Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

2David_B: Jestli ten router podědils po někom paranoidním, můžeš zkusit tovární reset a po drátě znovu nastavit WiFi a hesla - protože tahle konkrétní krabička ve výchozím stavu opravdu nic neblokuje.

Ale předem bych radši podusil poskytovatele Tvého připojení, jsou i tací "experti" co blokují všechny porty kromě 80+443 pro WWW a 143+993 pro mail - a ještě mají dobrý pocit že to dělají pro kolektivní blaho uživatelů a spolu s limity na přenesená data tomu říkají FUP...

Odesláno

Já si skoro celý víkend hraju s novým GarageBandem a jsem absolutně unešený. Pro amatérské kytaristy samouky je to ideální nástroj, který přináší hlavně obrovskou úsporu, že si nemusím kupovat efektové krabičky a komba. Je to docela silný nástroj, desítky efektů, desítky zesilovačů, stovky nastavení, jde třeba i upravovat polohu mikrofonu vůči kombu apod, fakt neskutečné a zadara... :)

Odesláno

Ahoj chlapi,

potřeboval bych poradit s jedním problémem. Na domácí wifině mně na iPadu2 nejde přihlásit se do Apple Store. Na ostatních wifinách to fungovalo. Z Apple podpory jsem dostal radu, že si musím povolit porty: 25, 80, 443, 587, 993, 3689, 5223, 8000-8999 a 42000-42999.

Hrabal jsem se v nastavení wifi routeru, ale nepřišel jsem na to, jak to udělat. Mám router TP-Link TL-WR941ND. Dokázal by mi prosím někdo poradit jak na to? 

Mel sem uplne stejnej problem s routrem od tp-linku, ale jen s modelem 1041( snad se nepletu) pak sem poridil jinou znacku routeru

Odesláno

jartop-jo na to jsem právě koukal,de mi o to,jestli s tím má někdo zkušenost.Nejsem zvědavej na prapodivný zvuky při zkreslený kytaře,latenci apod.

Odesláno

K čemu je to dobrý? Říkáš, že hledáš něco k Macbooku, tohle je spíš pro iOS a nevím no, stojí to stejně jako docela kvalitní USB zvukovka od M-Audio a jiných, která toho umí daleko více. Pokud za každou cenu nepotřebuješ zapojovat kytaru do iPadu/iPhonu, tak bych do toho nešel.

Co ti ještě můžu nabídnout, tak někde se mi válí externí USB zvukovka z dealextreme asi za 10 dolarů :D Klidně ti ji daruju a můžeš vyzkoušet, jestli tě to bude s GarageBandem vůbec bavit a kdyžtak pak koupíš něco pořádného.

Odesláno

jartop-jo na to jsem právě koukal,de mi o to,jestli s tím má někdo zkušenost.Nejsem zvědavej na prapodivný zvuky při zkreslený kytaře,latenci apod.

No to je otázka. Je to Apogee, ale... Jinak jsem viděl, jak kamoš teď zvučí přes 2 iPady a tam to mají vymakané!  :)

Odesláno

Chlapi jak to je s hlučností iMacu za běžného provozu? Šum ventilátoru resp. hrkání disku je slyšet jako u desktopu nebo je to tichý zhruba jako notebook = neobtěžuje? Blbě se ptám, vím... lama

Duke650, jak píše Džanek, první co nakrkne je prach mezi displejem a podsvícením, který na žádné aukční fotce nemáš šanci vidět. 

Číňan holt ušetřil za metr izolepy - a pokud macek nestojí v čisté místnosti, už po roce začnou být ve světlém obraze viditelné nepěkné hnědošedé mapy, na které skutečně nestačí přísavka a přepucování sundaného krycího skla (viz některé naivní návody na Youtube). Vyčištění údajně možné je - ale asi to nebude ani levné ani jednoduché, když i Apple to radši řeší výměnou komplet displeje v rámci zákonné 2-leté záruky. U mého kousku absolvováno před 2 měsíci v Českém Servise - teď už naštěstí stojí v čisté klimatizované místnosti, kam se staveništní bordel zvenku s větráním nedostane.

Solidní inzerent ví o co jde a buď napíše jak displej vypadá, resp. že už byl vyměněný, zatímco překupníkovi je to putna. Spíš než E-bay/Aukro bych doporučil inzerci na http://www.grafika.cz, tam macky celkem frčí a na rozdíl od aukčních šmejdů jde o opečovávané pracovní kousky, které není problém si před koupí osahat a v případě problémů nechat být.

Další věc co může po letech zlobit je interní DVD mechanika (jen do verze 2011, novější už žádnou nemají) - opět pomůže až vyzkoušení, výměna by ale na rozdíl od displeje neměla být problém. 

Potenciální průser jsou disky, do verze 2010 je bylo možné "svobodně" měnit, novější iMacy ale obsahují extra firmware s reportováním teploty mimo S.M.A.R.T. V případě jeho výměny za 3rd party kousek a nebo modernější SSD se sice Mac 2011+ rozjede, ale neprojde bez chyb HW testem - a výledkem je ventilátor hučící pro sichr na maximální otáčky. Řešením jsou buď drahé origo disky v oficiálním servise, hacknuté SSD od OWC (upgrade umí i pár lidí v ČR), nebo extra software pro hacknutí řízení ventilátorů.

Osobně bych se na ty předražené kousky z druhé ruky vykašlal a zvážil koupi nového v rámci nějaké slevové akce, s plnou dvouletou zárukou, pořádným SSD a základní pamětí (8GB stačí, upgrade stojí pár šlupek a jde to během minuty i doma). 

Odesláno

2Duke650: Hlučnost záleží na konfiguraci, SSD samozřejmě nehrká a dnes už bych nic jiného nechtěl (sám mám '2011 ještě s HDD - a brzo pude ven). Spousta noťasů a hlavně těch jablečných dnes díky dobře zvládnutému power managementu nechává většinu času ventilátory zastavené, iMac i přes použití kvalitních radiálních ventilátorů není úplně tichý nikdy. Jsou lidi kteří to neslyší, hlavně přes den na pracovišti plném šumu - zatímco netopýři jako já teď v noci trpí i kvůli protivně bzučícím cívkám ve ztmaveném desktopovém monitoru...

Odesláno

K čemu je to dobrý? Říkáš, že hledáš něco k Macbooku, tohle je spíš pro iOS a nevím no, stojí to stejně jako docela kvalitní USB zvukovka od M-Audio a jiných, která toho umí daleko více. Pokud za každou cenu nepotřebuješ zapojovat kytaru do iPadu/iPhonu, tak bych do toho nešel.

Co ti ještě můžu nabídnout, tak někde se mi válí externí USB zvukovka z dealextreme asi za 10 dolarů :D Klidně ti ji daruju a můžeš vyzkoušet, jestli tě to bude s GarageBandem vůbec bavit a kdyžtak pak koupíš něco pořádného.

Já bych to asi právě využil i s iPadem...Jinak díky za nabídku zvukovky,ale já to nějak pořeším:-)Zajímal by mě sound,kterej z toho garagebandu leze po zapojení kytary.Doteď používám na blbnutí JamVox a ten hraje dost dobře.

Odesláno

tak nevim, mozna jsem paranoidni, ale nam takovej divnej pocit...

.. iphone 5 : vcera jsem si ukladal par fotek z internetu do 'obrazku' - a misto nich se mi tam zacaly objevovat uz drive smazane veci... co si tak vzpominam, odstranil jsem je cca pred mesicem.. ze by vnitrni, nesmazatelna pamet kterou jsem nejakou cervi dirou nahodou zpristupnil?

Návštěvník YPO
Odesláno

Helpdesk:

potřebuji synovi odebrat z účtu platební kartu, chybí mu tam ovšem "tlačítko" NONE

co s tím ?

Odesláno

tak nevim, mozna jsem paranoidni, ale nam takovej divnej pocit...

.. iphone 5 : vcera jsem si ukladal par fotek z internetu do 'obrazku' - a misto nich se mi tam zacaly objevovat uz drive smazane veci... co si tak vzpominam, odstranil jsem je cca pred mesicem.. ze by vnitrni, nesmazatelna pamet kterou jsem nejakou cervi dirou nahodou zpristupnil?

A nekoukal jsi do photostreamu? Tam je poslednich 1000 fotek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...