Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak dnes behem 3 dnu potreti Peticesti, byt pokazdy odjinud a jinam.
Nejhezci usek neprekvapive Peticesti - Pod Homoli. Od Homole dolu smerem na Zdobnici celkem hard core (mozne tak na ty bezky, co poridil @nickolas) ale celkove super, moc peknej zaver roku. 

IMG_3952.jpeg

IMG_3955.jpeg

IMG_3957.jpeg

IMG_3965.jpeg

IMG_3969.jpeg

IMG_3972.jpeg

IMG_3976.jpeg

• Like 1
Odesláno

Hlášení po první praktické zkušenosti s novým tankem. Stoupají naprosto luxusně. Mírné klesání, rovinky, horší skluz…logicky. Možná jsem mohl vzít delší, přestože po vyzkoušení v prodejně jsme se s prodavačem shodli, že kratší budou ok. Každopádně, nejsou to ideální běžky do kvalitní stopy, ale odpovídají svému určení, backcountry. V hlubokém sněhu, rozbité stopě a podobně, geniální. Celkově jsem spokojen. Nemám sportovní ambice a nehodlám kroužit po upravených okruzích. Můžu vyrazit na nejbližší louku, bez ohledu na stopy a v klidu, pomaličku se courat a kochat se zimními krásami 👍

Odesláno

@warann jj, od včerejška. Dneska busem na Šerlich, Vrchmezí a pak dolů do Sedloňova na chalupu. V noci na dnešek připadlo asi 20cm. Je to dobrý. Zítra podle sjízdnosti silnic, chceme vyzkoušet novou sjezdovku v Záhoří. 

Odesláno
před 12 hodinami, nickolas napsal:

Hlášení po první praktické zkušenosti s novým tankem. Stoupají naprosto luxusně. Mírné klesání, rovinky, horší skluz…logicky. Možná jsem mohl vzít delší, přestože po vyzkoušení v prodejně jsme se s prodavačem shodli, že kratší budou ok. Každopádně, nejsou to ideální běžky do kvalitní stopy, ale odpovídají svému určení, backcountry. V hlubokém sněhu, rozbité stopě a podobně, geniální. Celkově jsem spokojen. Nemám sportovní ambice a nehodlám kroužit po upravených okruzích. Můžu vyrazit na nejbližší louku, bez ohledu na stopy a v klidu, pomaličku se courat a kochat se zimními krásami 👍

A počkej, až objevíš kouzlo stoupacích pasů na běžky, to se budeš smát... jezdíme takhle turistiku se ženou roky a je to pecka, vyzkoušej 👍

Odesláno

Naopak, vím o nich ;) Měl jsem je v záloze, ale zatím nejsou potřeba. Leze to do kopce samo 👍

Odesláno

Ten okruh kolem Deštné je pohodový. Je fajn i na druhou stranu, od Masaryčky na Vrchmezí. Ale bývá tam dost lidí, hlavně víkendy. 

Odesláno

Peltonen s nanogripem mám už asi 4 roky, ale moc naježděno ty lyže nemaj (výrobce udává funkčnost skluznice do 4000 km), takže jsem v klidu 😎. Co jim vůbec nevoní, je čerstvý sníh (nejhorší snad je sněžení) při teplotách kolem nuly. To musej bejt nastříkaný fest a předem - a stejně mají tendenci namrzat, bo za těchto podmínek se podstata fungování nanoskluznice obrací proti lyžaři. A aspoň ty moje jsou hodně náchylné na kvalitu sněhu - pokud člověk sjíždí kopec, kde se od stromů rychle střídá světlo a stín, je třeba být maximálně ve střehu, bo na sluníčku brzda a ve stínu vyrazí vpřed. A ta cukatůra dokáže nemile překvapit. Ale jinak klady zdaleka převažují - sice z kopce tolik neletí, jako manželky nudle na bruslení, ale aspoň si po cestě nerozbiju hubu a nemusím pořád brzdit jako ona 🤓. Do kopce kolikrát jdu (jedu) rovně i tam, kde ostatní stromečkují - a lyže pořád drží. Jen jsem se musel naučit dostat lyže před odrazem na moment do klidu, aby se skluznice stačila přilepit ke sněhu. 

Jiný běžky už ani nechci, ale při mém ročním nájezdu mi tyhle už vydrží až do konce, pokud je někde nezlámu 🤟😎

Fotka je z roku 2023 ze šumavského Březníku. Akorát ty lyže zrovna vidět nejsou. Jo a jsem starej, tlustej a línej, to zas vidět je 🤓

Btw. ten fotochromatickej odklopnej štít zachránil manželce ksichtík, když jednou vjela na holý asfalt (ve stínu, nebylo to moc vidět a na ledu před tím už nestačila zastavit). Šla rovnou na čenich, ale měla stejný štít a výrobce garantuje odolnost vůči 7mm projektilu, pohybujícímu se v rychlosti 160 km/h. Takže místo nosem křápla do asfaltu tím štítem - který to nejen že přežil, ale má jen malý škrábanec v místě toho kontaktu. Sice to stojí majlant, ale za ty prachy to stojí. A letošní model má, koukám, plný rozsah propustnosti (kat. 0-4), já mám ještě starší 1-3...

IMG-20230304-WA0020.jpg

Odesláno

@Corvus corone corone tak vono to je relativní. Moje žena (i mladej) má běžky se skinem a proti nim jsou zas ty nanogripy rakety.

Ten štít jsem zběžně hledal, ale neúspěšně. Jak se to pls jmenuje přesněji?

Jinak nás zas už za měsíc čeká Seefeld, kurňa já se těším. Manželka na mě byla hodná a máme ubytko skoro u běžkařský trati.

• Like 1
Odesláno

Ten štít je JULBO SNIPER EVO L RA 0-4 HC Uni. Teda tohle je letošní (možná loňský) model, co se tady u nás prodává třeba v Rockpointu. Já mám předchozí model. Btw. s Julbo brejlí jezdí mj. naše nebo francouzská biatlonová repre. 

Odesláno
před 17 minutami, Ajaj napsal:

co to máš na sobě za vysílačky/navigace?

Tady zrovna dvě vysílačky - jedna je čistokrevná PMR446 (Motorola T82E) pro komunikaci s manželkou (má tu samou), když jsme někde mimo dosah GSM, případně je třeba něco řešit rychle. S těmi se dá legálně vysílat skoro po celé Evropě. Ta druhá je radioamatérská UHF stanice Alinco DJ-A446G (po odblokování umí pracovat od 400 do 470 MHz). Tu mám pro komunikaci s ostatními operátory v okolí - na horách není problém spojení na stovky kilometrů i takhle z ruky. 

Odesláno

Motorola je ta žlutočerná s krátkou anténou. To je outdoorový model, takže snese i nějakou tu nepohodu. Pak dělají podobnou, ale úplně vodotěsnou, co umí plavat na hladině. Ale já jsem suchozemská krysa 🤓. Na vysílání ve skupině je to dobré rádio, na lov dálkových spojení moc ne. Na to mám právě to japonské Alinco. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...