instant Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Fanousek znacky: Kutil Tim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Ramínko mám klasický z komaxitu nebo co je to zač, o tunění jsem četl, ale patlat plastelínu do krabice se mi opravdu nechce, natož předělávat šasi do mramoru. Uvažuju o nějakým starším Dualu 505-3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Jj, kutil je kutil...:-)Dual je obecně dobrý starší gramec, ale výrazně lepší než to NC není. Tenhle gramec se povedl. Ale to raménko z kusu plošňáku byl úlet, proto bylo brzy nahrazeno hliníkovým. IMHO je to dobrý gramec pro začátek ( když už ho navíc máš ). Pokud tě poslech desek chytne, určitě si koupíš lepší, třeba nejaký zakladní ze SEVu Litovel, resp. Project ( viz Acoustik Quality ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 No a když už jsme u těch kutilů, tak abych pobavil ctěné osazenstvo, tohle je můj výtvor: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Pěkný - hoď fotku z jiného úhlu a trocha to popiš, co to je. Ad NC - jestli ramínko z pertinaxu bylo to placatý, tak já mám teda trubku. Koupil jsem ho blahé paměti za 1470,- Kčs a odjezdil si svoje. Pak mu odešla gumička a zároveň nastalo CD období. Teď jsem si řekl, že bych ho vytáhl a zkusil zprovoznit. Už si ani nepamatuju, jestli se na konci desky zvedlo ramínko nebo ne. Taky je otázka, v jakém stavu je olejový tlumící systém... A chtělo by to novou přenosku, a mám rozšlápnutej jeden cinch...proto přemýšlím, jestli se s tím babrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vintage Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 (upraveno) Já nejsem moc příznivcem tuningu starých Tesel. Strašně tomu brumí motor, šumí to, praská to... Koupíš tomu lepší přenosku a stejně si moc nepomůžeš, naopak- neduhy stroje to ještě zvýrazní... Dáš to do nového šasi, koupíš tomu nové drátky atd nakonec to bude stát majland a furt to bude brumící Tesla. Základní Dual, Thorens bude stát podobně a zvukově někde jinde... Upraveno 11. února 2016 uživatelem vintage Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Jestli se stím fakt nechceš babrat, tak na to kašli. Pokud ale místo toho koupíš jiný gramec někde z bazaru, může té čekat to samé, ale díly neseženeš. V tom případě bych koupil něco nového. Ale vyhnul bych se těm různým levným gramcům s USB, kterých je teď marketech plný pytel. Ten můj je v podstatě poskládaný z dílů SEV. Akryl talíř, keramické ložisko, raménko karbon, přenoska Ortofon Bronze. Základna vlastní. Na třech odpruženych hrotech. Pro srandu vypínatelné LED prosvětlení talíře. Pohon je zbastlený v samostatné " věži " kvůli omezení přenosu vibrací. Klasický motor SMR, ale řízený elektronikou ( plynulý rozbeh, otáčky 33 a 45, jemné doladění ). Zkusím lépe nafotit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Zatím nějaké obrázky ze stavby finálu: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 Wagoneer, klobuk dole, nadherna praca Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 11. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2016 No a když už jsme u těch kutilů, tak abych pobavil ctěné osazenstvo, tohle je můj výtvor: Pekná robota. To nie je škodlivé, keď si človek niečo zbastlí sám a má z toho radosť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 kutilstvo a hifi idu dokopy. mne dnes pridu dalsie B&G magnetostaty. Dufam ze v baliku nebudu dva kusy kolajnice, cena bola taka ze som dlho nerozmyslal btw pred dvoma rokmi som kupil kus za 550USD.. dnes su za 1700 a prakticky su uz len u jedineho priekupnika. Ze som ja do toho nevopchal viac penazi.. David Grahbender z firmy odisiel a minuly rok zomrel, novy majitel B&G zastavil OEM predaj.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 @Wagoneer: jak moc ovlivňuje ta mramorová deska pod gramcem výsledný zvuk? nad něčím takovým jsem přemýšlel, i kvůli vyvážení, ale třeba origo vyrovnávací deska od pro-ject je tak za osm litrů...a tolik se mi za to vysolit nechce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 (upraveno) Ondoni - netroufám si tvrdit, že nějak ovlivňuje zvuk, aspoň já to nepoznám. Ale ovlivňuje přenos vibrací z hifi stojanu na gramec. Deska je normálně z kamenictví asi za dvě stovky, je podlepená gumou. Před tím stačilo jemně poklepat na některou polici a projevil se mikrofonní efekt, bylo to slyšet. Teď je to výrazně omezeno. Vyváženi gramce do vodorovné polohy je díky jeho třem štelovacím nožkám s hroty. Upraveno 14. února 2016 uživatelem Wagoneer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 Narazil jsem na tuto upoutávku http://www.shan.cz/novy-gramofon-shan-jiz-brzy/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 ...kto este nevyraba gramofon, nech sa hlasi u sudruha Žinčicu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StefanM Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Nezapadnem medzi miestnych borcov, ale po rokoch chodenia okolo som sa konecne dostal k mojmu "vysnivanemu" reproduktoru zeppelin od spolocnosti Bowers & Wilkins. Po rokoch som oprasil ipod a teraz si uzivam kvalitny zvuk /minimalne v porovnani s mojim predchadzajucim reproduktorom/. Verim, ze na tejto urovni sa par rokov zaseknem a nebudem rozmyslat nad posunom vpred. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Možná se zeptám blbě, ale na co jsou dobrý ty puky, co se dávají na tu desku? Viděl jsem prodávat i poměrně těžký, nehrozí pak, že kvůli tomu shoří motor? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Klotzman - neshoří. Váhu talíře ( a puku ) nese ložisko. A to neni vyjímka talíř třeba 10kg. Motor se trochu namáhá jen při rozběhua bývá to různě ošetřeno. Vliv na jeho životnost je však minimální. Puk srovná desku do roviny. Ne všechny desky jsou rovné ( třeba bazarové ) a přenoska s raménkem pak " plave ", musí sledovat zvlnění přes hrot. Část jejího pohybu se tedy nevyužije na zpracování zaznamu, a je ovlivněn signál - zvuk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Tu je príklad zvlnenej platne, trpí zvuk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se