Přejít na obsah

Dobrovolne darcovstvi krve  

249 hlasů

1. 1. Darujete krev?

• Ano (pravidelne nebo nepravidelne).
      129
    • Rad bych, ale jeste jsem se neodhodlal.
      47
    • Nedaruju.
      75

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Krev dávám od 93 roku a v registru dárce kostní dřeně jsem taktéž. Absolvoval jsem už i užší výběr, ale asi to nedopadlo, páč už se neozvali. Na krev si mne zvali taky pravidelně, ale teď už přez 2 roky nic....... asi už ji mám moc řídkou.

• Odpovědi 476
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Taky jsem darovaval pravidelne. Bohuzel me odradil neprofesionalni pristup sester ve Zline, tak jsem uz par let nedaroval.

bohuzel, to co rikas, je naprosta pravda, tohle jiz odradilo nemalo mych znamych....:/

Odesláno (upraveno)

Díky za info. Taky na ty stránky mohli napsat, že se jedná o dočasnou nevhodnost. Teď ještě překona ty jehly a jde se na to.

Upraveno uživatelem Trňák
Odesláno

Kdyby se dala dohormady nějaká organizovaná skupina v Praze, tak se přidám. Kouknem sestřičkám na hodinky a bude prča. Mám A-. Myslím.

Kdysi jsem dávával, ale skončilo to na tom, že se tam musí chodit ráno nalačno...

Odesláno

Právě že nalačno by se nemělo. Jen se nemají jíst tuky, hodně cukrů a pít alkohol. Já si dávám celozrnej rohlík s čajem a i primářka z hematologie potvrdila vhodnost této snídaně před odběrem.

Odesláno

Obdobně jako candát a mmuf po prodělané mononukleose bohužel nemůžu. A štve mě to! Jaterní testy jsem měl 2 roky teda dost špatný, ale teď jsem ok, tak nevím co tomu objektivně brání. Žena potřebovala při koplikovaném přirozeném porodu dvojčat dost krve a jelikož je to zdravá ženská, tak to následně "dohání" za nás oba a je v registru dárců kostní dřeně.

Odesláno

Chodil jsem za studií pravidelně, pak jsem přerušil kvůli medikaci a už nenavázal. Díky, skalisi, za anketku, asi se stavím na vyšetření, jestli bych zase nezačal.

Jinak fakt není dobrý chodit nalačno; už jsem taky po odběru odpad... na zem... :-)

Návštěvník Kamil
Odesláno
Jinak fakt není dobrý chodit nalačno; už jsem taky po odběru odpad... na zem... :-)

To mi povídej! Ještě za komunistů jsem jednou po flámu zaspal do práce a nenapadlo mě nic lepšího, než jít dát krev, abych měl omluvenku. Taky jsem šel nalačno a ani po odběru jsem nic nejedl, jak mi ještě nebylo nejlíp po skoro probdělé noci. Na zastávce autobusu jsem si zapálil a probral se až když mě nesli zpátky do nemocnice.:)

Odesláno
To mi povídej! Ještě za komunistů jsem jednou po flámu zaspal do práce a nenapadlo mě nic lepšího, než jít dát krev, abych měl omluvenku. Taky jsem šel nalačno a ani po odběru jsem nic nejedl, jak mi ještě nebylo nejlíp po skoro probdělé noci. Na zastávce autobusu jsem si zapálil a probral se až když mě nesli zpátky do nemocnice.:)

Nedemotivuj váhavé...ale jinak jsem si poprskal monitor, tohle může udělat jedině... mladej nerozvážnej člověk :lol2:

Ještě zjednodušeně k té pasivní imunizaci - jak tu už bylo napsáno, jedná se o vpravení protilátek do těla, např. po úraze s rizikem nákazy. Aktivní imunizace - očkování - je vpravení původců choroby do těla a tělo si následně vytvoří protilátky samo. Po očkování je nutné dodržet výše popsané pauzy.

Odesláno
No, to je skoro to samý jako nalačno :D

:lol2: :lol2: :lol2:

DAveDOG: rohlik ani nemusi byt celozrnny, v Brne na transfuzce davaji pred odberem caj a obycejny bily rohlik. Chodit na lacno je zbytecne.

Odesláno
No, to je skoro to samý jako nalačno :D

Každému dle přání, někomu stačí rohlík a někomu celý pecen chleba. Já se pořádně najím vždy až po odběru. Taky na odběry chodím na šestou ranní. Ve Vyškově kam chodím dávat krev bývá později hodně lidí a dlouho se čeká. :guiltysmiley:

Odesláno

Jeste se nepochlubil, co tim rohlikem zajidal. Jestli to bylo grilovany koleno v bufetu pak nevidim problem :smile_anim:

Rad bych krev daval, mam doma po tatovi vsechny tri plakety Dr.Janskeho a to je silna motivace. Sam mam 0 RH+ o kterou lekari stoji hodne, ale jako narkomana me nechteji. Bane, musim se priznat, ze z jehel mam vyrazku az na zadku. Jenom odber u doktora je pro me trauma. Zajimave je, ze vsude odmitli me riznout do prstu skalpelem. Rezani mi nevadi (ani motorovkou v hororu) ale jak vidim jehlu podlamujou se mi nohy. Jako malej jsem se pozvracel i pri Nemocnici na kraji mesta, jakmile Abrham vyndal jehlu:-(

Odesláno (upraveno)
Grakij, Trnak: Ja pujdu v lednu, tak se muzem domluvit...

Tak to bych měl rychle zaskočit na testy, jestli jsem vhodný:D

edit: překlep

Upraveno uživatelem Trňák
Odesláno

Taky chodíme, mám stříbrnou plaketu a manželka bronzovou.

Myslím že jít 2x za rok nikoho nezabije. Je to ta nejlepší preventivní prohlídka zadarmo a ještě člověk něco užitečného udělá pro jiné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...