prowler Odesláno 28. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2023 Už jste psali Ježíškovi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 29. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2023 před 17 hodinami, prowler napsal: Už jste psali Ježíškovi? Nevadilo by mě pod stromečkem Mě manželka říká, dones si svého Ježíška než to rozbalíš, už mě trochu zná za ta léta....a říká nějáká velká cédéčka, nebo? Říkám to nejsou cédéčka a prej no jo, desky to ale nebudou, nemáš přeci gramec a já vydrž chvílí...a donesl jsem další krabici Zabroukala si pro sebe, že nemá dvě děti, ale tři a jede se dál. Už se těším" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 29. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2023 McIntosh a stěrače Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 29. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2023 před 21 hodinami, prowler napsal: Už jste psali Ježíškovi? Já mám asi blbou adresu, furt dostávám kulový... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 Pro fandy stěračů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 6. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2023 Ahoj hifíci. Váánoce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 (upraveno) Příjemné....jsem věděl, že hokejové puky a gramofonové desky jedeme u nás, ale že výrobu vinylu až v takovém rozsahu máme rozjetou po celém světě je pro mě opravdu příjemné zjištění... rád je nově podpořím https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-nad-vodou-nas-drzeli-metalisti-a-pankaci-vzpomina-sef-nejvetsiho-vyrobce-vinylu-241277#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Upraveno 8. prosince 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Posloucháš i střední vlny? To vyjde tak na stejno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 před 16 minutami, Hasňa napsal: Posloucháš i střední vlny? To vyjde tak na stejno. Nechápu Jako že se jedná o nějaké fejk news? No tak je to seznam, pochopil bych to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Ale nee, jako že to vyjde na stejno co se týče kvality reprodukce, rozhlasové střední vlny a ty tvoje PVC podšálky s přibližnou drážkou ve které se přibližně viklá trn z šípkového keře. Článek jsem vůbec neotevřel, tyhle ploché, přežité, zkreslené, nedynamické, praskající, šustící, technologie, jako LP a voskové válečky, kde se furt musí vstávat, převracet, dávat pozor, odprašovat, prát a něco dokupovat, seřizovat, vyvažovat a výsledek je jako když mlátíš hovnem o stan (autor hlášky Pavel Dudek), to mě nechává klidným. Onanovat nad romantickým pokládáním desky a sedání si se sklenkou whisky do křesla (na 20 minut) mě taky moc neoslovuje. Připadal bych si, jako pako. Tak si z toho dělám jen srandu, nic závažného. Hele, já mám fakt už něco naposlouchané, už od dětství, kdy měl táta sestavu s gramcem, jaký ve městě byl v té době jeden a je úplně super, když někdo zdědí knihovnu s 2000 jazzovýma titulama vyrytýma v umělé hmotě, podaří se mu něco vydělat, koupí si za kilo nějaký dobrý Dual, nebo Linn a dále si užívá nerušeně rodinného dědictví. Tady nejde namítat nic. Jeden takový dům jsme měli onehda pronajatý v Londýně, majitel to nechal asi po smrti rodičů bez změny, hodil to na Airbnb, ať to nějaký čas vydělává a tam byl přesně ten starý obývák s LP knihovnou a Linn gramec i Linn prastaré bedny, odhaduju někdy z konce 70' let. V té době asi celkem drahá sestava. Strávil jsem tam pět pěkných večerů. Ale stavět tohle doma, to je jako cpát do prvního patra nové vily krávu, aby děcka v prvním patře v zimě nezmrzly. Tohle novodobé zabrušováni s deseti deskama do technologie konce 19. století je jen tahání peněz z hejlů a jejich póza před okolím. Jediná obdivuhodná věc tady je ten vzdušný zámek tohoto business modelu, který výrobci staví a nese jim zlatá vejce, to je skutečný Meisterstück. Nepřináší to nic navic a pro někoho, kdo má trochu sluchu, tak je to neakceptovatelně nekvalitní. Když nebylo jiné cesty, ok, ale dnes je to jako si ze srandy ušít chňapku do trouby na Singerce po babičce. Máme ji na půdě, ale so obýváku si ji asi nakonec přece jen dávat nebudu. Tož tak, jen jsem si trošku utahoval z LP bubliny. Nic ve zlým. Taky sem tam obleču Barboura, ale muziku chci mít čistou a nerozmazanou, jako dobrý Laphroaig. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 (upraveno) před 30 minutami, Hasňa napsal: Tož tak, jen jsem si trošku utahoval z LP bubliny. Nic ve zlým. Taky sem tam obleču Barboura, ale muziku chci mít čistou a nerozmazanou, jako dobrý Laphroaig. Jasná věc, stále to samé do kola, klidně jsi to mohl zkrátit na poslední dvě věty Já mám na muziku hodně málo času a když už si tu hodinu najdu, tak upřímně najít si mého oblíbeného interpreta někde na síti je pro mě stejně absurdní jako si vyjet můj oblíbený kopec na elektrokole nebo lanovkou. To hmatatelné kouzlo kousku reality by se vytratilo mávnutím proutku, a o to prozatím nemám zájem. A stále rozebírané to samé dokola, milionkrát zopakované ...a je hezké, když si to dělá každé po svém, ale výše jsem chtěl poukázat na něco samozřejmě úplně jiného....ten článek mě potěšil, jsem rád když ta naše malá hrouda tu a tam nechává o sobě vědět. Upraveno 8. prosince 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Jasná věc, stále to samé do kola, klidně jsi to mohl zkrátit na poslední dvě věty Já mám na muziku hodně málo času a když už si tu hodinu najdu, tak upřímně najít si mého oblíbeného interpreta někde na síti je pro mě stejně absurdní jako si vyjet můj oblíbený kopec na elektrokole nebo lanovkou. To hmatatelné kouzlo kousku reality by se vytratilo mávnutím proutku, a o to prozatím nemám zájem. A stále rozebírané to samé dokola, milionkrát zopakované ...a je hezké, když si to dělá každé po svém, ale výše jsem chtěl poukázat na něco samozřejmě úplně jiného....ten článek mě potěšil, jsem rád když ta naše malá hrouda tu a tam nechává o sobě vědět.Jo, v pohodě, jen jsem se tak zamyslel u "Leave The World Behind". Mimochodem, v tom filmu si taky pouštěli desku a navic na Mekyntoši, s modrýma stěračema a modré podsvícenýma předníma panelama z centimetrového skla, to prostě muselo brát božsky. Nebo minimálně hmatatelně kouzelněOvšem tohle "upřímně najít si mého oblíbeného interpreta někde na síti je pro mě stejně absurdní jako si vyjet můj oblíbený kopec na elektrokole nebo lanovkou", je velká blbost a vytváření umělých argumentů. Protože pokud ti jde o tu hudbu, ne o tu pózu s deskou, tak zdroj, medium, apparatus, je z principu irelevantní a jediné, co chceš, je kvalitní reprodukce, která netahá za uši. Pokud ti ale jde primárně o to hrát si z deskou, nebo jinou hračkou, tak pak je to samozřejmě o něčem jiném, ne o té hudbě, ale třeba o těch bleděmodrých stěračích, ze kterých jdou podobně založení "posluchači" do kolen. Srovnáni s kolem a elektrokolem kulhá na obě nohy, protože tam se primárně chceš fyzicky namáhat. Nebo teda pokud chceš hlavně oprašovat desku, pak to srovnání sedí. "hmatatelné kouzlo kousku reality", jo to je přesně den vzdušný zámek. Strašné pindy, kde je muzika zcela upozaděna. Hmatatelné kouzlo. Kurnik, úplně cítím ty prachy, co tohle spojení vydělalo. Přesně tak se prodávají kable za půl mega. Hifi voodoo pořád funguje. A taky si myslím, že tě to hlazení PVC časem přejde, protože zjistíš, že z Tidalu, nebo HDD to hraje daleko líp a pohodlněji se to ovládá, vykašleš se na přeskakující drážky, vyvažování raménka a tyhle srandovní tanečky kolem a začneš vnímat to hlavní, tedy co ti chtěl autor hudby říci. Dávám tomu tak dva roky, než zjistíš, že je to zbytečná onanie nad věcí zcela nepodstatnou, že to hlavní leží jinde. A najednou ti přestavě vadit, že to k tomu nesvítí elektronky, magické oko na rádiu a netočil se zvlněný nosič a začneš oceňovat, že to co slyšíš je nezkreslená zpráva od autora. Toto vystřízlivění ostatně platí i pro mnohé zdejší pravěké členy co se týče drahých mechanických hodinek. Včetně mě. Ne pro všechny, ale pro mnohé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 (upraveno) Rozhodne nechcem polemizovat s @Hasňa , jednak zdaleka nemam na to dost znalosti ani skusenosti, ale hlavne o tom, co vravi, vobec nepochybujem . Na stranu @African vsak musim povedat, ze: Okolnosti, prostredie, a, povedzme, ze "ritual" konzumacie (cohokolvek), vie niekedy pridat dalsiu uroven zazitku z konzumacie, ktora moze prevysit alebo zasadne pozdvihnut zazitok zo samotneho produktu konzumacie, nech je akejkolvek kvality. Tvl, to co som vypotil? Tusim tomu uz ani sam nerozumiem Taketo mudra vacsinou vychadzaju po kvalitnom fajcive a na druhy den si ich nikto nepamata . Alebo radsej inak: Vnimat, prezit a dokonale splynut s hudbou a pochopit tu nezkreslenu spravu od autora, bude napr. u takej Anarchy in the UK, asi chciet nieco uplne ineho ako dokonale kvalitnu a cistu reprodukciu A samozrejme nieco uplne ine to zas bude u Bachovej Toccaty v D mol Upraveno 9. prosince 2023 uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 Ano, obzvláště u vážné hudby je to dramatické. Ta v v dobrém digitálu na dobrém, nekreslícím řetězci ukáže všechny barvy a vůně. Jistě, virtuózní klavír, nebo kytara si jde částečně užít i s dekou hozenou pres bedny v podobě gramofonu. Ale proč, ptám se. Proč si nedopřát Beethovena dirigovaného Gardinerem v plné dynamice? A nemusí to být jen velké těleso, Corea & Hiromi živý klavírní duet v digitální kvalitě na nekreslícím železe je dvojnásobný zážitek proti analogovému zahuhlanému pravěku, tam teprve není škoda těch prachů za ty Steinwaye. U akustické, dobře sejmuté muziky prostě není pro tuhle debatu vůbec místo. Ten kvalitativní rozdíl je tak dramatický, že prožívat to z vydrápané drážky do plastu je jako raději si ho vyhonit u fotky Švorcové, místo aby se člověk prostě normálně, bez romantických stesků po černo bílých fotkách, vyspal se Scarlett Johansson. Stále je tu to vtíravé 'proč', když to není třeba. Jako fotit dneska na kinofilm. Tož vyvolává to romantické vzpomínky, ale jinak je to už jenom opruz a póza. Generace se léta snažily zvyšovat kvalitu a user friendliness, protože to sami slyšeli, že je stojí za starou bačkoru, a živý klavír prostě zní jinak, ale i při vědomí všech ohromných omezení prostě jiná firma záznamu nebyla. Ale dnes už je a není třeba se zbytečně, a navíc draze, omezovat a prožívat jen polovinu možného prožitku. Dnes může mít hudební Scarlett doma každý. Samo, u Sex Pistols je to asi šuma fuk z čeho to řve, to uznávám. No a příjemné poslechové prostředí se s tím nijak nebije. Pořád to múže být pěkný pokoj, s křeslem, dobrým vínem, rodinou spící někde nahoře v patře, prostě vymaxlena chvilka s Chickem Coreou, nebo Bradem Mehldauem. Ale všechny tyhle vibrace by mi pokazila nakvalitní reprodukce, která by byla nekvalitní zbytečně. Mimochodem, odbočka, Brad Mehldau nedávno vystoupil v Rudolfinum se SOČRem. Masakr. Improvizace na Bachovy motivy a nakonec, jako přídavky, pár jeho solo věcí. To si najděte v archivu, tedy kdo má rád jazz a Bacha. Dal jsem si to ze satelitní Vltavy na živo a bylo to neskutečné. Útlum jsem měl skoro nule, rodina trochu trpěla i v tom druhém patře, ale bylo to krásné, doporučuji. Howg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 Jako CD pak doporučuji Mehldau/Metheny, kdyby někdo pátral po nějaké hudebně audiofilní jazzové inspiraci. Konec vysílání v českém jazyce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 (upraveno) před 11 hodinami, African napsal: Příjemné....jsem věděl, že hokejové puky a gramofonové desky jedeme u nás, ale že výrobu vinylu až v takovém rozsahu máme rozjetou po celém světě je pro mě opravdu příjemné zjištění... rád je nově podpořím https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-nad-vodou-nas-drzeli-metalisti-a-pankaci-vzpomina-sef-nejvetsiho-vyrobce-vinylu-241277#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz První větu bych upravil: "Ve Spojených státech letos poprvé od osmdesátých let prodej CD poklesl pod prodej vinylových desek." Hned by to znělo jinak a víc vyjadřovalo skutečnost. Ještě by to chtělo porovnat, kolik fyzických nosičů hudby celkem se prodávalo v roce 1985 a 2023. Pak by se ukázalo, že příčina je jinde. Mnoho dalších, pohodlnějších způsobů distribuce hudby. Upraveno 9. prosince 2023 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 (upraveno) Pisu, vraj dopyt po vinyloch rastie. A ano, ze jeden z dovodov je aj ten, ze ponuka CD klesa. Ja som si ale z toho clanku odniesol takyto message: Nikdy nepodcenuj tuzbu ludi nieco vlastnit. Hamiznost je jedna z najsilnejsich hnacich sil vesmiru. . Ten dovod urcite nie je v kvalite posluchu, ale, ako pisu, ide o potrebu vlastnit nieco hmatatelne, co cloveka tak nejak inak spaja s jeho oblubenou kapelou/hudobnikmi/.. Ja osobne tymto fanusikovskym potrebam moc nerozumiem, i ked musim uznat, ze mat par CD Zeppelinov v sufliku ma nieco do seba , i ked v 99% radsej zakricim cez obyvak "Hey google, play led zeppelin" ako by som mal ist otvarat ten suflik a ladovat cedeplajer No a vinyl je teraz skratka trendy, tak ako lgbti++*^ a Tesla Upraveno 9. prosince 2023 uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 Od vinylu k LGBTI a hamižnosti Čekám kdo mi ještě napíše, že kvalita sexu s pětidírovou nafukovačkou je na daleko vyšší úrovni než s vlastní ženou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 co ty vies ludia si dnes vezmu kdekoho len ked vie varit.. plus teda keby mi niekto napisal ze ma lepsi sex s nafukovackou nez s mojou zenou, tiez by ma zaujimalo kde tu nafukovacku kupil.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 před 24 minutami, instant napsal: co ty vies ludia si dnes vezmu kdekoho len ked vie varit.. plus teda keby mi niekto napisal ze ma lepsi sex s nafukovackou nez s mojou zenou, tiez by ma zaujimalo kde tu nafukovacku kupil.. Japonsko? Né že bych nějakou vyfouklou Japonku měl v krabici pod postelí a osobně věděl , ale tento národ se prý vyzná v těchto hračkách co jsem slyšel.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se