Návštěvník Tada Odesláno 7. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2009 Tada: Nechtěl bych tě potkat na silnici. Takovýhle přístup k řízení a pravidlům...a v tvým věku. Doufám, že tě někdo probere. p.s.: pardon za slovník, v tomhle ohledu si neberu servítky. Já se probírám sám od sebe, člověk s věkem řídí jinak... Kdo si myslí, že řídí pořád stejně, že se nezlepšije ani nezhoršuje, tak by neměl za volant sedat, někde je chyba... Taky už jsem boural a řeknu ti, že 4měsíce po nehodě jsem řídil tak nahovno, že to svět neviděl, ztratil jsem glanc... Docela to trvalo, než jsem si zase začal jezdit to svoje. Důležitý je se za volantem soustředit (nehrabat se v mobilu ani nikde jinde), čumět před sebe a ne na rychloměr, jesli náhodou nejedu 132 místo 130 a předvídat - vyplatí se řídit se pravidlem "všichni ostatní na silnici jsou blbci, nemůžu spolehát na jejich reakce" . Taky se osvědčilo jezdit tak na 60%-80% - ty zbylý procenta jsou možnost tvojí a cizí chyby. Svůj přístup k řízení měnit nehodlám.
mik@ Odesláno 7. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2009 Presne to pravidlo mi povedala mamina, ked som ju viezol a nesiel som prave po ceste domov (co uz teda dobre poznam) prave najpomalsie... "Mozes takto jazdit, ale!...." Klucove je naozaj to predvidanie co mozu urobit ostatny...
Návštěvník Tada Odesláno 7. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2009 Za volantem dělá každý čas od času nějakou tu chybu, někdy se z ní může poučit a někdy bohužel už ne.
GlenAffric Odesláno 8. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Jsem potěšen, že nejsem sám. Svého času se mnou jezdila manželka na motorce a někdy bylo pro ni obtížné skousnout určité situace, do té doby, než objevila v mém rozkroku dost účinnou brzdu...
lolohh Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 ...Inak sa obcas v meste vyblaznim na semafore, ked stojim v odbocovacom pruhu a po naskoceni zelenej to strelim do pruhu co ide rovno To jsi opravdu kabrňák.
Návštěvník Tada Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 To jsi opravdu kabrňák. Když na to máš auto a dost rychle reakce, tak je to lepší možnost, než tvořit dopravní zácpu tím, že se budeš cpát do pruhu, kam tě nikdo nechce pustit.
lolohh Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Když na to máš auto a dost rychle reakce, tak je to lepší možnost, než tvořit dopravní zácpu tím, že se budeš cpát do pruhu, kam tě nikdo nechce pustit. Když přijíždíš ke křižovatce, o které víš, že jeden pruh jede rovně a druhý zahybá, tak máš dvě možnosti. Buď normálně stojíš v té frontě v pruhu, který jede rovně, nebo jedeš schválně do toho pruhu co zahybá, s úmyslem jet pak rovně. Pokud někdo vidí, že pruh, co jede rovně je ucpaný, zatímco ten, co odbočuje je prázdný a schválně tam jede, aby poté využil svého auta a svých rychlých reakcí k tomu, aby se nasral do pruhu, kde nemá co dělat, tak je u mě debil. Pokud jedu někde, kde to neznám a zjistím, že jsem v pruhu, který odbočuje a já chci jet rovně, tak dám blinkr, počkám a snad vždycky mě nejpozději páté auto pustí a já se bez problémů zařadím.
bandicoot Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Až mi vyrostou děti, tak si koupim obdobu H2 a budu jezdit 100% podle pravidel - serou mě vychcaný debilové který popsal lolohh, serou mě vychcaný debilové, který když viděj MŮJ bezpečný rozestup mezi mnou a autem předemnou tak se mi tam nasereou... jejich plechy poznaj středověk... Já jim ty nastrčený čumáky prostě přejedu... Jezdim denně po praze a mít odolný auto, tak všemožnejch píčusů bych bez vlastní viny nabral tak 5-6 denně... edit: na odhadování blbců za volantem jsem mistr, přecijen jsem si auto kupoval za svý, tak mam motivaci... minulej tejden jsem si ekvilibristikou ve skoro stojící koloně zachránil prdel před náklaďákem, kterej nedobrzdil... půl metru bych ho měl v kufru... jenže já se předvídáním a eliminací průserů živim, v životě mi to dost pomáhá
skalis Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Když přijíždíš ke křižovatce, o které víš, že jeden pruh jede rovně a druhý zahybá, tak máš dvě možnosti. Buď normálně stojíš v té frontě v pruhu, který jede rovně, nebo jedeš schválně do toho pruhu co zahybá, s úmyslem jet pak rovně. Pokud někdo vidí, že pruh, co jede rovně je ucpaný, zatímco ten, co odbočuje je prázdný a schválně tam jede, aby poté využil svého auta a svých rychlých reakcí k tomu, aby se nasral do pruhu, kde nemá co dělat, tak je u mě debil. Pokud jedu někde, kde to neznám a zjistím, že jsem v pruhu, který odbočuje a já chci jet rovně, tak dám blinkr, počkám a snad vždycky mě nejpozději páté auto pustí a já se bez problémů zařadím. Nehlede na to, ze casto ma prubezny pruh jeste cervenou, zatimco odbocovaci zelenou. Takze by tim ten sikula brzdil i odbocujici auta. Miku, na to, ze je ti 18 a mas tedy za sebou urcite spoustu najetych kilometru, sis nasel docela vhodnou zabavu...
mmuf Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Nehlede na to, ze casto ma prubezny pruh jeste cervenou, zatimco odbocovaci zelenou. Takze by tim ten sikula brzdil i odbocujici auta. Miku, na to, ze je ti 18 a mas tedy za sebou urcite spoustu najetych kilometru, sis nasel docela vhodnou zabavu... ...to se mu někde podařilo jednou, není nutno z toho dělat flame..
David_B Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Když přijíždíš ke křižovatce, o které víš, že jeden pruh jede rovně a druhý zahybá, tak máš dvě možnosti. Buď normálně stojíš v té frontě v pruhu, který jede rovně, nebo jedeš schválně do toho pruhu co zahybá, s úmyslem jet pak rovně. Pokud někdo vidí, že pruh, co jede rovně je ucpaný, zatímco ten, co odbočuje je prázdný a schválně tam jede, aby poté využil svého auta a svých rychlých reakcí k tomu, aby se nasral do pruhu, kde nemá co dělat, tak je u mě debil. Pokud jedu někde, kde to neznám a zjistím, že jsem v pruhu, který odbočuje a já chci jet rovně, tak dám blinkr, počkám a snad vždycky mě nejpozději páté auto pustí a já se bez problémů zařadím. Souhlasím s lolohhem. Na sebevědomí blbců, co si myslí, že mají silné auto a rychlé reakce, už doplatila spousta nevinných lidí. OT: a úplně nejvíce miluju kretény, co nemají řidičák nebo o něj přišli a dělají si z cest rallye...a k tomu si sem tam něčeho cvaknou nebo šlehnou, viz tento víkend v Opavě - mrtvá žena a sedmiletý syn bojující o život v nemocnici. Tyhle případy mne přivádějí k neskutečnému vzteku, že bych .....a to jsem mírumilovný člověk.
Návštěvník Tada Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Já jen znovu opakuji, že je rozdíl mezi jezdit jako prase a samotnou jízdou nad rámec stanovených rychlostních limitů, které nebyly stanoveny s ohledem na bezpečnost, snad až na omezení rychlosti v obci.
lolohh Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Já jen znovu opakuji, že je rozdíl mezi jezdit jako prase a samotnou jízdou nad rámec stanovených rychlostních limitů, které nebyly stanoveny s ohledem na bezpečnost, snad až na omezení rychlosti v obci. Můžeš mi to prosím rozepsat tak, abych to pochopil i já? Ideálně v návaznosti na můj předchozí post, kterým jsem reagoval na tvůj příspěvek.
bandicoot Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Tada píše, že rychlost je stanovena na hovno a tudíž jí nebude doržovat. Protože dle jeho názoru podloženého nepochybně praxí je lepší jezdit tak rychle, jako by ostatní stáli a tudíž neohrožovali. Kdyby tady řek, že zákon Chronomaga je na hovno a nebude ho dodržovat, se zlou by se potázal... Venku to bohužel to prochází. I proto jsem tu rád, právo je tu vymahatelnější... edit: Tado, tíhme stylem by ses taky moh dobrat k tomu, že počet míst pro invalidy před Ikeou není stanoven s ohledem na jejich skutečný poměr ke zdravým zákazníkům, počet míst je předimenzován a tak na nich prostě parkovat budeš... a podobnejch témat, kde se najde "objektivní" důvod proč to ochcávat jsou miliardy... Víš co vole? Jezdi podle pravidel, pak jdi makat na ministerstvo, dostaň se na legislativního náměstka a vyvolej a protlač změnu těch pravidel. To pak budeš king nejen u mě.
mik@ Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Nehlede na to, ze casto ma prubezny pruh jeste cervenou, zatimco odbocovaci zelenou. Takze by tim ten sikula brzdil i odbocujici auta. Miku, na to, ze je ti 18 a mas tedy za sebou urcite spoustu najetych kilometru, sis nasel docela vhodnou zabavu... jeej co teraz z toho robite taku vedu... Na tomto fore je normalne nebezpecne sa zapajat do diskusii o autach, ked som niekde napisat, ze po dialnici jazdim trosku rychlejsie bol som pomaly oznaceny za vraha... Ked vidim kolko je na castach naokolo roznych debilov, tak ta mozem ubezpecit, ze tym nesiaham ani po clenky... Nahodou na to, ze mam 18 a vodicak mam od konca leta, tak mam za sebou uz dobrych 5000km, kazdy tyzden jazdim utorok do prahy a v piatok spat do BA, ale cas cesty sa tu nedovazim napisat, lebo niektory jedinci, by ho tazsie znasali A to s tym semaforom samozrejme robim minimalne 4x denne...
bandicoot Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 5000km jo tak to potom jó, to tě kvalifikuje do diskuzí
mengelis Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 Nahodou na to, ze mam 18 a vodicak mam od konca leta, tak mam za sebou uz dobrych 5000km, kazdy tyzden jazdim utorok do prahy a v piatok spat do BA, ale cas cesty sa tu nedovazim napisat, lebo niektory jedinci, by ho tazsie znasali jo tak to seš těžký frajer, všichni vědí, že 18 a ještě mokrý řidičák jsou znamení kvalitního řidiče a bezpečné jízdy... Svůj přístup k řízení měnit nehodlám. vždycky je dobré narazit na zásadového člověka, který ví co chce a hlavně ví, že všichni ostatní jsou neschopní debilové a jen on vše ví nejlépe
lolohh Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 mik@, prosím, napiš ještě něco o řízení a autech, královsky mě bavíš
tombed Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2009 chlapci máme nové vlákno kde se můžeme servat jó? měsíčně najezdím cca 8000km, 15 let jsem denně na cestách a každý den si říkám, jak je super, že jsem dojel ve zdraví domů... jezdím tak, abych přežil, takže se radši nevyjadřuju...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.