Přejít na obsah

Sbírka na server Chronomagu

Chronomag

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Chronomag napsal:
Jinak zajímavé je, že cca 85% peněz přišlo přes PayPal, 10% přes účet, zbytek je jednou PaySec a dvě sodexho stravenky :)

řek bych, že plateb přes účet se tam drtivá většina nezobrazila, v lepším případě jsou teď v příchozích platbách s pondělní valutou

• Odpovědi 283
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  bandicoot napsal:
řek bych, že plateb přes účet se tam drtivá většina nezobrazila, v lepším případě jsou teď v příchozích platbách s pondělní valutou

No a tady to vidíš. Proč nemohou mít české banky mezi sebou něco podobného jako je paypal(=virtuální systém výměny informací o připsaných a odepsaných platbách)? Donedávna potřebovaly ty "instituce" 3 pracovní dny na vypořádání platby. Za tu dobu stihnu koupit přes ebay, zaplatit paypalem a nechat si doručit fyzicky do ruky zboží z Hong Kongu. :worried_anim:

Odesláno
  yed69 napsal:
Proč nemohou mít české banky mezi sebou něco podobného jako je paypal

Můžou, ale nemusej, nikdo je netlačí, zisky maj i tak.

BTW - ve SWIFTu (přeshraniční expresplatby) to tuším funguje online.

Odesláno
  Chronomag napsal:
Přesně tak, zátěž serveru a provoz je příliš velký na to, aby mi to hoster dal na sdílený server za tuhle cenu. V tom je ten rozdíl mezi vlastním serverem a webhostingem za 150 Kč měsíčně "bez omezení dat i zátěže"... A pronájem dedikovaného serveru už je rázem cca 4K měsíčně. Přitom životnost serveru (morální) jsou tři roky, konektivitu už máme v ceně, takže lepší koupit vlastní.

A co VPS, teda virtuální dedikovanej server? To by nebyla možnost? Možná by byl levnější než vlastní železo .. nevim, jen nápad.

Odesláno
  railmaster napsal:
A pre Slovensko nejaké riešenie nemáte? Škoda tých niekoľko stoviek, čo si banka zaúčtuje za prevod zo SR do ČR.

ja som prispel cez PayPal. Ak chces prispiet, mozes poslat penize mne na ucet v TB a ja to poslem cez PP...

Odesláno
  Baker napsal:
Hehe, ty tri koruny jsou dobry :D

Jo, to jsou nějaký poplatky za platby. PayPal si žádný zdá se mi neúčtuje (na mojí straně), PaySec nějaké jo. Ale občas od někoho dojdou zajímavý čísla, například 333 Kč - to byl někdo líný posouvat ruku na nulu nebo co :)

Odesláno
  Chronomag napsal:
PayPal si žádný zdá se mi neúčtuje (na mojí straně)

To je divny ne, berou tusim 3% ne?

Alespon ziju v tomto bludu a proto jsem to poslal do mBank, jinak PP by byl nednodussi.

Odesláno
  Baker napsal:
To je divny ne, berou tusim 3% ne?

Alespon ziju v tomto bludu a proto jsem to poslal do mBank, jinak PP by byl nednodussi.

Berou pokud vim, ale je jenom u operací do cizích měn, berou si to na rozdílech ceny jako ve směnárně. V CZK to máš zadara :)

Odesláno
  Matthew napsal:
Berou pokud vim, ale je jenom u operací do cizích měn, berou si to na rozdílech ceny jako ve směnárně. V CZK to máš zadara :)

Diky to jsem nevedel, nikdy jsem nikam cesky kacky neposilal.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...