Josef01 Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Windows 7 x64 jsou nejbezpečnější OS, dle všech měřítek. Typická spamová informace - dle všech měřítek, bez uvedení jakých norem apod., Obecně je totiž známé, že se nesmí Windows používat všude tam, kde je vyžadována vysoká bezpečnost (vybraná vojenská zařízení, speciální výzkumné ústavy, jaderné elektrárny apod.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 To bylo v roce 2008, a v roce 2009 byl zase OS X první, co "padnul" během sekund: http://blogs.zdnet.com/security/?p=2917 Těžko najít mizernější OS. OS X má prostě bezpečnost typu "security by obscurity", ale ne tu skutečnou. Na Windows (2008 Server) běží 30% světového internetu, na OS X Server neběží nikdo. Windows také mnohem méně padají (tedy vůbec), zatímco zatuhnutí Safari s pluginem či Finderu je běžná věc. Nicméně ona "security by obscurity" skutečně může být ochrana pro lidi hloupé v IT. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 RH: Do ted jsi na toto forum prispival relativne nekonfliktnim a normalnim zpusobem. Az jsem se divil. Ted jsi ovsem napsal takovou kravinu, ze to az zavani ironii. A to momentalne funguju na W7 x64. Zvlastni komunikace. V prvnim odstavci urazis nekoho o kom vis kulove a pak napises spamovou informaci, ktera uz z principu nemuze byt pravdiva, protoze je priliz zobecnujici. Zvlastni, o hodinkach se dokazes bavit v mezich obecne slusnosti, dokonce casto s vtipem, ale jak se nekdo otre o MS, tak se chovas jako mameluk. Takhle debatuji na siti sestnactileti "nerds" s uhrovatou tvari. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Na tom, že někdo je "hloupý v IT", přestože "běžně nejí červené muchomůrky" není nic špatného. Rozhodně to neznamená, že je hloupý na vše ostatní. A jak jsem psal, pro tyto lidi může "security by obscurity" opravdu fungovat, takže omezení OS X mohou být pro ně řešením. Nakonec pokud někdo OS X nezná, tak nejlepší je stáhnout si VMware Player ( http://www.vmware.com/products/player/ ) a torrent OS X 10.6.2 pro VMWare ( http://thepiratebay.org/torrent/5310760/Fu...e_image_(intel) ). Pod Windows si pak člověk virtualizovaně spustí OS X a může si osobně odzkoušet, že koncept tohoto systému je poněkud zastaralý, nainstalovat si své oblíbené aplikace (tedy těch 20%, co existuje) a pak v poklidu zase používat Windows. Budu je mít mnohem raději, poté co pozná OS X. Když si někdo koupí Apple HW za 50-80t, většinou to nechce hned zahodit a tak se s tím trápí třeba rok či dva. Osobně jsem začal milovat Windows poté, co jsem si koupil PowerBook G4 za 100.000 Kč (a poté za 20t Kč prodal) UVedený torrent sice bude zřejmě nelegální stáhnout, ale na druhou stranu Apple vzniká škoda přesně 0,- Kč, protože tento systém pro PC neprodává. Je už na svědomí každého, zda chce otestováním způsobit "škodu" 0,- Kč. Upraveno 20. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redakce.chronomag Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) V práci si řešení IT problémů užiju každých den 10 hodin (Business Intelligence - vývoj, trochu architektura, a občas i trošku bezpečnost). Takže žádná lama, co otvírá neznámý exe soubory, nejsem :-) Zase ale neumím bastlit programy:-) Když přijdu domů, tak chci něco jednoduchého na zábavu co mi hlavně v principu moc nedovolí se v tom vrtat. Zkusím pak napsat nějaké to srovnání WIN vs MAC OS P.S. Aby to nevyznělo špatně - posledních cca 6 let používám WIN XP a to jak doma, tak i v práci a padají mi výjmečně. Nepřítel MS nejsem, naopak v práci hájím jejich BI produkty P.S.2 IT odborník se pozná podle toho, že jeho argumenty jsou opřeny o měřitelná a porovnatelná fakta. Tvrzení nepodložená fakty používají v IT branži spíš obchodníci :-) Upraveno 20. března 2010 uživatelem redakce.chronomag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 20. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Na tom, že někdo je "hloupý v IT", přestože "běžně nejí červené muchomůrky" není nic špatného. Rozhodně to neznamená, že je hloupý na vše ostatní. A jak jsem psal, pro tyto lidi může "security by obscurity" opravdu fungovat, takže omezení OS X mohou být pro ně řešením. Nakonec pokud někdo OS X nezná, tak nejlepší je stáhnout si VMware Player ( http://www.vmware.com/products/player/ ) a torrent OS X 10.6.2 pro VMWare ( http://thepiratebay.org/torrent/5310760/Fu...e_image_(intel) ). Pod Windows si pak člověk virtualizovaně spustí OS X a může si osobně odzkoušet, že koncept tohoto systému je poněkud zastaralý, nainstalovat si své oblíbené aplikace (tedy těch 20%, co existuje) a pak v poklidu zase používat Windows. Budu je mít mnohem raději, poté co pozná OS X. Když si někdo koupí Apple HW za 50-80t, většinou to nechce hned zahodit a tak se s tím trápí třeba rok či dva. Osobně jsem začal milovat Windows poté, co jsem si koupil PowerBook G4 za 100.000 Kč (a poté za 20t Kč prodal) UVedený torrent sice bude zřejmě nelegální stáhnout, ale na druhou stranu Apple vzniká škoda přesně 0,- Kč, protože tento systém pro PC neprodává. Je už na svědomí každého, zda chce otestováním způsobit "škodu" 0,- Kč. Pane Huláne, tohle vlákno jsem založil pro fans Applu a nejste zde vítán. Vaše lži jděte blít někam jinam. Můžete k nim přidat i historky o délce Vašeho penisu, o vašich příhodách s Viagrou, o Vašich zážitcích při 200km/h a rozhodně bych nevynechal něco o Vašem podnikání. Porozuměl jste mi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 zatímco zatuhnutí Safari s pluginem či Finderu je běžná věc. To je zvlastni, mam 3 pocitac s Mac OS X za skoro 5 let, menil jsem je vzdy protoze se mi proste chtelo koupit si lepsi, ne protoze po 2 letech je HW na nove Windows uz za zenitem vykonnosti, i na nekolik let starem pocitaci bez problemu bezi Snow Leopard a tebou popisovane "bezne" potize nemam. Kde je chyba? :-)) P.S. ze safari ted pisu a finder pouzivam denne, tak nepouzivanim techto aplikaci to asi nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Pod Windows si pak člověk virtualizovaně spustí OS X a může si osobně odzkoušet, že koncept tohoto systému je poněkud zastaralý, nainstalovat si své oblíbené aplikace (tedy těch 20%, co existuje) a pak v poklidu zase používat Windows. Budu je mít mnohem raději, poté co pozná OS X. Když si někdo koupí Apple HW za 50-80t, většinou to nechce hned zahodit a tak se s tím trápí třeba rok či dva. Osobně jsem začal milovat Windows poté, co jsem si koupil PowerBook G4 za 100.000 Kč (a poté za 20t Kč prodal) UVedený torrent sice bude zřejmě nelegální stáhnout, ale na druhou stranu Apple vzniká škoda přesně 0,- Kč, protože tento systém pro PC neprodává. Je už na svědomí každého, zda chce otestováním způsobit "škodu" 0,- Kč. 1. Na zaklade ceho lze usoudit ze kocept Mac OS X je zastaraly? Protoze neni nutne jej restartovat nebo protoze je jednoduche odinstalovat aplikaci, ktera v systemu nezanecha stopy. Nebo snad protoze uz veci jako Dock, aktivni rohy, Dashboard a nebo synchronizacni SW pro vetsinu telefonu uz leta ma? Nebo protoze je skupina uzivatelu, kterym vyhovuje? 2. Apple HW nestoji 50 a vic tisic CZK, Macmini stoji s DPH v CR cca 15.000 a Macbook 25.000. To je zasadne mene nez 50.000 CZK, na tom se snad muzeme shodnout. 3. To ze Apple neprodava instalaci Mac OS X pro Windows neznamena ze system neni v prodeji a uz vubec ne ze jeho kradez je v poradku. Pokud mas takove svetonazory jiste je muzes uplatnit na nekterem foru o fake hodinkach, pro me to je kradez a stejne se na to divaji zakony platne v CR. Je to jako by jsi rikal ze fake hodinek Eterna neni tak uplne fake protoze se tady neprodavaji. Jiste musis uznat ze fake je fake nehlede na okolnosti. Upraveno 20. března 2010 uživatelem OldaA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Ze vas to bavi. Me ke stesti staci browser na libovolne platforme, v kterych stejne nevidim nejake valne rozdily. V praci navic jeste ssh a vim a o nicem dalsim uzitecnym ani nevim ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) - je to offtopic, tak v tom nebudu pokračovat -- Upraveno 20. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrochtal Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Pane Huláne, tohle vlákno jsem založil pro fans Applu a nejste zde vítán. Vaše lži jděte blít někam jinam. Můžete k nim přidat i historky o délce Vašeho penisu, o vašich příhodách s Viagrou, o Vašich zážitcích při 200km/h a rozhodně bych nevynechal něco o Vašem podnikání. Porozuměl jste mi? muzes pls promazat spam na posledni strance? absolutne zbytecna konverzace, ktera de facto dubluje jiz jiny web, jine weby, jinou diskusi a jine diskuse. Dekuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 muzes pls promazat spam na posledni strance? absolutne zbytecna konverzace, ktera de facto dubluje jiz jiny web, jine weby, jinou diskusi a jine diskuse. Dekuji No, obávám se, že tyhle konverzace tady skutečně něco dublují. Navíc decebal tady samozřejmě nic promazávat nemůže - jestli ta prosba o promazání byla na něj.. O tom, kdo do tohoto vlákna zavítá, rovněž nerozhoduje, z podstaty veřejného fóra, jeho zakladatel - ten ho může maximálně zamknout. Jestli se tedy i nadále bude stávat, že zakladatel vlákna bude snášet tíhu odlišných názorů tak, jak je snáší doteď, viz např. příspěvek o blití, tak toto vlákno pošlu na chronopravdu boží. Proč? Protože "Apple fans" se jistě mohou scházet i jinde, někde, kde si sami rozhodují, koho mezi sebe pustí, a koho ne. Tady bychom se akorát hádali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Tohle už mi nedá - příspěvky pana Hulána jsou dávno za hranicí slušnosti (a to nejen v tomto vlákně). Jestli si tady dělá reklamu, tak mi to přijde nevhodné a opravdu se divím, že ho moderátoři stále obhajují. On vám nějak přispívá?? Na fóru o hodinkách bych očekával diskusi slušných lidí se společným zájmem (podobně jako na mnohých zahraničních), a pokud se vám nezdá, že by si zde mohli lidé, kteří rádi Apple produkty, vyměnit pár názorů, tak zrušte celou kategorii "Ostatní" - a je to. Asi není dovoleno kritizovat práci moderátorů, ale na Chronomagu se většina staví spíše do role komentátorů, prosazuje svoje vlastní názory a dokonce obchoduje, což mi přijde minimálně nestandardní. Tak, a teď se do mě klidně pusťte... Upraveno 20. března 2010 uživatelem Ejabejaroz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Tohle už mi nedá - příspěvky pana Hulána jsou dávno za hranicí slušnosti (a to nejen v tomto vlákně). Jestli si tady dělá reklamu, tak mi to přijde nevhodné a opravdu se divím, že ho moderátoři stále obhajují. On vám nějak přispívá?? Na fóru o hodinkách bych očekával diskusi slušných lidí se společným zájmem (podobně jako na mnohých zahraničních), a pokud se vám nezdá, že by si zde mohli lidé, kteří rádi Apple produkty, vyměnit pár názorů, tak zrušte celou kategorii "Ostatní" - a je to. Asi není dovoleno kritizovat práci moderátorů, ale na Chronomagu se většina staví spíše do role komentátorů, prosazuje svoje vlastní názory a dokonce obchoduje, což mi přijde minimálně nestandardní. Tak, a teď se do mně klidně pusťte... Poslyš, jestli si s Hulánovými příspěvky nebo argumenty neumíte poradit, tak to je váš problém, nevymlouvej se na moderátory, OK? A hele - v žádným vláknu, a že jich tu je, si ještě nikdo nikdy nedovolil vymiňovat, kdo do něj může, a kdo ne!!! Ty kecy o zrušení sekce "Ostatní" jsou z tohoto pohledu úplně mimo mísu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Hm, vidím že jsem se trefil do živého, pěkný večer... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 20. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Poslyš, jestli si s Hulánovými příspěvky nebo argumenty neumíte poradit, tak to je váš problém, nevymlouvej se na moderátory, OK? A hele - v žádným vláknu, a že jich tu je, si ještě nikdo nikdy nedovolil vymiňovat, kdo do něj může, a kdo ne!!! Ty kecy o zrušení sekce "Ostatní" jsou z tohoto pohledu úplně mimo mísu. Milisi, jak si chceš poradit s tím, když někdo píše lži a když ho vybídneš aby buď nelhal anebo aby svá tvrzení dokázal, nereaguje a lže dál? V hospodě by to bylo raz dva, tady jsem tedy použil jediné možné a to, že jsem ho požádal, aby sem dále nepřispíval. Tohle vlákno fungovalo do jeho vstupu naprosto bez problémů. Problém je v tom, že například moderátoři nepoznají, že RH v tomto vlákně tvrdí nepravdy, takže vaše objektivita je na dovolené. Vy si prostě myslíte, že jsme na něj zlí. Rozhodujete ve sporu, kterému nerozumíte, to je ten problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Nakonec pokud někdo OS X nezná, tak nejlepší je stáhnout si VMware Player ( http://www.vmware.com/products/player/ ) a torrent OS X 10.6.2 pro VMWare ( http://thepiratebay.org/torrent/5310760/Fu...e_image_(intel) ). UVedený torrent sice bude zřejmě nelegální stáhnout, ale na druhou stranu Apple vzniká škoda přesně 0,- Kč, protože tento systém pro PC neprodává. Je už na svědomí každého, zda chce otestováním způsobit "škodu" 0,- Kč. Pokud tady nekdo propaguje porusovani platnych zakonu, kradeni SW, je to pro me velmi podobne jako propagace faku. Bylo by fajn rict ze tady nepropagujeme faky, netrpime je a kdyz jsme vsichni tak cestni vuci nasim milovanym hodinkam tak je cestne rict si ze stejne to je i jinymi vyrobky. Kdyz sem kdokoliv da link na web s faky je mu prispevek nemilosrdne a zcela spravne smazan, ale kdyz je tady link na torrent s kradenym sw je to v poradku? Reci o skode 0 pro Apple jsou mimo misu, to muzeme zacit trpet faky znacek co se tady neprodavaji, protoze si je take nemuzu v krame koupit? Upraveno 20. března 2010 uživatelem OldaA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Decebale, no, moje jednoduchá úvaha je, že když existuje "lež", tak existuje i opak k té lži, t.j. "pravda". A naopak. :D Čili lživé tvrzení se dá vyvrátit. Tohle vlákno jsi snad nezakládal s tím, že si tady budete vy, Applisti, spolu hezky medit, a když sem strčí rypák někdo s jiným názorem, že ho nějak zaplašíte, a bude zase pohodička, nebo jo? Takže na vás teďka je, ty Hulánovy údajné lži vyvrátit a dát mu je sežrat. Ale jak jsem psal - tohle je veřejný fórum, a ne elitní klub pro menšiny - tu "menšinu" neber jako ironii nebo jako urážku, to je snad fakt. V žádných vašich sporech rozhodovat nebudu - jak prostě tahle diskuze překročí únosnou míru slušnosti, bude vlákno, po dohodě moderátorů, zamčeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Reci o skode 0 pro Apple jsou mimo misu, to muzeme zacit trpet faky znacek co se tady neprodavaji, protoze si je take nemuzu v krame koupit? Osobně jsem za OS X zaplatil 100t Kč (v ceně HW) a firemně další peníze, abych zjistil, že mi nevyhovuje. Nicméně ten problém je zajímavý - je jasné, že stažením porušíš autorský zákon. Na druhou stranu, na to aby to byl přestupek, musí vzniknout nějaká škoda. Jak chceš kvantifikovat škodu u software, který se pro PC neprodává a Apple na takovémto užití tedy nevydělá ani korunu (i když by jej prodávat mohl)? Rovněž s tím stažením má nulové náklady, ty nese někdo jiný... Je to podobné jako nedávné rozhodnutí soudu, že 55km/h není přestupek. Ano, mírně vyšší rychlost sice porušuje vyhlášku, ale společenská nebezpečnost je nulová, tudíž není co řešit. Uvedené stažení tedy není "krádež", ale (možné) porušení autorského zákona, kterým ovšem nevznikne žádná škoda. Je to tedy spíše etický problém. Upraveno 20. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 20. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Decebale, no, moje jednoduchá úvaha je, že když existuje "lež", tak existuje i opak k té lži, t.j. "pravda". A naopak. :D Čili lživé tvrzení se dá vyvrátit. Tohle vlákno jsi snad nezakládal s tím, že si tady budete vy, Applisti, spolu hezky medit, a když sem strčí rypák někdo s jiným názorem, že ho nějak zaplašíte, nebo jo? Takže na vás teďka je, ty Hulánovy lži vyvrátit a dát mu je sežrat. Ale jak jsem psal - tohle je veřejný fórum, a ne elitní klub pro menšiny - tu "menšinu" neber jako ironii nebo jako urážku, to je snad fakt. V žádných vašich sporech rozhodovat nebudu - jak prostě tahle diskuze překročí únosnou míru slušnosti, bude vlákno, po dohodě moderátorů, zamčeno. Tys nečetl co jsem psal? Prostuduj si tohle vlákno a další kde se třeba diskutuje o iPhonu ,a zjistíš, že to co říkáš nefunguje. Několik lidí se mu tady poměrně fundovaně snažilo vysvětlit, že blábolí nesmysly, on nereaguje a tvrdí dál své bludy, případně ty lidi uráží. To je totiž jeho pracovní metoda, na svých stránkách to řeší tak, že nepohodlné názory maže, což zde nemůže. A o jaké únosné míře slušnosti to píšeš? Přečti si jeho příspěvky, to vám nevadí? Nejsem sám, kdo to tady vidí. Takže jestli vy jste se s moderátory dohodli, tak máte setsakra divně nastavené laťky. Požádal jsem Chronomaga, aby si to tady přečetl a sdělil mi, jestli jsem se dopustil něčeho, za co bych měl dostat ban, jak mi vyhrožuje jeden s Tvých kolegů. Vás v tomto sporu považuju za silně neobjektivní. Upraveno 20. března 2010 uživatelem decebal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se