Přejít na obsah

Dobrovolne darcovstvi krve  

249 hlasů

1. 1. Darujete krev?

• Ano (pravidelne nebo nepravidelne).
      129
    • Rad bych, ale jeste jsem se neodhodlal.
      47
    • Nedaruju.
      75

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak je to možné? Čím je způsoben ten rozdil? Myslel jsem, že vpich musí byt vždy. Já teda chodím jen na plazmu a krev.

odběr krevních složek, při němž jsou odebírány červené krvinky nebo krevní destičky = 1 odběr za každou TU červených krvinek nebo krevních destiček; odběr se hodnotí nejvýše jako 2 odběry
  • Odpovědi 476
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

70 minut je dost. Já byl na plazmě vždy max 45 minut.

Ale kam se hrabe 70 minut na 4 hodiny na separátoru kostní dřeně s jehlama v obou rukách zároveň s nemožností pohybu :D to je pravý relax! :D

Odesláno

70 minut je dost. Já byl na plazmě vždy max 45 minut.

Ale kam se hrabe 70 minut na 4 hodiny na separátoru kostní dřeně s jehlama v obou rukách zároveň s nemožností pohybu :D to je pravý relax! :D

Je to bolestivé?

Odesláno

odběr krevních složek, při němž jsou odebírány červené krvinky nebo krevní destičky = 1 odběr za každou TU červených krvinek nebo krevních destiček; odběr se hodnotí nejvýše jako 2 odběry

Aha. Díky za vysvětlení. Taky mě jednu dobu lámali na destičky, ale nějak nebyla vhodná konstalace z mé strany.

• po 3 týdnech...
Návštěvník LukeD
Odesláno

Tak to je opravdu masakr. To už mi přijde pomalu podobná obsese, jakou tu někteří předvádí při pořizování hodinek. :)

Já nedávno absolvoval svůj 33. odběr, přičemž jsem už mohl mít o něco více, nebýt boreliózy, která mne z dárcovství krve na pár let vyřadila. Další rok jsem pak byl mimo hru také kvůli novému tetování (dnes už je to jen půl roku).

Jinak jsem začínal zhruba někdy kolem roku 2001, když se ještě v Brně chodilo na Žlutý kopec a člověk si mohl vybrat, jestli chce darovat za peníze (tuším, že 200 Kč za to tehdy nabízeli), nebo bezplatně. Po pravdě, šel jsem tam tehdy proto, abych si finančně přilepšil, ale když jsem se měl po odběru rozhodnout a nahlásit té paní, jestli to chci tak či onak, bylo mi tak trapné chtít za to peníze, že jsem jí automaticky řekl "bezplatně". A od té doby to nikdy nebylo jinak. Navíc pak tu placenou formu stejně zrušili. Údajně právě proto, že si tím chodili přivydělávat jisté rizikové skupiny, čímž se zvyšovala rizikovost přenosu nějakého svinstva při transfuzi.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dneska jsem si nevzal mobil na sál, a byla to chyba. Jednak sestřička, co mě měla na starost, měla černo-bíle pruhované kalhotky, které jí byly skrz ty bílé nemocniční kalhoty dobře vidět, a při odpojování hadičky po odběru mi zacákala krví raw denim mrkváče. Žádný strach, už jsou vyprané a není nic vidět (stejně už vyprat potřebovaly). Jinak víc jak půlka lidí, co tam dneska byla, nějak moc dobře "tekla", během mého odběru přefačovávaly ženské jednoho chlapíka, co se mu spustila krev při odchodu do bundy, a mě pak musely převazovat taky... asi tlak nebo co.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ja jsem byl v pondeli, sestricky byly stare a skarede, takze jsem nemel problem s krvi, ze by se mi koncentrovala na jednom miste, kde nema. :D A potom za odmenu pulka grilovaneho kuratka a krupava housticka, doma pochvala a obdiv od dcerky, jak jsem odvazny a sikovny. Uz se tesim na dalsi termin. :)

Odesláno

Tak dnes mám za sebou odběr č.36. Sestřička sice nebyla moc hezká, ale zase šikovná. Pochválila mi široké žíly, tak jsem se hned objednal za měsíc na plazmu.

Odesláno z mého SM-G800H pomocí Tapatalk

• po 3 týdnech...
Odesláno

Liqid: Má to tam - vyřiď mu prosím, že u otázky "Jak často darujete krev?" nevzal v úvahu deriváty.

Kdybych příští týden neměl školení, už jsem taky objednaný na odběr.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...