Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Nezapadnem medzi miestnych borcov, ale po rokoch chodenia okolo som sa konecne dostal k mojmu "vysnivanemu" reproduktoru zeppelin od spolocnosti Bowers & Wilkins. Po rokoch som oprasil ipod a teraz si uzivam kvalitny zvuk /minimalne v porovnani s mojim predchadzajucim reproduktorom/. Verim, ze na tejto urovni sa par rokov zaseknem a nebudem rozmyslat nad posunom vpred. :)

si si radsej mohol v muzikeri kupit nejake slusnejsie budky k picitacu a zvysok ist s nami prepit. mal by si aj zvuk aj zazitok. takto mas len obri ladvinovy kamen :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ja som niekedy davno v predajni porovnaval zvuk zeppelinu a Harmanu go & play 2 a musim povedat, ze zvuk bol jednoznacne pre Harmana a aj som si ho potom kupil a dodnes je to parada... Je pravda, ze mam radsej viac dunivy hlas teda basovejsi a u zeppelinu som ho trochu postradal...

Tak keby som vsetko prepocitaval na panaky v dobrej spolocnosti, tak minam peniaze len na panaky v dobrej spolocnosti. A zeppelin ma dobry zvuk, minimalne vizualne. :)

Odkaz ke komentáři

Ale samozrejme dizajnovo sa na zeppelin nechyta :)

Ahoj, ja som niekedy davno v predajni porovnaval zvuk zeppelinu a Harmanu go & play 2 a musim povedat, ze zvuk bol jednoznacne pre Harmana a aj som si ho potom kupil a dodnes je to parada... Je pravda, ze mam radsej viac dunivy hlas teda basovejsi a u zeppelinu som ho trochu postradal...

Odkaz ke komentáři

Ja som radsej nic neporovnaval, nerypal do tejto problematiky a odolaval pokusom o osvetu zo strany tomtura. Toto tu som mal zafixovane uz niekolko rokov ako kvalitny reprak, ktory som nepotreboval. Minule som si nan spomenul, zadal do vyhladavaca a nasiel za fajn cenu... Takto pred rokmi som mal zafixovane aj hodinky Rado. Na jedny som narazil, kupil a zo zvedavosti o nich zacal hladat informacie...

Odkaz ke komentáři

dneska dorazily....... reproduktorový upgrade z modelu Concertino na Minimu...risknul jsem koupi repro anichž bych si je předtím poslechl..tak doufám, že to bude slyšitelný kvalitativní skok..

post-17647-0-91323500-1455661422_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

sak tie dva fuzy co mas na tom kabli navyse navyse omotaj elektrikarskou paskou a ides, ne? :)

Sonusy preco nie - ak nie si fanda AC/DC tak to bude cele v pohode. Da sa to dlhe hodiny pocuvat a aj sa na to pozerat. To nebyva bezne v cene.

btw keby ste niekto potrebovali bi-wiringovy kabel, jeden co som omylom zakupil sa mi tu povaluje, 2.5m s bananmi, 50e + posta, ked ho niekto chcete piste SZ. nevsimol som si ze to je bi-wiring (na jednom konci dva a na druhom 4). za svetla vyfotim a dam do ostatneho predaja.

Odkaz ke komentáři

btw keby ste niekto potrebovali bi-wiringovy kabel, jeden co som omylom zakupil sa mi tu povaluje, 2.5m s bananmi, 50e + posta, ked ho niekto chcete piste SZ. nevsimol som si ze to je bi-wiring (na jednom konci dva a na druhom 4). za svetla vyfotim a dam do ostatneho predaja.

keby ste niekto potrebovali bi-wire tak piste SZ. fungel nove - nepouzite - kupene omylom

post-4112-0-40632600-1455750400_thumb.jpg

post-4112-0-65021200-1455750405_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Sice to není úplně audiofilský dotaz, ale snad mě nebudete kamenovat:

Koupil jsem novou TV a chci k ní připojit DVD přehrávač i set top box (na nahrávání). Problém je, že i set-top-box i starší DVD přehrávač SONY můžu připojit jen přes SCART a televize mám jen jeden SCART . Takže uvažuji, že pořídím nový DVD přehrávač (i kvůli USB vstupu), který s TV připojím přes HDMI kabel a SCART využiji na set-top-box.

DVD přehrávač používám i jako přehrávač CD a musím ho tedy propojit  i s receiverem (YAMAHA RX-V630). Můj dotaz zní: stačí propojení přes optický kabel nebo bude lepší přes audio kabely? Poznám rozdíl ve zvukovém podání nebo to nemám řešit? Problém je, že levnější DVD přehrávače nemají audio výstupy. Jsem v tomto ohledu amatér, tak omluvte zmatek v terminologii. Díky za radu.

Odkaz ke komentáři

Tak pokial budes pouzivat skutocne lacny dvd player tak asi lepsi zvuk dosiahnes konverziou z digitalu na analog v receivri. Ale to je tak povedane ako "odborny odhad". Vyskusaj a zistis sam. Rozhodne to bude pohodlnejsie, ked uz nic ine.

...a ak dvd nema dedikovany analog audio vystup, tak aj tak nemas inu volbu :)

Odkaz ke komentáři

Nepřesně jsem se vyjádřil, myslel jsem blue-ray přehrávač.

Levnější, do cca 3 tisíc, mají digitální optický audio výstup. Dražší mají dvoukanálový analogový audio výstup. Třeba Yamaha BD-S677. Rozdíl je cca 5 tisíc. A mě by zajímalo, jestli ten rozdíl uslyším, když budu poslouchat CD.

Odkaz ke komentáři

Zalezi ci Ti ten D-A prevod bude robit receiver alebo prehravac. To je potom "dolezitejsie". Nieje to tak jednoduche ale v skratke. Podla receivera tipujem ze tam nemas nejake high end bedne takze by som osobne neinvestoval do BD playera zbytocne kvoli DA a prepojil to optikou.

Odkaz ke komentáři

Xpak - najviac urcujuca je miestnost v ktorej pocuvas, potom bedne, zosilnovac atd.. do elektroniky by som alokoval max 30% budgetu, a z toho najviac do zosilnovaca. taky plytky navod pre laikov, ale da sa podla toho neurobit zasadna chyba.

btw ta Yamaha 677 ma slusny zvuk.

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...