Maxel Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 (upraveno) Mě nahlodalo todle srovnání. Borcovi sice nerozumim anihowno, ale toe úplně fuk. Nečekal jsem až takové rozdíly, kor ve prospěch homofobu. Upraveno 26. prosince 2018 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Jestli si to chceš poslechnout, tak se někdy stav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 @maxel: to fakt myslíš vážně, vybírat repráky podle toho co na Tebe (kdoví jak nahrané) chrchlá z trubky, přičemž měřítkem má být jebka jako Zepellin? U ozvučení by sis měl v první řadě rozmyslet jestli chceš nenáročným instantním "bum-cink z designové krabičky" zaplnit prostor (pak si ovšem o něčem jako stereo a nebo dokonce prostorový zvuk na víc než 1-2 metry od toho Homopodu nedělej přehnané iluze), nebo jestli plánuješ nějaké poslechové místo (počítač, pohovka), na které už by dávalo smysl zaměřit seriózní reproduktory... Jinak na "elementární hifismus" nepotřebuješ statisíce, předzesilovače, receivery ani koncové stupně s falešně svítícíma elektronkama a trčícíma kýblama. Já měl třeba letos mimořádně šťastnou ruku, když jsem při vybavování pracovny narazil na regálové monitory Klipsch R-15PM s vestavěným digitálním zesilovačem (kromě Bluetooth umí i SPDIF, analog a USB, se kterým funguje i jako plnohodnotná 24-bit/96kHz zvukovka na USB pro Mac+PC) a až neuvěřitelně příjemným zvukem. Původně jsem uvažoval i o příslušném subwooferu, ale u stolu (místnost má 30m2) si nakonec bohatě vystačím i bez něj. Každopádně kdybych se do budoucna rozhodnul ohluchnout při provozování domácích diskoték a nebo Dolby Atmos, už vím u koho a v jaké řadě hledat upgrade - a trvale naslouchající "bílej spotřební plastik" to určitě nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Já bych to zas tak nedramatizoval Radku. Na to co to stojí a jak je to velký to hraje nadprůměrně a prostorovej zvuk když je dáš na opačný konce místnosti je fakt hodně slušnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Máte někdo doma Homepod? Uvažuju o změně audiosestavy - Bose gut, ale zvukově to pro mě nejni ono. Původně jsem chtěl zpět B&W Zeppelin Air (nebo Wireless), ale po přečtení pár recenzí Homepod (hroznej název) docela chválí. Jde mi čistě o zvukový projev, jako chytrý reprák to používat nehodlam.Radku jak chceš reprák používat? Na čem posloucháš teď? Z čeho pouštíš hudbu ( Spotify, Apple music) ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 V pohodě pánové, nezpochybňuju že Homopod hraje (mezi plasťákama) nadstandardně dobře - ale jde právě o to aby si kolega Maxel před výměnou železa sám pro sebe ujasnil na co to má sloužit (designový doplněk interiéru, easy listening á la tranzistorák, ozvučení "domácího kina telky" a nebo první krok k hifismu?) - a že se 100% příplatkem za spotřební bum-cink-stereo (s "life cycle" naplánovaným na 4-5 let?) už se pohybujeme v cenových kategoriích, ve kterých už se dá pořídit "základní HiFi", s morální životností klidně 10-20 let Absence nativního Spotify (a dalších streamovacích služeb konkurujících Apple Music) je u sifónové flašky už teď na pořádnej flastr za "Vendor Lock" - ale obávám se že stávajícím zákazníkům jejich podule stihnou dřív morálně zastarat, než z toho něco bude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hreba Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Maxeli, zajdi si do nějakýho Hi-Fi studia a nech si pustit sestavu v ceně těch dvou homepodů. Pak to srovnej (zvuk, konektivitu - nejen bezdrátovou, ale i vstupy a možnost dalších zařízení, materiály, vzhled a životnost) a vyber. Pokud chceš opravdu jenom poslouchat a chceš Spotify a Apple Music, splní to jakákoliv sestava. Pustit si hudbu z mobilu je snadné na přes cokoliv, nejen přes Apple. Podporu AirPlay a Spotify Connect mají dnes všichni. Teda snad kromě Homepodu Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Homopod je fajn, ale právě díky "chytrým funkcím" určitě ale nemá fungovat jako náhrada HiFi. Přeci jen je to pořád v podstatě pouze příslušenství pro mobilní telefon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hreba Odesláno 26. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2018 Pravé že Maxel píše, že jako chytrý reprák to používat nechce. A pak to podle mě nedává vůbec smysl za ty hrachy Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 Do jakeho se jeste oplati jit iPhonu z tech levnejsich 6, 6s, 7, SE? Premyslim na prechod z androidu a nechci hned skocit po top modelech kdyby mi to nechytlo. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cityfly Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 Blam: ciste po funkcni strance dava smysl 6s/se a vejs. Cim vyssi rada, tim bude delsi podpora. Aktualne mezi 6s/7 co se tyce rychlosti neni tak znatelnej rozdil. Jinak 7 ma lepsi fotak (stabilizaci + lepsi svetelnost), vykonejsi procesor atd... 8 je zase o krok dal. 6 nema podle me dneska uz smysl porizovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 Ok diky moc. Muzu mit od Vodafone 6S 32gb za 7300 Kc co ujde. 7 by mela mit podporu minimalne jeste 5 let jsem se nekde docetl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cityfly Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 5s ma aktualni system - coz je cca. 5 let od uvedeni, tak bych spis rekl, ze nove modely maji podporu 5 let. iP 7 uz je pres 2 roky v prodeji, tak si myslim, ze dalsich pet let akualizace realne dostavat nebude - minimalne 3 roky by ale mel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 6s je dnes minimum, starsi modely jsou uz znatelne pomalejsi. Jeste bych zvazil tech 32GB. Za me to je malo a bral bych aspon 64GB, zvlast, pokud nemas v planu menit telefony kazdej rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
464 Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 (upraveno) Muzu potvrdit. Kdybych chtel znova ochutnat jablko, koupim zanovni iphone SE 64GB. S tim chybu neudela. Na bazosi sezenes za 4k. 64 GB mam na XS a mam obsazenych 34 GB a to jsem relativne sporivej, nejaka muzika na sport a tak 30 fotek, ostatni mi jdou do google photos. Upraveno 27. prosince 2018 uživatelem 464 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blam Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 Diky chlapi. Me je taky velikost 64GB sympatictejsi. Takze radsi SE nez 6S. Jsem zvykly na vetsi displej. SE uz je hodne drobne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 SE a 6S je po stránce HW jeden a ten samý telefon . Jediný rozdíl velikost displeje. Pokud máš radši větší displ. vem si 6S / 6S plus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 (upraveno) Radku jak chceš reprák používat? Na čem posloucháš teď? Z čeho pouštíš hudbu ( Spotify, Apple music) ?Teď mam Bose Soundlink Air. Vzal jsem ho jako náhradu za odešlý B&W Zeppelin Air (s 30pin). Předtím to byla sestava Philips Fidelio DS9800W. Toť okno do historie. Jinými slovy jedu posledních pár let bezdrátové ?bum-cink?, zcela bez jakékoliv újmy na zdraví. Jednak mi všechny jmenované zdroje hluku na moje uši vždy stačily, resp. zcela vyhovovaly, druhak jsem už zcela lapená aj-ofce a proto mi vyhovuje (a chci setrvat) na AirPlay (repro). A nakonec jsem rád za co nejméně kabelů. Hudbu posílám téměř výhradně ze Spotify na iPhonu a/nebo Macbooku Air, tam pak ještě letitá knihovna iTunes. Mam sice ještě starší gramec (Reloop RP-1000 + přenoska Ortofon) a pár desek, ale už pár let jsem to nepustil. ??? Hifista nejsem - to bychom byli v jiném vlákně a Hasňovi by dávno praskla cévka, hifi sestavu tak nehledam. Je mi jasný, že v ceně Homepodu (kor pak B&W) se dá sehnat lepší systém. Ale ten prostě nechci. Důvodů je více, ale ty nemá smysl popisovat, bo nehodlam nikoho přesvědčovat. Absence chytrých fcí mi taktéž nevadí, protože jak jsem psal - chci to vyloženě jako AirPlay repro. Nvm, co je na tom tak divnýho. (relativně) Dobře to hraje, soudě podle ohlasů na net... tak nevidim důvod, do toho (nebo jiného) nejít. Jinak samozřejmě nedělám žádné závěry na základě shlédnutí jednoho videa. Nicméně to byl impulz se tím začít více zaobírat a proto taky dotaz stran zkušeností na majitele. Mezitim jsem prošel recenze a zkušenosti na ostatní kandidáty a zůžil výběr na Zeppelin Air (s lightning), Homepod a Harman Kardon Aura - pořadí dle preference. Upraveno 27. prosince 2018 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 Takhle nejak sem to pochopil a dovodil z prvniho prispevku. Takze si kup za necelou desitku jeden treba tady https://www.ab-com.cz/apple-homepod-white/ a budes spokojenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2018 Díky. Uvažuju, jak jsi psal, nad dvěma kusy. Nicméně by byly umístěny max. cca 2,5m od sebe a tak nvm, jestli to má smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se