Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

@Monika1910: To vypadá na pořádně nabořený souborový systém při instalaci/obnově OSX  :thumbsdown_anim:

Jestli máš zálohu, doporučuju nabootovat ze sítě, zformátovat systémový disk, přeinstalovat MacOS nejnovější použitelnou verzí, tj. Mojave (pozor: Mavericks, Sierra ani výchozí High Sierra ještě neuměly souborový režim APFS!) a pak se pokusit obnovit co se dá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek124 povedala som si, ze ked uz mam s tym ist do servisu, tak to mozem domrvit uplne a pustila som sa do toho sama podla Tvojich odporucani Nedostala som sa vsak daleko... hned pri pokuse spustit Mac do zotavenia macOS som narazila na problem... nepustilo ma to dalej ako po vyber wifi pripojenia, tak som sa nastvala a vypla som to, ale nedalo mi to a vratila som sa a opat to zapla... a asi sa stal zazrak, lebo je vsetko ok a funguje to normalne Akurat sa mi tam znova objavila ako nenainstalovana aktualizacia pri ktorej mi to zboblo. Mam ju skusit nainstalovat znova, alebo radsej nie?

69e5f61ef1b7d0c864f59044049ab9c6.jpg

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Asi jsem lama, ale poradíte mi někdo jak zamezit v macOS zálohování/přesunu jedné konkrétní složky do iCloudu? Konkrétně nechci aby se mi na iCloud přesouvaly filmy (zabírají zbytečně mnoho a nezáleží mi na nich). 

Když film smažu na iCloud drive, tak se mi smaže i z Dokumentů. 

Odkaz ke komentáři

@Monika1910: Co funguje nespravuj - koukám nejsi sama kdo má s touhle záplatou na loňský High Sierra (přibalenou k Safari 12.01) problémy. To už můžeš rovnou upgradovat na Mojave, ve kterém je ta záplata rovnou zahrnutá... 

@moco: A nutí Tě někdo synchronizovat s iCloudem celou složku dokumenty (dtto ukládat filmy do dokumentů a nebo sypat soubory na plochu, jako okýnkáři)? Prostě to v nastavení vypni, co chceš ukládej na iCloud a ostatní věci ať zůstanou na lokálním disku - a ušetříš hromadu peněz za upgrade prostoru...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

V 4. 11. 2018 v 23:28, Radek124 napsal:

@Monika1910: Co funguje nespravuj - koukám nejsi sama kdo má s touhle záplatou na loňský High Sierra (přibalenou k Safari 12.01) problémy. To už můžeš rovnou upgradovat na Mojave, ve kterém je ta záplata rovnou zahrnutá... 

@moco: A nutí Tě někdo synchronizovat s iCloudem celou složku dokumenty (dtto ukládat filmy do dokumentů a nebo sypat soubory na plochu, jako okýnkáři)? Prostě to v nastavení vypni, co chceš ukládej na iCloud a ostatní věci ať zůstanou na lokálním disku - a ušetříš hromadu peněz za upgrade prostoru...

Právě, v nastavení jsem to nikde neviděl/nenašel. Mohl by jsi mi napsat cestu? Díky moc
Odkaz ke komentáři

synci mám dotaz, páč sem si zesral itunes na PC

příběh je následující ..... zrušil jsem už podruhé spotify, páč mi zablokovalo syna kterej se přihlašoval z jiné ip adresy ..... takže jsem se vrátil k iMusic která s tím nemá problém

noa máma, že to chce taky .... tak jí ukazuju jak se s tím zachází pod jejím ID, ale vodklik sem něco nevím co a já už si nic v PC nestáhnu po dobu 90 dní ...... 

dá se to nějak vojebat ?

telefon i tablet je v cajku .... jenom na PC to nejde

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

@moco: Ovládací panely, iCloud Drive [Volby...], zrušit zatržení u "Plocha a složka Dokumenty", [Hotovo]

@YPO: Je to k naštvání, ale právě tím žes na svém sčotu (a výchozím účtu) altruisticky paní předváděl jak bude fungovat její AppleID sis nastartoval onu čtvrtletní lhůtu, kterou se ovocnáři brání proti "sdílené ekonomice", ve které by stačilo abys místo nakupování (aplikací, hudby, videa...) cestoval od účtu k účtu (třeba podle nějakého seznamu na warez vývěsce) a užíval si "kdysi někým zakoupených položek" k legálnímu stažení. A stejně jako v životě by ke každému "trestu" mělo (kromě snah o čecháčkovského přečůrávání a ohýbání pravidel) fungovat i "dovolání u vyšší instance" (zde "technická podpora iTunes"), u které můžeš oficiálně zaškemrat o milost ("one time reprieve") - na základě které Ti to počítadlo "jednorázově zresetují" a budeš se moct vrátit zpátky ke svému účtu  :cool02:

Odkaz ke komentáři

@Radek124: Díky, trochu jsem se v tom šťoural a zjisti, že ve finderu vidím na bočním panelu jen iCloud a až teď jsem si tam přidal "můj disk" :) Chyba nováčka, teď si filmy dávám přímo na disk....každopádně jsem potřeboval od tebe nakopnout  :bangin:

Odkaz ke komentáři

V 5. 11. 2018 v 19:41, Radek124 napsal:

@YPO: Je to k naštvání, ale právě tím žes na svém sčotu (a výchozím účtu) altruisticky paní předváděl jak bude fungovat její AppleID sis nastartoval onu čtvrtletní lhůtu, kterou se ovocnáři brání proti "sdílené ekonomice", ve které by stačilo abys místo nakupování (aplikací, hudby, videa...) cestoval od účtu k účtu (třeba podle nějakého seznamu na warez vývěsce) a užíval si "kdysi někým zakoupených položek" k legálnímu stažení. A stejně jako v životě by ke každému "trestu" mělo (kromě snah o čecháčkovského přečůrávání a ohýbání pravidel) fungovat i "dovolání u vyšší instance" (zde "technická podpora iTunes"), u které můžeš oficiálně zaškemrat o milost ("one time reprieve") - na základě které Ti to počítadlo "jednorázově zresetují" a budeš se moct vrátit zpátky ke svému účtu  :cool02:

jasný .... posral jsem si to sám, nikoho neobviňuji a o jakékoli ojebávání systému taky nejde  .. pouze jsem jí chtěl ukázat prostředí v PC kde je ta manipulace, hledání a ukládaní skladeb přehlednější než v telefonu....... nic víc..... zkusím tam zítra zavolat a nějak to dopadne

Odkaz ke komentáři

@Radek124 ďakujem!!! Mojave nainštalovaný a všetko OK ;-)

V 4. 11. 2018 v 23:28, Radek124 napsal:

Odkaz ke komentáři

Kamarad přechází z 5s na XS a na XS mu nechce stáhnout věci z iCloudu, setkal jste se s tím už někdo? Všechno má pozapínané a při nějaké minimum mu to stáhlo a dal nic, napadá mě jen, že na starém telefonu se ještě neodhlasil, může to být tím?

Odkaz ke komentáři

Jestli ono to nebude tím, že na kámoš má na iCloudu jenom výchozích 5GB a komplet záloha by zabrala víc?

Kompletní přetahování dat je rozhodně bezpečnější přes iTunes na PC/Macu s dostatkem volného prostoru - u online záloh nikdy nevíš co se cestou může podělat a jestli jsou data cloudu vůbec kompletní...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...