misoo Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Steinhart NavB 44mm manual, po nasvieteni cca 10s svietia asi 5min jak hovado, potom do 1 hodky slabnu a nasledne cca 4h 'svietia' uz len velmi jemne ze ich je vidno len vo velkej tme. Seiko5 (SNZG15K1) svietili o nieco dlhsie. Ziadna slava, no ja rychlo a dobre spim, takze neva. A na denne nahle zotmenia (tunel, podchody...) je to krasne postacujuce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Jako hovado Steinharty urcite nesvitej,ani minutu,natoz 5 minut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 Tak za mě nejlépe sviti Ball se svyma tritiovyma trubickama..sviti furt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 Jako hovado Steinharty urcite nesvitej,ani minutu,natoz 5 minut Ok, suma som nemal, neosvetluje to polku miestnosti (co by som neviem ci vobec chcel...) ale skusim odfotit, podla mna je to az az Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HDS1200 Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 Jako hovado Steinharty urcite nesvitej,ani minutu,natoz 5 minut Některý svítěj, Triton 100 ATM celou noc opravdu festovně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pit Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 Hmm, to je divný, že vám to tak málo svítí, já kdykoliv se v noci - a to i v hodně dlouhé - probudím a podívám se na hodinky, tak vidím úplně luxusně, jednou jsem hodinky zapomněl 2 dny otočený lunetou dolů a v noci stejně krásně svítily.Jo, ještě foto, abyste mi věřili, takhle mi to svítí bez nasvícení: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Seiko samurai - i bez nasvícení celkem slušně, po nasvícení šíleně, ale po cca 10 hod. je to už dost bída,Archimede sporttauchetr po nasvícení taky asi těch 10 hod - 12 hodin, výdrž trošku lepší než Seiko, ale intenzita horší a především svítí trošku nestejnoměrněX-windy bez nasvícení bída, po nasvícení spolehlivě 12 hodin, ale zase ty plošky s nanaesenou lumi barvou jsou poněkud maléJunghansy Milano mají natřené jen malé tenké plošky, takže nic moc, akorát to stačí před usnutím, ale zde se s liminiscencí počítá jen jako bonus navícCertiny (DS SPEL a DS Podium) - oboje takový průměr, po nasvícení se dají přečíst přes noc (cca 8-9 hodin), ale pak intenzita rychle klesáDřívější festiny a citizeny asi stejně jako certiny; staré vintážní doxy a proljoty, než jsem o ně přišel mne udivovaly, že i po té době (obooje byly z 60tých let) svítily slušně celou noc, jen někde už barva praskala a odlupovala se... (samuraje a x-windy: statačí se jen mihnout kolem intezivního světla anebo chvilka na sluníčku a už zase svítí) ...a o traserech je zde bytečné psát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Chlapi čím to nasvěcujete? Já se zatím (krom "trubiček") nesetkal s žádnými, co bych ráno viděl, snad kdybych bydlel v jeskyni Nejlepší zkušenost zatím Monstra a SMP, ale že bych je ráno "v pohodě přečetl" se říct v žádném případě nedá. (pravdou je, že stejně po probuzení nezaostřím ani na svítící digi..) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Chlapi čím to nasvěcujete? Já se zatím (krom "trubiček") nesetkal s žádnými, co bych ráno viděl, snad kdybych bydlel v jeskyni Nejlepší zkušenost zatím Monstra a SMP, ale že bych je ráno "v pohodě přečetl" se říct v žádném případě nedá. (pravdou je, že stejně po probuzení nezaostřím ani na svítící digi..) jo, tak to bude očima, ne hodinkama... naopak, po probuzení jsou oči navyklé na tmu, tak lumi vidí lépe než večer taky to záleží, v kolik vstáváš - pokud je už slunce na vrcholu, pak lumi neuvidíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
synek Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 U mě Deep Blue DayNight OPS T-100 trition, svítí jak vánoční stromek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Omega SMP 2254.50 se svoji nekolikanasobnou verstvou Superluminova C3 jsou citelne az do rana Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 taky to záleží, v kolik vstáváš - pokud je už slunce na vrcholu, pak lumi neuvidíš No jó a já blb hledal chybu v hodinkách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Quido- ty mas ty x-windy naky dobry,me nesvitej skoro vubecGougy-ja to mam asi stejne,rano nevidim zadnou lumi a v noci spim,takze nevim jestli svitej,takze vlastne mi je to sviceni k nicemu:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 si pripadam jako na rybarskym foru, kazdy novy prispevek dava delsi a delsi mereni moje zkusenost je takova, ze jakakoliv lumi (mimo tritium) neni celonocne pouzitelna (na lod na celoniocni preplavbu jen a pouze tritium, bez debaty). O tom, ze Seika SRPy maji lumi sem se dozvedel, kdyz mne na ne vecer chvili svitil projektor a pak sem se skoro az lekl, jine bezne svetlo je nikdy do pouzitelne podoby nenabilo. Vydrz lumi pak byla a v minutach az par desitkach minut, rozhodne ne v hodinach.Slusnou lumi maji oris divery, ale kdyz s nima pujdu v zime, po celodennim kancl dajvingu, do divadla ... tak na nich aktualni hodiny taky neprectu. Lumi bez nasviceni a hratek na >3h = jen a pouze tritium. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Lumi bez nasviceni a hratek na >3h = jen a pouze tritium.Hm. Tríciové IWC GST po bežnom letnom dni svietia o štvrtej ráno podstatne menej, ako Seiko SNZJ11. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Hm. Tríciové IWC GST po bežnom letnom dni svietia o štvrtej ráno podstatne menej, ako Seiko SNZJ11. Ale kdyz simon myslel tritiové trubičky (jako na Traserech, Ballech, Luminoxech atp). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Ale kdyz simon myslel tritiové trubičky (jako na Traserech, Ballech, Luminoxech atp). presne tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Môže byť, ja som reagoval na nepoužiteľnosť bežnej luminiscencie po troch hodinách. Ani o štvrtej ráno s tým nebol vôbec žiadny problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Moje zkušenost s tím co jsem měl a vyzkoušel: Běžné lumi v podobě barvy ,jako super luminova,nebo lumibrite ve dne při přechodu do šera nebo tmy je super. Tritiové trubice celkem na nic. Oči zvyklé na světlo při náhlém přechodu do šera nevidí celkem nic.Dlouhý pobyt v šeru a tmě- tritium super to ostatní po pár desítkách minut celkem k ničemu. Nějaké vyjímky se najdou.Citizen Orca svítí spolehlivě celou noc,zrovna tak Lum-tec s bílou nebo nazelenalou lumi /oranžové ne/, celá řada modelů Seiko vydrží celou noc. Obecně nejhůř jsou podle mne na tom Swiss hodinky /asi aby dobře vypadaly tak tam toho patlají málo/:smile_anim: Nakonec kde by ty barvy braly tu energii ve tmě na xxx hodin,narozdíl od tritia,tam nějaký proces probíhá pořád bez potřeby nasvícení . Jen je škoda,že tritium je v trubičkách a to se mi na mnoha modelech nelíbí ,dává to ručkám tak nějak univerzální vzhled a indexy z trubiček jsou vyloženě ohavné./Traser/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 PO 8500 bez problému celou noc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se