Přejít na obsah

Jakou značku piva pijete?

Doporučené příspěvky

Poté, co Starosráč (resp. amíci, co ho vlastněj) koupili Pernštejn a krátce po koupi ho zavřeli, tak se piva s touto značkou vaří v Ostravaru (taky spadá pod Starocha). Mně to nikdy moc nechutnalo, měli všechno sladké a chmel to vidělo leda z vlaku, když jel okolo chmelnic... Nedělám si iluze,, že to v Ostravaru nějak vylepšili. 

Pij fernet s tonikem, to je taky "pivo" 😝

• Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Gustaf napsal:

Hogous je výbornej...ale 108 za pulitr? Tyvle....🤦‍♂️

No prave. A po pravde  (nehlede na cenu), ja si to dam na chut, kus nebo dva, ale celej vecer? A ostravsko/pardubicka produkce (aka Pernstejn) je pro me zahada. Napr. ve zdejsich klubech maji jen Vilema, coz nedavam uz vubec. Tuhle jsme sli na MiG 21 a zena se divila, kdyz jsem se dobrovolne nabidl, ze nebudu pit a budu tedy domu ridit ja. Nez Vilema, tak jsem si radsi zkraje dal jednu Coronu (kterou mi chteli nalejt do plastovyho kelimku 🤦🏻‍♂️) a pak nejakej birrel. 

Odkaz ke komentáři

Tak ad vcerjesi Husa a jejich piva. 
Nejprve jsme se sesli v nejakym bistru a ja si nastesti mohl dve IPy os Mordyre. Pak jsme sli do Husy, vsichni si dali ten Staropramen, tak jsem nejak bezmyslenkovite se pripojil. Cucal, nebo jako to rict, jsem to hodinu. To je fakt des. A to, kdyz nemam zvlastni ocekavani a neni zbyti, jsem schopen vetsinu europiv (vyjma Kozla) dat. Ted v Madridu jsem taky nepil zadny specily a slo to. Ale tohle fakt proste nejde. 
Byla tam takova mila servirka, a prej jestli jeste jedno? Ja, ze mam trochu problem s tim pivem. Ona, jestli mi jako nechytna, pak se rozhlidla zda nekouka sef, naklonila se ke mme (az se manzelka zakablnila) a zaseptala spiklenecky do ucha: to nejste prvni 😁
No pak jsem si dal radsi 3 maly ty Horky, ktery jsou tak prvoplanovite horky, ze to prebije jakoukoli chut, ale je to lepsi nez ten staropramen. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, warann napsal:

Byla to 11 nefitr. A pak jeste meli velmi originalni a lahodne “pivni koktejly” 😁

IMG_3670.jpeg

IMG_3667.jpeg

To je teda koktejl - smíchat pivo s nějakou hnusnou limonádou nejspíš z postmixu :D Fuj tajxl.

11 nefiltr? Pernštejn není Staropramen. A třeba Staropramen extra chmel mi chutná, narozdíl od mnoha opravdu přechmelených piv, kde to přemlatí všechnu chuť.

Odkaz ke komentáři

před 41 minutami, geometr napsal:

To je teda koktejl - smíchat pivo s nějakou hnusnou limonádou nejspíš z postmixu :D Fuj tajxl.

11 nefiltr? Pernštejn není Staropramen. A třeba Staropramen extra chmel mi chutná, narozdíl od mnoha opravdu přechmelených piv, kde to přemlatí všechnu chuť.

Cokoliv od tohohle spolku (Staropramen & Ostravar) chmel nevidělo a je to sladké, jak cecek. To samé třeba náchodský Primátor. Průmyslové šmakulády z těchhle (velko)chemiček, často plné surogátů (Svijany, Staropramen a další 😖), piju jen v nejvyšší nouzi 🥴. V závislosti na stylu mají piva různá chmelení, jenže každý člověk má to chuťové vnímání posunuté jinam a tudíž nikdy nebude úplná shoda v tom, zda je konkrétní pivo hořké nebo ne. Naštěstí si huba umí zvyknout a postupně člověk začne ty chutě vnímat (vlastní zkušenost po cca ročním tréninku). Komu chutná Staropramen, ten třeba hostomického Fabiána polkne asi jen jednou. A obráceně. Ale jak praví klasik (Haubert 😸) - "každé zboží má svého kupce" 🤟😸

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Jone napsal:

Cvikov Svatomartinské🙄 ovocný speciál - maliny; no jedno jsem zkusil, abych mohl říct „zkusil jsem“🤪 

IMG_0156.thumb.jpeg.639ff82d075dcdd61b617d79858000da.jpegIMG_0160.thumb.jpeg.a5425a5119ba0d4a3ab249f2927cab08.jpeg

Co to je? Ovocnej Berliner weisse? Na webu nemaj nic a ani na Untappd to ještě nikdo nezadal... 🤔

Upraveno uživatelem Corvus corone corone
Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, Corvus corone corone napsal:

Cokoliv od tohohle spolku (Staropramen & Ostravar) chmel nevidělo a je to sladké, jak cecek. To samé třeba náchodský Primátor. Průmyslové šmakulády z těchhle (velko)chemiček, často plné surogátů (Svijany, Staropramen a další 😖), piju jen v nejvyšší nouzi 🥴. V závislosti na stylu mají piva různá chmelení, jenže každý člověk má to chuťové vnímání posunuté jinam a tudíž nikdy nebude úplná shoda v tom, zda je konkrétní pivo hořké nebo ne. Naštěstí si huba umí zvyknout a postupně člověk začne ty chutě vnímat (vlastní zkušenost po cca ročním tréninku). Komu chutná Staropramen, ten třeba hostomického Fabiána polkne asi jen jednou. A obráceně. Ale jak praví klasik (Haubert 😸) - "každé zboží má svého kupce" 🤟😸

...  tak Ty asi nemůžeš pít žádný sériový piva, no 🙂

Odkaz ke komentáři

Můžu... V práci máme v klubu Prazdroj, v nouzi se to dá. Bejval i Radegast, ale ten teď vyměnili za Starocha. Co se dá pít z větších průmysláků, je pořád ještě Bernard, zejména když někde mají nefiltrovanou verzi (což bývá, vzhledem k náročnosti ošetření, jen málokde). Z menších průmysláků jsou pro mě pořád pitelný Únětice, i když kvalita kolísá. Skvělej bejval Kout, ale kde je mu konec... Kácovskej Hubertus trpí velkým zájmem o pivo a malou kapacitou výstavu - ale když se podaří várka, je (zejména nefiltr) taky vpoho. Z těch velkejch výrobců je IMHO zdaleka nejlepší Radegast, hlavně kolem komína a tam, kde se o to uměj postarat. Prazdroj má výbornou tu nefiltr verzi, ale ta je k mání jen v pivovaru nebo v Plzni v Šenku Na Parkáně (a jednou ročně v rámci Volby sládků ve vybraných hospodách v republice). 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 43 minutami, Corvus corone corone napsal:

Co to je? Ovocnej Berliner weisse? Na webu nemaj nic a ani na Untappd to ještě nikdo nezadal... 🤔

…standardní 11° Cvikov s přidaným malinovým extraktem. Hodně to barví - viz foto pěny, člověk má pak růžovou hubu 😂 Chuťově pivo s malinovým extraktem no…🙄

Upraveno uživatelem Jone
Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, Jone napsal:

…standardní 11° Cvikov s přidaným malinovým extraktem. Hodně to barví - viz foto pěny, člověk má pak růžovou hubu 😂 Chuťově pivo s malinovým extraktem no…🙄

Marjá panno... 🙀

A to míchají v pivovaru jako radler nebo až na výčepu? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...