Kocour Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 altfretka napsal: Otto napsal: Přesto vnitřně cítím ( i když jsem blázen do hodinek ), že víc jak dvoje ( máš pravdu Kamile ) je zbytečnost a vyhazování peněz. Protože platí - čím víc máš hodinek, tím víc koukáš po dalších a chceš je. Jenze takhle je to se vsim, to nema smysl vztahovat jen na hodinky. Teoreticky clovek nepotrebuje ani je, pokud ma napr. mobil, kde ten cas je zobrazen taky. Jakmile cloveka popadne sberatelska vasen, tak je konec... Teoreticky (a vlastně i prakticky) člověk potřebuje střechu nad hlavou, postel, něco málo šatstva, nádobí a hygienických potřeb (někdo se obejde i bez nich). Všechno ostatní je luxus. Takže jestli jedny hodinky nebo desatery, to je z principiálního hlediska fuk. V praxi mám jedny hodinky čistě do práce s oblekem nebo pro slavnostní příležitosti (komplikované Guinand s měsíční fází a z ciferníkem z pravého stříbra), další dvoje do práce bez obleku nebo na volný čas (Stowa Fliegeruhr a Azimuth Bombardier), jedny na plavání a výlety (Timefactors PRS-11) a pak ještě pár dalších, které ale v poslední době skoro nenosím. Samá mechanika, žádný quartz. Když už se tady psalo o foťácích, dřív jsem nedal dopustit na klasický film. Ale od té doby, co jsem zjistil, že digitály už dneska dělají lepší fotky než kinofilmové přístroje, navíc jsou neuvěřitelně flexibilní a mají pochopitelně levnější provoz, tak jsem úplně přesedlal na elektroniku. Sice mi chybí romantika temné komory a pach vývojky, ale co se dá dělat. Přednosti digitálů to víc než vyvažují. A ještě něco. Nevíte náhodou někdo, kde se dá pořídit elektronkové rádio? Nemyslím nějaký historický přístroj, ale současný výrobek s moderním designem a s lampami. Dělá to někde někdo?
afrikab Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 Trosku si rypnu. Tissost je mainstream, neco jako kdyz si koupite DSLR od Canonu:)
klobadysek Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 to afrikab K te analogii mam prirovnani: Tissot je mainstream urcite, ale ne jako digital,ktery si lidi kupujou prave kvuli jeho prakticnosti nakladum a jinym vyhodam. V mechanice si Tissot kupujeme proto ze se nam to libi, i kdyz je mene presny, mene odolny a ma mene funkci nez quartz. Ke vsemu nam nevadi ze je drazsi a jeho vyvoj pokracuje pomaleji nez quartz. Takze ta analogie s digitalem zrovna nesedi.
Návštěvník Kamil Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 Kamil napsal: Za minimum bych považoval dvoje. Na běžné nošení by měly něco vydržet, takže by se daly používat i na sport a volný čas. A potom společenské. Všechny další hodinky jsou zbytečné! ...jsem čekal, že se na mě víc sesypete Ale v podstatě mám pravdu, i když ne že bych se podle ní řídil, za dostačující bych považoval Primky. Na běžné nošení a sport Orlíky a společenské Liney. (sem zvědavej kdy už mě ten Prokop konečně zaměstná) Kocour napsal: V praxi mám jedny hodinky čistě do práce s oblekem nebo pro slavnostní příležitosti (komplikované Guinand s měsíční fází a z ciferníkem z pravého stříbra) Jaká je souvislost mezi Guinand a Sinn, víš něco bližšího?
Viktor Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 Guinand, Jubilar a Chronosport jsou značky firmy JUBILAR UHREN, kterou vlastní Helmut Sinn, původní majitel firmy a značky Sinn. Bývalý letec a závodník v rally Helmut Sinn v září oslaví devadesátku. Gratulujeme .
Kocour Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 afrikab napsal: Trosku si rypnu. Tissost je mainstream, neco jako kdyz si koupite DSLR od Canonu:) DSLR od Canonu mám, takže nevím, jestli to mám chápat osobně...???¨ No já vím, že Leica nebo dokonce Hasselblad je jiná třída. A není to jenom otázka peněz. Na tyhle foťáky bych měl taky, ale abych měl pocit, že je využívám, bych musel totálně změnit životní styl. Ne snad, že bych nechtěl, ale je to otázka peněžních částek o dva řády vyšších. Asi jako když si někdo koupí hezké kapesní hodinky, k hodinkám klasický oblek s vestou, k obleku Bentleye s řidičem, k Bentleyi vilu, do vily krásnou a drahou manželku... a pak se člověku zasteskne po drsné romantice garsonky s matrací a jednoduchým elektrickým vařičem. K sakru, já dneska nějak moc filozofuju, asi to bude tím, že šéf je několik tisíc kilometrů daleko.
Honza49 Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Já bych asi pořtřeboval 3. Jedny na takové supr akce, jako je divadlo a recepce u presidenta , druhé na každodenní nošení, takové otloukánky, a třetí na neformální akce, jako je posezení s kamošema, fotbal atd. Ty první velmi jednoduché, decentní, nejraději na natahování. Já teď používám Linea 40 LE. Ty druhé musi něco vydržet, automaty, vodotěsně, mohou mít kovový řemínek, neměly by byt drahé. Používám Seiko 5. A třetí nějaké Chronometry, nápadné. Nemám, nemohu se rozhodnout které, ale asi to bude Zeno Basel.
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Kocoure. Jsou tu lide na tomto foru co maji super drahe hodinky ale nemaji Bentleye, proste jim zalezi na hodinkach. Znam cloveky kteri maji opravdu vysoke prijmy a draha auta, ale hodinky maji dost obyc az mainstream. Proste je nezajimaji. Tebe zajimaji hodinky a ne fotaky, proto nemas Leica a Blad ale mas Canon. tak nebud smutny.
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Minimalni pocet hodinek? Nula! Nebo -1? Ja donedavna myslel ze jedny slusny quartzky jsou az az! ALE PAK PRISEL CHRONOMAG A SMERUJI DO SKAZY! Mam zatim jen tri kousky, ale velke plany do budoucna, priste Big Date. A musim jeste pripravit manzelku!
vito Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Na recepci k presidentovi mám 50 let staré, pěkňoučké Ulysse Nardin, na nošení Prim Sport první generace a do špatných podmínek těžké a vodotěsné Timexy. Nevím, jak moc jsem tím in. Mám ještě nějaké další hodinky, ale nejsem takový odborník jako vy, takže ani pořádně nevím co mám. Dovolte ale otázku. Když hodinky střídáte, myslím mechanické, nevadí jim ty cykly? Myslím natažené - nenatažené?
afrikab Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Kocour napsal: afrikab napsal: Trosku si rypnu. Tissost je mainstream, neco jako kdyz si koupite DSLR od Canonu:) DSLR od Canonu mám, takže nevím, jestli to mám chápat osobně...??? No nemusis, jen je k tomu takova mala analogie s mechanickyma hodinkama. Canon si spousta lidi koupi jen kvuli tomu, ze si je koupili ostatni (jen malo zarytych Canonistu si vyzkouselo i jine fotaky), i u hodinek je spousta takovych "proflaklych" znacek. Nic proti nim, ale proc se neodlisovat. Ze stejneho duvodu si vetsina lidi nekoupi mechaniky, proc, je to prezite. Nejlepsi jsou hodinky na baterku - nejlepsi je stejne Canon. PS.: A to nepocitam ty ztracene hodiny s "idiotskym" lpenim Canonu na PPT protokolu.
Kocour Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 afrikab napsal: Kocour napsal: afrikab napsal: Trosku si rypnu. Tissost je mainstream, neco jako kdyz si koupite DSLR od Canonu:) DSLR od Canonu mám, takže nevím, jestli to mám chápat osobně...??? No nemusis, jen je k tomu takova mala analogie s mechanickyma hodinkama. Canon si spousta lidi koupi jen kvuli tomu, ze si je koupili ostatni (jen malo zarytych Canonistu si vyzkouselo i jine fotaky), i u hodinek je spousta takovych "proflaklych" znacek. Nic proti nim, ale proc se neodlisovat. Ze stejneho duvodu si vetsina lidi nekoupi mechaniky, proc, je to prezite. Nejlepsi jsou hodinky na baterku - nejlepsi je stejne Canon. PS.: A to nepocitam ty ztracene hodiny s "idiotskym" lpenim Canonu na PPT protokolu. Já jsem si Canon koupil jako výsledek velmi rozsáhlých rešerší, které mě přesvědčily, že foťák s lepším šumem v horších světelných podmínkách v dané cenové kategorii prostě není. Kromě Canonu jsem měl digitální kompakt Sony W1, superzoom Sony H1 a kompakt Nikon 800 (ten byl strašný, od té doby nechci o Nikonu ani slyšet). Naopak se Sony jsem byl tak spokojený, že jsem si málem koupil zrcadlovku Sony Alpha. Hodinky vybírám rovněž "rešeršním" způsobem, na názory okolí nehledím, snobské značky ignoruji, ačkoli Jeremyho osobní propagace značek Omega a Breitling mě už několikrát skoro nahlodala. (Jeremy dokáže být zdatný salesman, několik lidí včetně mě například přemluvil ke koupi vozu značky Saab, ačkoli z toho neměl žádnou provizi. Prostě příklady táhnou.)
PEtrS Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Minimalni pocet hodinek? To je snadny: 0 Hodinky mam pro radost. Nepremyslim pri nakupu az tak moc, jestli jsou na sport, do spolecnosti, do prace... Prubezne sleduju, jake dalsi hodinky by mi eventuelne libili a kdyz prijde cas (a hlavne penize), tak si proste udelam radost.
ladičpian Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Zajímavý, že v globálu takovýhle bezduchý a o ničem téma má tolik příspěvků.
afrikab Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Kocour napsal: Já jsem si Canon koupil jako výsledek velmi rozsáhlých rešerší, které mě přesvědčily, že foťák s lepším šumem v horších světelných podmínkách v dané cenové kategorii prostě není. Kromě Canonu jsem měl digitální kompakt Sony W1, superzoom Sony H1 a kompakt Nikon 800 (ten byl strašný, od té doby nechci o Nikonu ani slyšet). Naopak se Sony jsem byl tak spokojený, že jsem si málem koupil zrcadlovku Sony Alpha. Hodinky vybírám rovněž "rešeršním" způsobem, na názory okolí nehledím, snobské značky ignoruji, ačkoli Jeremyho osobní propagace značek Omega a Breitling mě už několikrát skoro nahlodala. (Jeremy dokáže být zdatný salesman, několik lidí včetně mě například přemluvil ke koupi vozu značky Saab, ačkoli z toho neměl žádnou provizi. Prostě příklady táhnou.) A kolik DLRS jsi drzel v ruce, nez jsi si koupil svuj Canon?
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Fajnsmekri v hodinkach: Patek apod. Fajnsmekri ve fotacich: Alpa, Sinar,mozna Leica a blad. Samozrejme to prvni je v mechanice a to druhe jen film. Co je spojuje? Remeslna dokonalost a promyslenost designu, maji "dusi". Vysoka cena ktera s casem v horsim pripade neklesa v lepsim roste. Vite jakou cenu budou mit vase digitalni zrcadlovky za 6-8 let? Radsi vam to nereknu. Ja kupoval objektivy z druhe roky (Carl Zeiss) pred deseti lety a dnes maji na e-bay stejnou nebo vetsi cenu! Digitaly samozrejme uplne prevalcovaly film asi jako quartzky prevalcovaly mechaniku (masovem meritku) ale to neznamena ze jsou lepsi pro nas, ne?
Ondraj Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 klobadysek napsal: Ja kupoval objektivy z druhe roky (Carl Zeiss) pred deseti lety a dnes maji na e-bay stejnou nebo vetsi cenu! Co sis koupil před 10-ti lety za ty peníze a co dnes ?
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Treba Vario Sonnar 35-70 f3.4. Stal me $380 vcetne dane v NY. Tele-tessar 200 f3.5, $200 dneska to samy nebo vic (Made in Germany), dale Planar50mm 1.7, Distagon 28 2.8, Sonnar 135 2.8...musim pokracovat?
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 A to jsou porad ty nejlepsi objektivy (opticky a mechanicky) co existuji, nektere designy (treba 50 1.7) jsou objektivy ktere se vyrabi 30 a vice let a jsou stale nejlepsimi na svete. A stale nejdrazzimi, bohuzel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se