Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přestával jsem jednou a několik měsíců jsem úspěšně nekouřil. Postup následující:

den první - ožral jsem se jak prase a u toho se samozřejmě překouřil

den druhý - bylo mi blbě, že jsem nemohl jíst, chlastat, kouřit

den třetí - myslel jsem, že se mi plíce obrátěj naruby, došel jsem si do lékárny pro trubičky nicorette - jednu jsem odpanil hned po cestě zpátky do práce - úleva. Pak jsem si přečetl návod, kde psali, že se jich má brát snad kolem deseti až osmnácti denně. První den jsem vytáhl asi šest.

den čtvrtý - vytáhl jsem asi dalších 8 náplní a zbytek mi leží doma ve skříni...

no úspěšně jsem nekouřil 4 měsíce, a pak z mladické nerozvážnosti jsem si poprvý zapálil na konzertě, ze samý radosti a pro ten pocit a tak, a postupně jsem se ke kouření vrátil hlavně když jsem na cestách, spoustu km za volantem, a přeci nebudu na benzínce jen tak čumět doblba..

teď plánuju přestat skoro s každym nově otevřenym balíčkem javaanse

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
  Helex napsal:
V pátek mám den D! Skalamander jak dlouho válčíš?

Já buďto ve čtvrtek nebo v pátek, podle toho, kdy mi příjdou definitivní hodinky. Musíme to zvládnout !!!!!! Držím Ti palce.

Gilius napsal:
...........Chystám se přestat znovu,čekám na jednoho člena,kterému maj přijít nové,definitivní,hodinky.....a který slíbil,že s příchodem těchto hodinek přestane.

Ten člen jsem já, doufám, že mi hodinky příjdou už ve čtvrtek, protože kouřím hodně a už sotva dýchám.

Kouřit jsem přestal dvakrát. Poprvé to bylo nedobrovolně. Přistál jsem v nemocnici a pod těžkými sedativy jsem byl udržován v takovém polospánku na JIP. Z nemocnice jsem se vrátil po dvou měsících a už jsem neměl ani chuť. Přesto jsem pomalu začínal, koupil jsem si v ESU krabičku Barclayek a pomalu z ní ubíral, ale bylo to pořád dobré. Dal jsem si jednu třeba v pondělí, motala se mi hlava a tak jsem ztratil na cigáro chuť, ta se ve mně probudila třeba ve čtvrtek, v pátek, ale pořád pohoda. Čím víc jsem se uzdravoval, tím víc jsem začínal kouřit a pak to už bylo v hajzlu. 

Podruhé jsem prostě v hospodě dohulil krabičku a típnul cígo. Pak jsem se díval, jak okolo mě všichni vesele hulí, ale neukradl jsem jim ani jedno. Měl jsem to tenkrát zase usnadněno tím, že jsem měl jít brzo znovu na operaci a bál jsem se, že jim kvůli dýchacím problémům na stole exnu. Vydržel jsem bez problémů hodně dlouho. Vrátil jsem se do práce, jednou jsem měl na stole velký problém a napadlo mě, když ho zdárně vyřeším, dám si za odměnu jedno. Tím jsem to totálně posral, opět jsem se rozjel.

V současné době čekám na ty poslední hodinky, jejich koupě byla podmíněna tím, abych přestal kouřit a to jsem ženě slíbil. Doufám, že ji nezklamu, chci přestat jen tak, bez berliček, přesto v koutku duše přemýšlím o elektronické cigaretě.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno (upraveno)
  mechano napsal:
Napiš nějaký podrobnosti, kolik za to chtějí a tak.......

Tedy celá procedura se champixem probíhá pod lékařským dohledem. Vstupní prohlídka v centru závislosti na nikotinu se skládá z psychotestů /zjištují sebevražedné sklony ve stresu atp./ krevní obraz ,obsah oxidu uhličitého v plicích,tlak a samozřejmě váhu. Startovní balení dostanete na druhém sezení / je pouze na předpis / a vydrží na 14 dní /950 Kč/které se nemusíte omezovat a v klidu kouříte, akorát mezi 10 a 14 dnem se určí tak zvaný den D /v mém případě to byl 14 den :-)/ kdy s tím seknete.

Následuje zhruba týden kdy se s tím člověk  vyrovnává ,jedná se víceméně o návyky než o zoufalou touhu kouřit.

Během těchto dnů se zpomaluje metabolismus ,ovšem apetit jaksi neúměrně stoupá. Já měl zvrácený chutě jak těhotná ženská a za 14 dní jsem nabral 5kg.

Pak se to celkem stabilizuje a člověk se i více hlídá a samozřejmě i více sportuje.

Příští kontrolu nafasujete další dávku na 28 dní /1750Kč/ kdy se bere opět jeden prášek ráno a jeden večer. Žádný příznaky popisované v příbalovém letáčku jsem neměl a divoký sny mám odjakživa takže to nemůžu porovnat. Jediná věc je akorát se uhlídat ,neni to o potřebě kouřit ,ale o pocitu a ten holt musíš z hlavy vypudit.

Celá procedura je pod kontrolou lékařů a trvá 3 - 6 měsíců se champixem podle toho kdo. A pak jsou snad ještě nějaké kontroly ,ale to nevím v jakých cyklech.

Nikomu nic samozřejmě nevyvracím ,určitě kdo má silnou vůli tak s tím sekne ze dne na den ,já nikoho takovýho neznám ,ty co znám tak po půl roce začli znova takže o ničem,ale znam 3 lidi který nekouří a brali champix. Každopádně kouření je blbost a jestli se to povede se champixem nebo silou vůle je to v pořádku.

Upraveno uživatelem tessok
Odesláno
Držme si palce všichni!!! O akupunktuře mi řikala moje zubařka, prý je to taky funkční. Jinak Snowe, eCigáro si lidi celkem chválí. Prý akorát musí člověk koupit nějaký dobrý... Každopádně k těm berličkám, tady přeci vůbec nejde o to si DOKÁZAT že přestanem, natož bez pomoci. Tady jde jen o to PŘESTAT. A kdyby bylo třeba něco jako antabus pro kuřáky, neváhal bych ani minutu ;)
Odesláno (upraveno)

Chlapi, přiznejme si, že všichni, kteří hulíme 30 let a více se toho kouření asi těžko zbavíme :D a mám-li hovořit za sebe již jsem to vzdal. Přestával jsem kouřit několikrát a to již za komančů, kdy večer jsem zahodil všechny cigarety a potom jsem o půlnoci projížděl město a okolí, kde se dají koupit :D . Kdo ví jak bylo těžké v těch dobách sehnat o této hodině v noci cigarety pochopí :D. Proto jsem to již vzdal a pomáhám si berličkami - já jsem koupil toto viz. http://www.bezpecne-koureni.cz/Sada-pro-te...3-detail-6.html .

Sice mě to kouřit neodnaučí, ale jak říká žena nesmrdím po baráku a neinhaluji do sebe dehet a jiná svinstva :thumbsup_anim: . Všem, kteří mají vůli jako já vřele doporučuji :D .

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno (upraveno)

Ahoj chlapi.

Já a kouření.

Kouřil jsem patnáct let.

Posledních pět minimálně krabičku za 24 hodin.

Cigára jsem schizofrenně nenáviděl a zároveň miloval, že bych je doslova sežral.

Samozřejmě jsem chtěl několik posledních let, vždy po típnutí té ?poslední?, přestat výměnou za cokoli i ze sfér vzdálených realitě.

Prd. Nic dlouhodobě nefungovalo.

Měl jsem dokonale prožité a zmapované abstinenční příznaky se somatickými projevy. :sick01:

Ty první dva dny byly vždycky opravdu hustý a dalo dost práce udržet tu svini pod krkem aby vás nepřerostla. Radoval jsem se z každé minuty kdy jsem ji kopal do prdele.

Měl jsem to i rád a zároveň se nenáviděl za svou zbytečnou, opakuji zbytečnou podrážděnost, kterou jsem projevoval vůči svému okolí.

Svědomí vám to neodpustí.

Využíval jsem té černoty na posílení strany pro nekouření..

Zároveň jsem si uvědomoval, že si vůbec nedovedu představit, že už si nikdy do smrti nezapálím!!!

A na tom jsem to celý postavil.

Vyšel jsem na cestu VYNECHÁVÁNÍ cigaret.

Slovo ?vynech? není tak zásadní a nese v sobě průběžnou volbu kouření v opozitu ke kýženému cíli - nekouření.

Pomáhá a funguje zapomínání na kouření.

Současný stav je takový, že si na cigáro nevzpomenu.

Příležitostně si zakouřím.

To znamená.

Mám kolegu v práci s kterým když se potkám(3x za měsíc), tak si dám v klidu cigáro. :smoke:

Tak jednou za měsíc v hospodě apod. stáhnu krabku za večer jen to fikne.

Tak vám všem držím palce, vím o čem to je.

stačí tu příští vynechat ? pak si klidně zapálit :thumbsup_anim:

edit.: pokud by někdo měl zájem o další podrobnosti k mé metodě, jsem k dispozici formou SZ atd.

Upraveno uživatelem horal
Odesláno
  horal napsal:

edit.: pokud by někdo měl zájem o další podrobnosti k mé metodě, jsem k dispozici formou SZ atd.

to zní dost zajímavě. nechtěl bys to rozepsat tady?

...taky bych rád přestal, sere mě, že kouřím a zároveň bez toho nemůžu být. no, však to znáte..

Odesláno
  horal napsal:
stačí tu příští vynechat ? pak si klidně zapálit :thumbsup_anim:

Testoval jsem něco podobného, snižoval jsem dávku až na tři kousky za den a pak jsem si na zahraniční cestu vzal jednu krabku na 10 dní. po 6-ti dnech došly a další jsem si už nekoupil. Drží to už rok a půl a musím zaklepat...

Když jsem viděl na srazu, jak hulí Snow, tak jsem asi udělal dobře...

Odesláno
  horal napsal:

Takovej ten model: "Teď když už nekouříme, tak si vlastně klidně můžeme jednu dát?" :) Viz zde (cca od 2:30)

Odesláno
  Kalifx napsal:
Takovej ten model: "Teď když už nekouříme, tak si vlastně klidně můžeme jednu dát?" :) Viz zde (cca od 2:30)

:lol2: :lol2: :lol2: ... kruh se uzavírá :lol2: :lol2: :lol2:

Odesláno (upraveno)

Hele ja s tim seknul letos na jare, mel jsem takovou zdravotni anabazi. Ted kourim tak jeden nebo dva doutnicky tejdne a cigara vubec. Proste jsem s tim seknul ze dne na den a mam chut akorat kdyz nekde kalim, no a tam to zaplasim dobrym doutnickem. Alespon se na nej vzdycky tesim. Neni nutny prestavat uplne kourit, klidne je mozny si treba vychutnat jedno cigarko obden nebo v nedeli vecer u kafe na balkone, anebo prave jiz zminenej doutnik nebo cigarilo.

......je to jako kdyz korigujete stravovaci navyky, taky je dobrý si ten smažák obcas dopřát. Nicemu to neublizi a psychice to ohromne prospeje.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Já nehulim měsíc a půl, nikotin mi nechybí, trochu mi chybí chuť tabáku, občas mi chybí ty chlapský hračky, bez zippáku a krabky je to prostě takový nekompletní.

Co mi občas udělá problém je šablonová situace, ve který jsem dřív hulil.

Přežil jsem bez úhony několik hospod, výjezdních firemních akcí apod. Mám totiž kliku na kolektiv, nikdo z kamarádů nebo kolegů neni takovej debil, že by mi cigára nutil s tim, že "jedno ti neublíží".

Odesláno
  salamio napsal:
A hodinky!

Nekouřím už tři roky, dost mi pomohly náplasti a žvýkačky Nicorette. Ale přibral jsem bohužel asi 20 kilo, takže mě čeká shazování.

s tim pribranim je to bohuzel pravda. branil jsem se tomu, ale nakonec pul roku potom co jsem zahodil posledni cigaro jsem dostal darem 10kg. v soucasne dobe se mne podarilo tyto nadbytky zase odevzdat, ale to by bylo do jineho tematu a vlakna.

Odesláno
  Gilius napsal:
když jsem s tím seknul prvně(a přes rok nehulil),zahodil jsem to a bylo. Když bylo nejhůř(třeba někde na pivku),koupil jsem si doutníček......po cca 14 dnech už to bylo gut. Chystám se přestat znovu,čekám na jednoho člena,kterému maj přijít nové,definitivní,hodinky.....a který slíbil,že s příchodem těchto hodinek přestane. Sice mi to hrozně chutná,ale už mne štve to neustálé zdražování........

Ale,jak už tu padlo,chce to jen vůli......jo a ještě prej funguje akupunktura.

ta vule je hlavni..vule, vule a zase jen vule. ja jsem na tom myslim dobre. vubec mne ta cigareta nechybi a jsem rad, ze uz nemusim smrdet, utracet, kazit si zdravi atd. jsem presne ten ponauceny nekurak, ktery uz ani nemuze do verejnych mist kde se kouri. a zdrazovani? nekde jsem slysel, ze je navrh na cenu malbor 300-500k. klidne, vubec bych neprotestoval a jen doporucoval. vzdyt je to jed, navikova droga, skodi to ostatnim...akorat ten nas chatrny stat by se z toho sesypal. kurivo obsahuje obrovskou spotrebni dan a jak jinak, DPH. z toho je pomerne velky prinos penez do st. kasy. pro priklad uvadim udaj z doby, kdy byla cena Malbor 47k: Kutna Hora, vyroba jedne krabicky Malbor 4,90k vcetne vyrobni marze. pak uz nasleduje jen spotrebni dan marze pro velkoobchod a marze pro maloobchod. samozrejme vse podtrzeno a secteno a pridano DPH. v cislech to bylo cca 35k pro stat z jedne krabky. predstavte si kolik tech krabicek dene padlo do nejakych plic :wheelchair:

Odesláno
  frkin napsal:
ta vule je hlavni..vule, vule a zase jen vule. ja jsem na tom myslim dobre. vubec mne ta cigareta nechybi a jsem rad, ze uz nemusim smrdet, utracet, kazit si zdravi atd. jsem presne ten ponauceny nekurak, ktery uz ani nemuze do verejnych mist kde se kouri. a zdrazovani? nekde jsem slysel, ze je navrh na cenu malbor 300-500k. klidne, vubec bych neprotestoval a jen doporucoval. vzdyt je to jed, navikova droga, skodi to ostatnim...akorat ten nas chatrny stat by se z toho sesypal. kurivo obsahuje obrovskou spotrebni dan a jak jinak, DPH. z toho je pomerne velky prinos penez do st. kasy. pro priklad uvadim udaj z doby, kdy byla cena Malbor 47k: Kutna Hora, vyroba jedne krabicky Malbor 4,90k vcetne vyrobni marze. pak uz nasleduje jen spotrebni dan marze pro velkoobchod a marze pro maloobchod. samozrejme vse podtrzeno a secteno a pridano DPH. v cislech to bylo cca 35k pro stat z jedne krabky. predstavte si kolik tech krabicek dene padlo do nejakych plic :wheelchair:

Jenom potvrzuješ můj názor, že nejhorší sorta nekuřáků jsou bývalí kuřáci. Můžeš tady mluvit o tom, jak jsi rád, že nesmrdíš, jak je to nezdravé a jak bys zdražil krabičku na 500, ale tebe prostě jenom štve, že si ostatní to potěšení dopřávají a ty ne. Já se ti nedivím, taky kuřákům šíleně závidím! :)

Odesláno
  Kalifx napsal:

Geniální, celej ten film :)

Já mám spoustu kamarádů co přecházeli na balený cigára, nebo na doutníčky a i to nějakou dobu vydrželi. Nakonec to ovšem byla vždycky jenom přestávka a nádech k dalšímu pořádnýmu šluku ;) Kdysi jsem měsíc nekouřil, pak si koupil krabku JPS (to se ještě prodávali, byli skvělý) u jedné vyjímečné příležitosti. No a byl jsem zase zpátky. Mě to kouření občas prostě nefunguje, musel bych s tim pořád bojovat a to mě neláká. Na druhou stranu myslim, že když už nějaký ten týden vydržím, jen tak se k tomu nevrátím jak se znám. Pátek je stále první den bez cigára..

Odesláno
  Skalamander napsal:
Jenom potvrzuješ můj názor, že nejhorší sorta nekuřáků jsou bývalí kuřáci. Můžeš tady mluvit o tom, jak jsi rád, že nesmrdíš, jak je to nezdravé a jak bys zdražil krabičku na 500, ale tebe prostě jenom štve, že si ostatní to potěšení dopřávají a ty ne. Já se ti nedivím, taky kuřákům šíleně závidím! :)

Jako by jsi mě mluvil z duše :D . Mám stejné zkušenosti s mojí matkou - také kouřila 30 let a když přestala, nejraději by kuřáky postřílela, včetně mě :D .

PS. víte o tom, že když si v Praze,Brně,Ostravě atd. ve všech větších městech po ránu otevřete okno a nadýcháte se "čerstvého vzduchu", je to stejné jako by jste si dali 10 Marllbor . Nemluvě o tom, když někdo joginguje :D na krajnicích silnic a ve městech :thumbsup_anim: .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...