dollface Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Dobrý večer, koupil jsem si tyto hodinky, vím, že za tu cenu to není nějaký extra kus. Jen mě zajímá, co si o nich myslíte http://www.aukro.cz/item844294715.html ? Moc se líbí to cvrčení mechanických hodinek, právě včera jsem našel Diplomaty po dědovi, které už jsou u hodináře na kompletní renovaci. Zadní část hodinek z aukra:
dollface Odesláno 10. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Omlouvám se, že začínám takhle hrrr. Hodinky jsem měl vždycky velice rád. Jako malý kluk nejraději digitálky, ale teď se pomalu moje láska ubírá k mechanickým hodinkám, ale nevím, kde začít, ani jak. Mám jen základní představu o tom, jak to pracuje. Proto se ptám Vás, kteří hodinařinoui žijí, aby mi přiblížili, co jsem to vlastně koupil .
Bert Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 No, co si o tom myslet. Koupi sis Primky s kalibrem 50, které mohly být vyrobeny v letech 1954 - 1971. Blíž by se to dalo určit podle čísla vyraženého na strojku, to ale z fotky nenačtu. Jsou v mírně nadprůměrném stavu a zaplatil jsi za ně mírně nadprůměrnou cenu. Ale konec suchopárnejch keců. Vítej mezi postižené!!!!!!
dollface Odesláno 10. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 (upraveno) Děkuji za komentář, vím, vůbec se v tom nevyznám, ale časem bych do toho chtěl trochu více proniknout, protože to je úžasné, jak nějaké ozubené kolečka, rotory, pružinky můžou měřit čas. Číslo na těch hodinkách je 2283426. Jakou časovou odchylku lze očekávat? Samozřejmě je nebudu nosit každý den, jen někdy, když bude nálada. Nějaké bližší povídaní k těmto hodinkám? Někdo je měl, zkušenosti ? Pro denní hodinky mi slouží Festiny, které jsou zrovna v opravně (mám je pouze rok)- fakt kvalita . Upraveno 10. prosince 2009 uživatelem dollface
Karlos Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Pokud se hodinkám budeš věnovat, tak za čas si o nich uděláš vlastní a nejlepší představu, která tě nasměruje tím tvým, správným směrem. Uvidíš. Tohle je příjemný začátek.
Bert Odesláno 10. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2009 Děkuji za komentář, vím, vůbec se v tom nevyznám, ale časem bych do toho chtěl trochu více proniknout, protože to je úžasné, jak nějaké ozubené kolečka, rotory, pružinky můžou měřit čas. Číslo na těch hodinkách je 2283426. Jakou časovou odchylku lze očekávat? Samozřejmě je nebudu nosit každý den, jen někdy, když bude nálada. Nějaké bližší povídaní k těmto hodinkám? Někdo je měl, zkušenosti ? Pro denní hodinky mi slouží Festiny, které jsou zrovna v opravně (mám je pouze rok)- fakt kvalita . Kouni do strojku, ne na dýnko :-)! Na Tvé fotce je to v pravo, v polovině výšky. Je tam číslo 50X. Kolik je to X? Tohle Ti odpoví na to, terá verze strojku to je. Podle ní se dá dovodit rozmezí let výroby. Promiň, že e nevyjádřím k čílu na dýnku, ale už několikdiskuzí tady nevedlo k systemizaci. Hele, a zkus si přečíst pár vláken o Primu, určitě si brzy uděláš jasno.
dollface Odesláno 12. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2009 Bohužel ty hodinky ještě nemám doma, teprve mi dorazí v průběu týdne, takže až budou doma, tak napíšu a udělám třeba i detailnější foto, pokud bude zájem . Moc se těším na ty Diplomaty, ale bohužel od hodináře se vrátí až v březnu, má narváno . Jinak pročítám toto fórum a máte pravdu, pomalu ty informace vstřebávám... Prozatím bohužel nemám na nějaké hodnotnější kousky (VŠ student, práci sice mám, ale není to žádná sláva).
azeppelin Odesláno 13. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2009 vůbec sem na fórum nechoď... nebo budeš nakonec lehčí o spoustu peněz a bohatší o jednu chorobu... a kdoví kolik hodinek
dollface Odesláno 13. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2009 Po pravdě mě už od mala lákaly hodinky, takže k tomu asi nemám daleko a do budoucna s tím jaksi počítám...
cigi Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2009 Vítám tě, dollface - pěknej kousek do začátku!
stanik73 Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Vítám tě, dollface - pěknej kousek do začátku! Taky jsem už po nějakou relativně kratší dobu postižen. Přeji onemocnění jen nějakou lehčí formou
Biges Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Taky jsem už po nějakou relativně kratší dobu postižen. Přeji onemocnění jen nějakou lehčí formou Onemocnění Primkami patří mezi finančně nejlehčí formu, doporučuji
dollface Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Tak hodinky mi konečně dorazily (po týdnu), vypadají skoro jako nové, celkem jsem se divil jak přišly. Tady posílám slíbené fotky : http://img710.imageshack.us/g/img2868j.jpg/ slideshow: http://img710.imageshack.us/slideshow/webp...id=img2868j.jpg Na jiné onemocnění zatím nemám peníze a doufám, že tato nemoc nepronikne naplno.
Biges Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 (upraveno) Tak hodinky mi konečně dorazily (po týdnu), vypadají skoro jako nové, celkem jsem se divil jak přišly. Tady posílám slíbené fotky : http://img710.imageshack.us/g/img2868j.jpg/ slideshow: http://img710.imageshack.us/slideshow/webp...id=img2868j.jpg Na jiné onemocnění zatím nemám peníze a doufám, že tato nemoc nepronikne naplno. Bezva, gratuluji! I mně se nejednou stalo, že co vypadalo na neumělé fotce z Aukra ošklivě, bylo nakonec mnohem hezčí. Nicméně i naopak. Ale to méně často Upraveno 20. prosince 2009 uživatelem Biges
Jaro-79 Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Onemocnění Primkami patří mezi finančně nejlehčí formu, doporučuji Nooo.... Když jsem teď na vánoce jaksi kompenzoval onu "nemocenskou" vůči Tulince, tak aktuální hmotnostní kurz Prim/Au je, dle mého odhadu, asi tak 1:150 Budíky nepočítaje. To dollface: Pěkný úlovek.
revue gt Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Tak hodinky mi konečně dorazily (po týdnu), vypadají skoro jako nové, celkem jsem se divil jak přišly. Tak hodinky mi konečně dorazily, vypadají skoro jako jiné, celkem jsem se divil jak přišly.Budu to řešit po Novém roce.
dollface Odesláno 23. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Mockrát děkuji za všechny reakce. Už se těším na své Diplomaty, které dostanu až v březnu. Hodinář se k tomu bohužel dříve nedostane. Dnes mi přišly domů Festiny. Ručička chronografu (minutová) se nevracela do 0 hodnoty. Překvapili mě tím, že mi prodloužili záruku zase na 2 roky, že by vánoční dárek? Pohodové Vánoce přeji!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se