Přejít na obsah

Honění se v autech

Doporučené příspěvky

Odesláno

Svých 257 kW na 1370 kg váhy honím jen sám se sebou na kvalitních klikatých silnicích za co nejmenšího provozu, občas se mě snaží vyštengrovat buď tuner nebo Oktáfkář v naftě co má všechno v červeným, pokud je to ve městě, tak ho blba nechám jet, pokud je to na tom kvalitním asfaltu, tak mu většinou moc šancí nedám, záleží jak agresivně si vynucuje být za hvězdu. Osobně nesnáším honění si trika v obci, kde šance někoho srazit je strašně velká, v mezích normy daných výkonem a jízdními vlastnostmi mého auta se občas nechám, na pro mě známých silnicích, strhnout řidičskou vášní, to přiznávám...

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Zásadně se nehoním. V obci jezdím do cca. 55 km/h. Mimo obec do 100 km/h. Bohužel i to znamená, že jsem o dost rychlejší než 90% řidičů. Takže je předjíždím a někdo by to mohl nazvat honěním.

Návštěvník Tada
Odesláno
Zásadně se nehoním. V obci jezdím do cca. 55 km/h. Mimo obec do 100 km/h. Bohužel i to znamená, že jsem o dost rychlejší než 90% řidičů. Takže je předjíždím a někdo by to mohl nazvat honěním.

To je bohužel pravda, poslední dobou vídám spousty lidí, jak po okreskách jezdí 60-70kmh :(

Odesláno
Svých 257 kW na 1370 kg váhy honím jen sám se sebou na kvalitních klikatých silnicích za co nejmenšího provozu, občas se mě snaží vyštengrovat buď tuner nebo Oktáfkář v naftě co má všechno v červeným, pokud je to ve městě, tak ho blba nechám jet, pokud je to na tom kvalitním asfaltu, tak mu většinou moc šancí nedám, záleží jak agresivně si vynucuje být za hvězdu. Osobně nesnáším honění si trika v obci, kde šance někoho srazit je strašně velká, v mezích normy daných výkonem a jízdními vlastnostmi mého auta se občas nechám, na pro mě známých silnicích, strhnout řidičskou vášní, to přiznávám...

Vidím to úplně stejně. Navíc honit se ve městě moc nemá smysl pokud má člověk přes 150koní.

btw: v čem máš těch 257kW? Podle váhy bych tipoval nějakou 911 nebo caymana, ale nějak mi to na žádný model nesedí..

Odesláno
To je bohužel pravda, poslední dobou vídám spousty lidí, jak po okreskách jezdí 60-70kmh :(

Mě nevadí, že někdo jede pomalu. Víc mi vadí neohleduplnost. Tj. že při té pomalé jízdě jede prostředkem silnice, nedívá se do zrcátek, schválně blokuje při předjíždění, atd... :thumbsdown_anim:

Odesláno

je mi 25 a už mě to postupně pouští. S ještě teplým řidičákem a říšským dvoulitrem jsem nesnesl auto před sebou, ale teď už je mi to celkem šumák. Rád se ale proženu po okresce jen tak o samotě (s nikým nezávodím), adrenalin. Za to, co jsem ale kolikrát dělal v osmnácti, bych si teď nejradši dal pár facek. Za co bych ale rozdával facky ostatním je "pomalá" jízda, kdy řidič před vámi např. zbytečně brzdí do zatáček, přibržďuje při míjení protijedoucích náklaďáků, ikdyž silnice je široká na tři auta, ale jakmile se vám ho podaří předjet, tak už předchozími úchylkami najednou netrpí a snaží se vám podívat, pokud možno, až do kufru a na nejbližší dlouhé rovince s klesáním se dokonce pokouší předjet. To je na ranu.

Odesláno

Asi jako ostatní. Už se nehoním dobře tak 5-7 let, co jsem "zestárnul".

Jsem ale zvyklej jezdit dost svižně, takže obvykle předjíždím, abych měl čistou silnici před čumákem. Okresky mě baví asi nejvíc, to ještě z dob 306 GTI-6 a Focusu RS.

Ve městě jezdím pomalu, nemá smysl kamkoli spěchat, všude jsou lidi a auta a člověk se jen zbytečně nervuje.

edit: doplnění

Odesláno

Následek dementů, co se na silnicích honí a někam pospíchají mám často před očima...takže nějaký závodění mě nebere. Spíš mě baví, když odhadnu reakce některých řidičů - např. když někoho předjedu a je mi jasný že mi to bude chtít okamžitě vracet apod. Zmrdů na silnicích je spousta, stejně tak jako (naštěstí) slušných řidičů. Jenže ty za sebou nenechávají škody...

Tada: Nechtěl bych tě potkat na silnici. Takovýhle přístup k řízení a pravidlům...a v tvým věku. Doufám, že tě někdo probere.

p.s.: pardon za slovník, v tomhle ohledu si neberu servítky.

Odesláno

No myslel jsem integrovaný záchranný systém - hasiči, RZS, policajti ap.

Nebo jsi to myslel obrazně s tím, že je máš často před očima? Jako, že třeba koukáš na webu na videa z bouraček a pak se ti o tom zdá? :sleeping_03anim:

Odesláno

Tak ja kedze mam len 18 a vodicak par mesiacov jazdim obcas vseliako :D, ale v zasade jazdim tak aby som nikoho neohrozil... V meste jazdim +- podla predpisov, ale tak na prazdnej dialnici to velmi rad zoslapnem az napodlahu... Inak sa obcas v meste vyblaznim na semafore, ked stojim v odbocovacom pruhu a po naskoceni zelenej to strelim do pruhu co ide rovno :P

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...