henker Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 Přesně tak. Věřím že už jsou schopni vyrobit kvalitní strojek s x komplikacemi; proč ne. Ale východoasijská představa designu mě úplně míjí. Nejsem si ani jist, zda do ní chci pronikat. A k té podobnosti s ruským vkusem - potkávám na Vinohradech mnoho Rusek se zlatými kabelkami, kozačkami, zlatem vyšívanými kožichy... myslím že řada těhle hodinek by se jim zalíbila cigi napsal: Musím za sebe říct, že se mi ne a nedaří proniknout do čínského vkusu. Podle mě jsou to bohužel kýče až běda, a to včetně těch rádoby střídmých i rádoby? čínských. Porád mi to připomíná hnusnou ruskou nabubřelost a bezbřehost. Kupodivu s japonskými věcmi takový problém nemám, i když taky nemají zrovinka vyhraněnou hodinkovou osobitost.
PavelK Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 instant napsal: mňa celkom zaujali niektoré kreácie od Longio ... ak to nie je obšľahnuté ... Možná ne vzhled, ale jméno včetně použitého písma nápadně připomíná Longines.
Cyber Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 Nevim jak jsou na tom technicky, ale designem jsou pro mě odpudivý, asi ještě nejsem ta správná generace nositelů na takovýhle skvosty z všelidový Číny.
instant Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 PavelK napsal: Možná ne vzhled, ale jméno včetně použitého písma nápadně připomíná Longines. mne to ani nenapadlo, možno preto že Longio "štýl" je od Longines na svetelné roky ďaleko ja príliš čínu nesledujem, akurát niekde po fórach som čítal v iných súvislostiach, že longio je výrobca komponentov /SS púzdra, ťahy, ručičky atď/ a zrejme nie úplne malý. na svojom webe to tiež spomínajú. to len tak na spestrenie.
Dřevák Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 Tak nevím, jestli Číňani vyrábí laciný šmejdy, tohle stojí 380 000 juanů, čili 1 007 000 Kč
Cyber Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 Dřevák napsal: Tak nevím, jestli Číňani vyrábí laciný šmejdy, tohle stojí 380 000 juanů, čili 1 007 000 Kč Prodám asi všech svých pět sad Zepter hrnců, přihodím jeden antialergický vysavač, a dva TV pytle, a poběžím si do lidové republiky udělat objednávku na tenhle skvost. Původně jsem chtěl koupit share apartmánu v Mongolsku, ale myslím že líp než do hodinek Made in China za mega, peníze investovat nemůžu.
Návštěvník Kamil Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 (upraveno) Cyber napsal: Prodám asi všech svých pět sad Zepter hrnců, přihodím jeden antialergický vysavač, a dva TV pytle, a poběžím si do lidové republiky udělat objednávku na tenhle skvost. Původně jsem chtěl koupit share apartmánu v Mongolsku, ale myslím že líp než do hodinek Made in China za mega, peníze investovat nemůžu. Ty jsi vůl! EDIT: A to jsem si myslel, že jsi na smrt nemocnej... Upraveno 17. prosince 2009 uživatelem Kamil
Cyber Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 Kamil napsal: Ty jsi vůl! EDIT: A to jsem si myslel, že jsi na smrt nemocnej... To jsem, dneska jsem volal Cigimu, ze se potkame az v pondeli...tedy jestli neprodam ledvinu, abych mel na tenhle megastroj se zabudovaným turbolonem, zapalovačem a GSM telefonem ze země proslulé originálními a precizními výrobky, a pravou čínskou čokoládou Chilka :-P
instant Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Cyber napsal: To jsem, dneska jsem volal Cigimu, ze se potkame az v pondeli...tedy jestli neprodam ledvinu, abych mel na tenhle megastroj se zabudovaným turbolonem, zapalovačem a GSM telefonem ze země proslulé originálními a precizními výrobky, a pravou čínskou čokoládou Chilka :-P ...ono myslím že trochu ohľaduplnosti voči nezorientovanému nováčikovi by nebolo na škodu.
Dřevák Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 instant napsal: ...ono myslím že trochu ohľaduplnosti voči nezorientovanému nováčikovi by nebolo na škodu. Dík za zastání, ale takovou reakci jsem čekal. Včera jsem to tu celý den procházel a vím, že jsou tu znalci kvalitních značek s dlouholetou tradicí, kteří na věci made in china hledí s odporem asi jako já na čínský motorky. Ale všeho do času, zatím stačí, že sedíme v čínských hadrech, před čínským monitorem, klikáme čínskou myší a ťukáme do čínský klávesnice. Teda až na vyjímky. Lidi na tomhle fóru jsou určitě odborníci na hodinky, ale jsou odtržený od reality. Realita je taková, že jsem v žádném obyčejném klenotnictví mechanický hodinky nesehnal, nikdo je neprodává, kromě specializovaných prodejen a e-shopů a taky je pomalu už nikdo neumí opravit, protože už nejsou hodináři ale výměnci baterek. A většinová populace si myslí, že mechanický hodinky už jsou v propadlišti dějin a nosí čínský qvartzky nebo digitálky. A jen díky takovým fajnšmekrům jako jste vy a prachatým snobům ty exkluzivní značky ještě přežívají. Ty china gyrotourbillony si koupí asi prachatej snob v číně a ne u nás, ale to nemění nic na tom, že pokud si troufnou vyrobit a prodávat něco takovýho, tak asi nějaký potencionál v nich je.
bandicoot Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Cyber napsal: abych mel na tenhle megastroj se zabudovaným turbolonem Kdybys měl cestu do města, mrkni ke cartierovi, tam tyhle všechny vychytávky v jedněch hodinkách mají... Cartier Tortue, 8 days, platina, turbo, chronograf, monopusher, kalendář, XXL... č. 5 z 15... super... nemaj je vystavený (ani na netu nejsou, jen model bez kalendáře), ale na ruku je s patřičnou hrdostí půjčují ;-)
neon Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 tiez si myslim ze navazat sa do vyrobcov hodiniek v cine je hlupost. ano vacsina je fake-arov ale najdu sa aj skutocny hodinari a nepodcenoval by som ich. ved niekde som cital ze hodinarska tradicia v svajciarsku tiez vznikla len preto ze tam bola vtedy lacna pracovna sila.
bandicoot Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 hodinařina ve švajcu vnikla protože alpský pastevci neměli přes zimu co dělat a tak krouhali ozubený kolečka
Cyber Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 neon napsal: tiez si myslim ze navazat sa do vyrobcov hodiniek v cine je hlupost. ano vacsina je fake-arov ale najdu sa aj skutocny hodinari a nepodcenoval by som ich. ved niekde som cital ze hodinarska tradicia v svajciarsku tiez vznikla len preto ze tam bola vtedy lacna pracovna sila. Myslím že se nemůžu navážet do výrobců hodinek v Číně, protože o žádných čínských hodinářích nic nevím. Bezpochyby tu někdo něco vygoogluje, ale mě to při vší úctě, připadá jako ztráta času. To co mi přišlo veselé, je dát milion za tenhle přeplácanej a zde obdivovanej, skvost z Číny. Ale pokud si někdo, třeba Ty neone, vezme americkou hypotéku a ty skvosty si koupí, upřímně mě bude těšit jeho radost z nich. Mě by tenhle design odpuzoval i u švýcarský manufaktury, natož u takovýhohle parádně čínskýho výrobku za mega.
Cyber Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 bandicoot napsal: Kdybys měl cestu do města, mrkni ke cartierovi, tam tyhle všechny vychytávky v jedněch hodinkách mají... Cartier Tortue, 8 days, platina, turbo, chronograf, monopusher, kalendář, XXL... č. 5 z 15... super... nemaj je vystavený (ani na netu nejsou, jen model bez kalendáře), ale na ruku je s patřičnou hrdostí půjčují ;-) Do města se o vycházkách i dostanu , ale je mi blbý půjčovat si hodinky co se mi nelíbí, a navíc na ně ani nemám. Myslím že Cartier na mém zápěstí by vypadal jak titul z Plzně, před Grossovým jménem :-P. Vychytávky co mě baví, dělá vkusněji například JLC, nebo Panerai.
cody Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dřevák napsal: ...Ale všeho do času, zatím stačí, že sedíme v čínských hadrech, před čínským monitorem, klikáme čínskou myší a ťukáme do čínský klávesnice... Ahoj. Nech to ulezet. Nejsi sam koho to boli... casem se bolest otupi:-) Pak uz se budes nad vylevama tech "spravnejch" kluku jen smat.
jankme Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 predsudky, predsudky, a ešte viac predsudky. ach jo uvidíme tak za 20 rokov ako to bude s mechanickými hodinkami . keď značky ostanú ale výroba sa presunie do Číny možno no už tak je tak je len sa to deje potichu a nikto to nevytrubuje že že tie najdrahšie hodinky majú subdodávky z činy začne to farbou na ciferníku potom syntetickými diamantami potom oceľov( skúste hádať na ktorom mieste je Čina v produkcii ocele) . atd atd proste čas nezastaví nikto a každý výrobca len maximalizuje svoj zisk ako len vie a dobe keď vlastníctvo prestížnych značiek je je tiež biznis a obchoduje sa aj snimi
instant Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dřevák napsal: Dík za zastání, ale takovou reakci jsem čekal. Včera jsem to tu celý den procházel a vím, že jsou tu znalci kvalitních značek s dlouholetou tradicí, kteří na věci made in china hledí s odporem asi jako já na čínský motorky. Ale všeho do času, zatím stačí, že sedíme v čínských hadrech, před čínským monitorem, klikáme čínskou myší a ťukáme do čínský klávesnice. Teda až na vyjímky. Lidi na tomhle fóru jsou určitě odborníci na hodinky, ale jsou odtržený od reality. Realita je taková, že jsem v žádném obyčejném klenotnictví mechanický hodinky nesehnal, nikdo je neprodává, kromě specializovaných prodejen a e-shopů a taky je pomalu už nikdo neumí opravit, protože už nejsou hodináři ale výměnci baterek. A většinová populace si myslí, že mechanický hodinky už jsou v propadlišti dějin a nosí čínský qvartzky nebo digitálky. A jen díky takovým fajnšmekrům jako jste vy a prachatým snobům ty exkluzivní značky ještě přežívají. Ty china gyrotourbillony si koupí asi prachatej snob v číně a ne u nás, ale to nemění nic na tom, že pokud si troufnou vyrobit a prodávat něco takovýho, tak asi nějaký potencionál v nich je. chalani, ste na fóre ľudí, ktorí majú hodinky ako svoje hobby. nemá zmysel na toto takto reagovať. viac než sa tu hádať na fóre prospeje najprv veľa čítať a čítať. veľa čítať. heslo znie UTFG*. potom sa treba pýtať. človek si obzrie hodinky naživo, jedny, dvoje, dvesto hodiniek.. proste čím viac, tým lepšie, a začne si utvárať názor. nemá zmysel chodiť do sekcie breitling a vŕtať do nich a potom zase iní chodia do japonského fóra a tam vŕtajú. VYSERTE SA NA TO, teraz aj navždy. hobby je radosť. vďaka magorom sa vyrábajú aj tak nepotrebné veci ako jachty, motorky, horské bycikle, horolezecká výstroj, surfy, padáky atd atd atd.. snobstvo je bohužiaľ neoddeliteľnou súčasťou tejto záľuby: funkčné a spoľahlivé hodinky s optimálnym pomerom cena výkon stoja vďaka VQR** približne ja neviem 5 az 20USD. ak to vezmeme úplne asketicky, čokoľvek navyše je púhy rozmar, materiálna bezbožná radosť. hranice snobstva sú veľmi individuálne, značne definované demografiou a príjmovými štatistikami. netreba sa s tým vnútorne zmieriť, stačí to akceptovať ako fakt tejto doby. bude sa ti ľahšie žiť. a harddisky tohto fóra zaplní menej digitálneho prachu. Aby som bol k téme - keď tomu venuješ dostatok času, nájdeš svoj názor na vec. môj napríklad je taký, že parnis, MM atď nepovažujem za ani trochu zaujímavé témy na rozhovor, rovnako ani iné plagiátne aktivity, ktorých je v ríši stredu drvivá väčšina. Nebudem ale za to nikomu nadávať alebo sa mu vysmievať. Skôr mu poradím ako si rozšíriť obzor. Preto napríklad na tento server chodím ja. dnes sa nad svojimi názormi spred x rokov sám smejem. prejde si tým každý. ak ťa hodinky nezaujímajú skús šťastie niekde inde. life is too short.. a nenechaj sa zmiasť tým, to že sa tu ukecaní členovia fóra správajú ako burani, neznamená že sa to vyžaduje aj od teba..
cody Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 instant napsal: ...funkčné a spoľahlivé hodinky s optimálnym pomerom cena výkon stoja vďaka VQR** približne ja neviem 5 az 20USD... Mam dva dotazy. Co to je VQR? Jake mas hodinky?
Biges Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 (upraveno) Cyber napsal: Myslím že se nemůžu navážet do výrobců hodinek v Číně, protože o žádných čínských hodinářích nic nevím. Bezpochyby tu někdo něco vygoogluje, ale mě to při vší úctě, připadá jako ztráta času. To co mi přišlo veselé, je dát milion za tenhle přeplácanej a zde obdivovanej, skvost z Číny. Ale pokud si někdo, třeba Ty neone, vezme americkou hypotéku a ty skvosty si koupí, upřímně mě bude těšit jeho radost z nich. Mě by tenhle design odpuzoval i u švýcarský manufaktury, natož u takovýhohle parádně čínskýho výrobku za mega. Tak někomu připadá moc dát milión za tohle, jinému dát třeba 100'000 za mechanické megakomplikované hodinky, které beztak nebudou tak přesné jak kvartzy za zlomek ceny. Kde je hranice, co je moc? Každopádně bych ocenil, že sem hciq ty fotky nahrál Edit: Číňani vyrábí i ... neobvyklé hodinky za pár drobných: Možná že kdyby tohle vyráběl Elton n.p. s Leninem, byl by bolševník ještě u moci Upraveno 18. prosince 2009 uživatelem Biges
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se