Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dají se takovéhle ručky opravit? Jinak pěkné, mám taky takové...

I tyhle šly opravit

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak přidávám i svůj "kousek". Zatím spíš hledám co to vlastně mám. Dostal jsem je od tchána jako nefunkční kousek co pro něj nemá cenu. S pomocí místního šikovného hodináře to dopadlo - viz. fotky. Plně funkční, doplnil jsem pštrosí řemínek a nepozoruji nějaké zpožďování nebo předbíhání. Podle dosavadního pátrání by to měl být výrobek firmy Mayer&Studelli někde z let 1950-60. Ruční nátah. Průměr 38mm. Pouzdro zlato nebo pozlacené (poradíte?). Na kalibru je napsáno Roamer a 15 jewels.

Když se najde dobrá duše, co poradí, jak je zařadit a dodá vic info budu moc rád.

Odesláno

Dík. Rozměr používal v tomhle období 2 typy loga a zádné neni jako na hodinkách.

Podobají se typu Popular, ale nejsem si jisty.

Rad bych se dopatral co je to za typ.

Odesláno

attachicon.gifSnímek 006.jpgattachicon.gifSnímek 010.jpgattachicon.gifSnímek 013.jpgattachicon.gifSnímek 019.jpgattachicon.gifSnímek 025.jpg

Tak přidávám i svůj "kousek". Zatím spíš hledám co to vlastně mám. Dostal jsem je od tchána jako nefunkční kousek co pro něj nemá cenu. S pomocí místního šikovného hodináře to dopadlo - viz. fotky. Plně funkční, doplnil jsem pštrosí řemínek a nepozoruji nějaké zpožďování nebo předbíhání. Podle dosavadního pátrání by to měl být výrobek firmy Mayer&Studelli někde z let 1950-60. Ruční nátah. Průměr 38mm. Pouzdro zlato nebo pozlacené (poradíte?). Na kalibru je napsáno Roamer a 15 jewels.

Když se najde dobrá duše, co poradí, jak je zařadit a dodá vic info budu moc rád.

To pouzdro bude pozlacené - zlaté by nemělo nerezové dýnko.

Někde (asi pod uchycením řemínku) najdeš kolika mikrony je to zlaceno.

Mám doma podobné - řekl bych stejné, jen s trochu jiným cifrem.

Kalibr je vyražený pod setrvačkou.

Odesláno

Fakt super. Dík. Tip s cislem kalibru jsem našel i na watchusek.

Nevis jaky byl obchodní název (Popular? )

Je bezva vidět, ze člověk najde vykopávku a nadšenci o ni mají roman.

Odesláno (upraveno)

Musím se taky pochlubit, dnes jsem tu koupil svoje první vintážky, doteď jsem jel jen v aktuálních modelech. A jsem nadšenej! Tikot jako u plechovýho budíku:-). Skvělá patina, tak super, že ji rozhodně nebudu řešit žádnou renovací.

Super je to vědomí, co už asi musí mít za sebou, včetně WW2, dle Tolji, kterému nemám důvod nevěřit, protože se kromě kladných referencí na fóru projevil jako fajn týpek:-), jsou jedny z prvních, vyrobené okolo roku 1935...

Dám je na bund, jen jak ho seženu, nebo nechám udělat :-)

..Vím že se to tu běžně řeší, tak se rovnou zeptám, nebyl by tu někdo ochotný, kdo by mě, samozřejmě za úplatu, obnovil lumi? Vypadlá je jen na hodinovce, ale chtěl bych obě ručky, aby to bylo stejné a samozřejmě byc to chtělo vintage look, aby to nemlátilo do očí. Ale to víte většinou líp než já:-)

Dík za reakce

ty woe, já mám radost jak malej :clap: :guitar:

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno

Pěkný kousek. Zkus zavřít oči a představit si, co asi zažili lidi, co je měli na ruce. Na ví také mě baví to pátrání, co se o nich dá zjistit po těch letech. Jsem až překvapený, kolik technických detailu se dá ještě po těch letech zjistit.

Užijí si je a dej vědet, co vypatras.

Odesláno

Již je nosím třetí týden a vzpomínám neustále na dcerku,když mi je předávala.U těch jednoznačně mohu říct,že jsou definitivní

Krásné hodinky a předávala ti dcerka? To je ještě hezčí. Snad jednou dopadnu stejně, jen bych mohl dostat od každé jedny - dvě dcerky = dvoje hodinky :-D. Jen si ještě musím trochu počkat, zatím jim je 8 měsíců... 

Odesláno

Tak jsem si dnes konečně donesl od hodináře vyčištěné  některé kousky a opětovně mám pocit, že to jsou prostě ty nej hodinky na nošení.

Ty Longinesy jsou prostě nádhera na nošení, na moji malou ruku jak dělané, lehounké, tichounké a  konečně mám ten pocit uklidnění a nehamounění:-)

třeba to ale jen bude tím, že od půlnoci do 3:00 ráno jsme skoro rodili, a jsem mírně nevyspán:-))

Jinak a co se sám divím, náš hodinář dokonce odmítnul odměnu za vyčištění, prostě krásný den a snad to ten kluk dneska zakončí a konečně vyleze :lol:

ale protože mne chronomag totálně zblbnul, tak samozřejmě ještě na druhé ruce zkouším Fortis Skylark, taky paráda, ale ta váha , asi se budu muset opětovně podívat po True Linech

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...