Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

Odesláno

No.... co můžu říct, ty Mirexaly jsou prostě bomba. Od sunburstu až po pouzdro. Vyšší liga

• Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud je vintage vše z minulého století, tak nosím.

attachicon.gif20180903_075608_resized.jpg

Ty rada jsou vyborný. Jsou to diastar? A nebyly náhodou dlouho na Aukru, či sbazaru? Mám za to, že jsem je tam viděl. Furt jsem se nemohl rozhoupat a když jo, tak už byly pryč. :-)

Odesláno

Vintage nebo retro, jak to vlastně časově definovat? Minulé století je určitě retro, ale vintage v hodinkách  bude spíše někde mezi tak 1945-1970 nebo jak. Asi do příchodu Quartzu nebo přistání na Měsící v roce 1969 Názory?

**

Odesláno

No, pokud by třeba "vintage" vycházelo z latinského "VIGINTI", francouzského "VINGT", španělského "VEINTE" nebo italského "VENTI", tak by to mohlo naznačovat dvacítku. :-D

Ale tady mi přijde, že u hodinek se to bere 25, 30 let a víc.

Ale v podstatě je to jedno. Duležitější je vlastní pocit z hodinek, ne? A tady jsou to všechno parádní kousky.

Vintage zdar!

post-63714-0-24544900-1536138610_thumb.jpg

Odesláno

Těch 30 let zní rozumně. Trochu jsem brouzdal nejčastěji jsem narazil na definici 30-100 let vintage, co je starší, je už antique. 

Odesláno

Ty rada jsou vyborný. Jsou to diastar? A nebyly náhodou dlouho na Aukru, či sbazaru? Mám za to, že jsem je tam viděl. Furt jsem se nemohl rozhoupat a když jo, tak už byly pryč. :-)

Tyto jsou Diastar COSC- Rado je vyrobil v r. 1998 jako reedici- limitku původních Diastarů z 60-tých let- pro Japonsko, Německo a ještě jiné země.

Od těch původních (ty mám s tmavým cifrem, ale nenosím je) se liší prakticky jen v drobnostech: místo černé je stříbrná vteřinovka, datum je místo červené barvy černé, na cifru je napsáno, že jsou certifikovány, na dýnku jsou 2 koníci místo 3 a je jiný řemínek. No a na boku pouzdra je vygravírované pořadové číslo.

Tyto jsou koupeny v zahraničí.

Diastary miluju, jak lámou světlo a hází na zeď 9 prasátek... :wub: na fotkách vypadají větší, než jsou skutečně- z dnešního pohledu spíše drobné hodinky- ciferník je maličký a chce to mít dobré oči- nic pro vetchozraké :wheelchair:

Odesláno

Já osobně považuju za vintage to, co je starší více než 30 let.

Těch 30 let zní rozumně. Trochu jsem brouzdal nejčastěji jsem narazil na definici 30-100 let vintage, co je starší, je už antique. 

Označení vintage vnímám stejně.

Odesláno

Jsou moc hezké, ale mám dojem, že ten levej subcifr je moc vlevo, ne?

Určitě není. I kdyby byl tak by mi to moc nevadilo u hodinek 50 let starých (-:

V dnešní době pořád hledáme ve všem dokonalost a právě proto se mi víc a víc líbí věc, které tak dokonalé nejsou, ale dělaly se srdcem a s úplně jinými technickými možnostmi než dnes (-:

Odesláno

Letos jsme se ženou podnikli cestu po Azorských ostrovech, tak pár momentek z nich :)

1) Terceira

post-20772-0-81235500-1537171279_thumb.jpg

2) Pico - výstup na Pico

post-20772-0-78882000-1537171285_thumb.jpg

3) Flores (v pozadí Corvo)

post-20772-0-75830200-1537171291_thumb.jpg

4) Flores

post-20772-0-94556300-1537171297_thumb.jpg

5) Corvo (v pozadí Flores)

post-20772-0-37945000-1537171303_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...