Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já si nechal před měsícem vytunit kancelářský iMac late 2011 na single 480GB SSD od OWC.

I s cestou a prací (s otočkou v Chronoshopu de-facto na počkání) to vyšlo levněji, než kdybych si kdysi k novému namísto standardního 1TB HDD přiobjednal pomalou 240ku, o výměně starého za nový (a ne lepší) nemluvě... To ticho a rychlost za to opravdu stojí, záruka je 5 let - takže plotnové hrkáče odteď akceptuju už jenom v NASu a jeho měsíčních zálohách!

Odesláno

Papírově je Mercury 6G IMHO normální 550/520 MB/s SSD se SandForce chipsetem, subjektivně znatelný rozdíl oproti stejně velkému intelu 520 co mám doma v PC nepozoruju, s propustností problémy nejsou a vyšší rychlosti na eSATA3 beztak nehrozí.

Pro iMac je zásadní, že v tom má OWC modifikovaný firmware a zapojení pinů, takže to vrací i extra informaci o teplotě (což je jedna z nepříjemných "vychytávek" verze 2011+, ve velké míře omezující už tak zkriplované možnosti upgrade), projde HW testem a není potřeba to šidit hackováním otáček ventilátorů. 

Asi by se to zvládlo i doma - ale nechtělo se mi prcat přísavkama se sklem a miliónem šroubků kolem displeje, takže jsem to šoupnul na Letnou k NSPARKLE a jejich práci si přihodil k jiné zakázce  :whistling:

Odesláno

Já si nechal před měsícem vytunit kancelářský iMac late 2011 na single 480GB SSD od OWC.

I s cestou a prací (s otočkou v Chronoshopu de-facto na počkání) to vyšlo levněji, než kdybych si kdysi k novému namísto standardního 1TB HDD přiobjednal pomalou 240ku, o výměně starého za nový (a ne lepší) nemluvě... To ticho a rychlost za to opravdu stojí, záruka je 5 let - takže plotnové hrkáče odteď akceptuju už jenom v NASu a jeho měsíčních zálohách!

Diky za podnet, mam iMac Summer 2010 Intel Core i3, 2x2Gb (dva sloty volny) 500Gb oldskool disk a nejak posledni dobou vidam duhovy kolecko casteji nez drive... Myslite, ze ma cenu nechat do toho vrazit dalsich 2x2Gb RAM a SSD disk (aby to nebyl zbytecnej overkill vuci procesoru), coz je i s praci bratru 15.000, nebo si udelat jen cistou instalaci (dosud jsem vzdy jen upgradoval na novejsi OSX) a pripadne tam k tomu doma vrazit ty dve novy RAMky? Zadny video ani 3D projekce na tom nedelam, ale itunes, mail, safari, office a spol. na tom jedou prakticky kazdej den od rana do vecera... Diky za nazory!

Odesláno

2bassman: RAMkama začni - je to pár stovek (nikdo Tě naštěstí nenutí kupovat od Apple - a upgrade zvládneš i doma během 3 minut) které se ti neztratí a na 4GB Maveriks běží jen tak-tak bez swapování. Ohledně SSD, ve Tvém kousku by (s proklemovaným teplotním čidlem HDD) tuším mělo frčet libovolné SSD, záleží jenom na tobě jestli si na tu pitvu macka troufneš doma. 

Cenový overkill to při výprodejních RAMkách (400?) a 480GB SSD (6000?) nebude, tuplem když si porovnáš výkupní ceny toho co máš (12-15 tisíc?) a to co bys dnes za zdevalvované kačky (30 litrů) od Apple dostal "v základu" : Stejný displej, slabší notebookové komponenty (1,4-2,7GHz Dual Core i5, 8 GB RAM), stejný prehistorický 500GB HDD a jenom integrovaná Intel HD Graphics 5000, bez vypalovačky (ne že bych ji za poslední rok použil - ale aspoň není potřeba externí)... 

Jó, kde jsou ty časy kdy rok staré PC bylo "zastaralé a pomalé"... Od dob co AMD po uvedení i7 vzdalo boj o rychlost procesorů a nVidia s ATI si zvykly na selanku se sdílením patentů, výpočetní výkon "nových PC" už nějakých 5 let jednoduše neroste. Lovení nových dušiček "aspoň na nové notebooky" taky narazilo své meze, jelikož už 10 let jde o tytéž plečky - a hafo lidí po "zhnusení z dlaždic" najednou zjistilo, že mnohem líp dnes zkousnou jabko, kde se na placené upgrady zas tak moc netlačí...

Odesláno

Radku, diky za radu - zacnu u te ramky, po te koukam uz delsi dobu. Akorat premyslim, kde ji vzit... V Apple store cz je dlouhodobe nedostupna, neco malo maji v predrazene alze nebo radsi u nsparkle, pripadne nekde zvenci? Apple komponenty jsem na rozdil od hodinkoveho prislusenstvi nikdy venku nekupoval ;)

Jinak s Tvoji analyzou naprosto souhlasim - za stejnych 30k nabizeji dnes vlastne identicky imac jako pred ctyrmi lety, oholeny o mechaniku, kterou precejen obcas pouzivam na grabovani hudby nebo filmu do ipadu...

Odesláno

Paměti máš i podle instrukcí Apple normální 204-pinové SODIMM 1333 DDR3 - a pokud by ti stačil upgrade ze 4 na 8GB, využij toho že lidi se origo přebytků za pár šlupek zbavují, třeba jako tenhle.

Uvalit za totéž 4-10x víc by sice bylo furiantství hodné zdejších "nových rusů" - ale i kdyby na tom byly loga Rolex a iWC, tak zadeklované uvnitř sčotu by to "na funkci živočicháře" opravdu žádný vliv mít nemělo  :whistling:

Já to po objednání svého iMaca řešil stejně (tehdy býval za paměti v ceně 4 stovek oficiální příplatek "lidových" 5 litrů) a paměti jsem tam měl nacvakané už před prvním zapnutím. Placený upgrade u firem typu N-Sparkle má význam jen u větších úprav, kde by sis amatérskou pitvou v nevhodných podmínkách mohl koledovat i o patálie typu vylomených konektorů, zapadených šroubků, zapomenutých propojek, nebo prachu, škrábanců a prasklin na displeji a krycím skle (což samozřejmě neznamená, že by to "samodomo" nešlo). 

Odesláno

Ahoj, potřeboval bych pomoct s nastavením pošty v Iphonu 4. Mám iOS 7.1.2. Vše jsem nastavil podle různých návodů na internetu a nic nefunguje. Potřeboval bych nastavit na mobilu svůj účet na mail.atlas. Dříve všechno fungovalo. To, co jsem smazal v telefonu se mi ve schránce smazalo a opačně. Teď nefunguje nic. V mobilu jsem viděl uspořádání složek. Teď tam vidím jenom příchozí. Dokážete někdo pomoci?

Odesláno

Na internetu jsou návodů tuny - ale jestli vidíš jenom schránku příchozí, znamená to žes buď při nastavování místo protokolu IMAP(S) zvolil prehistorický POP - a nebo že slavný atlas.cz zase "provádí údržbu" a něco při tom zase podělali... 

Kulixovo (ještě vloni bych řekl že dobře míněné) doporučení s gmailem radši ignoruj, protože pochybné javascriptové experimentování a kriplifikace služeb Google (např. střídavě nefunkční ActiveSync a DAV, web UI laděné sotva na Chrome atd.) začíná poslední dobou přesahovat všechny únosné meze. To už rovnou můžeš přejít na iCoud... 

Odesláno

Já mám teda všechny maily přesměrované na gmail servery a nemám problém.

Já jsem i všechny české zrušil a mám rovnou jen Gmaily a totálně bez problémů. Na rozdíl od chudáků kamarádů na seznamu, nebo emailu.cz, spíš jim to nefunguje, než jo.

Odesláno

...pokud by ti stačil upgrade ze 4 na 8GB, využij toho že lidi se origo přebytků za pár šlupek zbavují...

Pánové, velké díky @Radek124, který mi to doporučil, a především pak @psycho.path, který se mi sám nabídl, že má nepoužívané 2x2Gb identického typu, které se mnou vyměnil za Caffe Americano a příjemný pokec ve Starbucksu, za což mu patří velké díky. Montáž mě stála trochu nervů, anžto se tam paměti musí narvat docela velkou silou, čehož jsem se ponejprv bál. Když mi to nahlásilo čtyřikrát Status: OK, tak se mi docela ulevilo. Výsledek je super, mac je o poznání pružnější, když si pozapínám všechno možné, co tady používám, tak jsem někde na 5-6 Gb max, takže to mám i s rezervou... Ještě jednou DÍKY!

Ještě jedna otázka do pléna: je potřeba v OSX udělat jednou za čas erase&reinstall (jak je dobrým zvykem na widlích), nebo se to udržuje průběžně a při upgradech na novější OSX víceméně samo?  Pouštíte někdy Disk Utility (verify/repair), jak se někdy doporučuje? 

Odesláno

...na rozdíl od chudáků kamarádů na seznamu, nebo emailu.cz, spíš jim to nefunguje, než jo.

Používám IMAP (nejen) na Seznamu (iMac, iPad, iPhone) cca dva roky bez jediného problému. Obecně je dobré diverzifikovat (platí pro většinu lidských činností :) ), mít všechno u Googlu či kterékoliv jiné firmy bych se trochu bál...

Odesláno

Borci...když na ipadu vlezu do mailu, složka nepřečtené, tak u gmail účtu mi docela trvá, než se pošta načte. U ostatních schránek tento problém nemám - firemní, seznam, centrum. Dělá vám to také?

Odesláno

hej, tiez tak isto. zatvorim aplikaciu email, otvorim a email sa nacita hned ;)

inak, od iOS 7.1.2. pominul problem s nabijanim. kolkokrat som musel vlozit a vytiahnut konektor do iPhonu aby vobec zacal nabijat

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...