montemar Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 A nekoukal jsi do photostreamu? Tam je poslednich 1000 fotekurcite ne. koukal jsem na idnes na auta - novou V klasse. .. no, v kazdem pripade jsem si myslel, ze kdyz v mobilu smazu fotku, tak nenavratne zmizi ze sveta..
Duke650 Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 2Duke650: Hlučnost záleží na konfiguraci, SSD samozřejmě nehrká a dnes už bych nic jiného nechtěl (sám mám '2011 ještě s HDD - a brzo pude ven). Spousta noťasů a hlavně těch jablečných dnes díky dobře zvládnutému power managementu nechává většinu času ventilátory zastavené, iMac i přes použití kvalitních radiálních ventilátorů není úplně tichý nikdy. Jsou lidi kteří to neslyší, hlavně přes den na pracovišti plném šumu - zatímco netopýři jako já teď v noci trpí i kvůli protivně bzučícím cívkám ve ztmaveném desktopovém monitoru...DíkyVěc se ma takto: koupil jsem synovi na inzerát iMac 24" early 2009 za ne moc peněz. Šum svistu s Danem Nekonečným hadr. Dle předchozího majitele normalka. Dnes jsem nainstaloval utilitku a vida: větrák optické mechaniky jede furt na maximum. Po snížení otáček krásné ticho. Jenže co to vidí můj vetchý zrak: CPU fan nula otáček. Mám podezření že předchozí majitel o tom věděl a snažil se CPU chladit nepřímo větrákem od optické mechaniky....Máte někdo kontakt na opraváře, který by to vyřešil? Nechci se v tom vrtat sám podle návodu na ifixit.comDíky za radu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
decebal Odesláno 30. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 DíkyVěc se ma takto: koupil jsem synovi na inzerát iMac 24" early 2009 za ne moc peněz. Šum svistu s Danem Nekonečným hadr. Dle předchozího majitele normalka. Dnes jsem nainstaloval utilitku a vida: větrák optické mechaniky jede furt na maximum. Po snížení otáček krásné ticho. Jenže co to vidí můj vetchý zrak: CPU fan nula otáček. Mám podezření že předchozí majitel o tom věděl a snažil se CPU chladit nepřímo větrákem od optické mechaniky....Máte někdo kontakt na opraváře, který by to vyřešil? Nechci se v tom vrtat sám podle návodu na ifixit.comDíky za raduA kde bydlíš?
Duke650 Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 (upraveno) A kde bydlíš?Vysočina ale jsem fest mobilní Upraveno 30. listopadu 2013 uživatelem Duke650
decebal Odesláno 1. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Vysočina ale jsem fest mobilníSZ
Josef01 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Duke650: Dal bych to do odborného servisu a nenechal bych se v tom rýpat rádoby šikovného opraváře s nimi pak řešit nějakou reklamaci apod. je o ničem.
Duke650 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Jo decebal byl tak hodny a poslal kontakt na značkový servis, touto cestou DĚKUJI
vanderB. Odesláno 2. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2013 Zdravim, pánové. Rád bych k Vánocům koupil sestře nějaký doplňky k iPadu...nějaký tipy na smysluplné hw doplňky? Dik
Remio Odesláno 3. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2013 třeba fitbit, koukni ale i na ostatní příslušenství, jsou toho mraky. Žena (sestra) patrně ocení i doplňky osvětlení od Philips... jde o poměrně drahé věcičky, které by si sama jistě nekoupila. Ještě že má štědrého brášku (Ježíška).
patriknapr Odesláno 3. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2013 Fitbit dělá i osobní váhu. Na ipad jde spousta věcí, tlakoměr, meteostanice, světla na dálku, držák do auta, někajé pouzdro, držák k imacu, klávesnice a spousta dalšího))
gorlo Odesláno 5. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2013 Mam prosbu. Koupil jsem Mac mini 2013 z druhe ruky. Po pripojeni Maca sitovim kabelem k internetu se zacal internet chovat podivne. Mame Ipad a dva telefony android. Zacala vypadavat wifi a nakonec se vypla uplne. Po pripojeni stareho pc, vse v pohode. Musim neco nastavit v routeru? Router mam tplink a rozvadi mi wifi po dome.
Radek124 Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2013 2gorlo: Nejspíš Ti tam ten "pán z druhé ruky" nechal pro Ethernet pevnou IP adresu, která teď koliduje s IP adresou routeru a nebo access pointu.Do routeru nešahej - protože "co funguje nespravuj!".Klikni na jabko, předvolby systému, tam na Síť - a v popisu stavu vpravo nahoře uvidíš co se děje... Jestli adresa s žádným zařízením zařízením nekoliduje a nebo začíná na něco jako 169.*.*.*, bude problém v připojení - buď kabel, nebo nefunkční síťová karta v mini (nikdy nevíš proč to šlo z domu).Jestli koliduje, klikni na pokročilé, záložka TCP/IP, konfiguraci IPv4 zvol "Pomocí DHCP" a fertig
F.B. Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Vytáča ma ten stupídny zvuk pri zapnutí Mac Booku. Vytáča ma už dlhú dobu, no po možnosti jeho vypnutia som začal pátrať až teraz. Vyskúšal som "Psst", "StarupNinja" a ešte čosi, a nič mi nefunguje? Mám MacBook - 13-inch, Late 2009OS X 10.8.5 (12F45) Budem rád, ak mi poradíte, díky. F.
patriknapr Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Vytáča ma ten stupídny zvuk pri zapnutí Mac Booku. Vytáča ma už dlhú dobu, no po možnosti jeho vypnutia som začal pátrať až teraz. Vyskúšal som "Psst", "StarupNinja" a ešte čosi, a nič mi nefunguje? Mám MacBook - 13-inch, Late 2009 OS X 10.8.5 (12F45) Budem rád, ak mi poradíte, díky. F. http://www.ceskymac.cz/jak-vypnout-startovaci-zvuk/ http://www.ceskymac.cz/applescript-jak-vypnout-zvuk-pri-startu-nebo-restartu-pocitace/
F.B. Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) http://www.ceskymac.cz/jak-vypnout-startovaci-zvuk/ http://www.ceskymac.cz/applescript-jak-vypnout-zvuk-pri-startu-nebo-restartu-pocitace/ Díky, no ani jedna z možností na tých linkoch mi nefrčí. Nefunguje mi ani to, keď pred vypnutím úplne vypnem zvuk, ani keď počas štartu držím "MUTE" klávesu. Je to zrejme v pi__. F. Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem F.B.
Radek124 Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 No tak ten macbook prostě nevypínej - při běžném provozu stačí zavřít víko a zase otevřít...
Josef01 Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 StartNinja mi fungoval bezproblémů, ale notebook je nesmysl vypínat, pokud jej člověk nepoužívá 1x za 14 dní.
F.B. Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Nj, už si to hústim do hlavy nejakú dobu, že načo to vypínať. No bude to boj?mám tam tú zaužívanú predstavu, ako sa mi opotrebuje baterka, ako trpí RAM-ka a pod. "StartMindž_" mi nefunguje :-) tiež. F.
Radek124 Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 F.B., Li-ion baterka se Ti opotřebovává hlubokým vybitím - k čemuž u solidního noťase bohdá nikdy nedojde, protože se dávno před tím provede "Suspend To Disc" a i bez tvého přičinění se to celé vypne. Jinak ani ty dva týdny "Stand By" u MBP nebudou problém, když po celém týdnu s PowerNAP v zavřené spisovce mi baterka hlásí 96%... a OSX s rozumnou sadou aplikací a služeb pravidelné restarty opravdu nepotřebuje. A jako bonus ten prehistorický akord uslyšíš jenom při vyžádaných restartech
F.B. Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 F.B., Li-ion baterka se Ti opotřebovává hlubokým vybitím - k čemuž u solidního noťase bohdá nikdy nedojde, protože se dávno před tím provede "Suspend To Disc" a i bez tvého přičinění se to celé vypne. Jinak ani ty dva týdny "Stand By" u MBP nebudou problém, když po celém týdnu s PowerNAP v zavřené spisovce mi baterka hlásí 96%... a OSX s rozumnou sadou aplikací a služeb pravidelné restarty opravdu nepotřebuje. A jako bonus ten prehistorický akord uslyšíš jenom při vyžádaných restartech Takto pekne mi to podaj ešte zprava i zľava ešte pár krát :-) a budem vyliečený Díky, zas o kúsok bližšie k odstráneniu niečoho, čo som si vykonštruoval. F.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se