kbps - k tomu byla mířena moje poznámka ale nic osobního, to je obecný trend posledních let prapůvodním cílem tohoto hobby bylo naplnit heslo high fidelity - co nejvěrněji reprodukovat původní nahrávku no a jak šel čas, u části výrobců / spotřebitelů převážily jiné priority, např. vysoký Machr-index, ultimativní komfort .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prowler Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 před 3 hodinami, Duke650 napsal: proti streamování nemám nejmenší námitku, sám doma jedu skoro výlučně Tidal, občas NAS nebo webrádio Spotify ještě stále neumí lossless, laicky řečeno CD-kvalitu, streamuje ztrátový kodek max 320 kbps - k tomu byla mířena moje poznámka ale nic osobního, to je obecný trend posledních let prapůvodním cílem tohoto hobby bylo naplnit heslo high fidelity - co nejvěrněji reprodukovat původní nahrávku no a jak šel čas, u části výrobců / spotřebitelů převážily jiné priority, např. vysoký Machr-index, ultimativní komfort .... Ten rozdíl Tidal a Spotify je dost často zmiňován, já ho neslyším a to ani na sestavach v řadech mil a více. Přikládám odkaz na srovnání... https://www.audalgin.cz/a/srovnani-kvality-sluzeb-spotify-a-tidal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 před 10 hodinami, Duke650 napsal: KEF LS60 chválím a přeju hodně zábavy, akorát krmit to signálem ze Spotify.... sice chápu, že je to snadné a levné, ale je to něco jako mít v garáži S6 nebo M5 a tankovat benzín v nejbližším JZD... Docela by mě zajímalo, jak 13 cm repráček hraje nízké tóny. Ale třeba to hraje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 (upraveno) Pokles -3 dB na 31 Hz je slušný oddíl Upraveno 8. září 2022 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 (upraveno) V pohode, nic neberiem nijak osobne. Naopak, kedze som v tejto oblasti viac-menej zaciatocnik , vdaka za vsetky postrehy, rady a tipy . Dufam, ze moje poznamky nevyzneli nejak konfrontacne, boli myslene skor s humorom. Tidal som tiez zvazoval, testoval som Deezer vs Spotify, vyhral Spotify lebo mal tusim viac nasho cesko-slovenskeho repertoaru (najma toho z minuleho tisicrocia, ako je na tom Tidal?) a hlavne mam ho zadara, preplaca mi ho moja kreditka . Na Tidal som uz z viacerych stran pocul, ze je asi zo streamov najlepsi, ale na parametre kodekov som zatial nepozeral. Ani som nevedel, ze Spotify ma len stratovu kompresiu, ale spominam si, ze uz davnejsie slubovali nejaky hifi lossless format. Budem musiet vyskusat, ci moje ucho rozozna rozdiel . Na kvalitu podla mna treba dospiet/dozriet, aby to clovek vedel naozaj vychutnat a ocenit, ci uz je to pivo, vino, jedlo, auta, hifi, ci demokracia . V kazdom pripade, toto bol pre mna dost vyrazny skok dopredu, co sa tyka kvality zvuku. Paradoxne, ten pokrok v kvalite zvuku u mna prisiel cez tie auta , kde s lepsim autom vzdy prislo aj lepsie audio v nom. Autoradio bolo pre mna dlho a mozno stale este aj je, najpocuvanejsi zdroj hudby. Upraveno 8. září 2022 uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prowler Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 Můžeme vyzkoušet kdo co uslyší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 Ty Cabasse koule bych někdy rád slyšel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 Docela by mě zajímalo, jak 13 cm repráček hraje nízké tóny. Ale třeba to hraje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prowler Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 před 1 minutou, Hasňa napsal: Ty Cabasse koule bych někdy rád slyšel. Není problém, je to na Praze 4 a je tam toho na poslouchání víc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 9. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2022 před 7 hodinami, prowler napsal: Není problém, je to na Praze 4 a je tam toho na poslouchání víc... Kdybys někdy organizoval slepý test a to ať už jednotlivých formátů, nebo různých zařízení, měl bych opravdu velký zájem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se