Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Kamile, určitě bych volil telefon s větší RAM. Je to přeci jen investice na delší dobu, tak aby ti vydržel systém dobře fungovat bez továrního resetu co nejdelší dobu. Displej 5,5 je dost. Nedávno jsem takhle velký telefon viděl u kámoše. Je to na hraně, ale nosit i ovládat se to ještě dá. Osobně bych volil něco do max. 5 palců. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám teď asi 3 týdny NEXUS 5 a nemůžu si ho vynachválit. Velikost tak akorát (5 palců), 2 GB RAM, rychlý hardware a hlavně naprosto čistý systém. Kdykoliv ho vezmu do ruky, říkám si, že takhle má vypadat mobil, který chci dlouho používat bez úvah o něčem jiném. 

Odkaz ke komentáři

No a já půjdu proti proudu. Myslím, že na to, co od telefonu čekáš, je 5.5 palce absolutně zbytečné - netuším, co by ti ten obří rozměr přinesl, snad jen větší obrazovku při navigaci, ale jinak nic. To samé platí o RAM - ano, čím více, tím lépe, ale telefonní aplikaci + smsky bohatě obslouží i 1GB paměti.  

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny a požádal bych jen o doporučení nepříliš drahého telefonu. Recenze na Heureka si samozřejmě umím přečíst, ale proč se nepřeptat zde. Co byste doporučili jako ideální variantu?

EDIT: telefon bude určený pro ženu k vánocům

Co by to mělo být: dotykový displej 4,5-4,7 ( 5" nevím, ale možná ), cena do opravdu max. 4000,-Kč, operační systém  ( nyní má Wave II s Bada ) snad raději Android pro podobnost s Bada systémem, velmi dobrý fotoaparát + video ( v rámci možností telefonu samozřejmě ), kvalitně zobrazující displej, svižný - rychlý - nesekající se systém , žádné bláznivé barevné varianty ( takže černá - šedá ), pro 2 SIM karty. .....No a jsme tam jako u hodinek - přidej deset litrů a začneme se bavit :frusty:

Díky za pozornost a případně tip na dva tři kousky

Já tak nějak koukal na  Acer Liquid Z500  což je ovšem 5" a nevím, zda to je vhodné pro ženskou

Upraveno uživatelem cooper2005
Odkaz ke komentáři

Xiaomi Redmi 1S... nebo snížit parametry (výkon) popř. systém...

Já bych snížil, ale nevím co.... žádné parametry jsem nepsal, ale prd tomu rozumím. Systém / asi Windows / raději ne - byl jsem u známého co měl 8.1 na PC a vůbec jsem si nevěděl rady jak se dostat aspoň na internet a když už se povedlo, tak jak to zavřít... :lol2: No ale telefon nebude pro mě, tak by mi to mohlo být jedno ...

Odkaz ke komentáři

Do Sencor, Acer apod. bych teď ještě nešel, sice už jsem slyšel i pozitivní ohlasy např. na THL http://mobilni-telefony.heureka.cz/thl-t6s/ , v číně za 90 babek, ale pro mě je to furt ještě brzo... I když kdo znal před časem Xiaomi...

Když to vemu z čeho bych vybíral já a dual sim tak mi vypadlo tohle:

Xiaomi Redmi 1s ... hardwarově asi nejvýš http://mobilni-telefony.heureka.cz/xiaomi-redmi-1s-8gb/

Lenovo A328... http://www.alza.cz/lenovo-a328-black-dual-sim-d2167040.htm nižší rozlišení displeje, výkonově ok, foták "jen" 5 mpix

Nokia 630 ... windows 8, nechci tu vyvolávat flame, ale ani v aktuální formě, nic pro mě... přechod z androida by za mě musel přinést minimálně voděodolnost těchto telefonů... http://www.alza.cz/nokia-lumia-630-white-dual-sim-black-zadni-kryt-d2121816.htm

Samsung Galaxy... 4", velikostně paráda, parametry vzhledem k ceně slušný http://www.alza.cz/samsung-galaxy-s-duos-2-s7582-white-d520328.htm

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Já se též primlouvam za Xiaomi. Rozměrově by ženě možná víc vyhovovval MI2S, ale ten by musel být bazarový.

Napsáno mobilně z HONGMI

MI2S má mladý, parametově lepší. Ale neměnil bych. Od Číňanů máš záruku jen12mesicu.Ale za cena je přesvědčují.

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Zdravím, taky už začínám uvažovat o novém mobilu, vlastním Galaxy S2, který je stále ok, ale už začíná nevyhovovat. První jsem měl v hledáčku Nexus 6 (kvůli spokojenosti s Nexus 10 a čistého androidu), ale po tom co oznámili, že mobil se k nám dostane zřejmě po vánocích a ceny, tak mě na něho docela přešla chuť, taky ten rozměr je fakt dost.

Tak jsem hledal dál a co se mi asi nejvíce zamlouvá je LG G3 (32gb), který dostane update na Android 5.0 což mě ještě více navnadilo, ale jediné co mě mrzí je vodě odolnost (nikdy jsem toto v mobilu neměl, takže se bez toho obejdu, ale proč to nemít, když to začíná být standart :) ).

Co si o tom myslíte, je na trhu lepší telefon než LG G3 ?

Odkaz ke komentáři

Nesrovnavej Windows s Windows phone, to ovladani je jine uplne, i kdyz provazane jsou, ale to je jen výhoda. Pokud hledáš sviznost a spolehlivost, dlouhodobou, tak opravdu jedine WP. Navic pokud je to pro zenu, tak jednoduchost a přehlednost WP ji budou vyhovovat. Zajdi kouknout nekam do O2, nebo nekam kde mají telefony vystavene a osahej si to, pak teprve lze soudit, ale srovnávat to se stolnima windowsama je nesmysl. Ja bohužel nemám s levnyma androidama dobrou zkušenost, spis velmi spatnou. Myslim, ze android na význam az od vyssich rad. Ale nechci vyvolávat flame, na jen takové zkusenosti. Na druhou stranu, manželka tam jiste nebude mít milion aplikaci (coz je pro tyhle levnejsi droidy pomalá smrt), takze by to nemusel byt takový problém. Nic mene u WP je v podstate jistota.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...