Jay Doll Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Zdravíčko gentlemani, během Vánoc jsem se dostal k menšímu úklidu a nahromadilo se mi okolo 20 kilogramů starého oblečení. Je to takový mix dětského a dospělého šatstva, které už roky leží ladem a nikdo to nepoužívá. No a jelikož mám zrovna takovou charitativní náladu, uvažoval jsem, že bych to věnoval nějaké charitativní organizaci. To nepoužitelné šlo rovnou do popelnice (tak aby si to mohli rozebrat bezdomovci) ale pořád tu mám hromadu celkem použitelných věcí a nevím co s nimi. Máte někdo zkušenost s tím, že by nějaká charita ocenila takový dar? Nebo to mám vyhodit všechno? Poraďte prosím
Skalamander Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 nafoť to, rozebereme si to tady
lolohh Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Na parkovišti u IKEI na Zličíně jsou takové "domečky", kde se staré oblečení odkládá. Má to snad na starosti nějaká organizace, která to pak nějak někam disrtibuuje, podrobnosti bohužel neznám. Já staré oblečení dávám buď tam, nebo občas položím nějaké před barákem na popelnici a ono tam za chvíli není (ale to asi není odeální, pokud toho máš 20 kg).
yed69 Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Dělám to stejně jako lolohh. Nabal to do igelitových pytlů a odvez to třeba do Čestlic(OZ Průhonice) před Electro World. Tam stojí na parkovišti ten sběrný kontejner pro charitu.
Patrik Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 ... nebo občas položím nějaké před barákem na popelnici a ono tam za chvíli není (ale to asi není odeální, pokud toho máš 20 kg). Jsem si vzpomněl na jednu příhodu ze života. Známá chtěla vyhodit nějaké matrace. Tak dala dceři 20 Kčs ať to dá popelářům až přijedou, ať ty matrace odvezou a matrace dala za dveře. Když přijeli popeláři, dcera zjistila, že matrace někdo ukradl
honza71 Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Zdravíčko gentlemani, během Vánoc jsem se dostal k menšímu úklidu a nahromadilo se mi okolo 20 kilogramů starého oblečení. Je to takový mix dětského a dospělého šatstva, které už roky leží ladem a nikdo to nepoužívá. No a jelikož mám zrovna takovou charitativní náladu, uvažoval jsem, že bych to věnoval nějaké charitativní organizaci. To nepoužitelné šlo rovnou do popelnice (tak aby si to mohli rozebrat bezdomovci) ale pořád tu mám hromadu celkem použitelných věcí a nevím co s nimi. Máte někdo zkušenost s tím, že by nějaká charita ocenila takový dar? Nebo to mám vyhodit všechno? Poraďte prosím Charita je dobrej nápad, jen je třeba dobře vybrat způsob. My taky před pár lety udělali čistku v šatníku. A tak mě napadlo, že to odvezu bezdomovcům. Dal jsem to do toho centra kousek od hlaváku v Praze (Naděje se to tuším jmenuje). A bylo jim zatěžko říct děkujem. Tož tak.
Jay Doll Odesláno 28. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 nafoť to, rozebereme si to tady To by bylo hrozně práce. Schválně říkám, že toho je 20 kg a nedělám tady výčet těch věcí, je toho děsně moc aukro No sice by se na tom dalo asi pár Kč vydělat, ale ta práce s tím se asi nevyplatí. Jen to nafotit a založit 50 aukcí, to nemá cenu Na parkovišti u IKEI na Zličíně jsou takové "domečky", kde se staré oblečení odkládá. Má to snad na starosti nějaká organizace, která to pak nějak někam disrtibuuje, podrobnosti bohužel neznám. Já staré oblečení dávám buď tam, nebo občas položím nějaké před barákem na popelnici a ono tam za chvíli není (ale to asi není odeální, pokud toho máš 20 kg). Přesně tohle mne taky napadlo, kousek od nás kdysi takový domeček byl, ale zmizel. Ovšem náhodou jsem jeden objevil na zastávce někde v Ďáblicích, takže to je jedna z možností, která mi ovšem tak moc nesedí. Rád bych aby z toho měl někdo radost tak abych to viděl a třeba řekl "díky to se hodí". Ty domečky jsou pocitově podobné jako kontejner na odpadky - prostě to tam hodíš a jděš pryč Charita je dobrej nápad, jen je třeba dobře vybrat způsob. My taky před pár lety udělali čistku v šatníku. A tak mě napadlo, že to odvezu bezdomovcům. Dal jsem to do toho centra kousek od hlaváku v Praze (Naděje se to tuším jmenuje). A bylo jim zatěžko říct děkujem. Tož tak. No to je právě ono. Doufal jsem, že s tím má někdo tady na fóru zkušenost, že třeba Červený kříž to ocení a někdo jiný zase ne. Nerad bych dopadl tak, že to někam potáhnu 10 km a oni ani nepoděkujou.
Hugo14 Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 My to vozíme sem. Vždycky strašně rád vezmou cokoliv. Nejen oblečení, ale i knihy nebo hračky. Bohužel přímý kontakt na ně nemám.
Cyber Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Řeším to samý, trošku jsem zhubnul, a mám mraky věcí co jsou mi velký, taky mám třeba fungl nový nenošený obleky slovutných návrhářů :-), ale pochybuju že by v tom chodil bezdomovec... co s tím? Aukro? Charita něco, ale třeba Calvin Klein, Boss taky?
Návštěvník Tada Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Aukce pro dobročinné účely tady na chronomagu?
Návštěvník Kamil Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 (upraveno) My to vozíme sem. Vždycky strašně rád vezmou cokoliv. Nejen oblečení, ale i knihy nebo hračky. Bohužel přímý kontakt na ně nemám. Dal jsi sem jen mapu bez popisu. Je to nějaká organizace, charita, útulek? EDIT: Nemyslel jsi Českobratrský evangelický sbor, Prokopova 4? Upraveno 28. prosince 2009 uživatelem Kamil
Jakubisko Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 co s tím? Aukro? Charita něco, ale třeba Calvin Klein, Boss taky? Co sleduji na TimeZones a perovem foru, tak tam v posledni dobe rasi prave takove inzeraty. Obleky pocinaje, briliantovymi prsteny konce. Az by to nekdy bylo zrale na vlastni sekci...
Hugo14 Odesláno 29. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2009 Dal jsi sem jen mapu bez popisu. Je to nějaká organizace, charita, útulek? EDIT: Nemyslel jsi Českobratrský evangelický sbor, Prokopova 4? No právě, nemohl jsem si vzpomenout na jméno, tak jsem dal alespoň lokaci. Jinak je to Diakonie Broumov při tebou zmíněných evangelících.
Henry Odesláno 29. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2009 V Olomouci vše, co nejde přímo do popelnice, vozím do kontejneru v Rooseweltově ulici. Snad to někomu i pomohlo....a pomůže.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se