Jump to content

Mini trip report: Archimede a Stowa

Recommended Posts

Guest salamio
Posted

Jsem trochu utahaný a v práci mám dnes frmol, proto jen krátce. Navíc hodinkám prd rozumím, tak jsem ani nevěděl, na co se soustředit a ptát. Z. určitě doplní další informace a hlavně fotky.

Fakta

Ujeto 1429 km - trochu jsme bloudili, protože bylo zataženo a nemohli jsme naplno využít spojení B-uhr a astronavigace. Spáleno 135 litrů benzínu (ekologové prominou).

Archimede

Nenápadná budova (čti nemohli jsme to sakra najít) na okraji Pforzheimu. Milé přivítání mladým zaměstancem a evidentním hodinkovým fanouškem v jedné osobě - když jsme si prohlíželi jejich hodinky, na oplátku si půjčil Z.-ovy. Prohlídka sice proběhla v takém okně jako na vrátnici, ale v pohodě a výborné atmosféře. Black PVD fakt vypadá divně.

Stowa

Velmi nápadná budova (čti nemohli jsme to sakra najít) na okraji Engelsbrandu. Připomíná kostel - však uvidíte na fotkách. Ještě není úplně hotová fasáda, která bude z nerezových panelů. Zhruba hodinu se nám věnovali pracovníci Stowa, kteří byli také opravdoví fandové. Ostatně myslím, že v takových firmách to asi ani jinak nejde. Předvedena celá kolekce Stowa - byl jsem mile překvapen, jak dobře vypadá Marine.

Mluvili jsme i s Jörgem Schauerem. Dostali jsme pár dárků - tričko Stowa, pohlednice s historickými kousky, dva katalogy a pouzdro Stowa na troje hodinky.

Muzeum Stowa je kapitola sama pro sebe - mají tam např. originál fliegry nebo svého času nejmenší budík na světě. Pár kousků jim darovali sběratelé, ať to radši vystaví než aby to měli doma v šuplíku. Instalace muzea byla provedena podle vítězného návrhu soutěže mladých architektů.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musím potvrdit, že tenhle výlet fakt stál za to. Nadchl mě přístup k zákazníkům v obou firmách a především prostory, ve kterých nově sídlí Stowa - viz foto. Jörg Schauer je sympaťák a má asi hodně vytříbený vkus.

Co se týče hodinek, tak mě nadchly Sport Taucher u Archimede - naživo mnohem lepší než na fotkách

a kolekce "Handgefertigte Uhren" Jörga Stauera http://www.schauer-germany.com/kollektion.php na kovových tazích. Ty jejich pletené (ale i masivní) tahy stojí za to...

Fotky jsou jen ze Stowa, protože u Archimedů to bylo sice fajn, ale nebylo moc co fotit.

Na závěr poděkování pro kolegu Salamio za skvělý výlet. Mimochodem, je to ďábelský řidič. Jel tak rychle, že jsem nestačil navigovat (a to myslím doslova) :) Ale musm říci, že jsem se cítil celkem bezpečně. A good driver :smile_anim:

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

salamio:

Díky za fotky. Vůbec mi o Marine Original nemluv...mé čekání už pomalu končí a nějak to nemůžu vydržet! :suicide_anim: :)

Nemáš nějaké bližší info o těch diverech vlevo?

post-812-1258546216.jpg

EDIT: Spousty zajímavých kousků najdete tady:

http://www.stowa.de/museum/popup.php?uid=1

23_bild1.jpg

Edited by Heky
Guest salamio
Posted
salamio:

Díky za fotky.

Fotky jsou Z.-ovy, já jsem si fotil jenom ruku s různými hodinkami, aby mi salamína doma pomohla vybrat. Ale jsem debil, protože jsem fotil víceméně detail hodinek a ne celou ruku s nima :).

Nemáš nějaké bližší info o těch diverech vlevo?

post-812-1258546216.jpg

Ještě to tam není úplně hotové, takže vystavené hodinky jsou zatím bohužel bez popisků.
Guest salamio
Posted

Doma jsem vyfotil dárky od Stowa:

• Katalog Stowa Kollektion 2009
  • Katalog Schauer ? Die Uhrenbauer
  • 16 historických pohlednic
  • Tričko Prodiver ? Shark Proof to 3300 ft
  • Pouzdro Schauer na troje hodinky
  • Taška Stowa :)

Přemýšlím, že kdyby měl někdo zájem, tak by se to mohlo třeba na pražské Chronomag hospodě vydražit a prachy bych poslal třeba Světlušce nebo tak nějak. Jestli to teda není úplná kravina.

Guest salamio
Posted (edited)
Mimochodem, je to ďábelský řidič. Jel tak rychle, že jsem nestačil navigovat (a to myslím doslova) :) Ale musm říci, že jsem se cítil celkem bezpečně. A good driver :smile_anim:
No snad to nebylo tak zlé ? jen mi přišlo líto nevyužít tu možnost na německých dálnicích, ani jsem to auto nijak netrápil. Horší to bylo letos v létě, když jsem zaspal na otcův pohřeb. Vzbudil jsem se v sedm a v jedenáct byl pohřeb, ale 400 km daleko. Stihl jsem to, ale takovou jízdu bych už nikdy nechtěl zažít.

Ale zpět k věci: i když se mi divery moc nelíbí, tak ve Stowa mě zaujaly Prodiver:

? jsou vodotěsné do 1000 m, což asi není úplně obvyklé

? barvu ciferníku si můžete zvolit z palety 210 barev podle vzorníku RAL

? můžete si přikoupit různobarevné lunety, které se dají doma vyměnit

Edited by salamio
Posted

Prodiver i Seatime jsou moc dobrá volba, možná naživo ještě lepší než na fotkách, pokud by ses pro ně rozhodl ber je rozhodně na ocelovém tahu, řemen nebo gumu můžeš dokoupit vždycky a nebudeš litovat...

a recenzi na seatimy máš tady.

Posted (edited)

tombed: Hele, doháníš mě i Dantechna, tak brzdi :D

Jinak, kluci, díkes za fakt super reportáž, takhle to má vypadat. Je vidět, že soudruzi z NDR :D jsou fakt snaživí.

Edited by Peta-Biker
Posted

Prodivery maji v cene bracelet i gumu. Takze no fear. Ty barevne moznosti u Prodivera to prave delaji silene slozite. Vubec nevim, jakou barvu vzit. Bleeeee, uz nad tim sedim nevim jak dlouho.

Guest salamio
Posted
Prodiver i Seatime jsou moc dobrá volba, možná naživo ještě lepší než na fotkách, pokud by ses pro ně rozhodl ber je rozhodně na ocelovém tahu, řemen nebo gumu můžeš dokoupit vždycky a nebudeš litovat...

a recenzi na seatimy máš tady.

Brát je nebudu, páč se mi (možná zatím) žádné diversky nelíbí, asi kvůli té velké lunetě. Jen mě to zaujalo jako dobrý vychytávka.
Posted
Prodivery maji v cene bracelet i gumu. Takze no fear. Ty barevne moznosti u Prodivera to prave delaji silene slozite. Vubec nevim, jakou barvu vzit. Bleeeee, uz nad tim sedim nevim jak dlouho.

nekombinuj, černá je nej...i u prodiverů

Posted

Cerne uz mam. A budouci Rolady taky budou cerne. Takze bych pak nechtel mit troje cerne potapky. Asi budou oranzove. Chci to na polici trochu ozivit a mam cernooranzovou lyzarskou bundu. :-) Ale ta paleta RAL je tak obsahlaaaa.... a kdyz je tady ta moznost...

http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...iver&page=3

Posted

já jsem v tomhle brzda pokroku, prostě jsem na klasické barvy, bílá, černá, stříbrná, možná šedá, modrá a asi ještě hnědá nebo do bronzova... mě se celkem ta oranžová líbí, ale za sebe bych měl strach, že mě přestane brzy bavit, třeba si koupím novou bundu nebo co já vím...