Alina Odesláno 23. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Tudleva jsem v Troji byl na nejaky akci a pruvodce dal kolovat kus sloni kuze - reknu ti, ze to na ruce bych nechtel - vyska cca 25mm a pory jak Poulicek. Pokud teda zrovna ve Svajcu nepouzivaj sloni predkozky teda... :-D cha No třeba to bylo už vydělaný a vypadalo to dobře, asi na hodinky nedávají sloní bůček.....je zvláštní, že si moc lidí nenechává udělat řemen ze svý vlastní kůže,že to odsíraj ty zvířata. to mne napadlo jen v souvislosti s tou gorilou.....
Seamaster Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 vsak ja mluvim o vydelany kuzi, byla tak palec silna. Bucek ze slona by mel tak 30 cisel :-) TY svajcari asi fakt ladej usni lalucky, prekozky, mozna choboty... no zajimalo by me to, odkud to berou...... nebo radsi ne...
Alina Odesláno 23. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2009 vsak ja mluvim o vydelany kuzi, byla tak palec silna. Bucek ze slona by mel tak 30 cisel :-) TY svajcari asi fakt ladej usni lalucky, prekozky, mozna choboty... no zajimalo by me to, odkud to berou...... nebo radsi ne... No tipuju to na ty uši, předkožky možná.....taky slon je obrovská hmota, ta kůže musí unýst a udržet metráků, nediv se tý mocnosti
PavelK Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Tudleva jsem v Troji byl na nejaky akci a pruvodce dal kolovat kus sloni kuze - reknu ti, ze to na ruce bych nechtel - vyska cca 25mm a pory jak Poulicek. Pokud teda zrovna ve Svajcu nepouzivaj sloni predkozky teda... :-D Kůže se dá přece rozříznout na několik tenčích (štípání).
dknespl Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 no zajimalo by me to, odkud to berou...... nebo radsi ne... O exotických kůžích se tu již vedla diskuse. Trošku se tím v poslední době zabývám. Mezinárodní obchod je strikně řízen pravidly mezinárodního obchodu s ohroženými druhy CITES. Žádný seriozní výrobce by si nedovolil je porušovat, protože zavřít tě můžou i za pár utrženejch kytek nebo sebranejch brouků. V Jižní Africe stoupl počet slonů ze 200 v roce 1900 na 17 000, což je již množství, které již je třeba regulovat, ohrožují ostatní druhy, zemědělskou produkci atd. Takže se legálně loví. Může začít diskuse o tom zda zasahovat do přírody či nikoliv, zda něco regulovat lovem nebo ne atd. Nicméně se tak dnes děje podle mezinárodního práva. Obdobně to je i ostatních exotických druhů kůže. Krokodýl je např. také chráněný CITESem. Na druhou stranu může být předmětem diskuse i lov ryb jako potravin atd atd. U těch rybích kůží, což je trend poměrně poslední doby, mi přijde vhodné využít to co by se jinak u ryb lovených jako potraviny vyhodilo. Regulovaný lov, chov a obchod s chráněnými druhy naopak chrání před pytláctvím, protože poskytuje legální zdroj.
cody Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 O tomhle tu probehla zajimava diskuze, jen ji nemuzu najit... Kazdopadne predstava ze kazdy remen z CITESovych zvirat je ofiko je bohuzel nerealna.
dknespl Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 predstava ze kazdy remen z CITESovych zvirat je ofiko je bohuzel nerealna. To je asi bohužel pravda, nicméňe u evropských výrobců bych to předpokládal, a jinde bych nekupoval, pokud nepotrvrdí původ kůže, pokud se tedy pro nějakou raritu rozhodnu. Co jsem já zjišťoval, tak dodavatelé CITES certifikáty nabízí.
Návštěvník Tada Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 (upraveno) Ta diskuse o řemenech z exotických zvířat A propos - měl jsem v noci divný se - na hrochovi jsem ve Švýcarských alpách ujížděl před pěti tygry - tahle noční můra je určitě pomstou toho pštrosa, z jehož nohy bude můj řemínek na hodinky Upraveno 23. července 2009 uživatelem Tada
Hasňa Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Pstros je slipka normalne chovana na farmach. Jedna je i v Bayreuthu. Jezdil jsem kolem ni. Ale tech 200 slonu v Africe v roce 1900 mi zni nejak divne malo. No, ja bych slona nedal. Ale pstrosa, buvola, ovci, kozu a i toho sveho velblouda klidne. Proste uzitkova zvirata chovana lidmi po tisicich v ramci hospodarstvi a zemedelstvi mi nevadi. Na Igenech mam zraloka a trochu s tim mam problem. Je zralok taky chovany na farmach? Uklidnete me. Docela o tom totiz pochybuji.
lib Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 ..Na Igenech mam zraloka a trochu s tim mam problem. Je zralok taky chovany na farmach? Uklidnete me. Docela o tom totiz pochybuji. Žralok se přece normálně loví na maso, ne? Tak přece tu kůži nevyhodí. Sám mám žraločích řemenů několik (jsou pěkně měkký) a nikdy jsem se nad tím nijak nepozastavil.
Návštěvník Tada Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Pstros je slipka normalne chovana na farmach. Jedna je i v Bayreuthu. Jezdil jsem kolem ni. Ale tech 200 slonu v Africe v roce 1900 mi zni nejak divne malo. No, ja bych slona nedal. Ale pstrosa, buvola, ovci, kozu a i toho sveho velblouda klidne. Proste uzitkova zvirata chovana lidmi po tisicich v ramci hospodarstvi a zemedelstvi mi nevadi. Na Igenech mam zraloka a trochu s tim mam problem. Je zralok taky chovany na farmach? Uklidnete me. Docela o tom totiz pochybuji. Jen aby tě ti žraloci pak nepronásledovali ve snu, mě se na tom hrochovi jezdilo hodně blbě :D
dknespl Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Odesláno 24. července 2009 tech 200 slonu v Africe v roce 1900 mi zni nejak divne malo. Ta cisla se tykaji Jihoafrické republiky, resp Krugerova parku. Jinak v cele Africe ja pres pulmilionu slonu. To premnozeni je takove, ze davaji slonicim antikoncepci. Viz napr. zde , zde a zde.
Seamaster Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Odesláno 24. července 2009 Kůže se dá přece rozříznout na několik tenčích (štípání). Je mi to jasny, ze to pujde, ale spis mi to prislo smesne, ta predstava, ze mas na hodinkach remen kterej je stejne vysokej jak sirokej a nejde ani ohnout :-) To by i na Panerai bylo moc :-) btw to vyuziti CITES zvirat je vazne velmi prisne, pomatuju, ze nam tam v ZOO Praha i rikali, ze maji problem jak se zbavit exkrementu z chranenych zvirat, ze drive si pro to jezdili zahradkari, ale ted je to zakazano a kontrolovano.... tak nevim kde to ti Svycari berou, treba tu kuzi s tech slonu stipaji zaziva :-)
cody Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Odesláno 24. července 2009 ....Co jsem já zjišťoval, tak dodavatelé CITES certifikáty nabízí. Bohuzel "lepsi" zverimexy taky. Mozna bych doma taky nejakej nasel Se vzacnejma zviratama se smeli stejne jako se zbranema nebo zenskejma. Prachy jsou prachy...
Alina Odesláno 27. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2009 Ta cisla se tykaji Jihoafrické republiky, resp Krugerova parku. Jinak v cele Africe ja pres pulmilionu slonu. To premnozeni je takove, ze davaji slonicim antikoncepci. Viz napr. zde , zde a zde. Je fakt, že sloni jsou ted v Africe trochu plevelní,o tý antikoncepci jsem i četla..... ale měla bych asi problém mít kůži z tak inteligentního tvora na ruce, je to divný, ti studenokrevní , jako ryby, paryby, obojživelníci a plazi mi nedělaj problém.
Dantechno Odesláno 27. července 2009 Nahlásit Odesláno 27. července 2009 (upraveno) Je fakt, že sloni jsou ted v Africe trochu plevelní,o tý antikoncepci jsem i četla..... ale měla bych asi problém mít kůži z tak inteligentního tvora na ruce, je to divný, ti studenokrevní , jako ryby, paryby, obojživelníci a plazi mi nedělaj problém. Mas pravdu , taky by mi nevadil delfin na ruce EDIT: Vlastne to je savec, ale stejne bych z nej remen nechtel ... Upraveno 27. července 2009 uživatelem Dantechno
NIGHTinGALE Odesláno 27. července 2009 Nahlásit Odesláno 27. července 2009 Je fakt, že sloni jsou ted v Africe trochu plevelní,o tý antikoncepci jsem i četla..... ale měla bych asi problém mít kůži z tak inteligentního tvora na ruce, je to divný, ti studenokrevní , jako ryby, paryby, obojživelníci a plazi mi nedělaj problém. Kdysi tu napsal Milis, že pokud by byl slon inteligentní, nosil by na ruce on nás a ne my jeho (tak nějak ta perla byla), takže se s tím netrap a šup s ním na pazouru.
Diamondking Odesláno 28. července 2009 Nahlásit Odesláno 28. července 2009 Pstros je slipka normalne chovana na farmach. Jedna je i v Bayreuthu. Jezdil jsem kolem ni. Ale tech 200 slonu v Africe v roce 1900 mi zni nejak divne malo. No, ja bych slona nedal. Ale pstrosa, buvola, ovci, kozu a i toho sveho velblouda klidne. Proste uzitkova zvirata chovana lidmi po tisicich v ramci hospodarstvi a zemedelstvi mi nevadi. Na Igenech mam zraloka a trochu s tim mam problem. Je zralok taky chovany na farmach? Uklidnete me. Docela o tom totiz pochybuji. No viděl jsem nějaký film a tam byla jakási žraločí farma..dělali tam na nich pokusy a oni je potom všechny sežrali-ti žraloci ty vědce. Tenhle řemen by mohl být ze slona-foto hodinek a řemenu od JohnDoeX
Alina Odesláno 31. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2009 tady je ten vlkouš, zatím bez hodinek.....
skalis Odesláno 31. července 2009 Nahlásit Odesláno 31. července 2009 tady je ten vlkouš, zatím bez hodinek..... To je jak z Rakosnicka ... netradicni a moc povedeny remen. Az budes mit foto s hodinkama (a i s rukou ), tak se nezapomen pochlubit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se