Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

po aktualnim predstaveni samsungu s5 jsem se po dlouhem trapeni a spekulovani rozhodl, ze zadne novinky (ve smeru ke zmene znacky, a hlavne os...) zkouset nebudu...

.. zustanu u jabka..

nafurt.

Odesláno

2Bedjasson: Ten povzdech souvisel spíš s tím, že lidi by i u Jabka neměli s každou aktualizací za každou cenu spěchat. Žádný software není bez chyb, ani ten od Apple - a při chystání vylepšené verze se vždycky zapomene na část chyb mezitím vyřešených ve verzích nižších. 

V iOS při prvních problémech s novou "velkou" verzí hromada frikulínů lamentovala nad nemožností downgrade - a nešlo jen o iOS7. Teď neřešme vzhled (který mě jako GUI programátora doslova uráží), ale šlo i o tradiční problémy s konverzí účtů, rychlejším vybíjením baterek novýma fíčurama (Siri, animovaná pozadí...) a potíže s kompatibilitou bezdrátové komunikace (Bluetooth profily, zabezpečení WiFi) atd... Vždycky se něco najde a kdo zbytečně nespěchá, může bez újmy přežít i se stávající verzí, upgrade provést klidně i po roce - a nebo vůbec, pokud mu to co má vyhovuje.

V OSX se naštěstí zatím jde spíš cestou "mírného pokroku v mezích zákona" - ale i tak byly u Mavericks "až do prvních záplat" těžké problémy třeba s přístupem k účtům Google; Kvůli spotřebě v nových verzích se musel updatovat (do té doby bezproblémový) firmware; Opět se sáhlo do modelu ovladačů a postscriptových protokolů, takže síťové tiskárny které před tím "prostě fungovaly" pak netiskly a muselo se čekat až výrobce (Canon!) vydá trochu použitelné ovladače... Vždycky se holt něco najde - a nejhorší pro správce je pak poslouchat ty lamentace nadržených "power userů" (ano, i já mám ředitele), ať si to své jabko vetkne tam kam slunce nesvítí, protože ve Windows by se jim to URČITĚ NESTALO ...přičemž všichni tady si nejspíš ještě dobře pamatujeme, jak to s tím microsoftím "určitě" bylo, je a bude (zrovna včera dostalo několik "osmiček" sklerózu a zapomněly doménu ...víte že v té sračce na příslušný ovládací panel z Windows 95 už není ikona, ale musí se "hledat"?) :frusty:

Odesláno (upraveno)

ale i tak byly u Mavericks "až do prvních záplat" těžké problémy třeba s přístupem k účtům Google; 

Tohle napr. podle me neni jeste vubec vyresene a musim rict, ze si u me timhle Apple pridelal hodne minusovych bodu. Trva to skoro uz rok, teprve nedavno Apple priznal problem a vydal navod na "workaround", ktery ale funguje stejne jen obcas a jeste je to opruz. Aplikace Mail proste nestahuje emaily z gmail uctu, vetsinou to nasype do inboxu tak 1-2x denne vsechno najednou a jinak ani boha.

Kdybys mel nejaky fungujici tip, tak bych byl velmi vdecny. Mame OS verzi 10.9.1

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno (upraveno)

Hele, Radku - nic ve zlým - já jsem našeho správce ke svýmu kompu přestal pouštět a od tý doby mi všechno po upgradech a updatech neustále běží ... nemám pravda tiskárnu Canon, Google mám u pérdele, protože mám iCloud, ale navěšuju na komp denně xxx periferií (od foťáku po muziku) a všechny a všechno funguje jak má.

Nechci a nebudu se pouštět do srovnávání systémů, už proto, že Apple používám asi 20 let a Wokna mám (emulovaný přes Parallels) jenom na Flight Simulátor. Jeden čas jsem je servisoval v rámci rodiny - a ta už je nepoužívá.

Chápu, že v síti, kde je víc systémů, se to může s.át, ale to je problém firemní IT politiky, ne konkrétních systémů.

Nemám jen rád tyhle nekonkrétní výkřiky o ho.ně.

edit: ... a nechci ti jen tak z principu oponovat, na to nemáme myslím nikdo z nás čas ;)

Upraveno uživatelem Pavlucha
Odesláno

Tohle napr. podle me neni jeste vubec vyresene a musim rict, ze si u me timhle Apple pridelal hodne minusovych bodu. Trva to skoro uz rok, teprve nedavno Apple priznal problem a vydal navod na "workaround", ktery ale funguje stejne jen obcas a jeste je to opruz. Aplikace Mail proste nestahuje emaily z gmail uctu, vetsinou to nasype do inboxu tak 1-2x denne vsechno najednou a jinak ani boha.

Kdybys mel nejaky fungujici tip, tak bych byl velmi vdecny. Mame OS verzi 10.9.1

Před chvíli vydaná aktualizace 10.9.2. by to (gmail apod.) měla řešit...

Odesláno

Ja  v praci musim pouzivat windows a musim rict, ze se obcas proste poseru. 

Jakejkoli linux je lepsi, os x neni nic jineho nez unix s fancy windows manager, takze taky lepsi nez windows. 

Odesláno (upraveno)

Aby to nevypadalo že snad chci na Apple nadávat: Kromě posledního 5 let starého domácího PC už doma i v práci provozuju jenom jabka - a soukromě si (snad kromě zhnusení z iOS7) nemám důvod stěžovat... Akorát tady už poněkolikáté zopakuju že horečnaté updatování funkčního systému jen "protože je to free cool a in" (aneb "Hura..snad to bude fungovat.") je s prominutím hovadina. 

Sám jsem díky poloprázdnému Gmailu u Mavericks na žádný(!) problém nenarazil ani novém MBP koupeném hned v den uvedení na trh - ale zato hned u dvou frajerů co všechno znají nejlíp (jeden z nich je můj drahý šéf) se PO UPGRADU na čerstvě vydaný Mavericks totálně zbláznily poštovní složky a kvůli "200% vytížení CPU" si oba mohli nechat o 10-hodinové výdrži noťasů jenom zdát. Drahému megařediteli pomohl hned první podzimní hotfix + resynchronizace účtu přes IMAP, druhému (ekonomický poradce co propadl Google Apps) se nejdřív muselo ručně "zreindexovat" úložiště pošty (používal snad 7 účtů a chybně zaindexované maily si mezi nimi různě přetahoval) a teprv pak šlo použít postup číslo 1. Machr než by mi zavolal a nebo sám pogooglil jak lidi podobný problém řeší, byl se sčotem 2× v servixu iStyle, kde mu kromě reinstalace systému jednou "odborně" vysvětlili že měl přetížený zdroj (proč asi?) a podruhé že si měl pořídit model s výkonnějším CPU...    :grrr:

Ale hlavně že oba měli na svůj update právo první noci - protože ti co "dělají do počítačů" jsou jenom draze placené brzdy... :whistling:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Zdravím Chrono-Apple maniaci zaujímalo by ma že či sa nedá použiť namiesto redukcie na thunderbolt - vga ... redukcia na mini dvi - vga. Mám MB Air 13 2013 a niekde som čítal že či sa to dá, ale rád by som vedel že či s tým má niekto osobné skúsenosti. V prípade že by mal niekto redukciu thunderbolt - vga na predaj poprosím SZ :)

Odesláno (upraveno)

thunderbolt je myslím stejný jako minidisplayport. Sám mám redukci minidisplayport to HDMI a šlape.

Upraveno uživatelem exBURN
Odesláno (upraveno)

miniDVI není minidisplayport (který je zdola kompatibilní s Thunderboltem), staré redukce tedy použít nelze.

Nová redukce z TB/MiniDP na VGA se dá koupit za 3-6 stovek v každém obchodě s jabkama, přijde mi tedy celkem ujeté žákat ojetou na hodinkovém fóru...

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Pokud se vám pod iOS 7.0.6 vybíjí rychle baterka, tak mrkněte tady: http://www.letemsvetemapplem.eu/2014/02/27/ios-7-0-6-jak-vyresit-problem-s-rapidnim-vybijenim-baterie/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+LetemSvetemApplem+%28Letem+světem+Applem%29&utm_content=FaceBook

prý to pomáhá - mám s tím taky problém tak to jdu taky vyzkoušet....

Návštěvník YPO
Odesláno

po posledním upgrejdu se mi jaxi změnilo prostředí Připomínek v telefonu - nejenom že jsou všechny v hajzlu, ale nejde do toho ani nic vložit 

má to ještě někdo - nebo se do toho píše nově propiskou ?

Odesláno

Ked tapnes hocikde do toho bieleho pola, tak by si mal mat moznost hned vlozit novu pripomienku.

Tapnutim na (i) mozes nastavit detaily, ako cas/datum upozornenia, opakovanie a pod.

rem1.png

rem2.png

rem3.png

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Ked tapnes hocikde do toho bieleho pola

nefunguje to ať klepu kam klepu - funguje pouze ikona budíku která mě přepne do složky "naplánovano" ve které samozřejmě nic nemám

*no nic, tak to nebudu používat a příležitostně ten krám hodím pod vlak 

Upraveno uživatelem YPO
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

ještě mě napadlo když se dívám na tvůj screen a na screeny na webu - že se mi prostě stáhl upgrade na IP5, protože mi bílé pole končí v půlce obrazovky :) (mám 4S)

ale to je jenom spekulace he he

**screen stránky s budíčkem .... ta další začínající stránka dole je taky srandovní

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Ale, další kdo "utrpěl upgrade"? Vypadá to jako by Apple vývoj iOS vloni outsourcovalo bandě indických uzenáčů bez vkusu a zodpovědnosti - jinak si ty "vzdušné a pastelové barvičky" na úkor dřívější intuitivnosti a propracovanosti GUI nedovedu vysvětlit...

kali-feast.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno

nuže ..... výše popsaný problém vyřešen opětovným přihlášením na iCloud a opětovným kliknutím na "připomínky" aneb jaxi se to opravilo samo a už to nezamrzá a dokonce funguje  ..... trochu mě děsí fakt, že mě někdo ovládá ani nevím vodkud ....... vono je to všechno stejně jenom taková hra ..... trochu si myslím, že nás někdo z vesmíru ovládá džojstikem na starym hardweru

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...