YPO Odesláno 12. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna před 2 minutami, Paw napsal: Jo, viděl bych to na baterku/kondenzátor/cokoliv, co udržuje vnitřní hodiny v chodu. Zkus ifixit.com, jestli tam případně někde nebude návod na výměnu. Dík. Na šťourání v macu se příliš necítím. Až se to vykydlí celé, tak mám aspoň důvod koupit nový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna (upraveno) Předpokládám že Mini je starší kousek, výměna PRAM/RTC CR2032 se dělá zhruba takto (cenou za kompaktní konstrukci je voser při rozborce/sborce). No a s tím odpojováním od šťávy vůbec neděláš dobře (dtto jakékoliv PC s ATX), protože právě kvůli tomu se musí RTC krmit z baterky, která se o to dřív zase vybije. Zrovna před týdnem jsem to řešil u starého (taky trvale odpojeného) PC - 2 nebo 3 roky, jinak vydržela "věčně". No a jestli se vyplatí kupovat novej sčot kvůli knoflíkové baterce za pár korun nechám raději bez komentáře. Upraveno 12. ledna uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 12. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna před 5 minutami, Radek124 napsal: Předpokládám že Mini je starší kousek, výměna PRAM/RTC CR2032 se dělá zhruba takto (cenou za kompaktní konstrukci je voser při rozborce/sborce). No a s tím odpojováním od šťávy vůbec neděláš dobře (dtto jakékoliv PC s ATX), protože právě kvůli tomu se musí RTC krmit z baterky, která o to dřív zase vybije. Zrovna před týdnem jsem to řešil u starého (taky trvale odpojeného) PC - 2 nebo 3 roky, jinak vydržela "věčně". Moc starý to není - 3-4 roky. Je to M1. Dík za názorný návod. Možná to zkusím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna M1 Mini určitě nevyhazovat, rozdíl je akorát v menší baterce (1632 a ne 2032, která bývala na Intelech). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna (upraveno) Apple watch saga pokracuje... Mame novy tarif u T-mobile, watch connection aktivni, ale bohuzel pokud se hodinky paruji k "rodicovskemu" iPhonu v modu "Set up watch for a family member" tak to tvrdosijne dale tvrdi, ze mobilni servis nelze nastavit (prestoze v rodicovskem iPhonu je spravna simka). V momente kdy zkusime sparovat v modu "nastavit jako moje vlastni hodinky" tak okamzite iPhone nabidne prihlaseni do T-mobile samoobsluhy pro aktivaci SIM. No, uzivatelsky privetivy produkt si predstavuju trochu jinak a docela by me zajimalo, zda by tohle za Jobse proslo Pokud to Apple neumi, tak nema nabizet funkcionalitu Apple watch for kids s parovanim k rodicovskemu iPhone, kdyz pak stejne nejdou nastavit. Vypada to ze nezbyva nez poridit iPhone ktery bude prihlasen na dcery Apple ID, a pak sparovat hodinky jako "set up for myself". Tak snad do tretice to rozchodime...jdu shanet nejaky stary iPhone Edit: jeste to konzultuju s internetem a musim se Applu omluvit.... vypada to ze je to problem spise u ceskych operatoru, kteri tu funkcionalitu "managed" apple watch neumoznuji. Upraveno 13. ledna uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saza73 Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna Tato funkce u nás zatím nefunguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 14. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna Nenažraní tuzemští operátoři k LTE AW především chtějí udat i datově neomezený tarif, viz výše Vodafone One Number. A bacha i na "starý iphone" - pokud je WatchOS v novější verzi než poslední aktualizace SW pro správu hodinek v dotyčném iOS, odmítnou se spolu bavit (aneb sviňárnička ve formě "plánovaného zastarávání", ať to s tím omlouváním ovocnářům nepřeženeme) a hodinky downgradovat nelze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna V 12. 1. 2025 v 11:00, Radek124 napsal: M1 Mini určitě nevyhazovat, rozdíl je akorát v menší baterce (1632 a ne 2032, která bývala na Intelech). Díkec. Tohle vypadá, že bych zvládnul. Nicméně jsem to píchnul do jiné zásuvky, která je pod proudem stále a problém zmizel. Tak uvidíme časem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Tak Apple watch volaji, ale neskutecny porod. Koupil jsem teda iPhone XS, aktualizoval na iOS 18, iPhone nastavil s dcery Apple ID, sparoval hodinky v modu "nastavit hodinky pro sebe", hodinky tentokrat konecne ukazaly ze je mozne nastavit mobilni sit, ale kdyz jsem dal nastavit, tak se otevrela obrazovka kde se melo otevrit prihlaseni T-mobile do uctu, ale jen se tocilo kolecko, psalo to vydrzte par vterin a ale webova stranka na prihlaseni se nikdy nenahrala. Po nekolika hodinach zkouseni, reinstalaci, atd. jsme zkusili znova sparovat hodinky na iPhone 15 ktery ma zena, a okamzite vse fungovalo. Tak jsem si zacinal myslet, ze XS je uz moc stary telefon, jak psal Radek, nicmene podle Applu je XS supported. Tak nakonec jsme XS po nekolikate resetovali a nastavili s manzelky Apple ID, a okamzite vse znovu fungovalo. Z cehoz jsem usoudil ze je problem s dcery Apple ID, ktery je nastaven jako detsky ucet s vekem pod 13 let. Za cele 2 tydny co se s tim morduju jsem o takovem omezeni nevidel ani zminku. Takze jsem musel udelat pro dceru novy Apple ID, kde jsem si musel vymyslet vek a nastavit iPhone jako pro dospeleho cloveka. Ted uz cellular funguje, ale prichazime tim o uzitecne funktionality hodinek pro deti, jako skolni mod, kontrolu nad obsahem, screen time atd. Sorry Apple, ale tohle se nepovedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno čtvrtek v 18:38 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 18:38 Zdravim, potrebuji pomoct. Mám iphone 12pro a poslední dobou si všimám, že se mi sám od sebe ztlumi zvuk. Dělá to napriklad kdyz mam pustenou hudbu (jabko music) tal hraje nahlas vše ok ale jakmile vezmu telefon do ruky se znatelně ztlumí, ikdyž hlasitost je nastavená furt na max. To stejné u videí na socialnich siti. Kdyz aplikaci zavřu a znova zapnu aniž bych na hlasitost sahal, vše hraje zase nahlas. Neřesil jste to nekdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se