Ondras_CZ Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Ja mam mesic... jestli chces neco top technologie, bez do toho - neskutecnej fotak (rezim potret jako zrcadlovka), sviznej, baterka tak den a pul, kdyz ses vetsinu dne na netu, tak vecer dobit musis, dalsi jsou gesta, kterymi telefon ovladas - to je hodne navykovy a musim rict, ze jsem drzel nedavno osmicku v ruce a uz bych telefon s tlacitkem dole nechtel, hrozne rychle si zvyknes na cely displej + Xko ma rozumnou velikost a vejde se v pohode i do kapsy... minus vidim ve vystouplym fotaku, takze mam na nem silikonovej pruhlednej obal, takze je cocka krasne zarovnana a obal vlastne skoro zadnou dalsi tloustku telefonu nepridava...
monika1910 Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Áno aj nie - záleží aký si užívateľ , je rýchlejší , má lepší foťák aj displej a je lepšie spracovaný, ale to je aj 8 ka okrem spracovania a dizajnu- ostatne parametre sú skôr drobnnosti ako zásadné rozdielyTak ja nemám žiadny problém s rýchlosťou ani pri mojom aktuálnom 6s+, ale lepší foťák by určite potešil... U spotřební elektroniky se VŽDYCKY vyplatí počkat, jedno jestli na novější modely a nebo doprodejní slevu stávajících.Je jen otázka jak dlouhou máš výdrž (což není zrovna silná stránka většiny tikajících pacošů ...36 - 72 hodin?) Radku, moja výdrž je dobre trénovaná a rozhodne zvládnem viac ako len 36, či 72 hodín Ja mam mesic... jestli chces neco top technologie, bez do toho - neskutecnej fotak (rezim potret jako zrcadlovka), sviznej, baterka tak den a pul, kdyz ses vetsinu dne na netu, tak vecer dobit musis, dalsi jsou gesta, kterymi telefon ovladas - to je hodne navykovy a musim rict, ze jsem drzel nedavno osmicku v ruce a uz bych telefon s tlacitkem dole nechtel, hrozne rychle si zvyknes na cely displej + Xko ma rozumnou velikost a vejde se v pohode i do kapsy... minus vidim ve vystouplym fotaku, takze mam na nem silikonovej pruhlednej obal, takze je cocka krasne zarovnana a obal vlastne skoro zadnou dalsi tloustku telefonu nepridava...Ďakujem za pekné zhrnutie skúseností z používania... Vyčnievajúci foťák na zadnej strane by mi prekážal asi najmenej, lebo určite by som telefón hodila do nejakého obalu, skôr sa obávam jeho krehkosti... predsa len celá zadná i predná časť je zo skla, čo by do istej miery možno mohla riešiť fólia a už spomínaný obal. Štve ma ale ten výrez na displeji, no na druhej strane ma láka fotoaparát a ovládanie gestami a možno trochu rozumnejšia veľkosť oproti plusku, aj keď ani tá mi nejako extra nevadí, nakoľko telefón nosím v kabelke, alebo ho mám vyložený na stole.
pepanR Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Jak zjistím reálný stav(kondici) baterie u apple produktů (zajímá mě hlavně iPhone a iPad).... myslím tím celkový stav baterie, né aktuální, který výčtu nahoře vpravo :-)))Vím, že např.u MacBooků se dá zobrazit počet cyklů nabíjeníJá používám na zjištění stavu baterie iOS zařízeních aplikaci coconutBattery pro Mac ( http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/#idDownload )
Radek124 Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 (upraveno) 2moco: Po ostudě s preventivním škrcením výkonu při slábnoucí baterce Apple před vánoci svatosvatě slíbil, že přímo do iOS dá nějakou formu "uživatelsky dostupného" přehledu o stavu baterie a počtu cyklů (interně je stejný jako v OSX, kde se dá číst i přes konzolu) - takže stačí počkat na příští update. Pokud nevydržíš, existují prográmky typu BatteryDoctor, které se stav baterky pokoušejí odhadnout podle odezvy na zátěž - ale je otázka jestli zrovna tím slábnoucí baterce pomůžeš. Ani jedno bohužel neřeší průšvih na který se i podle servisáků často zapomíná, a to jsou odcházející regulační obvody v napájecím flexu. Pak může dobíjení trvat věčnost, nebo je vybíjení dokonce rychlejší než nabíjení, zoufalci kvůli tomu vyhazují baterky dřív než by bylo nutné a přitom jim to v ničem nepomůže... 2monika1910: Ten výřez i prostor pro gesta na dolní straně jsou in natura bohužel dost kontraproduktivní, vzhledem k tomu že aktuální iOS se kvůli nim softwarově dost brání efektivnímu používání v režimu "na šířku" - které by u displeje s poměrem stran větším než 2:1 jeden čekal kdykoliv to bude možné. Mě spíš přišlo že v ruce držím "nepluskovou" 6/7/8, žádný "uživatelský bonus" jsem u toho nudlózního displeje zatím nenašel. Ale každému co jeho jest, volat se z toho dá. Spíš je mi smutno při vzpomínce na jistého velezváženého kunčafta, co tu před pár týdny poměrně nevybíravě nadával všem kdo nepochopili jeho oběť pro blaho civilizace, tím že (asi) přeplatil ranec v předprodeji. Naštěstí dnes už s tím krámem (chrleným v milionových sériích) na ulici machruje kdejaká černá huba, takže není důvod prát se o něj jako o "symbol moci"... Upraveno 7. ledna 2018 uživatelem Radek124
monika1910 Odesláno 8. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2018 2monika1910: Ten výřez i prostor pro gesta na dolní straně jsou in natura bohužel dost kontraproduktivní, vzhledem k tomu že aktuální iOS se kvůli nim softwarově dost brání efektivnímu používání v režimu "na šířku" - které by u displeje s poměrem stran větším než 2:1 jeden čekal kdykoliv to bude možné. Mě spíš přišlo že v ruce držím "nepluskovou" 6/7/8, žádný "uživatelský bonus" jsem u toho nudlózního displeje zatím nenašel. Ale každému co jeho jest, volat se z toho dá. Spíš je mi smutno při vzpomínce na jistého velezváženého kunčafta, co tu před pár týdny poměrně nevybíravě nadával všem kdo nepochopili jeho oběť pro blaho civilizace, tím že (asi) přeplatil ranec v předprodeji. Naštěstí dnes už s tím krámem (chrleným v milionových sériích) na ulici machruje kdejaká černá huba, takže není důvod prát se o něj jako o "symbol moci"... Radku, ďakujem!!! Myslím, že si mi práve ušetril dosť peňazí...
hreba Odesláno 10. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2018 Kdysi sem tu koupil 5S a nějak se začal kazit. Potřeboval vyměnit nabíjecí dock, pro sichr jsem vyměnil i baterku. Leč padá do resetu, občas do bootloopu. Vyvolat to jde ťuknutím na zadní stranu telefonu. Spis doprostřed. Nemusí být moc. Tušíte něco než to odnesu do servisu? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Radek124 Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 2hreba: Ahoj, není to náhodou "plaváček" a nebo "repas" (skládanka z vraků)? Tyhle věci pak bohužel dost trpí na polámané konektory a flexy kolem horní strany desky (foťáky, displej, dotykáč, repro, atd) po ne zcela povedených servisech. Napájecí flex+konektor můžou časem odejít i intenzivním používáním, je otázka jestli k tomu ostatnímu nepřispěl až servis za který zaplatils (kde by Tě určitě s chutí zpražili za to že už se v tom někdo hrabal = oprava bez záruky). Výměnu baterek a dílů v iPhonech dnes "na počkání" provozuje kdejaký bazar a měnič baterek v hodinkách, hřešící na to že složený telefon vypadá dobře bez ohledu na rasovinu co se vevnitř páchala - takže s reklamací bych začal u nich, ale iluze o výsledku si nedělám...
hreba Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 (upraveno) Plaváček podle všeho ne, rok starý refurbished ano. Oni se na ty jabka dost specializujou, zanesu to tam a uvidíme. Je s nima celkem domluva, dokonce mi nabídli, že mi vrátí prachy za baterku pokud výměna docku moje problémy nevyřeší, tu starou si zatím nechali. Blby je ze se mi to blbě testuje a zjišťuje, kupoval jsem telefon pro dceru, které ho dávám jenom když vím, že ho bude ten den potřebovat ve škole, abychom se ji dovolali nebo když je na delší dobu u babičky. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Upraveno 11. ledna 2018 uživatelem hreba
jrov Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 Na letemsvetemapplem.eu probehla informace ze apple zpetne podepisuje ios 10 az 6 dle zarizeni takze defakto jde cokoli od iphone 5 hodit do prvni verze iso pro dany typ
Sacíbagr Odesláno 11. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2018 Na letemsvetemapplem.eu probehla informace ze apple zpetne podepisuje ios 10 az 6 dle zarizeni takze defakto jde cokoli od iphone 5 hodit do prvni verze iso pro dany typ ...mi se downgrade na 10.3 u iphonu nepovedl.
Radek124 Odesláno 12. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2018 jrov, kdybys neměl notorický problém s délkou bufferu, dočetl by ses že se to týkalo jen jednoho konkrétního modelu šestky - a že ta "zpráva" je asi 2 měsíce stará
hreba Odesláno 12. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2018 Délka bufferu Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Radek124 Odesláno 12. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2018 Petře, co ten mobil pro dceru, podařilo se jim s tím něco? Já "factory refurbished" repas nakoupil jen jednou, shodou okolností taky pro děcka - a byly to nejrozesranější (Kamil promine) jabka co se mi kdy dostaly do ruky, odešlo u nich kde co (počínaje mikrospínači, napájením, baterkou atd - samozřejmě poté co na obou talenti rozbili displej, takže reklamace bez šance), takže servisy postupně vyšly dráž než pořizovacka. To už fakt radši od novoty - a nebo "zánovní od slušného chronomagora"...
hreba Odesláno 12. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2018 Dyť to byl taky od chronomagora. On ho kupoval jako refurb, bohužel byl na firmu, takže po zaruce. Zatím jsem tam nebyl takže nevím. Snad v pondělí se tam stihnu stavit. Nechám to zkontrolovat a pak uvidím podle ceny. Buď to dokončíme nebo si nechám vrátit prachy za baterku a nechám to tam. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
jrov Odesláno 12. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2018 (upraveno) jrov, kdybys neměl notorický problém s délkou bufferu, dočetl by ses že se to týkalo jen jednoho konkrétního modelu šestky - a že ta "zpráva" je asi 2 měsíce stará :-) měl jsem se podívat na zdroj té zprávy, OK shame on me tak to fakt 10.1. až 11.1. šlo viz třeba https://9to5mac.com/2018/01/10/users-able-downgrade-from-ios-11/ jinak zůstal iPhone 4S na 6.3.1 Upraveno 12. ledna 2018 uživatelem jrov
Radek124 Odesláno 13. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2018 OK, omlouvám se jrov - ta zpráva skutečně vyzněla jako podezřelé "Déj? vu" podzimního stavu, kdy byly pro 6+ z jakéhosi nezveřejněného důvodu Applem taky na pár dní autorizované i poslední iOS 10. Asi v tom ovocnáři mají pěkný hokej, když tímhle vlastně zpochybňují kokešovo základní dogma (a ne že by mě to jako konzervativního zákazníka mrzelo, mohli by to dělat častěji), že každá jablečná ovce nemůže žít bez fíčur nejnovějšího iOS (jakkoliv jsou pochybné, viz nevyžádané škrcení výkonu dle odhadovaného stavu, odstranění 32-bitových API, notorické designové chyby atd.) - a i že kdyby chtěli, tak pro jejich blaho jim v tom korporace jednou pro vždy zabrání... PS: Na 4S se IMHO skutečně nevyplatí provozovat cokoliv novějšího než původní iOS 5 a nebo 6 - akorát pak jeden musí oželet iCloud/iDrive a FaceTime.
moco Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Poraďte jak nejjednodušeji připojit externí hdd k iPad/iPhone? Adaptér a aplikace? Četl jsem i něco o Wi-Fi hdd a předražené flashce iBridge (do které určitě nepůjdu)
Maxel Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Možná nejdřív dotaz - k čemu to spojení iPadu a HDD má sloužit?
moco Odesláno 14. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2018 Možná nejdřív dotaz - k čemu to spojení iPadu a HDD má sloužit?Hlavně na sledování filmů, popř.jejich stahování do zařízení
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se