Corvus corone corone Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Upřednostňujete raději těžší a pevnější kovové hole nebo lehké a křehčí karbonové? Kovové se ohnou, karbonové se rovnou zlomí... Což? Já mám karbonky, jak fofrklacky na pěší turistiku (Salewa), tak i na běžky (Leki). Hlavně ty běžkové už dostaly při několika držkopádech pěkně zabrat a jednou se pamatuju, že jsem vlít do hlubokého sněhu vedle stopy a ve snaze se nezabít jsem tu hůlku prohnul tak, že nepraskla asi jen silou vůle. To bych vůbec nevěřil, že tohle dokáže karbonka přežít. Ale on si to výrobce nenechá královsky platit jen tak . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna V 8. 1. 2025 v 20:27, nickolas napsal: Tak jsme tam vyrazili v sobotu. Pocasi paradni, parkovani na Serlichu kupodivu Ok. Za rozhlednou me mile prelvapil kiosek, jen je votrava, ze uz v tehle zarizenich nemivaji nic k jidlo (nemyslim zrova steak ci svickovou, ale ani parek, polivku a tak ..). Dojeli jsme po Homoli, zene uz se na 5cesti nechtelo. Ale bylo to fajn. V sobotu zase vyrazime do Seefeldu, ubytko tentokrat bude pobliz bezkovy trati, tak snad budou podminky. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna No tak super! Já v tom kiosku nikdy nic nekupoval, ani nenakouk, tak vím prd. Dokonce ani na téhle rozhledně jsem nikdy nebyl. Vždycky bylo hnusně. Jinak hromadu okolních mám i s vyhlídkou. Jednou se dočkám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna Ted bylo videt hezky. A minout kiosek, kde muzu doplnit hladinu alkoholu, povazuju za tezky prohresek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna Pro tyto případy jsem vybaven vlastními zásobami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna Výhled z Vrchmezí na Deštnou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno neděle v 18:19 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 18:19 Tak po roce opet Seefeld. Dnes jsem vyrazil sam, rodina se kouzala na svahu.Tesil jsem se, ale melo to nekolik "ale" (moc pekny veta ). Vecer pred odjezdem mi klekl z niceho nic mobil, tak jsem vzal starej ze supliku, kterej sice nejak funguje, ale v chladu se vybiji desne rychle. Coz jsem nevedel, takze jsem vyrazil na novou, pro me neznamou trasu, samozrejme ulozenou v tom vybitym mobilu. To me stalo jeden okruh, resp. smycku navic a trochu nervu, abych neskoncil jako jedna smutne proslula dvojice pred 112 lety kdesi u Labsky boudy. No nic, zatimco pred tejden na Serlichu mi to jelo jak z praku, tak dnes jsem mel nohy jak z olova. Vsude kolem mraky lidi a naprosto vsichni, bez ohledu na styl me predjizdeli stylem jako kdyz Porsche miji Trabanta. Vlastne ne, dojel jsem jakousi pani, za niz jsem funel tak dlouho, az me sama radsi sama pustila. Nevim teda, jestli me nepovazovala ze nejakyho devianta. Kazdopadne ji bylo aspon 80. No to bysme meli, dalsi dny to snad bude lepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno pondělí v 16:45 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 16:45 Pěkný postřehy, zážitky i fotky zde už od začátku zimy. Zasněžené svahy v lednu v Domovině u Trauteneberka. Někdy běžky občas pěšky /na focení/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno čtvrtek v 16:38 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 16:38 @eloga pekny fotky. My snad dame jeste na otocku za tyden Orlicky a za 2 tydny mame vikendovy sraz na Kristianove v Jizerkach. Tak snad budou jeste podminky i u nas a jeste se trochu sklouzneme. Tady to zas uteklo a zejtra valime domu. Musim rict, ze za ty 3 roky co sem jezdime jsem si to tu hidne oblibil. Vetsina mych znamych na me kouka jak na blazna, ze jezdime do Alp na bezky (tam se preci jezdi sjezdovat), ale co uz. Ostatne j na svahu jsem byl. Jednou na velkym a jeden den jsem na pome kluka ucil na SnB. Ostatne to bylo taky super. Mensi sjezdovka ale v podstate prazdna, poma pomala, takze neskubala, na uceni top podminky. No takze to uzavru, ze dnes jsme dali posledni okruh, podminky byly super, pocasi fajn, a v ramci nasich schopnosti nam to i celkem slusne jelo. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno čtvrtek v 16:39 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 16:39 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno čtvrtek v 17:11 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 17:11 Ok, díky. Máš to ještě lepší včetně té nádherné dálnice s perfektní stopou i dostatečně širokou bruslandou. Žena si u nás v Krkonoších stěžuje, že bruslaři svými rázy zajíždí do stopy pro klasiku a tím pádem se to místy bortí. Já to raději neřeším. Jinak dobrý, u nás musíme být rádi, že sníh mimo sněhová děla je alespoň nad 1000 m výšky jakž takž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno čtvrtek v 18:17 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 18:17 No, pravda je, že tady je stopa naprosto TOP, ale zase není zadara jako u nás (aby nevznikla mýlka, rád si za to zaplatím, ostatně proti sjezdovkám je to minimum). Btw když jsme toto psal, mrkl jsem na cca rok dva starý články, kde se zpoplatnění tras u nás řeší. Líbí sem, že něco, co např. zde mají vymyšlený v pohodě funkční, se u nás stane problémem od samýho základu - jak to vybírat, jak to kontrolovat ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno čtvrtek v 21:05 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 21:05 Nádhera! Potom co jsem v Seefeldu dvakrát po sobě před pár lety byl, začal jsem ty běžky zase brát trochu vážně, koupil skejty …. asi i běžky na klasiku bych měl po letech vyměnit. Nemůžu se dočkat až tam zase někdy vyrazím, to je jinej svět. Mezitím mi musí za dva tejdny stačit Modrava, snad napadne sníh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno čtvrtek v 21:37 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 21:37 @Waya03 jak jsem psal, byli jsme tu 3x po sobě. A příští rok zase taky. Sjezdovky nás baví čím dál míň a na ty běžky je tu ráj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami Běžky, sjezdy, skoky..- - z jiného soudku a kdo o tom ví. 1.Zimní Mistrovství světa v roce 1925 v Janských Lázních... Janské Lázně slaví 100 let od mistrovství světa. Znovu tam je skokanský můstek - Krkonošský deník Je tam zmíněna sjezdovka Duncan, u stejnojmenné vily Duncan. Dnes jsou tam vleky 3, ale tako původní míři napříč vrstevnicemi rovnou dolů k silnici a Černohorskému potoku. Jaké to asi bylo v tom roce 1925? Znám to tam ze školních let, v roce 1970 na třídním lyžáku. Tady se vybrousila pro kluky technika a v klidu, skoro zadara. Píšu to spíše nejen z nostalgie, ale hlavně z důvodu cenových. Jezdili jsme tam celý den se třídou od rána do večera, byla to tehdy malá kotva pro jednoho. Cena byla úměrná tehdejší době - jedna jízda stála 25 haléřů. Opravdu Léta jsem to dával k lepšímu i když třeba kdysi i v Peci na Labuti to bylo za "jen 3.- Kčs", tak s tímhle skutečným lyžařským zážitkem se to i tehdy vymykalo. O dnešku u nás na horách a tím pádem v Alpách za eura se to fakt těžko srovnává. Ale byla to jiná doba. Ta Vila Duncan byl po Únoru 48 konfiskát a byla v užívání školského odboru Prahy 2. Byl jsem tam 2x, jednou jako dítě předškolní a poté jako puberťák, 1962 + 1970. Ještě tam byl cítit původní duch Johannisbadu. Po tom už dnes není ani památky..., ale přesto Skol! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 18 hodinami Duncan byl i po sametu symbolem levného lyžování, akorát se v posledních letech potýká s nedostatkem sněhu, takže většinou je mimo provoz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se