zacik Odesláno 10. dubna Nahlásit Odesláno 10. dubna @guzmic pojdem ti to tento vikend skontrolovat...minulu nedelu napadlo cca 30cm plus zaciatkom tyzdna pustili dela aby dosnezili kriticke miesta. Predpoved na velku noc nevyzera uplne optimisticky (teplo + dazd), ale este sa to moze zmenit. TMR hotel mas vyhodu ze mas skipas v cene a ak bude blbe pocasie tak mozes skocit do Besenovej/Tatralandie.
guzmic Odesláno 12. dubna Nahlásit Odesláno 12. dubna V 10. 4. 2025 v 15:20, zacik napsal: @guzmic pojdem ti to tento vikend skontrolovat...minulu nedelu napadlo cca 30cm plus zaciatkom tyzdna pustili dela aby dosnezili kriticke miesta. Predpoved na velku noc nevyzera uplne optimisticky (teplo + dazd), ale este sa to moze zmenit. TMR hotel mas vyhodu ze mas skipas v cene a ak bude blbe pocasie tak mozes skocit do Besenovej/Tatralandie. Koukal jsem na kamery a dnes to vypadalo krásně, já doufám že déšť nebude a sníh snad vydrží.
zacik Odesláno 14. dubna Nahlásit Odesláno 14. dubna @guzmic chcel som lyzovat piatok/sobota/nedela/pondelok....v piatok koli vetru chopok juh nejazdil. V sobotu total azurko, ale v noci nemrzlo, takze lyzovacka tazka. V nedelu sa zase rozfukalo, takze nic moc. Predpoved na pondelok/utorok bol dazd, tak som sa vcera vecer vratil domov. Bohuzial ten dazd im vysiel, momentalne leje aj na chopku. Snehu neni uplne na rozdavanie, aka taka lyzovacka cez vikend bola uz len od 1500mnm, tento 2-dnovy lejak im splachne kludne aj 20-30 cm, takze velka noc nebude uplne TOP. Pravdepodobne to bola v nedelu moja posledna tohtorocna lyzovacka, 80dni a 2000km, celkom spokojnost.
Hasňa Odesláno 14. dubna Nahlásit Odesláno 14. dubna před 13 hodinami, obchodnik-o3 napsal: Foto z Dolomitov Krásné výhledy na Belvere a Sasslong. Stýská se mi. 1
guzmic Odesláno 14. dubna Nahlásit Odesláno 14. dubna před 9 hodinami, zacik napsal: @guzmic chcel som lyzovat piatok/sobota/nedela/pondelok....v piatok koli vetru chopok juh nejazdil. V sobotu total azurko, ale v noci nemrzlo, takze lyzovacka tazka. V nedelu sa zase rozfukalo, takze nic moc. Predpoved na pondelok/utorok bol dazd, tak som sa vcera vecer vratil domov. Bohuzial ten dazd im vysiel, momentalne leje aj na chopku. Snehu neni uplne na rozdavanie, aka taka lyzovacka cez vikend bola uz len od 1500mnm, tento 2-dnovy lejak im splachne kludne aj 20-30 cm, takze velka noc nebude uplne TOP. Pravdepodobne to bola v nedelu moja posledna tohtorocna lyzovacka, 80dni a 2000km, celkom spokojnost. je to pech, škoda že to ochlazení nevydrželo týden navíc.... já a dcera do auta lyže beru, jestli půjdeme jezdit uvidíme vidím to tak 50/50 celkem mě to mrzí v Jasne jsem fakt strašně dlouho nebyl. Ale uvidíme, třeba aspoň v sobotu a v neděli ráno pár kilometrů ještě uděláme.
guzmic Odesláno 21. dubna Nahlásit Odesláno 21. dubna @zacik ukončení sezóny nakonec, dopadlo celkem slušně. Jasna se ale neskutečně proměnila, já tu opravdu nebyl dobrých 12 let, tak jsem koukal jako blázen, příští sezónu to tu chci určitě pořádně pojezdit. Teď už se jezdilo jen na jedné sjezdovce, ráno 3x jízdy OK pak už to stálo za nic a šel jsem na kávu a kolu. Ale jsem rád, za velikonoční jízdy. 1
zacik Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna @guzmic vyzera ze ste si to uzili. Vcera oficialne ukoncili sezonu, takto skoro uz davno nekoncili. Hore je snehu este asi dost, ale dojazd k lanovke uz musel byt celkom o drzku. Mozme napustit bazeny a kosit travniky
guzmic Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna Před hodinou, zacik napsal: @guzmic vyzera ze ste si to uzili. Vcera oficialne ukoncili sezonu, takto skoro uz davno nekoncili. Hore je snehu este asi dost, ale dojazd k lanovke uz musel byt celkom o drzku. Mozme napustit bazeny a kosit travniky Loni jsme byli na velikonoční lyžování ve VT bylo to 30.3. Lomnice už byla off a Štrbské zavřeli pár dní po. Letos bylo fakt málo sněhu a vydrželi taky slušně dlouho. Ale je pravda, že v lanovce se bavili, že Jih loni fungoval ještě 1.5. to mě překvapilo. Jjj lyže do sklepa, jen co trochu foukne, jedu na Slnavu nebo Kralovou na windsurfing.
eloga Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna Pěkné, pěkné terény na jaře... tam máte na sjezdovkách. Tady jsem vyhrábnul poslední sníh v Jizerkách, na trasách Jizerské50, úplné prázdno, jezdilo se v klidu a bez mačkanice.. na Hřebínku pohoda Vánoc a pár lidí, pokec a pivní samoobsluha. 60/40 Kristiánovské stoleté javory na Cestě sklářů to mi docela zaujalo... i to mlhavo a šedavo z oblohy. Atmosféra skoro z doby lyžníků.
eloga Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna (upraveno) Historikum s běžkami Sapporo z garáže, ještě tam jsou... Jsou po mém švagrovi, mistru Motokovu, ale kterého kdysi skolila rakovina ledvin. V Kristově věku. Běžky jsem pak zdědil a v roce 1981 vytáhl na jeho počet na Jizerskou 50. Bylo husté v tom závodě, ovšem dojel jsem to. Závod měl ještě tehdy lidskou atmosféru... Upraveno 24. dubna uživatelem eloga ed
Snow Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května Zdar hoši, tak jak jste si letošní "zimu" užili ? Přehlídka ztraceného času ?
guzmic Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 20 minutami, Snow napsal: Zdar hoši, tak jak jste si letošní "zimu" užili ? Přehlídka ztraceného času ? Martinské hole 2-3x neskutečně málo přírodního sněhu. Roháče Spálená - 2x tam to bylo TOP aj počasí aj sníh. Rakousko - málo přírodního, ale hromada umělého takže cajk. Velikonoce v Jasné už jen na dojetí 1x sjezdovka Celkově průměrná zima.
zacik Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května před 51 minutami, Snow napsal: Zdar hoši, tak jak jste si letošní "zimu" užili ? Přehlídka ztraceného času ? prirodneho snehu tento rok pomenej, ale o to viac slnka. Tolko slnecnych dni na Chopku uz davno nebolo. Lomnicke sedlo nejazdilo prvykrat odkedy viem lyzovat, pamatnici hovoria ze naposledy nejazdilo zaciatkom 80tych rokov. Spolu 79 dni a 2000km, sezonku som vyzmykal na kost
Micey Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května U mě letos dobrý, dvakrát Rakousko, jednou tradiční březnová Itálie. Psal jsem tady o tom, že letos vyzkouším FIS obřačky, tedy přináším dojmy. První hodinu jsem měl pocit, že stojim poprvé na lyžích.. pak jsem se to odvážil trochu pustit a ejhle. Musí se na ně jinak (aspoň takhle ze začátku), žádný pokusy o perfekní carving, musí se to do oblouku na prasáka hodit, pořádně zatlačit a ejhle. A samozřejmě jet rychle, do Čech bych si je nevzal. Takže za další dvě hodiny jsem měl pocit že už jako dobrý a samozřejmě mě kously.. dojezd na ledový červený v Saalbachu, pomalejší tempo, nedával sem bacha a najednou koukám že chci zatočit a jedu rovně. No, kdo mě viděl, musel ze mě mít srandu. Další pokus v Itálii, úplně prázdný parádně upravený sjezdovky a už to šlo moc prima. Jedou teda jak hovado:) Jediný lyže by to bejt nemohly, ale takhle dát si hned ráno na FISkách dvě tři hoďky, pak si vzít rekreační a jezdit s dětma je fakt dobrý. Z čeho mám největší respekt je to vázání, byť ho mám na tý minimální patnáctce.
Snow Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června To Micey - na obrázky si musíš přivstat a být ma svahu mezi prvními, ideální první. To dáš. Perfektní manšestr, svah Tvůj, můžeš to pustit na plný kule a nebát se, že se Ti v plném klubu dostane do dráhy nějaký neumětel. V Čechách není trať. V Rakousku doporučuju ledovce, kde trénuje rakouská lyžařská repre - Hintertux, Stubai a Kitzsteinhorn. V zimě je nejrozumnější Kitzsteinhorn, nejmenší nával a v létě Hintertux. V létě vypadáte s lyžemi na střeše pod nejsou v rakví jako čistokrevný magor. Itálie je celkem pasé. Sněhu moc není. Protože jsem čistokrevný idiot a mám z vrcholáče stejně postiženého kamaráda, letíme v létě do Chile. Kde trénují všechny manšafty. Což se hodí. Téměř vždy zbyde nějaký matroš. Čímž se cesta v podstatě zaplatí. V 24. 4. 2025 v 11:46, eloga napsal: Historikum s běžkami Sapporo z garáže, ještě tam jsou... Jsou po mém švagrovi, mistru Motokovu, ale kterého kdysi skolila rakovina ledvin. V Kristově věku. Běžky jsem pak zdědil a v roce 1981 vytáhl na jeho počet na Jizerskou 50. Bylo husté v tom závodě, ovšem dojel jsem to. Závod měl ještě tehdy lidskou atmosféru...
obchodnik-o3 Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Ako píšeš, letný Hintertux sme dávnejšie absolvovali. Ja som lyže nechcel brat , sú aj požičovne ale žena , chcela svoje tak išli na strechu. Na prechode do Rakúska sa pasovak pýtal pri pohľade na lyže kam ideme. Pri odpovedi, že na letnú dovolenku čumel jak péro.
McMarty Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Zdravím pánové, poradíte někdo šikovný bazar na vybavení (helma, lyže, možná boty)? Díky moc.
zacik Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června @McMarty za mna bazos.sk/bazos.cz. Vies tam kupit nove veci za zaujimave ceny. P.S. Topanky by som ja osobne pouzite a bez poriadneho vyskusania nekupoval, ale chapem ze kazdy to ma inak.
African Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června před 19 hodinami, McMarty napsal: Zdravím pánové, poradíte někdo šikovný bazar na vybavení (helma, lyže, možná boty)? Díky moc. https://www.activesport.cz/zima/content/8-bazar
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se