Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Ještě bych vyzkoušel reset NVRAM a Safeboot (v tomto pořadí).

Stala se mi nedávno podobná věc (MBP 2012 + Maverics) a tahle kombinace mě nakonec dostala do Startup Managera, kde jsem mohl obnovit TM zálohu.

Dlouho to ale taky vypadalo na odejité SSD.

NVRAM:

https://support.apple.com/cs-cz/HT204063

SB:

https://support.apple.com/cs-cz/HT201262

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už se mi právě asi ani nechce, respektive jsem ve fázi, kdy už do něj nechci nic moc vrazit, při jeho stáří už je to zbytečné a raději bych koupil nový. RAMky tam jsou dvě, právě proto si i říkám, že těmi to asi nebude, protože obě najednou snad jen tak neodejdou a mimo jiné to není tak dávno, co jsem právě RAMky upgradoval.

Jenom malá poznámka, pokud odejde jedna RAM, nemusí to najet to ani když je druhá OK.

Odkaz ke komentáři

Ještě bych vyzkoušel reset NVRAM a Safeboot (v tomto pořadí).

Stala se mi nedávno podobná věc (MBP 2012 + Maverics) a tahle kombinace mě nakonec dostala do Startup Managera, kde jsem mohl obnovit TM zálohu.

Dlouho to ale taky vypadalo na odejité SSD.

NVRAM:

https://support.apple.com/cs-cz/HT204063

SB:

https://support.apple.com/cs-cz/HT201262

Jo tak to bych mohl také ještě zkusit, ale moc tomu nevěřím, protože Mac vůbec na nic nereaguje při startování jen mi naskočí obrazovka viz odkaz co jsem dával, kde je ta chyba popsaná, takže uvidím, třeba bude dnes již trošku přístupnější, včera jsem ho drtil fakt několik hodin až už jsem to pak prostě vzdal.

Jenom malá poznámka, pokud odejde jedna RAM, nemusí to najet to ani když je druhá OK.

Díky, já myslel, že normálně pojede alespoň na jednu když odejde jedna z dvojice, tak to ještě zkusím, rozebraný ho budu mít tak jako tak, kvůli výměně disku, takže to už není problém nejdřív zkusit ty RAMky.

Přesně tak - zkusit jednu a pak druhou. A rozhodně doporučuji kupovat takové, které jsou určené pro Apple.

RAMky samozřejmě mám pro Apple, koupit něco jiného bych se neodvážil, takže to je v pohodě. Zkusím to a uvidím, ale podle toho popisu chyby to vážně vypadá na ten disk a za ten bych byl asi i nejraději, data mám i na externím, takže o nic nepřijdu a nový disk stojí pár korun, vlastně ani ty RAMky by mi až tak nevadily, to je také v pohodě, každopádně pokud je to něco víc, tak půjde a mě to alespoň donutí koupit nový, takle to pořád odkládám :)

Odkaz ke komentáři

Prosím o pomoc...

Chci nahrát pár filmů kamarádovi na flashku (úplně nová a funkční, sám jsem jí koupil a na 1 filmu vyzkoušel), a když se podaří, tak mi TV napíše " nepodporovaný formát filmu" a je u názvu filmu jiná ikonka (místo náhledu je tam filmová cívka, která se pak promění na žlutý trojúhelník s vykřičníkem).

Po nahrání 1 filmu vše fungovalo, jakmile jsem přidal další filmy, je po všem. Přitom přímo z Maca do TV přes WI-FI vše funguje a filmy jedou.

A jako bonus, když vezmu jinou flashku, vyčistím jí od nahraných souborů, tak mi počítač ukazuje její plný stav, a nic na ní nenahraji. Pro kontrolu jí dám do TV, a vidím, že je opravdu prázdná.

Jsem laik, zkusil jsem vše, co mne napadlo, a nic.

Tak kdyby někdo tušil.....díky moc.

Odkaz ke komentáři

http://www.apple.com/ios/ios9-preview/ ... tady je nejake shrnuti. Ano, par detailu, ale bohuzel jen par a to, ze split view bude jen pro iPad Air2 je dost smutny.

čekal jsem, že by to mohli umet i na ipad airu a minim třeba, ale pokud až ipad air 2 tak to je skoda, zase na druhou stranu je to asi veci ramky. ipad air 2 ma 2gb

Takze multitasking bude bud 50:50 ten pobezi jen na air2 a 66:33 pobezi i nastarsich strojich

Upraveno uživatelem quest987
Odkaz ke komentáři

Prosím o pomoc...

Chci nahrát pár filmů kamarádovi na flashku (úplně nová a funkční, sám jsem jí koupil a na 1 filmu vyzkoušel), a když se podaří, tak mi TV napíše " nepodporovaný formát filmu" a je u názvu filmu jiná ikonka (místo náhledu je tam filmová cívka, která se pak promění na žlutý trojúhelník s vykřičníkem).

Po nahrání 1 filmu vše fungovalo, jakmile jsem přidal další filmy, je po všem. Přitom přímo z Maca do TV přes WI-FI vše funguje a filmy jedou.

A jako bonus, když vezmu jinou flashku, vyčistím jí od nahraných souborů, tak mi počítač ukazuje její plný stav, a nic na ní nenahraji. Pro kontrolu jí dám do TV, a vidím, že je opravdu prázdná.

Jsem laik, zkusil jsem vše, co mne napadlo, a nic.

Tak kdyby někdo tušil.....díky moc.

Tak to s tou plnou fleškou mi dělá taky. Jak tam na Macovi kopíruju filmy a zase mažu, tak dojdu do stavu, kdy se hlásí jako plná, i když soubory vymažu a pomůže jen formát. Zkus ji naformátovat a uvidíš.

Říkáš, že přes wifi filmy jedou - tím myslíš co? Když mi nechce schroupnout televize nějaký film, pustím ho v Macu pomocí VLC a přes Wifi (apple tv) koukám - to ale přehrává počítač, ne televize. Možnost vlézt z televize na nějaké úložiště a odtud přehrávat nemám.

Upraveno uživatelem Bushman
Odkaz ke komentáři

Rok jim trvalo, nez obrousili ty hrany... Jinak teda dost zoufaly...

No, jestli splnili co slíbili, tak by měla bejt iOS9 údajně překopaná od základů hlavně kvůli výkonu. Takže by měla běhat rychle od IP4s.

Serepetiček už je tam podle mýho zbytečně moc a navíc v ČR je z nich víc než půlka stejně nepoužitelná.

Odkaz ke komentáři

pár zajimavejch detailu tam je, třeba multitasking se mi libi

momentar: kde si přišel na to že tam budou kulaty ikonky? nejak mi to uniklo ted sem projel nejake fotky a vsude jsou klasika 

plany poplach. .. tak nejak jsem cekal, ze budou kulate - po vzoru apple watch..

Odkaz ke komentáři

Naprostý souhlas, to by byl neskutečný hnus!

Jinak k mému včerejšímu problému s Macbookem - problém naštěstí (a musím pro jistotu zaklepat) vyřešen, nakonec to bylo skutečně vadným HDD, po výměně za nový a naistalování systému Mac opět jede bez sebemenšího zaváhání. Dnes mu ještě pořádně naložím, abych se opravdu ujistil, že to bylo tím, ale vypadá to, že je vše OK. Teď akorát uvažuju, že bych místo normálního disku koupil rovnou SSD, ať mu ještě ulehčím práci do budoucna :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...