Prokop Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Předně bych rád informoval, že jsme získali práva k vydávání této osvědčené a žádané knihy. Učinili jsme tak proto, že je postavena z velké části na informacích a dokumentaci ke strojkům PRIM. Máme v úmyslu knihu znovu vydat, otázka však je, v jakém počtu, protože to dost výrazně ovlivňuje cenu, za kterou se pak bude moci kniha prodávat. Zatím vychází kalkulační počet takto: Pokud bude náklad 500ks, nemůže být cena jednoho vydání nižší jak 950,-Kč (cena s DPH). Chci se tímto optat, zda by Vám tato cena přišla akceptovatelná. Obávám se totiž, že by větší náklad bylo problém v současné chvíli a v rozumném čase udat. Pokud mě přesvědčíte, že by se udalo vícero kousků, pak může jít cena výrazněji dolů. Jaký na to máte názor?
Roman Šula Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Před pár lety jsem taktéž vydával knihu, ale musím říct, že tisknout čehokoliv na offsetu míň než 1000 ks je nerentabilní samo o sobě, v tiskařině se pohybuji už pěknou řádku let. Ač se jednalo o knihu velmi úzce specializovanou, díky časopisu Muzikus se jich prodalo takřka 500 ks do dnešního dne, a to v podstatě jen na dobírku prostřednictvím inzerce v časopise a jejich zásilkové služby. Když se kouknu na počet registrovaných zde na tomto serveru, tak je jich přes 700. Nedá se sice předpokládat, že si ji koupí všichni, ale myslím si, že značná část. V případě výroby 1000 ks je cena tisku jen o málo vyšší (v podstatě jenom o papír a vazbu), takže náklady na 1 ks jsou pak asi na 2/3 ceny oproti tisku 500 ks.
X-Bob Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 V jakém časovém horizontu předpokládáte vydání? ad meritum věci - předpokládám náklad (500) je tak akorát.
omni Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Myslim, ze 1000 ks je vhodnejsie cislo na zaciatok, v pripade dotlace totiz cena neklesa... Zaujem urcite je dost velky...
cigi Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Já se hlásím za 950,-. Bude-li ta možnost , mohu se zamyslet nad tím přispět třeba i jako sponzor vydání a mít tam reklamu. Knihu jsem taky jednou chtěl vydat - specializovaná publikace (znám ji z němčiny) v mém oboru pro lidi z mého oboru a kalkulace byla naprosto otřesná - daleko daleko nevýhodnější na stránku, než třeba tisk vizitek nebo i potisk aut. Nechápu to, myslím, že se na mě chtěl někdo napakovat a pustil jsem to z hlavy. Myslím ale, že sdružit se jako podnikatelé právě do nějakého specializovaného jakonakladatelství by snad přineslo slevu - snad možná pod nějakou instituci, školu nebo tak (je to přece osvěta), žádat o granty a tak... Jinak čeština přeci konečně vymře - cha cha!
roon Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 také se hlásím, 950,- je podle mého akceptovatelná cena
Radimk Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Jojo! za cca 1000,- má moje žena postaráno o vánoční dárek. Taktéž akceptuji. Imho abych si nerýpl: Jaká bude kvalita obrázků? A moc-li jich bude??
Roman Šula Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 No, já mám jako jeden ze svých ŽL i vydavatelství, navíc v několika tiskárnách i zákaznické ceny. Co se týče grantů a podobných záležitostí, tak jsem to už na osvětovou činnost a podobné věci vzdal, připadá mi rychlejší ty peníze vydělat normální prací, než trávit čas psaní projektů, pak to ještě pracně účtovat. I když je pravda, že peníze z nějakého ministerstva nejsou nikdy k zahození.
X-Bob Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 taky za 950,- vánoční dárek, připište si prosím Prime čárku.
odklizec Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Hlasim se taky o vytisk.. 1000 se da.
Radimk Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Nóóó on vlastně Prim neřekl, že to bude pod stromeček! Asi si pořádně naběhl!!!
X-Bob Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 No jo. Ale to je vlastně jedno, PRIM s tím nemá co dělat, já to řeknu Ježíškovi. On už to z něj (Prima) vytluče :D
Tomasek Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Chronomag psal v jiném vlákně (http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=441&p=2): "Já jsem někde sehnal knihu Základy hodinařiny, kde jsou nákresy a obrázky v češtině (rok výroby 1964, původní cena 3,50 Kčs - koupeno za 120 Kč, tomu říkám inflace) - zkusím sehnat OCR a opirátit ji. Každý zájemce za ni zaplatí původní 3,5 Kč a vybrané peníze pošleme autorovi, aby se nezlobil" Možná společně s Adminem něco vymyslíte =) Za takovou knížku ty peníze dám, konečně budu mít šanci, že se z naprostého amatéra stane alespoň amatér poučený.
VS Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Uvítal bych víc informací. Kolik bude mít kniha stran, formát papíru, obsahuje barevné/černobílé fotografie, bude vázaná nebo lepená apod. Samotná cena toho moc neříká. Vzhledem k cenám tisku bych zvážil i možnost vydání v elektronické formě na CD nebo DVD.
odklizec Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 Haha, to uz ji muzou rovnou rozdat Ale ne, vazne. Mysim, ze ceny tisku knih jsme tu probirali, pri prilezitosti diskuze o e-knihach. Ja jsem tusim vyjevil myslenku, ze vzhledem k faktu, ze se eknihy netisknou, by mely mit i adekvatne upravenou cenu. A dozvedel jsem se, ze cena tisku je v konecne cene tistene knihy temer zanedbatelna polozka. Je to paradox, ale pry je to tak. I kdyby se nakrasne knihy vydavaly jen v elektronicke podobe, na cene se to projevi jen velmi malym snizenim ceny. A kdyz se podivas na ruzne best sellery jako H.Potter nebo Da Vinci Code, cena ebooku je malem stejna jako tistena verze. Takze asi tak.
Cyber Odesláno 31. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2006 VS napsal: Uvítal bych víc informací. Kolik bude mít kniha stran, formát papíru, obsahuje barevné/černobílé fotografie, bude vázaná nebo lepená apod. Samotná cena toho moc neříká. Vzhledem k cenám tisku bych zvážil i možnost vydání v elektronické formě na CD nebo DVD. Vydat cokoli na CD, nebo DVD, znamená prodat 10kusů, a smířit se s 1.000 kusy načerno vypálených kopií. Bohužel 10 prodaných kusů nezaplatí práci editora, grafika, fotografa, fotostudia, korektora, produkce, a znamená finanční sebevraždu. Pokud kniha má vyjít, musí být na křídě, fotmát alespoň B4 (hůř se kopíruje na domácích skenerech ), plná fotografií, a výrazně rozšířená o aktualizovanou část. Potom je cena 1.000,- Kč v pohodě, a myslím, že se po ní při počtu 1.000ks zapráší. Potenciální sběratele mimo ČR potěší i vícejazyčné shrnutí.
VS Odesláno 1. září 2006 Nahlásit Odesláno 1. září 2006 Cyber napsal: VS napsal: Uvítal bych víc informací. Kolik bude mít kniha stran, formát papíru, obsahuje barevné/černobílé fotografie, bude vázaná nebo lepená apod. Samotná cena toho moc neříká. Vzhledem k cenám tisku bych zvážil i možnost vydání v elektronické formě na CD nebo DVD. Vydat cokoli na CD, nebo DVD, znamená prodat 10kusů, a smířit se s 1.000 kusy načerno vypálených kopií. Bohužel 10 prodaných kusů nezaplatí práci editora, grafika, fotografa, fotostudia, korektora, produkce, a znamená finanční sebevraždu. Pokud kniha má vyjít, musí být na křídě, fotmát alespoň B4 (hůř se kopíruje na domácích skenerech ), plná fotografií, a výrazně rozšířená o aktualizovanou část. Potom je cena 1.000,- Kč v pohodě, a myslím, že se po ní při počtu 1.000ks zapráší. Potenciální sběratele mimo ČR potěší i vícejazyčné shrnutí. Tak za takovou knihu je cena odpovídající. Akorát ten náklad 500 ks, nevím, nevím. Když objednávám něco v tiskárně, a ne zrovna knihy, tak pod 1000 ks se se mnou ani nebaví
mechano Odesláno 1. září 2006 Nahlásit Odesláno 1. září 2006 Lidičky ta kniha , alespoň ta původní , je ale spíš knížečka. Jak to tady čtu tak mám dojem že nevíte wo co de.
X-Bob Odesláno 1. září 2006 Nahlásit Odesláno 1. září 2006 OK, jaký je tedy cca její rozsah??? Je-li to jen brožurka, pak by stálo za to udělat jen nějaké vydání, sešité uprostřed způsobem "ala sešívačka" (omlouva, tiskařině nerozumím)
Bobisek Odesláno 1. září 2006 Nahlásit Odesláno 1. září 2006 Nevím jestli se zde myslí ta samá kniha, já si půjčil ve vědárně Základy hodinářství (autor Zdeněk Martínek, vydání 1. 1964, druhé to samé z roku 1968), jestli to je ono, tak to má něco přes 100 stran a pokud to má být jen čistá reedice té knihy, tak při vší úctě k Primovi mi to za 950 Kč připadá jako dobrý vtip. Samozřejmě že pokud to chce udělat stylem křídový papír, kvalitní pevná vazba, místo nákresů nové fotografie, aktualizace textu a větší rozsah, tak se dá o ceně diskutovat, ale jinak silně pochybuji. Chápu, že pokud někdo má za koníček hodinky, což není levná záležitost, tak je ochotný dát i 1000 Kč za knihu s reálnou cenou na polovině, ale... Od předchozího (tedy ceny) se odvíjí i počet výtisků, 1000 mi připadá prodejné pouze v hodně dlouhodobém horizontu, všimnětě si kolik mají náklad jiné knihy na našem trhu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se