abbot Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 (upraveno) Rozhodl jsem se utratit něco kolem 10 000 korun českých a dostal sem chuť na nějakýho japonce a v merku mám tyhle tři kandidáty, ale netušim co vybrat. Suma: +zpracování +kalibr +přesnost +předpokládám perfektní luminescence -hardlex -absence AR -je jich tu všude tuna -na moji ruku jsou poměrně velký Alpinist: + stejnej kalibr jako suma, +předpokládám stejná přesnost jako suma +zatim sem tu žádný neviděl (netvrdim že je nikdo nemá) +41.5mm je pro mě asi ideální velikost - zase hardlex (bože proč, když starší alpinisty maj safír) -absence AR Orienty +jsou kolotočářský a přeplácaný (pecka) +maj safír a AR +pár jich tu je, ale taky žádná masovka -jsou kolotočářský a přeplácaný (pecka, ale neomrzí to za chvíli ?) -velikost 43.5 (ale zase sem tu četl, že sou opticky menší) -jsou o něco dražší než zbytek Prosím o jakýkoliv postřehy a rady k tématu, žádný flame a pokud by měl někdo pocit, že ví o něčem co by mohlo typově zapadat a já o tom zatim neuvažoval, tak sem s tim ... Fota zdroj higuchi: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. prosince 2009 uživatelem Gilius
Peta-Biker Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 (upraveno) abbot: Tady to je těžké... První hodinky jsem měl, jsou opravdu parádní, oceňuji přesnost, která skutečně je za dané peníze úžasná, tvar pouzdra, luminiscenci a taky výdrž strojku, v pátek je položíš a v pondělí ještě půjdou Druhé bohužel ne, takže nemohu posoudit, ale celkem se mi líbí, nevím proč, připomínaj mi Herculesy... Třetí hodinky jsem měl možnosti vidět u Bakera, jsou moc pěkné, má verzi se zeleným sklíčkem... Co se mi opravdu líbí, je rezerva nátahu a hlavně sametový chod lunety... Celkové resumé = vybral bych Seiko Sumo, mám pro ně slabost, jediná výtka je k 20mm tahu... Držím palce Upraveno 5. prosince 2009 uživatelem Peta-Biker
MarcelG Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Hlasoval jsem pro SUMO. Ale tak doopravdy si myslím, že ani z jedněma chybu neuděláš. Alpinisty mám rád,ale spíše starší verze. Orient je z těch tří nejvíce "jiný", dobře jiný.
Filipes Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 ani jedny Sumo je asi nejblíž, ale budou moc velký, Alpinisty se mi líbí jedině starší verze bez otočné lunety a Orienty jsou divný (ale neznám naživo)
Gilius Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Alpinisty. jedny z mála mechanik,které fakt můžu......
bohush Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 (upraveno) Z těchto tří asi alpinisty. Mám teď doma troje potápky od Seika, v tom také Sumo, ale nejradši nosím modré titanové Samuraie a nedám na ně dopustit. edit: Samurai Upraveno 5. prosince 2009 uživatelem bohush
spiderer Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Alpinist - diky vzhledu, nazivo jsem je v ruce nemel ale podle fotek co jsem videl mi prijdou takovy decentni a vyvazeny, nemaji oproti jinym Seiko pro me nestravitelne "tucne" indexy a rucky, jedine co mi vadi, ale to by bylo u vsech tri kousku je korunka na pozici 4, je to sice na noseni prijemne, ale vzhledove se mi to nelibi. Suma jsem si chtel nejaky cas zpatky poridit presne do doby nez jsem je nekolikrat mel v ruce nazivo - nektere detaily jsou naprosto vyborne, ale v kombinaci s jinymi ktere se mi naopak nelibily vubec mi prisly na muj vkus nevyvazeny.. Na Alpinistech jsou pro me klady a zapory asi tyhle: + design + strojek + tvar rucek, indexu, decentni cifernik + cerny podklad datoveho vence + cena - korunka na pozici 4 +/- absence safiru s AR (nevim jestli bych to bral jako nevyhodu ci vyhodu) --- Kazdopadne pokud chces ale neco nevsedniho, nemusi to byt decentni a ma to byt do jiste miry frajerina, tak z techto tri te nejvic uspokoji asi ty Orienty
abbot Odesláno 5. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 nejradši nosím modré titanové Samuraie a nedám na ně dopustit. Díky za tip, samuraje jsou super hodinky a určitě bych si je rád v budoucnu pořídil, ale asi mě na nich odrazuje, jak šly cenou nahoru od chvíle, kdy se ohlásil konec další výroby.... Peta: díky za tip, co se rezervy týče, v popisu mě to ani nějak netrklo do očí, ale ten víkend, co vydrží v chodu je z mýho pohledu obrovský plus pro oba zástupce seika... MarcelG: taky děkuju za názor, musim ale říct, že starší alpinisty se mi líbily, ale na zadek sem se posadil až z těhle novejch ... Filipes: tý velikosti u suma se taky děsim, pokaždý když mám tu čest s kibim, tak je prohlížim a zkoušim, ale suma jsou bohužel nejztrátovější kousek v případě, že by to nebylo to pravý ořechový a já chtěl přezbrojit ... Kibi: díky za nabídku, budu ještě dumat a kdyžtak bych se ozval a ty suma ještě jednou "ochmatal" Spiderer: Díky moc za tenhle příspěvek, díky němu jsem začal přemejšlet, v jakých situacích budu hodinky vlastně nosit a proč sem se dobral k takovýmu výběru. Alpinisty mě fakt berou a mít safír s AR, tak neváhám ani na vteřinu a žádná anketa tu neni . Orienty mě možná lákaj tolik, protože mi dvakrát utekly v zánovním stavu, poprvé když je tu prodával YPO a podruhé tušim předevčírem na WUSu, ale ani jednou to nebylo za cenu nových a přemejšlim, jestlio už to neni moc nad limit... Suma no suma jsou suma a myslim, že je tu každej musí dřív nebo později alespoň na chvíli vlastnit Ještě to tu nechám nějakou chvíli běžet a třeba mi ještě někdo dá nějakou příčinu k dalším otázkám a odpovědím Každopádně díky...
Z. Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Já bych bral jednoznačně ty Orienty. Jsou takový "lehce exotický," což je příjemná změna oproti Seiko designům, které jsou jistě fajn, ale v téhle komunitě přece jen už trochu okoukané. Navíc je tu ten safír s AR a ukazatel rezervy. A hodně mě bere taky ta luneta. Ale nosit je budeš ty...
Snow Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 (upraveno) Moje volba vychází pouze ze subjektivního pocitu, protože jsem ani jedny hodinky ve skutečnosti neviděl. Mrzí mě to pouze v jednom případě a tím je Orient Star Diver. Podle mě jsou krásné, dokonce jim i prominu ukazatel rezervy tahu. Tuto komplikaci na hodinkách vidím vždy nerad, ale v tomto případě je můj pocit úplně opačný, skoro jako by tam rezerva patřila. Kdysi jsem o nich hodně přemýšlel a to hlavně o verzi se žlutým číselníkem a o verzi 300m, ta je prostě nádherná. Kdybych už neměl své definitivní hodinky, měl bych horkého kandidáta. Mohu-li Ti alespoň trošku poradit, neváhej a běž do nich . Upraveno 5. prosince 2009 uživatelem thesis
abbot Odesláno 5. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Moje volba vychází pouze ze subjektivního pocitu, protože jsem ani jedny hodinky ve skutečnosti neviděl. Mrzí mě to pouze v jednom případě a tím je Orient Star Diver. Podle mě jsou krásné, dokonce jim i prominu ukazatel rezervy tahu. Tuto komplikaci na hodinkách vidím vždy nerad, ale v tomto případě je můj pocit úplně opačný, skoro jako by tam rezerva patřila. Kdysi jsem o nich hodně přemýšlel a to hlavně o verzi se žlutým číselníkem a o verzi 300m, ta je prostě nádherná. Kdybych už neměl své definitivní hodinky, měl bych horkého kandidáta. Mohu-li Ti alespoň trošku poradit, neváhej a běž do nich . Bohužel tyhle nepřichází vůbec v úvahu ze dvou důvodů: 1) cena už je úplně ale úplně někde jinde 2) 43.5mm je moje horní hranice u který už i tak přemýšlim, jestli je to ok a tyhle maj ještě o nějaký 2 mm víc tušim...
instant Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Ja by som skusil Orient Star - ak mas odvahu. Su urcite velmi originalne - skusenost s nimi nemam ziadnu, nazivo som videl iba 300m diver. A az ta omrzi ta strakata lesteno-bruseno-cierna luneta, mozes ich dat takto fesacky opieskovat.. a s ciernym cifernikom to bude myslim uplne to prave Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
instant Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Bohužel tyhle nepřichází vůbec v úvahu ze dvou důvodů: 1) cena už je úplně ale úplně někde jinde 2) 43.5mm je moje horní hranice u který už i tak přemýšlim, jestli je to ok a tyhle maj ještě o nějaký 2 mm víc tušim... cena je iste nelahka. pokial ide o rozmery, tu ich mas oboje porovnane pekne telo na telo Link
Snow Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Bohužel tyhle nepřichází vůbec v úvahu ze dvou důvodů: 1) cena už je úplně ale úplně někde jinde 2) 43.5mm je moje horní hranice u který už i tak přemýšlim, jestli je to ok a tyhle maj ještě o nějaký 2 mm víc tušim... Přidal jsem nevhodný obrázek, odstraním ho, aby nemátl, přesto bych pořád volil Orienty.
vraby Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Můj amatersko laický pohled padnul ihned na Alpinist.
dr.snake Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 (upraveno) je to riadny macek..jednoznacne na kovovom tahu..a sumo ma kazdy...na skore naj si nosia iwcka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. prosince 2009 uživatelem dr.snake
Radimk Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Od Seika jsem vystřídal klasickou škálu diversek - 007, Samurai, Monstra, a Suma. Ty poslední u mě zakotvily. Alpinisty mě lákají a to moc. Jen mi ještě neudělali ten správnej model- vzhled předchozí řady, ale s jednou korunkou. ( Ten zelenej cifr oblečenej do hnědé kůže.. o tom se mi zdává.) Tahleta řada mi přijde jako křížená s divers. řadou. Orienty mají, na můj vkus, hodně složitou lunetu, hodinky jsou tak dost specifické, nehodí se ke všemu. Suma jsou zase oproti tomu takové usedlé a příliš elegantní.. Tož tak... sem ti (ne)poradil. Ale pokud jeden typ- asi Alpinisty - třeba pak oživíš prodejní vlákno
bandicoot Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2009 Abbote, na mě suma, na mladýho kluka ty orienty (ty jsou fakt cool) - ale obávám se, že věechno je to podmíněný obvodem ruky a celkovou konstitucí - co takhle utratit půlku a koupit černý monstra? A samozřejmě titanový samuraje jsou gut, ale třeba suma, který jsou cenově "skoro" nastejno, maj kalibr jak víno - odchylka nulunulanic v sumech versus +15 sek denně v samurajích.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se