Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To píšu, zbytečná hysterie. AVG tam neměl, chudák... Tos mě dostal, Afri. Ale nic ve zlém, já to nepsal, abych se tu hádal, napsal jsem mou zkušenost. Jak píšeš, každýho věc. A vojebává se více či méně všude se vším možným. Samozřejmě slovo "sleva" je pak lež největší, tomu už snad nevěří nikdo dneska.

Edit: Jo a mimochodem, pokud existuje nějaká "extra distribuce" (píšu o sw, hw verze pro různé trhy nejsou nic neobvyklého, ale neznamená to bohužel, že ta pro náš trh, resp. sektor, je zrovna lepší, často to bývá naopak), bude to spíše na škodu, viz operátorské verze.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno (upraveno)

Asi tak, kdo by se s tim jebal... Imho mám v rodině vesměs Xiaomi, sam mam teď Oneplus a telefon u nás moc uz asi kupovat nebudu...

Před čtyřmi? lety sem kupoval CZ distribuci xperii Z2 a na rozdíl od eu tam nebyly nejaky sluchatka asi za 600, aktualizace ani nebyly a pak sem se dočetl, že ti co kupovali eu, posilal prodejce v zaruce na servis do nemecka a cz distribuce servis v praze stal za nic.... O tom ze aktualizaci na vyssi android sem cekal pulroku co vysla

Dual sim mam taky a kdyz tam neni druha sim tak tam nemá co prepinat, když tam fyzivky nic není

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

To Lion: Z2 jednu máme, aktualizace normální od začátku koupě dodnes, sluchátka k ní dávali pro první objednávky. Každý trh to má jinak, ale určitě v EU nedávali sluchátka k Z2 po celou dobu prodeje. Dárky se dávají k představení nových modelů, protože ty telefony jsou většinou pěkně zaplacený :-) Jinak se špatným servisem v ČR, co myslím dělá i Nokii a Lenovo a to firma Arvato souhlasím. Jsou to idioti, už jsem s nimi měl tu čest :-)

Odesláno

Ja mam S9 z EU distribuce, konkretne UK, blby je jen, ze adapter je na UK zasuvky. Coz me ale zily netrha. Jinak je to tak osmej telefob z sedyho trhu, cosem kupoval, a zatim uplna pohoda. Jedina nevyhoda, ze musis reklamovat u prodejce.

Odesláno (upraveno)

Do tohodle vlákna nechodím a nemám načteno, ale jeden můj aktuální postřeh: leta jsem soukromé mobily řesil strategií nákupů top modelů HTC po dvou, třech letech od jejich představení, ve slevě nebo z druhé ruky. Plus k tomu vždycky pracovní qwerty Nokia E72. Moderní doba bohužel klade stále větší nároky na verzi Androidu i aktualizace aplikací, takže jsem nedávno zkusil koupit nový Samsung. Řekl jsem si - nejsem kavka, nepotřebuju nikomu nic dokazovat - takže žádný top model za 20k+, ale hezky střední třidu. Vyhral to Samsung A5 (2017). Najednou vsechny appky běží, videa hrajou, hezky to fotí a navíc je to údajně vodotěsný. Za pár kaček. Spokojenost zmizela v okamžiku, kdy jsem chtěl pořídit vodotěsné pouzdro na focení v moři. Deklarovanou vodotěsnost mobilu beru jako pojistku, ale určitě bych ji neriskoval sedm metrů pod hladinou dvě hodiny denně.

No a co myslíte? Všechna kvalitní pouzdra pod vodu (a teď fakt nemyslím nějaký PVC pytlík) od renomovaných výrobců se dělají jen pro iPhony a top modely Samsung a dalších vyrobců. Na střední třídu se to asi nevyplatí. Takže, pokud chce clověk k mobilu koupit dražsí příslusenství, u kterého záleží na přesných parametrech přístroje (rozměry, poloha konektorů, objektivu, blesku atd.), stojí asi za to si za prémiovy model připlatit.

Edit: jsem objevil Ameriku, ja vím :)

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Ahoj, jako věčný čtenář tohoto fora si dovolím doplnit k tématu EU verze telefonů toto:

1) Nic jako EU distribuce neexistuje- každá značka má EU rozdělenou na regiony- distributory- v ČR např. IRD, Setos.. atp

- IRD obsluhuje i další země, takže vše co prodá v daných zemích= 1 region= platná záruka

2) Za naši značku, to co je často prodáváno jako EU distribuce je buď a) Polský operátor, překoupený s dotací B) region Irák, Saudská Arábie- krom SW odlišností je jiné i např. ladění antén

3) Nejčastější důvod nižší ceny u takových telefonů je a) šmelení s DPH B) prodej dle paragrafu 90 c) zkuste uplatnit záruku....

3) Ceny v EU jsou +- stejné, vyjma akcí konkrétních operátorů či obchodů (např. Mediamarkt.de)

4) Někteří výrobci poskytují ale mezinárodní záruku- Apple 1 rok, Samsung myslím na zboží v EU 2 roky at, Huawei 2 roky ( funguje takto- koupeno v SRN- SRN origo záručák=2 roky servisu kdekoliv v EU)

5) Neautorizovaní prodejci (tzv. šedivkáři) nemají například přístup k autorizovaným servisům, ale ani k orig. náhradním dílům atd.

K vodotěsnosti: Všechny značky napříč nemluví o vodotěsnosti, ale o voděodolnosti a to vždy dle dané normy. Specifikace norem viz. google.

Nebudu nikomu vymlouvat nákup tzv. EU distribuce, ať si každý koupí co uzná za vhodné.

Odesláno

Vůbec tomu nerozumím, cos napsal. Já to vidím tak, že někdo vyrobí přístroj osazený různými komponenty, tak aby fungoval tam nebo onde, nahraje do něj ruzne verze softwaru s několika jazyky, tak aby bylo možný přístroj používat tam nebo onde. Zbytek je taková obchodní, distribuční, marketingová hra + do tohoto ještě operátoři se svými upravenými verzemi.

Odesláno

2geometr: Pokud ti nevadí třeba jiná konfigurace antén (skutečně ne všechny telefony bývají vůči licencovaným pásmům LTE "globální") a reklamace vyžadující zaslání zboží do jiného státu (protože tíži záruky vůči koncovým uživatelům nese v EU primárně prodejce), pak si dál kupuj šedinu a na argumenty odpovídej  "vůbec tomu nerozumím cos napsal"...

Odesláno (upraveno)

geometr: ve zjednodušené formě máš pravdu, nicméně ač se to nezdá, ona ta problematika je o něco složitější. Např. SW. V každém státě je SW nepatrně upraven dle místních zvyků a legislativy. V případě, že šedivkář tyto telefony přiveze, většinou na něj silou narve jiný, lokální sw. Nicméně, často díky i nepatrným HW odlišnostem, to pak celé nefunguje jak má....

Upraveno uživatelem cmelda88
Odesláno (upraveno)

A zrovna u Samsungu mi přišlo, že na tom je dobře s příslušenstvím i pro střední třídu. Když dycky něco hledám, tak samej Samsung.

Jo, prémiová řada S je pokrytá slušně. Ale zkus najít pouzdro na radu A :) samozřejmě levné položky, které kupuje každý, jako silikonovy obal, folie na displej apod. se vyrábí i na střední a nižší třídu... ale drahé kvalitní příslušenství určené pro konkrétní model, to ne-e.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Jo, prémiová řada S je pokrytá slušně. Ale zkus najít pouzdro na radu A :) samozřejmě levné položky, které kupuje každý, jako silikonovy obal, folie na displej apod. se vyrábí i na střední a nižší třídu... ale drahé kvalitní příslušenství určené pro konkrétní model, to ne-e.

https://www.amazon.co.uk/HICASER-Waterproof-Shockproof-Snowproof-Protection-Blue/dp/B0722M5XG7

https://www.aliexpress.com/item/Waterproof-Case-for-Samsung-Galaxy-A5-2017-Case-Metal-Shockproof-Aluminum-Back-Cover-Case-for-Galaxy/32813414961.html

Odesláno

Moc děkuju za snahu, Liquide :) když jsem je před dovolenou objevil, taky jsem se na chvilku zaradoval. Ale když si otevřeš specifikace, zjistíš, že voděodolnost není na takové úrovni, aby se s nimi člověk mohl potopit pod hladinu.

Odesláno

geometr: ve zjednodušené formě máš pravdu, nicméně ač se to nezdá, ona ta problematika je o něco složitější. Např. SW. V každém státě je SW nepatrně upraven dle místních zvyků a legislativy. V případě, že šedivkář tyto telefony přiveze, většinou na něj silou narve jiný, lokální sw. Nicméně, často díky i nepatrným HW odlišnostem, to pak celé nefunguje jak má....

A to i vrámci EU je rozdílná legislativa a zvyky, aby to vyžadovalo úpravy? Je jasný, že jinak bude fungovat telefon pro USA, třebas Indii, ČR. Ale žiju v domnění, že v rámci Evropy to bude natolik podobné, že se zjednodušeně řečeno přepíná jenom jazyk (taky proto snad tu EU budujeme ne :-) ). Nechce se mi věřit, že výrobce dělá extra buřty pro každou unijní zemi. A taky si moc nedovedu představit, že někdo doveze hromadu telefonů a začne v nich přehrávat SW, mám na mysli velké prodejce, ne Frantu z Horní Dolní, opravdu by se mu to natolik vyplatilo? Opravdu mne to zajímá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...