pavel_h Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 zaprvý mu terminál přihraje další klienty (mraky klientů) a za druhý s keší je taky opruz (odvody a transport taky něco stojej). Takže tenehle poplatek je prasárna jako některý bankovní poplatky. Mraky klientů? Jen mi možná neni jasný v jakym oboru ti přihraje mraky klientů, chápu že jeho nepřítomnost ti je může odradit. Ale prasárna to je to bez diskuzí.
Biges Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 (upraveno) Pánové, jak píše pavel_h, prodejce platí 3 % z ceny placeného platební kartou bance. Jako člověk platící v naprosté většině případů hotovostí (také proto abych nezdržoval lidi ve frontě) to vidím tak, že prostě hotovostňáci dopláceli na ty, platící kartou. Jak to chápu, nový poplatek prostě umožňuje přesunout náklad na platbu kartou na ty zákazníky, kteří takto platí místo na všechny. A to mi připadá správné. Prostě buď budete platit hotovostí, nebo si za pohodlné placení kartou zaplatíte. Co je na tom nejasného? Já bych také chtěl všechno zadarmo Edit: A jinak si myslím, že poplatek za placení kartou by měl být konstantní, asi jako za výběr z bankomatu, aby se tak vyplatilo platit za drahé věci, na které člověk netahá hotovost (televize) a naopak aby s kartou lidi neplatili třeba za bagetu a limonádu. Upraveno 23. února 2010 uživatelem Biges
kubson Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 mimoch. v oborech kde jsou marže v jednotkách procent se tyhle poplatky schovávají do ceny zboží dost blbě..
Návštěvník SukHoi Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Pánové, jak píše pavel_h, prodejce platí 3 % z ceny placeného platební kartou bance. Jako člověk platící v naprosté většině případů hotovostí to vidím tak, že prostě hotovostňáci dopláceli na ty, platící kartou. A ti se nyní halasně ozvali, že jim tento komfort zpoplatní. Prostě buď budete platit hotovostí, nebo si za pohodlné placení kartou zaplatíte. Co je na tom nejasného? Já bych také chtěl všechno zadarmo, je normální, že se nám za nějakou extra službu nechce platit. hele a co je zadarmo ? banka si účtuje i když si uprdneš na chodníku před vchodem - pokud neumí spravovat peníze a musí to páčit z vkladatelů tak ať jdou do **ele a je jedno jestli vkládá obchodník nebo občan - nejlepší by asi bylo zase rozdávat vejplaty v pytlíčku, ale to by zase velký bratr neměl přehled co mu kde utíká jo a taky mě pěkně sere, předkládání průkazu při vkládání x vybírání nad 1000 euro buzerace,buzerace,buzerace
pavel_h Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 hele a co je zadarmo ? banka si účtuje i když si uprdneš na chodníku před vchodem - pokud neumí spravovat peníze a musí to páčit z vkladatelů tak ať jdou do **ele a je jedno jestli vkládá obchodník nebo občan - nejlepší by asi bylo zase rozdávat vejplaty v pytlíčku, ale to by zase velký bratr neměl přehled co mu kde utíká jo a taky mě pěkně sere, předkládání průkazu při vkládání x vybírání nad 1000 euro buzerace,buzerace,buzerace Jako častý (v době krize už méně....) vkladatel hotovosti nad 100 000,- jsem nucen uvádět i původ hotovosti, po xtém udání tržba jsem uvedl na vkladní formulář i loupežné přepadení - kromě slečny za přepážkou jenž koukala jak z jara to nikomu nevadilo............
Biges Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 (upraveno) hele a co je zadarmo ? banka si účtuje i když si uprdneš na chodníku před vchodem - pokud neumí spravovat peníze a musí to páčit z vkladatelů tak ať jdou do **ele a je jedno jestli vkládá obchodník nebo občan - nejlepší by asi bylo zase rozdávat vejplaty v pytlíčku, ale to by zase velký bratr neměl přehled co mu kde utíká jo a taky mě pěkně sere, předkládání průkazu při vkládání x vybírání nad 1000 euro buzerace,buzerace,buzerace Snad nebude tak zle :-) Já mám mBank a narozdíl od mnoha skučilů si nepřipadám, že by mně odírali. Vlastně mám tam 4 účty, žádné poplatky za vedení, platební karta Visa Classic zdarma... jen člověk musí v zásadě všechno provádět elektronicky, je to taková ukázková internetová banka. Ale chápu, že když někdo potřebuje operovat s hotovostí, dělat vklady a velké výběry, není to pro něj to pravé. Heh, pamatuju doby, kdy Živnobanka měla vedení také zdarma, ale pak postupně přituhovalo, přituhovalo... a jak ji koupila UniCredit, tak jsem zdrhnul. Slečna v bance se mně zeptala, když jsem účet rušil, kam že to přecházím a jestli prý do mBank Jako častý (v době krize už méně....) vkladatel hotovosti nad 100 000,- jsem nucen uvádět i původ hotovosti, po xtém udání tržba jsem uvedl na vkladní formulář i loupežné přepadení - kromě slečny za přepážkou jenž koukala jak z jara to nikomu nevadilo............ Upraveno 23. února 2010 uživatelem Biges
pavel_h Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Off topic: Když koukám na příspěvek 25, 26, 27 a termíny registrací jejich autorů je zajímavé vidět jak rychle na chronomag "roste". V 2007-2008 = 1860ks. 2008-2009=3770ks.
bandicoot Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 narozdíl od mnoha skučilů To neni o skučení - to je o tom, že banky už nespoléhaj na zisk z úrokové marže, ale generujou ho z poplatků. Takže já osobně skučim, protože mě odklon od tradičního bankovního modelu se*e. Protože už to dávno neni poctivý (byť židovský) řemeslo. Nikdy jsem nebrečel, že jsem platil horentní úroky z hypošky, byla to moje volba. Ale platit bance za hotovostní vklad nebo příchozí platbu to je fakt na přeshubu. ...a tim končim na téma banky.
bandicoot Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Mraky klientů? Sorry, nějak jsem měl na očích jen kauflandy a podobný. Na malýho prodejce s našponovanýma maržema jsem nemyslel.
Dalik Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 S tím přenesením poplatku na zákazníka naprosto souhlasím. Shodou okolností můj zaměstnavatel provozuje mimojiné i malou benzinku, je pravdou, že benzinka žije a funguje hlavně ze smluvních (fakturových) odběratelů, ale je otevřená i pro běžnou veřejnost. Aby mohly být ceny na nejnižší úrovni v regionu, a aby palivo bylo slušné a kvalitní, marže byla 3-5%, a stávalo se, že pokud zaplatil zákazník kartou, bylo to šul-nul. Nakonec se platby kartou úplně zrušily a bere se jen hotovost. Kdyby banky nebyly tak svinsky nenažrané, klidně by terminál mohl být dál, ale takhle ne.
Traveller Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Jak to chápu, nový poplatek prostě umožňuje přesunout náklad na platbu kartou na ty zákazníky, kteří takto platí místo na všechny. A to mi připadá správné. To by bylo v pořádku, kdyby zboží zároveň o 3% zlevnilo. Jenže tak ceny zůstanou stejné a uživatelé karet navíc zaplatí ta proceta, která vybírá banka. Sympatičtější by byla sleva 3% při platbou v hotovosti.
bandicoot Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 (upraveno) Traveller to vidí správně, zapomíná ale, že žije v ČR. Už ten termín poplatek, je zavádějící, když to nebude fix ale % z objemu. No a tenhle "poplatek", může teoreticky způsobit slušnou inflaci bankovních poplatků za hotovostní operace jako jsou výběry na přepážce a v bankomatu. Kdybych byl bankéř, tak bych na tenhle hrozící poplatek reagoval nějakým pěkným produktíkem nebo dokonce balíčkem, který by lidem tu hotovost přiblížil. Samozřejmě za poplatek nebo procentíčko Upraveno 23. února 2010 uživatelem bandicoot
pavel_h Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 To by bylo v pořádku, kdyby zboží zároveň o 3% zlevnilo. Jenže tak ceny zůstanou stejné a uživatelé karet navíc zaplatí ta proceta, která vybírá banka. Sympatičtější by byla sleva 3% při platbou v hotovosti. Vejce a slepice.......... Ty jsi u své banky zažádal (dostal automaticky) kartu pro tvoje pohodlí a bezpečí - nemusíš nosit hotovost atd. Proč by za tvůj benefit měl platit obchodník?
Tomasek Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 To by bylo v pořádku, kdyby zboží zároveň o 3% zlevnilo. Jenže tak ceny zůstanou stejné a uživatelé karet navíc zaplatí ta proceta, která vybírá banka. Sympatičtější by byla sleva 3% při platbou v hotovosti. Tohle úplně nechápu. Vždyť nula je pořád nula. Ano, uživatelé karet navíc zaplatí ta proceta, která vybírá banka - a obchodník je na tom stejně - ani v plusu ani v mínusu. A to je správně.
bandicoot Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Vždyť nula je pořád nula. ne-e, obchodník skásne ty 3%, který měl v ceně... ony nepochybně v ceně zůstanou - tzn. 3% poprvé a pak zákazník k tý ceně dostane "poplatek za platbu kartou" a zatáhne další 3%
KFL Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 (upraveno) Ten článek už na novinkách neexistuje . No, aspoň se nenase*u. K tomu mám jen tolik - za kartu platím bance peníze. Za pohyb na účtu platím peníze. Platby kartou mám zdarma, ale dokázal bych snést třeba 10-20 korun za transakci, ať nežeru. Obchodníkům nezávidim, ta marže banky je svinstvo, ale jak říkal Traveller - sleva ve výši marže by byla OK. Upraveno 23. února 2010 uživatelem KFL
Tomasek Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 ne-e, obchodník skásne ty 3%, který měl v ceně... ony nepochybně v ceně zůstanou - tzn. 3% poprvé a pak zákazník k tý ceně dostane "poplatek za platbu kartou" a zatáhne další 3% Tak jo, obchodník si samozřejmě může dělat s cenou co chce, otázka je, jestli to potom prodá... Ale tady se nadává na banky a jejich poplatky a přitom možnost účtovat si poplatek za platbu kartou (a jeho výše) je výlučně věcí obchodníka. A navíc - ta procenta, která obchodník zaplatí, nejsou rozhodně pouze zisk banky (a jaké vlastně banky - obchodníka; zákazníka?) - ten poplatek se dělí mezi banku, jež kartu vydala, karetní společnost, subjekt provádějící acquiring (akceptaci, pokud vydavatelská banka nemá vlastní) a banku/pronajímatele terminálu. Z toho důvodu si také banky, pokud vím, za použití karty v obchodní síti žádný poplatek neúčtují.
pavel_h Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 ne-e, obchodník skásne ty 3%, který měl v ceně... ony nepochybně v ceně zůstanou - tzn. 3% poprvé a pak zákazník k tý ceně dostane "poplatek za platbu kartou" a zatáhne další 3% Sám za sebe jako obchodník ti můžu říct že do ceny 3% za platbu kartou nepřidávám. Mám doporučené prodejní ceny, nákupní ceny a definované marže na jednotlivé části sortimentu. Pokud dodavatel do té mé "schválené" marže ty procenta započítal klobouk dolů protože to udělal již v dobách kdy se na platbu kartou chodil dívat celej krám. Ale očividně v mém maloobrátkovém zboží funguje a musí fungovat jiný způsob nastavování koncových cen.
Traveller Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Vejce a slepice.......... Ty jsi u své banky zažádal (dostal automaticky) kartu pro tvoje pohodlí a bezpečí - nemusíš nosit hotovost atd. Proč by za tvůj benefit měl platit obchodník? To já nikde netvrdím. Obchodník už ale nyní počítá s náklady na kartové operace a ty promítá do ceny zboží. Já jen tvrdím, že IKDYBY se tyto náklady přenášely přímo na zákazníka, tak si je bude i nadále obchodník účtovat = nezlevní. Takže je v konečném důsledku zaplatí každý zákazník a ten, co používá kartu, tak ten je zaplatí 2x. Proto jsem spíše pro slevu při platbě hotovostí - v US je to na mnoha místech úplně normální věc. Bandimu se omlouvám za svoji neschopnost uvědomit si, v které zemi se momentálně nacházím
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se