Argon Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 No.... co můžu říct, ty Mirexaly jsou prostě bomba. Od sunburstu až po pouzdro. Vyšší liga
Jeronimo Odesláno 2. září 2018 Nahlásit Odesláno 2. září 2018 Značka Miraxal je mi obecně velmi sympatická po všech směrech.. Tedy hned po Tissotu, Doxe a Certině.
luka Odesláno 3. září 2018 Nahlásit Odesláno 3. září 2018 Pokud je vintage vše z minulého století, tak nosím.
Argon Odesláno 4. září 2018 Nahlásit Odesláno 4. září 2018 Pokud je vintage vše z minulého století, tak nosím. 20180903_075608_resized.jpg Ty rada jsou vyborný. Jsou to diastar? A nebyly náhodou dlouho na Aukru, či sbazaru? Mám za to, že jsem je tam viděl. Furt jsem se nemohl rozhoupat a když jo, tak už byly pryč. :-)
eloga Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Vintage nebo retro, jak to vlastně časově definovat? Minulé století je určitě retro, ale vintage v hodinkách bude spíše někde mezi tak 1945-1970 nebo jak. Asi do příchodu Quartzu nebo přistání na Měsící v roce 1969 Názory?**
Dzos Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Já osobně považuju za vintage to, co je starší více než 30 let.
ToChceČas Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 No, pokud by třeba "vintage" vycházelo z latinského "VIGINTI", francouzského "VINGT", španělského "VEINTE" nebo italského "VENTI", tak by to mohlo naznačovat dvacítku. :-DAle tady mi přijde, že u hodinek se to bere 25, 30 let a víc. Ale v podstatě je to jedno. Duležitější je vlastní pocit z hodinek, ne? A tady jsou to všechno parádní kousky. Vintage zdar!
Marcus Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Těch 30 let zní rozumně. Trochu jsem brouzdal nejčastěji jsem narazil na definici 30-100 let vintage, co je starší, je už antique.
luka Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Ty rada jsou vyborný. Jsou to diastar? A nebyly náhodou dlouho na Aukru, či sbazaru? Mám za to, že jsem je tam viděl. Furt jsem se nemohl rozhoupat a když jo, tak už byly pryč. :-) Tyto jsou Diastar COSC- Rado je vyrobil v r. 1998 jako reedici- limitku původních Diastarů z 60-tých let- pro Japonsko, Německo a ještě jiné země.Od těch původních (ty mám s tmavým cifrem, ale nenosím je) se liší prakticky jen v drobnostech: místo černé je stříbrná vteřinovka, datum je místo červené barvy černé, na cifru je napsáno, že jsou certifikovány, na dýnku jsou 2 koníci místo 3 a je jiný řemínek. No a na boku pouzdra je vygravírované pořadové číslo.Tyto jsou koupeny v zahraničí.Diastary miluju, jak lámou světlo a hází na zeď 9 prasátek... na fotkách vypadají větší, než jsou skutečně- z dnešního pohledu spíše drobné hodinky- ciferník je maličký a chce to mít dobré oči- nic pro vetchozraké
Jeronimo Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Já osobně považuju za vintage to, co je starší více než 30 let. Těch 30 let zní rozumně. Trochu jsem brouzdal nejčastěji jsem narazil na definici 30-100 let vintage, co je starší, je už antique. Označení vintage vnímám stejně.
Piplík Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Dneska s novým barevně zajímavým kouskem z dílničky Heuer.
saida Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Dneska s novým barevně zajímavým kouskem z dílničky Heuer.Máš to pěkný-krásný! Jako vždy,ostatně.
Piplík Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Máš to pěkný-krásný! Jako vždy,ostatně.Óóó děkuji. Stav je super, jen sklíčko má prasklinu, takže budu shánět nové sklíčko )-:
luka Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Jsou moc hezké, ale mám dojem, že ten levej subcifr je moc vlevo, ne?
Piplík Odesláno 6. září 2018 Nahlásit Odesláno 6. září 2018 Jsou moc hezké, ale mám dojem, že ten levej subcifr je moc vlevo, ne?Určitě není. I kdyby byl tak by mi to moc nevadilo u hodinek 50 let starých (-:V dnešní době pořád hledáme ve všem dokonalost a právě proto se mi víc a víc líbí věc, které tak dokonalé nejsou, ale dělaly se srdcem a s úplně jinými technickými možnostmi než dnes (-:
Piplík Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Leonidas ze 40.let s úžasnou patinou ciferníku
Wanderer Odesláno 16. září 2018 Nahlásit Odesláno 16. září 2018 Tak jsem chvíli uvažoval, že bych je prodal, vytáhl jsem je a znovuobjevil jejich krásu. Moc fajn hodinky.
padza1 Odesláno 17. září 2018 Nahlásit Odesláno 17. září 2018 Letos jsme se ženou podnikli cestu po Azorských ostrovech, tak pár momentek z nich 1) Terceira2) Pico - výstup na Pico3) Flores (v pozadí Corvo)4) Flores5) Corvo (v pozadí Flores)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se